SL9S9 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Eχω ασχοληθεί 2 ωρίτσες με τα vista. Τα έχω εγκαταστήσει σε άλλο partition - χρησιμοποιώ ακόμα τα XP. Προτείνω μεταξύ σοβαρού και αστείου να αναφέρουμε bugs ή χαζομάρες τους: 1) Δοκιμάζω το γνωστό bug των XP που δεν μπορείς να μετονομάσεις φακελο σε CON (όσοι Κωνσταντίνοι ίσως το βρήκανε!!!) Και εδώ ΔΕΝ το δέχεται (αρα ΔΕΝ γραψανε τον κώδικα από την αρχή) "The specified device name is Invalid" Παίζω λίγο και διασπάται το εικονίδιο (πάει σε άλλη θέση από το όνομα φακελου) και το μήνυμα βγαίνει 2 φορές και 3 μαζί!!! (δες εικόνα). 2) Απενεργοποιώ τα Clear Type γιατί εμένα δεν μου αρεσουν (βλεπω μετα πρασινάκια και μπλεδακια αναμεσα στα γραμματα αλλα ΔΕΝ το εφαρμόζει παντού (δείτε εικόνες) 3) Πατας το προφανες κουμπί για κλείσιμο και σε παει σε ΑΝΑΜΟΝΗ. Θελει να μπεις από μενου δεξια, δύσχρηστο. 4) Τα εβαλα σε partition E. Βλεπουν το E σαν C, το C σαν D το D σαν E. Αντε βρες τα data σου. 5) Παω φακελο windows Πανω δεξια γραφω C* , ωραία μου δείχνει αρχεία που αρχίζουν απο C Πάω DESKTOP Πανω δεξια γραφω Β* ΔΕΝ μου δείχνει αρχεία απο Β 6) Βλέπω το Windows Photo Gallery. Θελω να δω σε ποιο φακελο ειναι συγκεκριμενη εικόνα. Ανοίγω το properties, που ΔΕΝ γίνεται resize και σου λεει το μισό path και μετά τελίτσες ... 7) Στα XP στο My Computer μπορούσες να βαλεις (customize) κουμπια για CUT / COPY / PASTE. Εδώ δεν γίνεται (ή δεν το βρήκα; ) Πρεπει να χρησιμοποιείς το μενού. Πολύ πιο δύσχρηστο. ------ Συνεχίζεται ----- Είναι βεβαια λεπτομερειες αλλά εμενα με εκενυριζουν Ειδικα τα fonts που ειναι clear type και δεν απενεργοποιούνται παντου με αποτρεπουν να τα χρησιμοποιησω για δουλειά. Αν μεθαυριο εχουμε μυωπια ισως δεν ενοχλεί.
slygeo87 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Εντάξει όλα τα άλλα, τη δημιουργία φακέλου τι τι θες με αυτό το όνομα ρε έξυπνε? Η λέξη con πρέπει να 'ναι κάποια εντολή στο command prompt και δε σε αφήνει να δημιουργήσεις φάκελο με αυτό το όνομα (νομίζω οτι είναι αυτό).
konnak Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Θα σου απαντήσω σε ότι θυμάμαι, γιατί τα έβγαλα μια βδομάδα αφού τα έβαλα. 1. ΟΚ, δυστυχώς πρέπει να το συνηθίσεις. 2. Εμένα η απενεργοποίηση είχε μια χαρά αποτελέσματα - μήπως παίζει κάτι με τους drivers της κάρτας γραφικών; 3. Μπορείς να ρυθμίσεις, από τον Πίνακα Ελέγχου νομίζω, τι ενέργεια θα πραγματοποιείται όταν πατάς το μεγάλο πλήκτρο στην Έναρξη, και να κάνει κανονικά κλείσιμο. 4. Αυτό με ενόχλησε και εμένα. Είναι λίγο εγωκεντρικό λειτουργικό είναι η αλήθεια . Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω κάτι. Επίσης, εγώ είχα ένα πρόβλημα με bugs και χαζομάρες με το νέο Insomnia , καθώς τα τελευταία γράμματα κάθε γραμμής είναι κομμένα και μόνο στο reply είδα όλα τα γραφόμενά σου. Μάλλον έχει να κάνει με τις φωτο που έχεις επισυνάψει, τον Firefox* από τον οποίο γράφω και ένα πρόβλημα...χημείας, που είχε αναφέρει και ο Thresh νομίζω στο επίσημο τόπικ για το νέο Insomnia . * Update: ΟΚ, το ίδιο συμβαίνει και με IE και Opera: ** Update 2: Τώρα που επισύναψα και εγώ εικόνα κόβονται και τα δικά μου!
michael92 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Εγώ μιας και τα χρησιμοποιώ από την εποχή του RC1 έχω να αναφέρω τα πάνδινα. Εμένα πάντως το clear type mou aresei γιατί έχω και κοντά την οθόνη. Λοιπόν περιληπτικά : Όταν πατάω αναμονή τα mlksm**a κάνουν Hybernate. Υπάρχουν ασυμβατότητες με όλα τα προγράμματα ακόμα και το Office 2007, όπως να σου κλείνει το πρόγραμμα και να γ΄ραφει no responding χωρίς λόγο! Αν κάνεις scan me to win defender θα πρέπει να κάνεις system restore γιατί θα έχει διαγράψει αρχεία των win. Ασυμβατότητα Hardware το χειρότερο, έκανα αμάν για να περάσω τους drivers του κινητού μου. η sidebar κολλάει χωρίς λόγο. Το UAC ενώ είναι απενεργοποιημένο, μπορεί να ξαναενεργοποιηθεί επειδή του βάρεσε. Κάνει 15 ώρες εγκατάσταση ενημερώσεων, κάνει 15 ώρες να κλείσει. Το aero κολλάει με μερικά προγράμματα και το γυρνάει σε Vista basic (υποτίθεται ότι υπάρχει και update για αυτό). Να σου πω κουράστηκα να γράφω, τα υπόλοιπα τα ανακαλύπτετε μόνοι σας.
dimitris2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 "Αναφέρετε bugs και χαζομάρες των Vista" VISTA
dark_banishing Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 4) Τα εβαλα σε partition E. Βλεπουν το E σαν C, το C σαν D το D σαν E. Αντε βρες τα data σου. Αυτό το κάνουν όλες οι εκδόσεις windows. Πάντα το τρέχον windows λειτουργικό είναι στο C: Όλα τα άλλα ρε παιδιά είναι τελείως ασήμαντα. Δεν μπορείς να ονομάσεις ένα φάκελο con, δεν φαίνεται το path που το βρίσκεις με χίλιους άλλους τρόπους.. ντάξει είπαμε! Δεν κάνει σε καμιά περίπτωση 15 ώρες ενημερώσεις, κάθε βδομάδα κάνω και ποτέ δεν κάνει πάνω από μια ώρα. Δεν μου κόλησαν ποτέ και κλείνουν μια χαρά. Ασυμβατότητες είχαν και τα xp, άλλωστε τότε πρωτοεμφανίστηκε η μπάρα με το compatibility mode. Φυσικά όποιος θέλει να κράξει μπορεί να βρει οτιδήποτε. Σημασία έχει να είμαστε αντικειμενικοί.
iceman79 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 http://channel9.msdn.com/ShowPost.aspx?PostID=273095'>http://channel9.msdn.com/ShowPost.aspx?PostID=273095 "con" is a Windows / DOS reserved word. It's stands for the CONsole, ie, the keyboard http://www.pctools.com/forum/showthread.php?t=39604 Several special file names are reserved by the system and cannot be used for files or folders: CON, AUX, COM1, COM2, COM3, COM4, LPT1, LPT2, LPT3, PRN, NUL http://channel9.msdn.com/ShowPost.aspx?PostID=273095
SL9S9 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Αυτό το κάνουν όλες οι εκδόσεις windows. Πάντα το τρέχον windows λειτουργικό είναι στο C: Οχι, αν βάλεις XP home στο C και XP pro στο D: όταν μπουτάρεις με pro βλέπεις τους φακελους του D στο D και όχι στο C οπως στα Vista.
SL9S9 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 8) Ενα ακόμα για τον IE7 (και στα vista και στα XP).Πατε για παραδειγμα http://www.plaisio.gr και στην τηλεφωνία επιλεξτε ολα τα κινητα. Ταξινομήστε κατά τιμή ΦΘΙΝΟΥΣΑ. Κλικ σε ενα κινητό για να το δείτε. Tώρα πίσω στην σελίδα που ήταν ταξινομημένα. Θα γράψει "Η ιστοσελίδα εχει λήξει" και είναι κενή. ΕΥΓΕ. Μπραβο ρε προγραμματισταράδες της MS. Κοντεύουμε 2008 και ακόμα να έχουμε έναν ΙΕ σωστό. O MOZILLA firefox (που χρησιμοποιω) ΔΕΝ παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα. Συνεχίζεται
SL9S9 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Several special file names are reserved by the system and cannot be used for files or folders: CON, AUX, COM1, COM2, COM3, COM4, LPT1, LPT2, LPT3, PRN, NUL Σωστή παρατήρηση.
dark_banishing Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 8) Ενα ακόμα για τον IE7 (και στα vista και στα XP).Πατε για παραδειγμα http://www.plaisio.gr και στην τηλεφωνία επιλεξτε ολα τα κινητα. Ταξινομήστε κατά τιμή ΦΘΙΝΟΥΣΑ. Κλικ σε ενα κινητό για να το δείτε. Tώρα πίσω στην σελίδα που ήταν ταξινομημένα. Θα γράψει "Η ιστοσελίδα εχει λήξει" και είναι κενή. ΕΥΓΕ. Μπραβο ρε προγραμματισταράδες της MS. Κοντεύουμε 2008 και ακόμα να έχουμε έναν ΙΕ σωστό. O MOZILLA firefox (που χρησιμοποιω) ΔΕΝ παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα. Συνεχίζεται Σωστα. Απ την άλλη για αυτό μετά από λίγο θέλει τόση ram γιατί θυμάται τις σελίδες που πέρασες. Για να σου δείξει 5 σελίδες θέλει 100 mb ram, ενώ ο eχplorer τα μισά. Α και άμα μπεις στο http://www.sportime.gr παίζει και ράδιο, όχι σαν τους προγραμματισταράδες του firefox που ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν.
mihalakis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Ξέρω οτι είναι για βιστα το τοπικ και ελπιζω να μην αρχισουν τα αλλα παιδια να αναφερουν τα παλιοτερα κατορθωματα της μικροσοφτ αλλα δεν μπορω να ξεχασω το ανεκδιηγητο των winME 'unknown error in unknown.unknown will now close',και να ηταν μονο αυτο δεν θα ειχαμε προβλημα... Γιατι στα βιστα οποτε καρφωνω usb stick επιμενει οτι εχει προβλημα και θελει σκανδισκ και διορθωση ενω δουλευει κανονικοτατα;
tritonas00 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Ενα αλλο πολυ ενοχλητικο ειναι οτι μετα απο καιρο ξεχναει τις ρυθμισεις προβολης των φακελων!!!!Πολυ σπαστικο. Αλλα μην ξεχναμε οτι τα Vista ειναι μωρο ακομη.Bebe..!Δωστε του κανα χρονο ακομη και καμποσα updates και θα γινει το mainstream λειτουργικο οπως εγινε και με τα xp. Και επισης μην ξεχναμε οτι τα XP δεν ειναι τιποτα αλλο παρα windows 2000 με ανανεωμενα features και αλλο skin!!.Τα Vista εχουν μονο τον kernel των 2003 server και τα περισσοτερα features ειναι καινουργια.Υπομονη για το servise pack. Κανενα λειτουργικο δεν ειναι τελειο....
doubleh Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Όταν πληρώνουμε όμως η Μ$ δεν κάνει υπομονή!!!! Γιατί να μην τα δίνει τζάμπα, και μόλις γίνουν λειτουργικά, όποιος θέλει να πληρώνει? πιο σωστό μου φαίνεται εμένα αυτό
andreapaog328 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 γιατί πολύ απλά κανένας δεν θα τα πλήρωνε. Τώρα τουλάχιστον κάτι βγάζουνε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.