Προς το περιεχόμενο

Αξίζει τελικά η αγορά VGA τώρα?

soiramk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω διαβάσει αρκετά πράγματα τόσο εδώ(insomnia) όσο και σε άλλα forums, αλλα δε μπορώ να καταλήξω. Θέλω να φτίαξω ένα καινούριο pc. Μήπως να περιμένω τις καινούριες κάρτες της nVidia? Αν αγόραζα τώρα σκεφτόμουνα για την eVGA 8800GTX. Τι λέτε?

Δημοσ.

Βλέποντάς το και εγώ από τη σκοπιά του απλού χομπίστα, θα έλεγα πως όχι. Αγόρασα την 7900GS πέρυσι τον Οκτώβριο με σκοπό να την κρατήσω 3 μήνες και ακόμη την έχω. Να σου εξηγήσω γιατί.

-Οι ATi δεν βγήκαν όσο καλές τις περίμενα. Όχι τόσο από άποψη απόδοσης, όσο από θερμοκρασίες και τροφοδοσία. Οπότε πάει αυτή η λύση.

-Αν θέλεις καλή κάρτα που να παίζει τα DX9 παιχνίδια, τότε όλες οι nVidia από την 8800 GTS 320 και πάνω είναι εξαιρετικές. Αλλά είναι κρίμα πια να αγοράσεις μία τέτοια κάρτα, όταν τα DX10 παιχνίδια είναι τόσο κοντά. Και οι περισσότερες σύγχρονες κάρτες δεν έχουν καλές επιδόσεις στο DX10, ιδίως αυτές γύρω στα 200 ευρώ. Μπορεί να φταίνε χίλιοι δυό λόγοι για αυτό, αλλά είναι γεγονός.

Γνώμη μου είναι ότι αφού περίμενες ως τώρα, κάνε κουράγιο ένα δίμηνο ακόμη το πολύ, που θα βγουν οι νέες nVidia. Τότε πάμε να αγοράσουμε μαζί!

Δημοσ.

Υπόψιν ότι δε θα περιμένετε 2 μήνες, αλλά τουλάχιστον ως τον Μάιο.

Σε 1 μήνα οι κάρτες που θα βγουν θα είναι upper mid-range και όχι high end. Κοινώς, θα αργήσει κάμποσο να βγει κάτι καλύτερο απο την 8800gtx.

Τώρα το ότι σε 7-8 μήνες δε θα είνα κορυφή η 8800gtx είναι μάλλον σίγουρο, ειδικά όταν οι φήμες λένε οτι οι νέες κάρτες θα έχουν μεγάλη διαφορά με την σειρά 8800.

Δημοσ.
Υπόψιν ότι δε θα περιμένετε 2 μήνες, αλλά τουλάχιστον ως τον Μάιο.

Σε 1 μήνα οι κάρτες που θα βγουν θα είναι upper mid-range και όχι high end. Κοινώς, θα αργήσει κάμποσο να βγει κάτι καλύτερο απο την 8800gtx.

Τώρα το ότι σε 7-8 μήνες δε θα είνα κορυφή η 8800gtx είναι μάλλον σίγουρο, ειδικά όταν οι φήμες λένε οτι οι νέες κάρτες θα έχουν μεγάλη διαφορά με την σειρά 8800.

Το "upper mid range" δεν με χαλάει, έτσι και αλλιώς πάντα σε αυτήν την κατηγορία κινιόμουν όταν έπαιρνα VGA. Αν αυτός ο όρος σημαίνει "περίπου 300 ευρώ", τότε αυτήν την κάρτα περιμένω.

Νομίζω κιόλας ότι αυτές οι νέες θα είναι φτιαγμένες με μικρότερη λιθογραφία, οπότε ελπίζω σε χαμηλότερη κατανάλωση και θερμοκρασίες.

Όσο για τις επιδόσεις τους, εννοείται πως πρώτα θα πρέπει να δούμε πώς θα τα πάνε στο DX10 και μετά βλέπουμε.

Δύσκολη περίοδος για αγορά κάρτας.

Δημοσ.

Ηθελα να ξέρα από που αντλείτε αυτές τις πληροφορίες!

Τι upper mid range και τέτοια;

Σε όποιο site έχω κοιτάξει έχω δει ότι το g92 θα είναι 2 φορές πιο γρήγορο από το g80.

ΔΕΝ λέω ότι έτσι θα είναι,απλά προσέξτε γιατί η άποψη σας μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε λαθος αγορά και σε ένα μήνα να βλέπει την καινούρια high end σειρά της NVidia και να τραβάει να μαλλιά του!

Δημοσ.

Hlapatsa, επαναλαμβάνω οτι δε προσέχεις τι γίνεται και γράφεται.

Το G92 (9800 δηλ ) θα αργήσει να έρθει σύμφωνα με τις φήμες. Αναμένεται τον Μάιο.

Αυτές που βγαίνουν τώρα είναι 8800gt, δηλ οι 8800gtx και Ultra παραμένουν οι κορυφαίες κάρτες της αγοράς, και λίγο πιο κάτω αναμένεται να είναι η 8800gt.

• Super Moderators
Δημοσ.
Hlapatsa, επαναλαμβάνω οτι δε προσέχεις τι γίνεται και γράφεται.

Το G92 (9800 δηλ ) θα αργήσει να έρθει σύμφωνα με τις φήμες. Αναμένεται τον Μάιο.

Αυτές που βγαίνουν τώρα είναι 8800gt, δηλ οι 8800gtx και Ultra παραμένουν οι κορυφαίες κάρτες της αγοράς, και λίγο πιο κάτω αναμένεται να είναι η 8800gt.

katse giati ta mperdepses...to G92 (alliws D8P) einai h 8800 GT...kai kykloforei sto telos tou mhna...rumors epishs lene oti 8a vgoun nees 8800 GTS/GTX/Ultra vasismenes panw sto G92 (oi twrines einai vasismenes panw sto G80)

to D9E (dld 9800) apo tou xronou...

Δημοσ.
katse giati ta mperdepses...to G92 (alliws D8P) einai h 8800 GT...kai kykloforei sto telos tou mhna...rumors epishs lene oti 8a vgoun nees 8800 GTS/GTX/Ultra vasismenes panw sto G92 (oi twrines einai vasismenes panw sto G80)

to D9E (dld 9800) apo tou xronou...

Και εγώ αυτά δίαβασα εδώ(έχει δίαφορα άρθρα περι του θέματος), αλλά δε βρήκα να λέει κάτι για τις καινούριες GTX/ULTRA :-(

• Super Moderators
Δημοσ.

sto vr-zone to diavasa gia tis new 8800 GTX/ULTRA pragma pou "epivevaiwnei" kai o Ailuros

αναμένονται επιπλέον μοντέλα από το G92 μιας και πρόκειται για σειρά προιόντων από Performance μέχρι high end.
Δημοσ.

osoi akolou8ouv tis 'fimes' sto INQ gvorizouv pleov oti ta codenames auta avaloga me thv mera exouv kai diaforetiko 'baros'.

gevika pavtos kai egw exw arxisei va thv xavw thv mpala me ta codenames. Thv mia to perimeveis lowend thv allh highend k.o.k.

kai tous barchelova tous legame K8 gia polu kairo mexri pou va bgei kapoios apo thv AMD kai va dhlwsei oti allo to eva allo to allo.

Ev pasei periptosei to movo sigouro eivai oti me tous uparxovtes ru8mopus avapti3hs veov proiovtov akoma kai oi idies oi etairies eswterika exouv xasei thv mpala me ta codenames/partnumbers etc.

Amav pia.... giati dev to baftizoyv Mpampi va 3emperdeboume :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...