Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Τροφοδοτικού...

omnia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους,

Θέλω να αλλάξω τροφοδοτικό και σκέφτηκα να ζητήσω την γνώμη πιο έμπειρων τεχνολογικά ανθρώπων από εμένα πάνω σε αυτό το θέμα. Έχω καταλήξει σε 3 (Δεν έχω κατασταλάξει οπότε οτιδήποτε άλλο έχετε υπόψιν σας είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο) τα οποία είναι:

TAGAN 2FORCE II SERIES 700W

http://www.tagan.com/index.php?c_id=32&products_id=156&p_cata_id=66

OCZ GameXStream 700W

http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_gamexstream_power_supply-nvidia_sli_ready_

ENERMAX Infinity 720W

http://www.enermax.com.tw/english/product_Display1.asp?PrID=73

Τα στοιχεία του Η/Υ είναι τα εξής:

MSI 975X Platinum Power Up Edition

Core 2 Duo E6400 2.13Ghz

2X1024 Kinston Hyper-X 800Mhz

MSI Nvidia 7950GT 512Mb

2 SATA WD 250Gb (Raid)

1 PATA Maxtor 300Gb

1 DVDRW

1 Creative Audigy Sound Card

2X120 Fans

2X80 Fans

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τιν οποιαδήποτε γνώμη και βοήθειά σας!

Δημοσ.

είναι και τα 3 ποιοτικά, υπέραρκετά, και πανάκριβα για το σύστημα σου.

εγώ θα έπαιρνα κάτι πιο φθηνό, τα 700W είναι πάρα πολλά για το συγκεκριμένο σύστημα.

αν δεν σε ενδιαφέρει η τιμή πάντως, εγώ θα έπαιρνα το OCZ.

Δημοσ.

Με το σύστημα που έχεις επιλέξει καλό θα ήταν το τροφοδοτικό να περνάει τις προδιαγραφές ATX12V/V2.2 και EPS12V/V2.92 όπως τις έχει προδιαγράψει η Intel σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, σε μια προσπάθεια θεσμοθέτησης στάνταρτς και προτύπων.

Επίσης παρατηρώ ότι έχεις MB με το 975X που υποστηρίζει CrossFire σε συνδυασμό με κάρτα γραφικών με GPU από την Nvidia και όχι από την ATI. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξεις κάρτα γραφικών θα παραμείνεις με μία.

Από Tagan τις πιο πάνω προδιαγραφές καλύπτει το TAGAN TG500-U33 2FORCE II SERIES. Προτείνω αυτό των 500 Watt, γιατί αρκούν αν δεν έχεις πολλές ρευματοβόρες USB συσκευές. Η σειρά αυτή βγαίνει από 400 έως 1300 Watt.

Από OCZ κανένα ακόμα οπότε απέφυγέ τα.

Από Enermax αυτό που έχεις επιλέξει τις περνάει και είναι υπεραρκετό για τις ανάγκες σου. Μόνο που είναι SLI και όχι CrossFire, που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο MB που έχεις δεν σου κάνει, ταιριάζει όμως με την κάρτα σου. Το ίδιο σε CrossFire με κάρτα ATI είναι ΟΚ εκτός κι αν αλλάξεις MB.

Εκτός αυτών υπάρχουν κι άλλα καλά που μπορείς να αγοράσεις.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να έχουν εκτός από τις προδιαγραφές ATX12V/V2.2 και EPS12V/V2.92 που ανέφερα πριν, μεγάλο εύρος τάσης εισόδου για τις κακές στιγμές της ΔΕΗ, διόρθωση συνημιτόνου (0,98 - 0,99) για οικονομία στο ρεύμα, όλες τις προστασίες (υπο/υπερ τάσεις, υπερ ρεύμα, ρεύματος αιχμής, υπερφόρτωσης, βραχυκυκλώματος, κλπ.), χαμηλή κυμμάτωση (riple) των τάσεων εξόδου.

Επίσης να διαθέτουν αρκετά καλώδια για κάλυψη των SATA και ATA συσκευών.

Ελπίζω να σε βοήθησα :rolleyes:

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, τις λεπτομέρειες και την πολύτιμη βοήθειά σας. Εκτιμώ ιδιαίτερα που μοιραστήκατε μαζί μου τις γνώσεις σας. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σας και θα αγοράσω ένα 500αρι της TAGAN. Να'στε καλά! Thanks!!!

Δημοσ.
Με το σύστημα που έχεις επιλέξει καλό θα ήταν το τροφοδοτικό να περνάει τις προδιαγραφές ATX12V/V2.2 και EPS12V/V2.92 όπως τις έχει προδιαγράψει η Intel σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, σε μια προσπάθεια θεσμοθέτησης στάνταρτς και προτύπων.

Επίσης παρατηρώ ότι έχεις MB με το 975X που υποστηρίζει CrossFire σε συνδυασμό με κάρτα γραφικών με GPU από την Nvidia και όχι από την ATI. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξεις κάρτα γραφικών θα παραμείνεις με μία.

Από Tagan τις πιο πάνω προδιαγραφές καλύπτει το TAGAN TG500-U33 2FORCE II SERIES. Προτείνω αυτό των 500 Watt, γιατί αρκούν αν δεν έχεις πολλές ρευματοβόρες USB συσκευές. Η σειρά αυτή βγαίνει από 400 έως 1300 Watt.

Από OCZ κανένα ακόμα οπότε απέφυγέ τα.

Από Enermax αυτό που έχεις επιλέξει τις περνάει και είναι υπεραρκετό για τις ανάγκες σου. Μόνο που είναι SLI και όχι CrossFire, που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο MB που έχεις δεν σου κάνει, ταιριάζει όμως με την κάρτα σου. Το ίδιο σε CrossFire με κάρτα ATI είναι ΟΚ εκτός κι αν αλλάξεις MB.

Εκτός αυτών υπάρχουν κι άλλα καλά που μπορείς να αγοράσεις.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να έχουν εκτός από τις προδιαγραφές ATX12V/V2.2 και EPS12V/V2.92 που ανέφερα πριν, μεγάλο εύρος τάσης εισόδου για τις κακές στιγμές της ΔΕΗ, διόρθωση συνημιτόνου (0,98 - 0,99) για οικονομία στο ρεύμα, όλες τις προστασίες (υπο/υπερ τάσεις, υπερ ρεύμα, ρεύματος αιχμής, υπερφόρτωσης, βραχυκυκλώματος, κλπ.), χαμηλή κυμμάτωση (riple) των τάσεων εξόδου.

Επίσης να διαθέτουν αρκετά καλώδια για κάλυψη των SATA και ATA συσκευών.

Ελπίζω να σε βοήθησα :rolleyes:

φιλε agrb συναδελφος εισαι,σε βρισκω πολυ ενημερωμενο περι ηλεκτρολογικον,εισαι ηλεκρολογος?

Δημοσ.

εγώ πρωτίνω κάτι σε thermaltake thougthpower, 550 με

600wat. είναι αρκετό για το pc σου, και σε πολυ καλη τιμή.. εγω έχω το 700αρι και ειμαι ευχαριστιμένος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...