random Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2006 στη γραμμη εντολών (ή κονσόλα, ή command prompt) των windows ,αυτη που ξέρεις δηλαδη, οταν τρεχεις run/cmd, μπορεις να τρέξεις τον java compiler (javac.exe) και τον java runtime (java.exe) αυτη τη σχεση εχει. η γραμμη εντολων δεν ειναι της java. ειναι του λειτουργικου. θα τα χρειαζοσουν αν έγραφες java, μονο με το jdk και to notepad. αν εχεις το eclipse ή αλλο ide, δεν θα χρειαστείς πολύ την κονσολα.
georgep800 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Οκ, κατάλαβα! Να ρωτήσω και κάτι άλλο, αν και είναι νωρίς ακόμα. Τα προγράμματα που θα γράψω θα μπορούν με κάποιο τρόπο να τρέξουν σε κινητό;
freakystyley Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Έχει κανείς το Bruce Eckel's Hands-on Java CD-ROM ??? Help!
georgep800 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 στη γραμμη εντολών (ή κονσόλα, ή command prompt) των windows ,αυτη που ξέρεις δηλαδη, οταν τρεχεις run/cmd,μπορεις να τρέξεις τον java compiler (javac.exe) και τον java runtime (java.exe) αυτη τη σχεση εχει. η γραμμη εντολων δεν ειναι της java. ειναι του λειτουργικου. θα τα χρειαζοσουν αν έγραφες java, μονο με το jdk και to notepad. αν εχεις το eclipse ή αλλο ide, δεν θα χρειαστείς πολύ την κονσολα. Δηλαδή το WinEdit είναι κάτι αντίστοιχο του eclipse; Μήπως μπορείς να αναφέρεις την διαδικασία, πως να κάνω compile και πως να το τρέξω ένα μικρό προγραμματάκι με το eclipse;
random Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 to winedit, den to hksera. twra vlepw oti einai enas editor. To adikeis to eclipse. kaneis, new project, Java project, new class, grafeis ena aplo example, px public class C1 { public static void main(String[] args) { System.out.println("Hello καλημέρα"); } } kai apo to menu.. run. την πρωτη φορα θα σε ρωτησει ως τι θα το τρεξει, επιλεγεις ως java application, σωνεις το run profile, και απο τη 2η φορά, τρέχει με Ctrl+F11
georgep800 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Έχεις δίκιο, θα παραμείνω στο eclipse. Δοκίμασα να τρέξω το προγραματάκι που έγραψες, όμως εμφάνισε κάποιο σφάλμα. Υποθέτω ότι έχει σχέση με το "PATH". Θα πρέπει να το ρυθμίσω, έτσι; Λοιπόν έκανα το εξής. Πήγα στις "Μεταβλητές Περιβάλλοντος", άνοιξα την μεταβλητή "Path" και στο τέλος πρόσθεσα το ";C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_09\bin". Όπως φαίνεται στην φωτογραφία: Στην συνέχεια ανοίγω την κονσόλα, πληκτρολογώ C:\> javac και μου εμφανίζει "Δεν αναγνωρίζεται η συγκεκριμένη εντολή...κτλ". Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά το Path, έτσι; Κάνω κάτι λάθος;:???:
mix@lis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Λοιπόν, Ανοίγουμε το πλαίσιο ρύθμισης περιβάλλοντος Δεξί κλίκ «My Computer» Στήλη «Advanced» Κουμπί «Environment Variables» Ομάδα «System Variables» Κουμπί «New» -JAVA_HOME -CLASSPATH Κουμπί «Edit» -PATH 1.JAVA_HOME Είναι ίσως η βασικότερη για τη Java βοηθητική μεταβλητή για τις επόμενες Name: JAVA_HOME Value: <η πλήρης διαδρομή του φακέλου εγκατάστασης της Java> Π.χ. C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_06 2.CLASSPATH Είναι η μεταβλητή που χρειάζεται η Java για να γνωρίζει που βρίσκονται οι υπάρχουσες βιβλιοθήκες Name: CLASSPATH Value: .;.;”%JAVA_HOME%”\lib; 3.PATH Είναι η μεταβλητή που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα για να γνωρίζει που υπάρχουν εκτελέσιμα προγράμμα που πρέπει να είναι «άμεσα» προσβάσιμα Name: PATH Value: “%JAVA_HOME%”\bin;%C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_06% Ελπίζω να βοήθησα...Αν όχι,πάλι εδώ είμαστε!
georgep800 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Σας ευχαριστώ για την βοήθεια! Έκανα τα παραπάνω και δοκίμασα να τρέξω με το eclipse το προγραματάκι και το έτρεξε κανονικά!!
freakystyley Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2006 Καλησπέρα.. Είμαι νέος στην java (1 βδομάδα τώρα..) και προσπαθώ να κάνω το εξής.. Δύο παράθυρα θέλω να επικοινωνούν μεταξύ τους.. Δηλαδή να κάνει κάποιος κάποια κίνηση στο ένα και να ενημερώνεται και το άλλο.. Αυτό θα έχει εφαρμογή σε ένα game 2 παιχτών.. Φαντάζομαι προς sockets θα πρέπει να κατευθυνθώ αλλά δεν ξέρω τι και πως.. Επίσης αυτό που θα ήθελα θα ήταν η επικοινωνία να γίνεται π.χ. το 1 παράθυρο να ακούει στην ip 127.0.0.1:50 και το αλλο στην 127.0.0.1:55, δηλαδή η επικοινωνια να υλοπείται δικτυακά και όχι μέσω κάποιου pipe... Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να έχετε κάτι να μου υποδείξετε!
ntountou Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Προφανώς όταν λες "δύο παράθυρα" εννοείς ένα σε κάθε pc και φυσικά αυτά τα pc να συνδεόνται είτε μέσω internet είτε να βρίσκονται στο ίδιο LAN... Ξεκίνα από εδώ να διαβάζεις για αυτό που θες (αρκεί να ξέρεις αγγλικά) : http://java.sun.com/docs/books/tutorial/networking/index.html είναι εκείνο το τμήμα από το tutorial της sun για java που αναφέρεται στον networking προγραμματισμό, πως στήνουμε δλδ επικοινωνία μεταξύ υπολογιστών προγραμματιζοντας σε java...
freakystyley Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 thanks! βασικά αρχικά θα ήθελα να τα τεστάρω localy δηλαδή να τρέξω 2 φορές την εφαρμογή και να "παίξω" και τις δύο πλευρές εγώ...
masterofscience Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 thanks! βασικά αρχικά θα ήθελα να τα τεστάρω localy δηλαδή να τρέξω 2 φορές την εφαρμογή και να "παίξω" και τις δύο πλευρές εγώ... ginetai eukola orizontas gia ip thn 127.0.0.1 diabase ligo sockets. Sthn java ta sockets einai fovera eukola.
freakystyley Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 έχω φτιάξει μια chat εφαρμογή, και το κείμενο εμφανίζεται σε ένα JTextArea το οποίο βρίσκεται JScrollPane ώστε να έχουμε scrollbars... το πρόβλημα μου είναι, οτι όταν προστιίθεται κείμενο στο textArea, δεν scrollάρει αυτόματα στην τελευταία γραμμή που εισήχθηκε αλλά πρέπει να το κάνεις μόνος σου scroll down για αν την δείς... πως μπορεί να γίνει αυτό??? thanks!! Τελικά βρήκα την λύση από το forum JHUG Υπάρχουν 2 τρόποι: α) > textarea.setCaretPosition(textarea.getText().length()); β) > scrollBar.setValue(scrollBar.getMaximum());
xpapias Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Με το JBuilder τι γίνεται; Είναι σαν το JCreator; Ποιο από τα δύο θα με συμβουλεύατε να βάλω;
javanidhs Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το Netbeans IDE - http://www.netbeans.org ειναι ότι πρέπει για αρχάριους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.