Προς το περιεχόμενο

Παράξενο πρόβλημα....

Daimon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου μου έφερε το PC του να κάνουμε ένα format, το ανοίξαμε το κουτί και είδαμε πως έχει πιάσει αράχνη (κυριολεκτικά), e είπαμε να το καθαρίσουμε (η ηλικία του είναι 5-6 χρόνον) όταν τελειώσαμε το καθάρισμα, βάλαμε πίσω στη θέση τι κάρτα γραφικών, CPU και RAM, όταν πήγαμε να το ανοίξουμε δε άναβε η οθόνη...

αλλάξαμε τις κάρτες γραφικών (τι δίκια μου έβαλα σε αυτόν) πάλι δε άνοιγε η οθόνη, έβαλα τι δίκια του στο δικό μου PC άνοιγε, άρα η κάρτα γραφικών δε φταίει...

το ίδιο και με RAMs, ούτε αυτές φταίνε...

τώρα είμαι ανάμεσα σε CPU και MOBO... δε μπορώ να βάλω τι CPU μου σε αυτόν επειδή είναι παλιό το μοντέλο και δε παίζει να ταιριάξουν, τα ίδια και με τι MOBO (ετσι πιστευω)

γνωρίζει κανεις ποιος άλλος παράγοντας να φταίει, ο σκληρός μια χαρά δουλεύει, και το τροφοδοτικό δε φαίνεται να έχει πρόβλημα...

η μητρική είναι μοντέλου MSI, CPU τις INTEL και η κάρτα γραφικών HERCULAS (έτσι γραφή κάνω στη κάρτα και στο ανεμιστηράκι)

άμα μπορείτε πείτε κανέναν άλλον παράγοντα να το δοκιμάσω, η καμια λύση να σιγουρευτώ τι φταίει να το αλλάξουμε

ty in advanve

Δημοσ.

1 Κάνε clear cmos για να επανέλθουν οι βασικές ρυθμίσεις. συμβουλέψου το εγχειρίδιο της μητρικής.

2 Δεν φταίει η κάρτα γραφικών δές αν έχουν κουμπώσει σωστά τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

3 Για να διαπιστώσεις αν έχει πρόβλημα η μνήμη βγάλτες όλες τις μνήμες και άναψε τον έτσι.. Αν όλα τα υπολοιπα είναι οκ θα σου κάνει κάτι μπιπ απο το μεγάφωνο του συστήματος.

κάνε αυτά και βλέπουμε.

Δημοσ.

Όταν ανοίγει το pc , κάνει κανέναν χαρακτηριστικό ήχο - μπιπ? Πριν το όλο εγχείρημα έκανα κάποιο ήχο ? Τώρα κάνει τον ίδιο ή παραμένει σιωπηλό?

Τσεκάρατε οτι όλα παίρνουν ρεύμα όπως πριν? (κάρτα γραφικών αν παίρνει και η οθόνη)

Δημοσ.

ixo de vgazi, o ipologistis anavi, ta anemistirakia doulevoun mia xara kai ta lampakia anavoun, o skliros kai autos doulevi, kai i karta grafikon (perna revma, afou doulevi to anemistiraki)..de exo idea ti ftei...

Δημοσ.

ΚΑΙ ΕΓΟ ΕΧΟ ΜΣΙ ΜΙΤΡΙΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΙΓΙ Ι ΟΤΗΟΝΙ.ΒΡΙΚΕΣ ΑΚΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟ?

Δημοσ.
1 Κάνε clear cmos για να επανέλθουν οι βασικές ρυθμίσεις. συμβουλέψου το εγχειρίδιο της μητρικής.

2 Δεν φταίει η κάρτα γραφικών δές αν έχουν κουμπώσει σωστά τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

3 Για να διαπιστώσεις αν έχει πρόβλημα η μνήμη βγάλτες όλες τις μνήμες και άναψε τον έτσι.. Αν όλα τα υπολοιπα είναι οκ θα σου κάνει κάτι μπιπ απο το μεγάφωνο του συστήματος.

κάνε αυτά και βλέπουμε.

ekana clear cmos alla tipota, evgala kai ti mpataria gia 1 min oute auto..

ida ama koumposan ola sosta, kai de vrika kanena prob

evgala ti mnimi, to aniksa alal de evgale ixo, to eklisa, evgala to CPU kai to anisa, oute mpip oute tpt, to provlima itan oti de mporousa meta na to kliso... :P anagkastika to geniko na katevaso (mi kapso tpt)

:/ lete i mitriki? an nai, apo pou mporo na vro mia (ine 6 xronon, arketa palia, iparxoun sti agora tetia?)

Δημοσ.

Λύσε το μηχάνημα πάλι και σύνδεσε τα βασικά εξαρτήματα εκτός κουτιού. Αν δουλεύει εκεί πιθανόν κάτι να βραχυκυκλώνει στον πύργο σου. Τσέκαρε και τα καλωδιάκια του reset και του power on. Συνήθως και αυτά βραχυκυκλώνουν κάποιες φορές.

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις κάτι τελευταίο. Αλλά πρέπει να είσαι γρήγορος.. Αφού δεν κάνει ούτε μπιπ πάει να πεί ότι κατα 90% είναι επεξεργαστής.

Άν βραχυκύκλωνε κάτι πιστέυω ότι θα έσβηνε μόνος του ή δεν θα άναβε (το έχω πάθει).

Οπότε τι κάνεις: Βγάζεις την ψύκτρα του επεξεργαστή και το ανάβεις έτσι άν ζεσταίνεται κλείστο αμέσως και εκει βλέπεις αν λειτουργεί. Άν δεν ζεσταίνεται κοίτα μήπως κάποια απο τα ποδαράκια του έχουν στραβώσει. Άν ζεσταίνεται τοτε είναι η μητρική εφόσν έχεις δοκιμάσει τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Τέλος δοκίμασε με άλλον επεξεργαστή (ξέρω ότι είναι παλιό αλλά αν μπορείς να βρείς κάτι δανεικό..) και αν δεν ανοίγει πάλι επανέλαβε τα 3 προηγουμενα βήματα (clear cmos κλπ.). Αν πάλι δεν δουλέυει πας για μητρική άν και δεν πιστεύω..

Μπορεί απλά τα χέρια σου την ώρα που τον καθαριζες να έιχαν στατικο ηλεκτρισμό και να έκανες καμια ζημιούλα σε κάποιο εξάρτημα. Να τα πιάνεις πάντα απο τις άκρες και να αποφεύγεις τις επαφές και τα ολοκληρωμένα τους. (Δεν ξέρω τι ξέρεις γι'αυτο το λέω μην με παρεξηγείς).

Έχω στην άκρη έναν pentium 3 800mhz μαζί με ένα καλό motherboard (δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά όταν τα είχα παρει ήταν πολύ καλά και ακριβά). Άν ο φίλος σου δεν θέλει να κάνει αναβάθμιση μπορώ να στα δώσω για 50 ευρώ. Τα εξαρτήματα λειτουργούν σωστα.

Αυτα..

Δημοσ.

ti mitriki dn ti evgales tpt kai ti ksanavales etsi?palia m ekane to idio prob me to diko sou epeidi ti esfiksa poli panw sto pirgo.me to statiko prosexe ligaki,aggize panw sto trofodotiko i panw sti swlina tou mpaniou prin na anoigeis to pc sou

Δημοσ.
Προφανως δεν εφαπτει καλα η καρτα γραφικων..Καθως ανοιγεις το pc πιεσε την να κατσει καλα πανω στον διαυλο...

de to nomizo, edo akrivos i idia katastasi ine otan vgazo to epeksergasti.. :P

i othoni de anavi, to PC doulevi, tha dokimaso auto me to epeksergasti (na vgalo to anemistiraki)

Δημοσ.
...me to statiko prosexe ligaki,aggize panw sto trofodotiko i panw sti swlina tou mpaniou prin na anoigeis to pc sou

Πολύ καλή συμβουλή maouris.

Γενικά αγγίζουμε μια γείωση να αποφορτισθούμε πριν αγγίξουμε τα ευαίσθητα εξαρτήματα.

Επίσης μπορείτε να αγοράσετε το γνωστό βραχιόλι που το φοράμε στο ένα χέρι και το συνδέουμε στη γείωση.

Αν δεν είναι εύκολο να πάρουμε ένα τότε μπορούμε πολύ εύκολα να το φτιάξουμε και να κάνουμε τη δουλειά με ασφάλεια.

Απλά συνδέουμε στο σώμα μας κάτι αγώγιμο (π.χ. τυλίγουμε στο δεξί καρπό αλουμινοταινία από την κουζίνα).

Αυτό το συνδέουμε με ένα κομμάτι εύκαμπτο καλώδιο στο ένα άκρο μιας αντίστασης τιμής 1MΩ και το άλλο άκρο της αντίστασης σε ένα μακρύ εύκαμπτο καλώδιο που το έχουμε συνδέσει στη γείωση.

Αυτό ήταν. Όσο υπάρχει αυτή η ηλεκτρική επαφή κινούμαστε άφοβα! :mrgreen:

Δημοσ.
Μπορείς να κάνεις κάτι τελευταίο. Αλλά πρέπει να είσαι γρήγορος.. Αφού δεν κάνει ούτε μπιπ πάει να πεί ότι κατα 90% είναι επεξεργαστής.

Άν βραχυκύκλωνε κάτι πιστέυω ότι θα έσβηνε μόνος του ή δεν θα άναβε (το έχω πάθει).

Οπότε τι κάνεις: Βγάζεις την ψύκτρα του επεξεργαστή και το ανάβεις έτσι άν ζεσταίνεται κλείστο αμέσως και εκει βλέπεις αν λειτουργεί. Άν δεν ζεσταίνεται κοίτα μήπως κάποια απο τα ποδαράκια του έχουν στραβώσει. Άν ζεσταίνεται τοτε είναι η μητρική εφόσν έχεις δοκιμάσει τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Τέλος δοκίμασε με άλλον επεξεργαστή (ξέρω ότι είναι παλιό αλλά αν μπορείς να βρείς κάτι δανεικό..) και αν δεν ανοίγει πάλι επανέλαβε τα 3 προηγουμενα βήματα (clear cmos κλπ.). Αν πάλι δεν δουλέυει πας για μητρική άν και δεν πιστεύω..

Μπορεί απλά τα χέρια σου την ώρα που τον καθαριζες να έιχαν στατικο ηλεκτρισμό και να έκανες καμια ζημιούλα σε κάποιο εξάρτημα. Να τα πιάνεις πάντα απο τις άκρες και να αποφεύγεις τις επαφές και τα ολοκληρωμένα τους. (Δεν ξέρω τι ξέρεις γι'αυτο το λέω μην με παρεξηγείς).

Έχω στην άκρη έναν pentium 3 800mhz μαζί με ένα καλό motherboard (δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά όταν τα είχα παρει ήταν πολύ καλά και ακριβά). Άν ο φίλος σου δεν θέλει να κάνει αναβάθμιση μπορώ να στα δώσω για 50 ευρώ. Τα εξαρτήματα λειτουργούν σωστα.

Αυτα..

evgala to kalodio gia to anemistiraki, kai mia xara zestathike o epeksergastis, i thermokrasia sto sideraki (pano apo to CPU kai kato apo to anemistiraki) siga siga zestenotan ... :/

mpip de kani, ikona de vgazi, mia xara koumpomeno ine, kai i karta grafikon doulevi afou tin evala sto diko mou PC kai mia xara doulepse

ram, evala tis dikies mou kai pali de anige

skliros de nomizo gt pali kai xoris skliro i othoni litourgi, kai ase pou akouo ena mikro thorivo apo to sklisro....

kata 99% i mitriki epathe kati, alla ti? pou? :/

Δημοσ.

Endexete ena palio mixanima toson xronon me tosi skoni pou eixe mazepsei, pano sto katharisma (arage me ti to katharises?) na dimiourgithike statikos ilektrismos kai na exei kapsei otidipote pano stin mitriki me apotelesma na min anavei to mixanima.. Otan den kanei kanena beep kata 90% afto ftaiei.. mitriki.. kai malista apo statiko.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...