xfactor Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τί ακριβώς ειναι οι αφηρημένες κλάσεις καθώς και για ποιο λόγο τις χρησιμοποιούμε? Ενα project επιβάλλει τη χρήση τους και παρόλο που από παραδείγματα βλέπω οτι χρησιμοποιούνται για super classes δεν ξερω γιατι να μην χρησιμοποιήσω αλλου τυπου κλασεις για υπερκλασεις κλπ.... Ευχαριστω προκαταβολικα
Just89 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Γεια χαρα!Εχω ενα προγραμμα σε Java που εχει μια υπερκλαση η οποια εχει μια μεταβλητη υποστασης(int) size που ειναι protected.Το προγραμμα εχει και μια υποκλαση της παραπανω κλασης,που εχει εναν δημιουργο με τον εξης κωδικα public MWindow(int size,....) { super(size) .... .... } Θα ηθελα να παθω τι κανει η εντολη super(size).Ευχαριστω.
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Καλεί τον δημιουργό της "μητέρας" κλάσης με όρισμα το size, για να κάνει τις όποιες αρχικοποιήσεις. Αυτή η κλήση πρέπει να προηγείται των εντολών που θα βάλεις στον constructor (δημιουργό) της υπόκλασης.
kostas88 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Ξέρει μήπως κάποιος με ποια "εντολή" μπορούμε να μετατρέψουμε έναν αριθμό (ακέραιο, double κτλ) σε συμβολοσειρά String ?
niknax Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Yπάρχουν πολλοί τρόποι: α)int x = 97; String a = Integer.toString(x); β)int x = 97; char ch = (char) x; String s = Character.toString(ch) Ελπίζω να βοήθησα!
kwtsakos Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Ένας ακόμη "έμμεσος" τρόπος για να εξαναγκάσεις έναν αριθμό να μετατραπεί σε String είναι και ο ακόλουθος: >int num = 4; String str = "" + num;
SpirosG86 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Καλησπέρα ή μάλλον... καλημέρα! Υπάρχει κάποιος τρόπος να διαγράφω τα περιεχόμενα μιας array από έναν δείκτη και μετά, έτσι ώστε να διασφαλίζω ότι δεν θα ληφθούν υπ'όψιν σε κάποιες μετρήσεις? Θέλω δηλαδη να ισχύει array[] = {0, 5, 8, 23, 17, 0, 35, null, null, null, null...}
^^JuNiOr^^ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Για σας, προσπαθώ να εγκαταστήσω τον compiler javac αλλα χωρίς αποτέλεσμα έχω κάνει Install sdk netbeans και άλλα πακέτα που έχει η sun αλλα κανένα δεν μου έχει το javac μέσα.. Τι κάνω λάθος? Ευχαριστώ
skiabox Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Καλυτερα κατεβασε το σκετο SDK που εχει σιγουρα το javac μεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.