Προς το περιεχόμενο

8800 gt : Οι πρώτες επιδόσεις σε παιχνίδια

EddieObscurant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ορίστε να ενημερωθείτε για το 780i Sli ... ;) http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=218274

Όπως αναφέρεται και στο link που σας δίνω, αναμένεται το πρώτο τέταρτο του 08, με το καλό ;)

@Heatspreader: Ο Vatos_Locos και εγώ είπαμε του παιδιού ότι με τον Ε6600 τρώει bottleneck ... Όπως λοιπόν σου είπε και ο Πάνος, δοκίμασέ το και θα πειστείς ότι πράγματι έχουν διαφορά οι επιδόσεις της 8800GT στα benches με τη stock frequency, από ότι με αυτήν στα 3.2GHz π.χ. ... Kαι τί πως είναι C2D δλδ ? Ή μήπως με ένα Ε4300 δεν θα φάει bottleneck ? ... :lol: Bullshit huh ? :P ROFL ...

Δημοσ.

8800GTS : G80, 90nm, 112SP, 320bit 640MB, VP1, Launch on 19th Nov

Ηδη κυκλοφορει στο εξωτερικο. Πολυ πανικοβλητη μου φαινεται η Nvidia. Βγαλανε την 8800GT χωρις να αδειασουνε το στοκ σε GTS kai GTX κα δεν κολαει αυτο. Κατι περιεργο συμβαινει

Δημοσ.
Το bottleneck χωρά μεγάλη συζήτηση.

Δεν νομίζω ότι χωρά μεγάλη συζήτηση έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στο παρελθόν γι'αυτό. Όταν παίζεις σε μία ανάλυση 1280x1024 με φίλτρα εμεργοποιημένα δεν υπάρχει ούτε καν υποψία. ;)

Heatspreader κανε ένα απλό test :-) κατέβασε τον cpu σου αρκετά χαμηλά τρέξε ένα 3D δες το score μετά κανε oc στην vga σου δες πάλι το score και μετά κανε oc στον cpu σου και δες το score ξανά θα δεις ακριβώς τι και που είναι το bottleneck ;)

Αυτό δεν λέει τίποτα που λες. Θες να πεις ότι πάντα υπάρχει Bottleneck και όσο κάνουμε OC στο CPU το μικραίνουμε? Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Και σε 3 χρόνια αν βάλουμε το τότε κορυφαίο CPU με μία 8800GTX, πάλι θα έχουμε μεγαλύτερο Score, αυτό λοιπόν δεν αποδεικνύει ότι έχεις Bottleneck. Επίσης τα μετροπρογράμματα στο τελικό score βγάζουν μεγαλύτερο Score όταν έχεις υπερχρονισμένο το CPU, επειδή βαθμολογούν και το CPU. Όπως είπα και πιο πάνω με μία ανάλυση 1280x1024 με φίλτρα ενεργοποιημένα δεν υπάρχει bottleneck.

tpt den leei...einai sxedon to idio me to 680i me monh diafora enan controller gia mia extra pci-e 2.0 (exei 3 pci-e 2.0 gia triple sli)

ah kai to onoma...alla3an to onoma :P

Κατάλαβα, πάλι θα πάει να το αγοράσει κάποιος κακομοίρης όπως εγώ τη Striker και θα κλαίει. Ελπίζω να μην έχει τα bugs του 680i και τέλος πάντων να είναι λίγο σοβαρό MOBO.

Δημοσ.
symfwna me to parakatw rumor anamenontai 2 nees ekdoseis 8800 GTS...

8800GTS : G80, 90nm, 112SP, 320bit 640MB, VP1, Launch on 19th Nov

8800GTS : G92, 65nm, 128SP, 256bit, 512MBVP2, 3rd Dec

http://www.expreview.com/news/hard/2007-11-03/1194066469d6767.html

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που ονομάζονται οι κάρτες είναι για τον φούτσο. Πες ότι μπαίνω αρχές Δεκέμβρη σε κατάστημα και ζητάω μια 8800GTS. Πες μου τώρα αν ο συνηθισμένος αδαής πωλητής θα μπορέσει να μου πει τι είναι τι και πως ο καταναλωτής ξέρει τελικά τι αγοράζει πριν εγκαταστήσει την κάρτα του στο σύστημά του.

Μόνο σαν κρίση βλακείας μπορώ να λάβω αυτή την απόφαση της NVIDIA. Ας ονομάσουν τις καινούργιες GTS τουλάχιστον 8850 ή κάτι παρόμοιο για όνομα του Τουτάτη :mad

Δημοσ.

Ο καταναλωτής που δεν ξέρει τις διαφορές ανάμεσα στον G80 και στον G92 υποθέτω ότι απλά δεν ενδιαφέρεται για τις διαφορές τους, γιατί δεν ασχολείται με παιχνίδια.

Αν τώρα πάει κάποιος αδαής και ζητήσει "μια καλή κάρτα για να παίζω παιχνίδια" και του δώσουν 8800GTS με τον G80, ναι μεν δεν του έχουν δώσει ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πάρει σε αυτά τα χρήματα, αλλά και πάλι έχει μία καλή κάρτα για παιχνίδια, οπότε την δουλειά του θα την κάνει. Όποιος δενθέλει να τον πιάσουν κορόιδο, το ψάχνει περισσότερο.

Όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα για αυτούς που το hardware το βλέπουν και σαν χόμπυ.

Δημοσ.

E όταν αγοράζεις κάρτα γραφικών δεν είναι σαν να αγοράζεις πορτοκάλια.

Αν δεν μπορούν να το καταλάβουν καλά τους κάνουν και τους πιάνουν κορόιδα..

Δημοσ.
Ο καταναλωτής που δεν ξέρει τις διαφορές ανάμεσα στον G80 και στον G92 υποθέτω ότι απλά δεν ενδιαφέρεται για τις διαφορές τους, γιατί δεν ασχολείται με παιχνίδια.

Ο καταναλωτής που δεν ενδιαφέρεται για παιχνίδια έχει πόσες πιθανότητες να σκάσει πάνω από 300 ευρώπουλα για κάρτα γραφικών; Υπάρχουν και μητρικές με ενσωματωμένα γραφικά όπου το κόστος για την μονάδα γραφικών δεν ξεπερνάει τα 10 ευρώ (ενσωματωμένο στην μητρική).

Αν τώρα πάει κάποιος αδαής και ζητήσει "μια καλή κάρτα για να παίζω παιχνίδια" και του δώσουν 8800GTS με τον G80, ναι μεν δεν του έχουν δώσει ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πάρει σε αυτά τα χρήματα, αλλά και πάλι έχει μία καλή κάρτα για παιχνίδια, οπότε την δουλειά του θα την κάνει. Όποιος δενθέλει να τον πιάσουν κορόιδο, το ψάχνει περισσότερο.

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται όμως η εν λόγω τακτική εκ μέρους της NVIDIA. Εδώ ήδη διαμαρτύρονται όλοι οι συνεργάτες τους για ευνόητους λόγους.

Δώσε μου έστω μια καλή δικαιολογία γιατί να μην χρησιμοποιήσει διαφορετικό αριθμό για τις νέες κάρτες, εφόσον ακόμα και ο κωδικός ο δικός τους για το chip έχει αλλάξει.

Όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα για αυτούς που το hardware το βλέπουν και σαν χόμπυ.

΄Οχι μόνο υπήρξα έμμεσος συνεργάτης τους, αλλά οι σχέσεις μου με την εταιρία εξακολουθούν να είναι άριστες. Ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα θα γίνω απολογητής για τις λανθασμένες αποφάσεις τους και ούτε φοβήθηκα ποτέ να ασκήσω κριτική. Υπάρχει off the record εξήγηση για την εν λόγω απόφαση, αλλά στερείται κάθε ίχνους λογικής.

Kαι το νοστιμότερο το οποίο καν δεν το σκέφτηκες είναι ότι μια G80 και μια G92 δεν παντρεύονται σε ένα σύστημα για SLi. Aν τώρα και αυτή η "λεπτομέρεια" σου φαίνεται "ασήμαντη" και "δευτερεύουσα" τότε δεν ξέρω τι να πω.

Δημοσ.

Τι να λέμε τώρα, στα περισσότερα καταστήματα που έπαιρνε τηλέφωνο δεν είχαν ιδέα για την GT πριν λίγες μέρες, και όταν λέω σε 1ν πωλητή τι γίνεται, μου λέει έκπληκτος.

"Α, ναι?? Σε βλέπω ψαγμένο, για ενημέρωσε με..." :lol: :lol:

Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται όμως η εν λόγω τακτική εκ μέρους της NVIDIA. Εδώ ήδη διαμαρτύρονται όλοι οι συνεργάτες τους για ευνόητους λόγους.

Δώσε μου έστω μια καλή δικαιολογία γιατί να μην χρησιμοποιήσει διαφορετικό αριθμό για τις νέες κάρτες, εφόσον ακόμα και ο κωδικός ο δικός τους για το chip έχει αλλάξει.

Kαι το νοστιμότερο το οποίο καν δεν το σκέφτηκες είναι ότι μια G80 και μια G92 δεν παντρεύονται σε ένα σύστημα για SLi. Aν τώρα και αυτή η "λεπτομέρεια" σου φαίνεται "ασήμαντη" και "δευτερεύουσα" τότε δεν ξέρω τι να πω.

Δλδ η G80 δεν ειναι EOL? Η Nvidia μου φενεται ειναι σε κατασταση πανικου. Εισαι σιγουρος οτι η RV670 ειναι πιο αργη? Αλλες 2 βδομαδες υπομονη και θα ξερουμαι.

Δημοσ.

Για να ξεφορτωθουν καρτες με το 1/3 μικροτερης αποδοσης σε ιδιες τιμες...

Οποιος θελει 8800gts απλα να εχει κατα νου πως οι καινουργιες θα βγουν αποκλειστικα με 512/1024 μνημη εκδοσεις ενω οι παλιες 320/640.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...