Προς το περιεχόμενο

Συγχρονισμός iTunes Library μεταξύ Mac και PC

Ic3m@N

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν δεν μπορώ να πω ότι έψαξα και πολύ... βρήκα μια ψιλο μπακάλικη λύση η οποία όμως δεν είναι και η καλύτερη... Έφτιαξα λοιπόν ένα workflow με το automator το οποίο βρίσκει τα mp3s μου σε ένα φάκελο και τα προσθέτει στην library του iTunes και αυτό θα δούλευε μια χαρά αν είχα επιλέξει από το pc iTunes να αντιγράφει τα mp3s μου στο iTunes music folder...

2 προβλήματα έχει η παραπάνω λύση το 1ο είναι ότι στην ουσία δεν συγχρονίζει τις 2 libraries καθώς αν προσθέσω κάτι στο mac τότε το pc δεν θα το δει (αυτό δεν με ενδοιαφέρει γιατί ούτως ή άλλως δεν έχω μουσική στο mac μου) αλλά καλό θα ήταν να μπορεί να γίνει και αυτό

Το 2ο πρόβλημα είναι... ότι δεν θέλω να αντιγράφονται τα mp3s μου σε άλλο φάκελο γιατί τα προτιμώ οργανωμένα με δικό μου τρόπο και όχι όπως θέλει το iTunes...

Έχει κανείς κάποια άλλη λύση;

ps. Εννοείται ότι τα δύο μηχανήματα είναι σε δίκτυο...

ps2. Επίσης δεν θέλω να αντιγραφεί η μουσική μου στο mac θα προτιμούσα να τη διαβάζει κατευθείαν από το pc...

Δημοσ.

Μα καλά ούτε ένας δεν είχε το ίδιο πρόβλημα; Περίεργο... τέλος πάντων απ'ότι φαίνεται προς το παρών θα συμβιβαστώ με την παραπάνω λύση... thanx anyway...

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς το πρόβλημά σου. Η μουσική είναι σε folder του pc?

Για το δεύτερο πρόβλημα, προφανώς πρέπει να ξετσεκάρεις τα κάτωθι:

itunespreferences.jpg

ώστε να αφήνει τα mp3 στους δίσκους/φακέλους που θες και να μην τα μαζεύει με το δικό του τρόπο.

Επίσης, υπάρχει λύση για το pc σου να βλέπει κάτι που έχεις προσθέσει στο mac αλλά δεν ξέρω εάν είναι πλήρης. Αν δηλαδή εκτός από τα mp3 που πέρασες από το mac, θα διαβάσει και τα ratings,playcounts και ότι άλλο προσθέτει ως πληροφορία το iTunes αλλά δεν την περνάει στο tag του τραγουδιού. (Μπορεί και να παίξει όμως σαν λύση τελικά, δοκίμασέ το).

Το δωρεάν αυτό προγραμματάκι εμένα μου είχε λύσει τα χέρια στο pc: iTunes Folder Watch

Του ορίζεις τους δίσκους/φακέλους που θες να σκανάρει συνεχώς, ώστε να σου περάσει στο library του iTunes τα νέα mp3 που έβαλες σε αυτούς. Ή να σου βρει αυτά που πλέον τα έχεις σβήσει εκτός iTunes και δεν αντιστοιχούν πλέον με το library.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση... το πρόβλημά μου ήταν ένα και αυτό είναι ο συγχρονισμός της βιβλιοθήκης μου... Τα mp3 είναι όλα σε φάκελο του pc...

Το πρόβλημά μου όπως είπα είναι ότι ΔΕΝ θέλω να "Copy files to iTunes Music floder when adding to library" αν το ήθελα έτσι όπως είπα και πιο πάνω είχα βρει μια λύση που να με καλύπτει μέσω του automator

Οπότε για να ανακαιφαλεώσουμε... αυτό που θέλω είναι το mac iTunes να διαβάζει την library του PC iTunes και να συγχρονίζετε... το αντίστροφο (δλδ το pc να διαβάζει από το mac) αν και όχι απαραίτητο είναι καλοδεχούμενο...

ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση

Δημοσ.

Παλία είχα κάνει κάτι παρόμοιο, λοιπόν κάνεις κανονικά ότι θές στο pc με τα τραγούδια κλπ, και κάνεις δύκτιο mac - pc. Πάς στα preferences του windows itunes και τικάρεις το share library ή κάπως έτσι, μετά πάς στο mac itunes και στα preferences τικάρεις το look for shared libraries. Και τέλος. Ολα τα τραγούδια στο pc αλλά μπορείς να τα ακούς και στα δύο. Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Ωραίος... αν και δεν μου δίνει τις επιλογές για view που θα ήθελα είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν...

thanx!!

Δημοσ.
Παλία είχα κάνει κάτι παρόμοιο, λοιπόν κάνεις κανονικά ότι θές στο pc με τα τραγούδια κλπ, και κάνεις δύκτιο mac - pc. Πάς στα preferences του windows itunes και τικάρεις το share library ή κάπως έτσι, μετά πάς στο mac itunes και στα preferences τικάρεις το look for shared libraries. Και τέλος. Ολα τα τραγούδια στο pc αλλά μπορείς να τα ακούς και στα δύο. Ελπίζω να βοήθησα.

Με αυτη τη λυση πρεπει να εχεις ανοικτο δλδ το πισι για να ακους απο το μακ;

Δημοσ.

Θελω κι εγω να κανω κατι παρομοιο...

Εχω εναν δικτυακο δισκο (lacie 500gb ethernet με 50000 Mp3), και θελω να εχω την ιδια library σε ενα pc kai mac που εχω.

Πως γινεται αυτο ?

Οταν παω στο pc να διαβασω πχ την library toy mac δεν γινεται.

Υπαρχει κατι γι αυτο ?

Δημοσ.

Κάνοντας κλικ στο iTunes έχοντας πατημένο το Option θα ανοίξει ένα παράθυρο που σε ρωτάει ποια library θέλεις να ανοίξεις, απλά οδήγησε το στο αρχείο που βρίσκετε στο pc σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...