xpapias Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Να'σαι καλά. Θα το δοκιμάσω. Είχα κολλήσει στο JCreator που δείχνετε στο site σας.
javanidhs Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 des kai edw http://javapapo.blogspot.com/2007/04/java.html
christomar Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Παιδιά θα ήθελα τη βοήθειά σας..έχω ένα string σε java applet και θέλω με threads κάθε χαρακτήρας του string να αλλάζει χρώμα (έχουμε μόνο τρία χρώματα υποτίθεται τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε)..χρησιμοποιώ την getChars για να τοποθετήσω κάθε χαρακτήρα του String σε ένα char πίνακα.Δεν ξέρω όμως πώς θα εφαρμόσω την αλλαγή των χρωμάτων σε κάθε χαρακτήρα..τα τρία χρώματα πώς τα δηλώνω;Την αλλαγή των χρωμάτων την κάνω στην paint ή στη μέθοδο run για το thread? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
xpapias Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Βιβλίο για java, μου έχουν πει καλά λόγια για το thinking in java. Σε σχέση με το Java How to Program που βρήκα στο blog ποιό νομίζετε ότι είναι καλύτερο;
Dionisos Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 To kalo me to "Thinking in Java" einai oti yparxei dwrean h prohgoumenh ekdosh online sto internet!
stefka Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 ena xrhsimo link me polla resources: http://flazx.com/
rikos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 kalimera,sinanto megalo provlima stin J2ME.uparxei kaneispou na kserei J2ME kai na mporei na voithisei?
spongepatrick Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Εγώ τώρα αρχίζω να μαθαίνω java..(όχι ότι θα τα καταφέρω στο τέλος, αλλά τεσπά). Θέλω να ρωτήσω κάτι και αν μπορεί κανείς ας μου πει... Πώς ορίζουμε μία μεταβλητή μέσα σε μια κλάση που να έχει όμως συγκεκριμένο μήκος? π.χ. αν πρόκειται για όνομα να είναι μέχρι 15 χαρακτήρες ή αν πρόκειται για αριθμό να είναι π.χ. διψήφιος?
Fivos1 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 ρε παιδιά,εγώ πήρα προχθές ένα βιβλίο για να αρχίσω να μαθαίνω Java.Καλά ως εδώ.Κατέβασα λοιπόν το Java 2 Platform Standard Edition 1.4.2 που λέει στο βιβλίο και το έκανα install.Έφτιαξα το προγραμμα Saluton Mondo! Και το ονόμασα Saluton.java Μετά που λέει να μεταγλωτίσσω από την γραμμη εντολών παω στον φάκελο που το έχω αποθηκεύσει και γράφω javac Saluton.java Τότε όμως αντί να το μεταγλωτίσει μου βγάζει το μήνυμα σφάλματος "javac" δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή,εκτελέσιμο πρόγραμμα ή αρχείο δέσμης ενεργειών.Αυτό γίνεται αν ανοίξω PATH και CLASSPATH.Τί πρέπει να κάνω.Παρακαλώ βοηθήστε με. Είμαι μόνο 13 αλλά θέλω να μάθω από τώρα όχι σε καμιά δεκαριά χρόνια.
vagpap Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Πρέπει να το εκτελέσεις το javac από το φάκελο που βρίσκεται, δηλαδή %JAVA_HOME%\bin\javac και μετά το path του java κώδικά σου. Ρίξε μια ματιά εδώ
Fivos1 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 ναι μα είχα κάνει update στο PATH αλλά πάλι δεν πετύχαινε.ίσως βέβαια να το είχα κανει λάθος.τέλος πάντων,ευχαριστώ που προσφέρθηκες να βοηθήσεις
Filos19 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Παιδιά έχω μια ερώτηση επάνω στην java.Όποιος ξέρει παρακαλώ ας απαντήσει. Επειδή είμαι ψιλοάσχετος θα ήθελα να ρωτήσω : Έστω ότι θέλουμε το πρόγραμμα μας να ζητάει από τον χρήστη δεδομένα.Σε αυτήν την περίπτωση τι χρησιμοποιούμε την Scanner -----> Scanner var=new Scanner(System.in); ή το var=(char) System.in.read(); ? Βασικά το βιβλίο που χρησιμοποιώ έχει τον δεύτερο τρόπο αλλά ο καθηγητής λέει τον πρώτο. Σε ποιές περιπτώσεις χρησιμοποιούμε τον δεύτερο και σε ποιές τον πρώτο?Έχει μήπως διαφορά ο τύπος δεδομένων που θα εισάγει ο χρήστης??
anthony_88 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Τον 2ο τον βαζεις αν θες να εισαγει χαρακτηρες ο χρηστης... Αν θες να εισαγει τιμες, τοτε χρησιμοποιεις τον 1ο...
Fivos1 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 εχω παρει το βιβλιο Μαθετε την Java 2 σε 24 ώρες για να μάθω Java.Ειναι καλο η να παρω καποιο αλλο καλυτερα;Γιατι,οπως καταλαβατε ειμαι νουμπας και δεν ξερω ποιο είναι καλο βιβλιο για αρχη.και δεν ειμαι καινουργιος μονο στην Java αλλα γενικά στον προγραμματισμο.Ενα προγραμμα εχω φτιαξει ολο κι ολο και αυτο αντιγραφή απο το βιβλιο.εμενα μου φαινεται καλο αν και ειμαι βεβαιος οτι δεν πρόκειται να μάθω Java σε 24 ωρες αλλα λεω μηπως ξερετε καποιο καλυτερο βιβλιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.