Προς το περιεχόμενο

toshiba a100-192 cpu?

maik356

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

exo ton parapano forito kai exei cpu T2500 skeftomai na allakso cpu...

mipos gnorizei kapoios mexri ti cpu mporo na valo?

model PSSA9E-03N01SGE

i an kserete pou mporo na psakso?

Thnks

Δημοσ.

Aυτο γινεται και ειναι απλο. Παντως η τοσιμπα δεν κανει αλλαγες, μονο μνημη και σκληρο αλλαζεις οποτε διαλεξε. Επισης μπορεις να περιμενεις και να παρεις νεο μηχανακι τωρα που ερχονται πολλα νεα φορητα...

Δημοσ.

Μια χαρά αλλάζει ο επεξεργαστής και φυσικά αν πάει στην Toshiba δεν θα του τον αλλάξουν, μόνος του θα τον αλλάξει.

Το συγκεκριμένο φορητό παίρνει μόνο την σειρά CoreDuo και ΟΧΙ τους Core 2 Duo. Οπότε μπορείς να βάλεις μέχρι και τον Τ2700 στα 2,33GHz. Δεν ξέρω βέβαια αν θα καταλάβεις και μεγάλη διαφορά μιας και το fsb κα η cache είναι ίδια με τον Τ2500.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σου είναι μια χαρά!!! Είχα το συγκεκριμένο μοντέλο και ήμουν υπερευχαριστημένος. Επηρεάστηκα και εγώ από περιοδικά κτλ. και το άλλαξα με το Α100-906 το οποίο φοράει core 2 duo αλλά σε πληροφορώ οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Αν θες την γνώμη μου κράτα τον υπολογιστή σου και βάλε απλά 1gb ram επιπλέον (αν δεν το έχεις ήδη κάνει).

Δημοσ.

τελικα εχετε δικιο δεν υπαρχει λογος αλλαγης επεξεργαστη....

μνημη εχω 2GB/667 οποτε δισκο θα αλλαξω ...:-))))

εχετε να προτεινεται κανα καλο στις 7200 στροφες ?

Δημοσ.
τελικα εχετε δικιο δεν υπαρχει λογος αλλαγης επεξεργαστη....

μνημη εχω 2GB/667 οποτε δισκο θα αλλαξω ...:-))))

εχετε να προτεινεται κανα καλο στις 7200 στροφες ?

Γιατί θέλεις με το ζόρι να χαλάσεις τα χρήματα σου? :-) Τι πιστεύεις ότι θα κερδίσεις αν πας από τις 5400 στις 7200 στροφές? Ελάχιστα δευτερόλεπτα στην εκκίνηση... Καλύτερα κράτα αυτό που έχεις και χτύπα κανένα εξωτερικό 500αρί με τα 100 ευρώ.

Δημοσ.

Έχω ακούσει ότι οι νέοι σκληροί είναι η καλύτερη αναβάθμιση για φορητούς. Έχει σημασία η ταχύτητα του σκληρού και θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Στον επιτραπέζιο της υπογραφής μου, η αντιγραφή μία ταινίας διαρκεί το μισό απ' ότι στον φορητό και αυτό γιατί αν και παλαιότερος ο επιτραπέζιος το DVD-RW (16χ ή 18χ) και σκληρός (7.200) είναι σαφώς ταχύτεροι από του φορητού όπου DVD-RW 8x και σκληρός στις 5.400. Σημειωτέον ότι ο επεξεργαστής του φορητού είναι σχεδόν δύο φορες ταχύτερος από του επιτραπέζιου (βάση του pcwizard 2007). Και εγώ σκέφτομαι την προσθήκη γρηγορότερου σκληρού αλλά ακόμα διστάζω αφού δεν ξέρω κανέναν που να το έχει δοκιμάσει σε ίδιο με τον δικό μου φορητό.

Δημοσ.

Η διαφορα στις επιδοσεις ενος δισκου 5400 με εναν δισκο 7200 ειναι αρκετα μεγαλη,φθανει και το +50% σε διαμεταγωγη

Ενας σκληρος 7200 σε φορητο, του δινει αλλο αερα, τον κανει να συμπεριφερεται σαν desktop.

Σε video encoding ,σε boot time, σε transfer rates η διαφορα ξεπερναει και το 60% !!!

Δες εδω διαφορες στις επιδοσεις:

http://www.barefeats.com/rosa05.html

post-24216-129062953865_thumb.jpg

(71 mb/sec read για τον 7200rpm στα 200GB , 60 mb/sec read για τον 7200rpm στα 160GB , 46 mb/sec read για τον 5400rpm στα 160GB )

και εδω σε realworld benchmark(μεταφορα αρχειου):

post-24216-129062953881_thumb.jpg

Και εδω ενα αλλο review για 7200 σκληρο φορητου:

http://www.bigbruin.com/2007/momentus7200_4

με realworld benchmark (μεταφορα αρχειου):

post-24216-129062953883_thumb.jpg

και με θερμοκρασιες:

post-24216-129062953885_thumb.jpg

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1754042#post1754042

Δημοσ.

Το ζητούμενο είναι όμως αν αυτές οι επιδόσεις δεν προκαλούν ζημιά στον φορητό π.χ οι αυξημένες στροφές δεν προκαλούν και αυξημένες δονήσεις στο εσωτερικό; και αν ναι αυτές δεν είναι απαραίτητο να εμφανίζονται άμεσα αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Γενικά αν δεν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα για ποιο λόγο οι κατασκευαστές δεν σου δίνουν την επιλογή για αναβάθμιση με τέτοιους σκληρούς όπως π.χ γίνεται για τις μνήμες;

Δημοσ.

Ζημια δεν προκαλουν.Δε γινεται να προκαλεσουν.

Και οι μεγαλοι κατασκευαστες δινουν την επιλογη να βαλεις τετοιο σκληρο,ιδιαιτερα στα καλα μοντελα τους.

π.χ. dell, hp compaq, apple,alienware κλπ

Απλα ειναι αρκετα πιο ακριβοι και ο κοσμος εντυπωσιαζεται απο την χωρητικοτητα και τα GB για αυτο βαζουν σκληρους μεγαλων χωρητικοτητων και το διαφημιζουν.

Ο περισσοτερος κοσμος δεν ξερει καν για τις στροφες των δισκων και αρκετοι που γνωριζουν αυτο το χαρακτηριστικο δε γνωριζουν τη μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις εχουν.

Π.χ η sony πουλαει εναν φορητο με εναν σκληρο στα 300GB στις 4200 στροφες.Αυτο χαντακωνει ολο το συστημα απο πλευρας επιδοσεων.

Ο καταναλωτης ομως θα δει το 300GB και θα τρεξει να το αγορασει.

Τελος ,για τα περισσοτερα λαπτοπ η αλλαγη ειναι πολυ ευκολη(ξεβιδωμα 2-4 βιδων),οπως και με τις μνημες (1-2 βιδες).

Και επειδη ειπες οτι ψαχνεις και για μνημη:

Μνημη παρε αυτην:

http://www.camber.gr/productrec.asp?PUC=4421

http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=kingston+sodimm+1024+667

Μονο 25 ευρω το 1GB, συνολο 50 ευρω τα 2 GB και ειναι μαλλον συμβατη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...