Προς το περιεχόμενο

Απορίες για DivX - οι πιο έμπειροι ας βοηθήσουν λίγο...

mariosCS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τις τελευταίες μέρες, κοίταξα ίσως όλα τα DivX που είναι διαθέσιμα στα eshops της Ελλάδας.

επειδή οι απαιτήσεις μου ήταν συγκεκριμένες (να έχει 5,1 αναλογική έξοδο ήχου / δηλαδή 6ΧRCA για Front Right, Front left, Sub, Center, Surround right, surround left), κατέληξα σε 3 "προσιτά" μοντέλα.

το ένα είναι το H&B DVD PLAYER DX-3365 HD

το άλλο το United DVD-7080

και το άλλο το IQ DVD-340 DivX/Mp4/DVD player

Αυτά που με προβληματίζουν και θέλω τη βοήθεια σας είναι:

1) Στο πρώτο (Η&Β) λέει πως υποστηρίζει MPEG-4. Αυτό τι σημαίνει ακριβώς? ότι δεν υποστίζει DivX αλλά? τι? αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει...

2) παρομοίως στο δεύτερο λέει πως υποστηρίζει DivX4/5. Θα έχω πρόβλημα δηλαδή με κάποια DivX ? Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποιο, θα μπορώ να το κάνω convert σε divX4/5 ?

3) Μόνο το πρώτο (Η&Β) αναφέρει πως γίνεται αναπαραγωγή δίσκων Dual Layer. Στα άλλα εννοείται? Ή λογικά άμα δε το γράφει, δε το παίζει ?

4) Για το United απ' ότι διάβασα στο insomnia σε σχετικό threat λύθηκε το πρόβλημα με τους εξωτερικούς srt υπότιτλους... το IQ (το τρίτο), γράφει πως τους υποστηρίζει (ίσως επειδή είναι και ελληνική εταιρία κατασκευής). Για το Η&Β γνωρίζουμε κάτι γι' αυτό?

Γενικά ποιο σας φαίνεται σαν καλύτερη επιλογή από τα 3? Εγώ επειδή και τα 3 δεν είναι και πολύ "Γνωστές" μάρκες, θα πήγαινα για το united, που είναι το πιο φτηνό, και έχει αυτά που θέλω. Απλά άκουσα διάφορα για τη συγκεκριμένη μάρκα... ότι έχει προβλήματα.

Έχει κάποιος "κακή" εμπειρία με united μοντέλα DVD players ? Η κακές εντυπώσεις για κάποιο από τα 3 ?

Φυσικά πάντα ισχύει γενικώς το "what you get is what you pay for" , αλλά όχι απόλυτα πάντα...

θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας και αν μπορείτε να μου λύσετε τις απορίες μου. (In insomniacs we trust!)

Συγνώμη που σας κούρασα και για το μεγάλο post :o Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

p.s. To usb port, είναι μεν καλό αλλά όχι και απαραίτητο (για μένα) απο τη στιγμή που δέχεται dvd+-rw

Δημοσ.

Δηλαδή δε ξέρει κάποιος να μου πει τη διαφορά μεταξύ mpeg-4, DivX, kai xVid ?

Και όταν λέει ότι υποστηρίζει το καθένα τι σημαίνει....

Δημοσ.

MPEG-4 είναι αλγόριθμος συμπίεσης οπτικοακουστικών δεδομένων. Είναι ένα σύνολο υποομάδων. Μία από αυτές τις ομάδες είναι η MPEG-4 Part 2 που αφορά τη συμπίεση video μόνο. Λογισμικό υλοποίησης που ακολουθεί το πρότυπο αυτό είναι τόσο ο DivX όσο και ο Xvid.

More info...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...