Προς το περιεχόμενο

Eρωτηση για κινδυνο φθορας σκληρου

erzetgkouv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταια παιζω καποιο game που απαιτει δυναμη και ταχυτητα, ετσι πιεζω πολυ γρηγορα το κουμπι του joystick με αποτελεσμα να τρανταζεται το γραφειο μου αρα και το PC που ειναι του.

Εχω ακουσει οτι το PC πρεπει να ειναι απολυτως ακινητο γιατι η κεφαλη του σκληρου(η οποια συνεχως γυριζει) ειναι ευαισθητη και μπορει να παθει ζημια σε περιπτωση μετακινησης... Αρα εγω κινδυνευω?

Δημοσ.

θέλουν προσοχή οι σκληροί στους κραδασμούς, ειδικά όταν είναι σε λειτουργεία...

παρόλα αυτά, επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου την κάνει ένας σκληρός.... backup!

Δημοσ.
Το ερωτημα μου ειναι συγκεκριμενο.

Πιστευεις οτι κινδυνευω παιζοντας το παιχνιδι?

Ασφαλως και κινδυνευει ο δισκος οταν του ριχνεις 5-6 ριχτερ,ειδικα οταν λειτουργει.

Δημοσ.

Ε οχι και 5-6 ριχτερ... λιγο τρανταζεται οσο πατας γρηγορα ενα joystick. Λιγο-πολυ οτι κανουμε ολοι μας δηλαδη.

Οταν λες "λειτουργει" εννοεις οταν ειναι ανοιχτο το PC ή οταν κανει καποια εργασια????

Δημοσ.

Γενικα οταν λειτουργει,και ειδικοτερα οταν κανεις save/load.Και σβυστο να ειναι το pc, παρ'ολο που οι κεφαλες ειναι "παρκαρισμενες",σε μαγνητη,παλι να αποφευγεις τους μεγαλους κραδασμους.

Δημοσ.

Κοιταξε, οταν το PC ειναι ανοιχτο, ο σκληρος παντα λειτουργει. Ακομα κι αν δεν του εχουμε δωσει εντολη για καποια συγκεκριμενη δουλεια.

Και φυσικα οταν παιζω game το PC ειναι ανοιχτο.

Δημοσ.

Νομιζω ημουν σαφης.Στα ειπα πιο πανω.Γενικα προσοχη,ειναι ευαισθητη συσκευη στους κραδασμους,διοτι υπαρχει κινηση 7500 στροφες.Ειναι "ζωντανη" συσκευη.Δεν ειναι μια παθητικη ακινητη καρτα επανω σε ενα slot.Γι αυτο προσεχε οταν "σκοτωνεις",η οταν ριχνεις αεροπλανα,με το μαλακο,και εαν εισαι φανατικος πατριωτης και "σκοτωνεις",με μανια τους....οχτρους,τοτε κατεβασε το pc απο το γραφειο,γιατι καποια στιγμη,μπορει να σκοτωσεις και τον δισκο.

Δημοσ.
Το ερωτημα μου ειναι συγκεκριμενο.

Πιστευεις οτι κινδυνευω παιζοντας το παιχνιδι?

ναι, κινδυνεύεις όταν παίζεις παιχνίδι.

Δημοσ.

Πραγματικά με ενοχλεί όταν κάποιοι δίνουν συμβουλές χωρίς να ξέρουν τι λένε και σε τι αναφέρονται

Τελευταια παιζω καποιο game που απαιτει δυναμη και ταχυτητα, ετσι πιεζω πολυ γρηγορα το κουμπι του joystick με αποτελεσμα να τρανταζεται το γραφειο μου αρα και το PC που ειναι του.

Εχω ακουσει οτι το PC πρεπει να ειναι απολυτως ακινητο γιατι η κεφαλη του σκληρου(η οποια συνεχως γυριζει) ειναι ευαισθητη και μπορει να παθει ζημια σε περιπτωση μετακινησης... Αρα εγω κινδυνευω?

Όχι δεν έχεις πρόβλημα

Γενικα οταν λειτουργει,και ειδικοτερα οταν κανεις save/load.Και σβυστο να ειναι το pc, παρ'ολο που οι κεφαλες ειναι "παρκαρισμενες",σε μαγνητη,παλι να αποφευγεις τους μεγαλους κραδασμους.

Ειδικά όταν είναι κλειστό, μπορεί να πέσει η πολυκατοικία και ο δίσκος να μην πάθει τίποτα.

ναι, κινδυνεύεις όταν παίζεις παιχνίδι.

Μου αρέσει που το τεκμηριώνεις....

Λοιπόν κύριοι: Ο δίσκος εν λειτουργία μπορεί να αντέξει μέχρι και 68Gs/2ms. Όταν το PC είναι σβηστό (παρκαρισμένες κεφαλές) μπορεί να αντέξει μέχρι και 300Gs/1ms. Κατά συνέπεια, δε διατρέχει κανένα κίνδυνο ο δίσκος από κραδασμούς.

http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/disc/ds_barracuda_7200_10.pdf

Δημοσ.

Φιλε gpd εν μερει με καθησυχασες.

Λεω εν μερει γιατι δεν εισαι απολυτα σαφης, μιλας περισσοτερο για σβηστό pc ενω το θεμα ειναι το ανοιχτο pc(δε μπορεις φυσικα να παιξεις game με σβηστό pc!)

Το pdf που εβαλες αφορα μονο seagate? Εγω εχω εναν western digital.

Eγω ως τωρα ηξερα οτι οταν το pc ειναι ανοιχτο απαγορευεται να κουνας το pc. Τωρα μου λες κατηγορηματικα οτι δεν υπαρχει προβληγμα με τους κραδασμους. Αν του τραβηξω μια αποτομη αγκωνια θα ειναι ok?

Σε τι περιπου συνιστανται τα 68Gs/2ms? Ετσι για να καταλαβουμε, ειναι πχ. οσο μια ελαφρια αγκωνια?

Να είσαι ποιο ήρεμος. Ενα παιχνίδι παίζεις στο pc, δε παίζεις ξύλο με το pc....

χιχι, καλο αυτο φιλε μου αλλα ισως δε καταλαβες τι ειπα. Παιζω σε επιπεδο πρωταθλητισμου καποιο παιχνιδι που απατει δυναμη και ταχυτητα στο button του joystick. Oσο πιο γρηγορα το βαραω τοσο πιο μεγαλο σκορ θα εχω!

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ με τον gdp77. Συγκεκριμένα θα σου αναφέρω πρίπτωση γνωστού που είχε αγοράσει καινούριο pc και έπαιζε pro και κάθε φορά που έχανε χτυπούσε το έπιπλο που ήταν πάνω ο υπολογιστής... Ο δισκος μετά από λίγο καιρό ήταν για πέταμα!

Δημοσ.

z_q_shockevents.gif

This chart shows several sample shock events that can affect hard disks,

mapped based on their duration and intensity. Notice that the more serious

shocks are those delivered to the drive by itself, while those caused to the

PC as a whole are less critical to the disk. Modern drives are equipped

with many reliability features that can reduce the likelihood of damage in

the event of common shock occurrences, but no advances will protect

adequately against outright abuse of such delicate hardware. (Not all of

the more serious shock events above will necessarily cause the drive to

fail or data to be lost, but they do definitely carry the potential.)

Δημοσ.

Για να είναι καλυμμένοι πάντως δεν αποκλείουν την πιθανότητα να πάθει κάτι ο σκληρός γιατί δεν παύει να είναι ένα ευαίσθητο μηχάνημα. Από την άλλη αυτό που λέει ο gdp πάλι λογικότατο είναι αφόυ ας μη ξεχνάμε οτι οι φορητοί ακόμα και όταν δουέυουν μετακινούνται και κραδαίνονται. Υπάρχουν ακόμα αυτοκίνητα που έχουν 40αρηδες σκληρούς στα ηχοσυστήματά τους ή σε car pc τα οποία λειτουργούν συνέχεια σε ελληνικής ποιότητας χαλιά, και άμα είσαι κάγκουρας και βάλεις στο σαξόραλο σου κουτσουροαμορτισερ και πηδάει ασταμάτητα το κακόμοιρο, αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν. Αρα λογικά δεν έχεις πρόβλημα με τα χτυπήματα αυτά,αλλά στη θέση σου θα κρατούσα και μια πισινή. Πάντως στο σχεδιάγραμμα πιο πάνω μπορώ να πω οτι οι περιπτώσεις 2 και 5 ισχύουν. Τις έχω εφαρμόσει στην πράξη και το αποτέλεσμα είναι σκληρός στα σκουπίδια....Αντιθέτως στις περιπτώσεις 7 και 8, από δικές μυ δοκιμές ο σκληρός περνάει ο τεστ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...