Προς το περιεχόμενο

Ποιο μέρος του εγκεφάλου χρησιμοποιείτε;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
λοιπον το συγκεκριμενο gifaki ειναι λιγο απατη

προφανως αλλαζει το loop

να γιατι

οσοι το βλεπετε να πηγαινει clockwise δειτε ποιο χερι της ειναι το λυγισμενο...το δεξι ειναι

οταν αλλαξει και παει αριστεροστροφα ως εκ θαυματος το λυγισμενο της χερι γινεται το αριστερο....για δοκιμαστε το

μπορει να ειναι κατι σαν "προγραμματισμενο" δεν ξερω...παντως ετσι μου φαινεται

και το χερι αν ηταν η ιδια η φιγουρα δεν θα επρεπε να αλλαζει

Ψάξτο και θα δεις ότι έχεις άδικο.Δεν υπάρχει απάτη, εξαρτάται απο τό πως το βλέπεις

αφου ειναι ξεκαθαρο ποιο ποδι παταει..φαινεται η σκια!! κι εγω μονο δεξιοστροφα το βλεπω οσο κι αν το παλεψα...:rolleyes:

Δεν νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ποιο πόδι πατάει γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε ποιο πόδι πατάει.Είναι σχεδιασμένο για να αλλάζει ανάλογα με το πως το βλέπεις

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγω παλι το βλεπω μια αριστερα να παει, μια δεξια. δεν ξερω πιο μερος του εγκεφαλου μπορει να χρησιμοποιω αλλα ξερω ατομα που δεν χρησμοποιουν κανενα απο τα δυο ημισφαιρια

Δημοσ.

ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ

Κοιτάξτε την εικόνα. Θα πηγαίνει ή δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα.

Τώρα γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα, ώστε να βλέπετε την εικόνα ανάποδα.

Μόλις γυρίσετε το κεφάλι σας ανάποδα, θα διαπιστώσετε ότι η εικόνα κινείται με την αντίθετη φορά απ'ότι όταν την κοιτάτε κανονικά.

"Τα πνευματικά δικαιώματα του τρόπου αυτού ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στον panther_512, ο οποίος και ανακάλυψε το σύστημα αυτό πρίν από 1 λεπτό."

Δημοσ.

Εγώ κανονικά βλέπω τη κοπέλα να περιστρέφεται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Μόλις γυρίσω το κεφάλι μου ανάποδα, η κοπέλα περιστρέφεται αντίθετα.

Αν τώρα μείνω καρφωμένος στην εικόνα με ανοιχτά μάτια και επαναφέρω το κεφάλι μου σε κανονική θέση, η εικόνα συνεχίζει να περιστρέφεται αντίθετα απ'ότι την έβλεπα κανονικά.

Αλλά μόλις ανοιγοκλείσω τα μάτια μου, η εικόνα ξαναπεριστρέφεται με το κανονικό για μένα τρόπο (clockwise)

Δημοσ.

Τα κατάφερα.

Μπορώ και τη βλέπω και από τις 2.

Άει στο διάολο, ένα τέταρτο μου 'φαγε να την γυρίσω την τσ**λα.

Ουφ.

μην ξαναποστάρετε τπτ τέτοιο, αν δν κατάφερνα να το ελέγξω να την γυρνάω όποτε θέλει, δε θα κοιμόμουν.

Δημοσ.

@ panther_512: Αψογος!!!! Καταφερα και την ειδα να γυριζει αριστεροστροφα!!

Τελικα μηπως στο "προβλημα" ισχυει και το αντιστροφο γι αυτο το καταφερνουμε ετσι?

Δημοσ.

Η ευκολια/ταχυτητα του εγκεφαλου να αντιλαμβανεται αμφισημα σχηματα/εικονες (χωρις εκπαιδευση και hints) εχει σχεση τις δυνατοτητες του, προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση (π.χ. αναλυτικη σκεψη κ.α.). Τα ατομα που εχουν αυτη τη δυνατοτητα, συνηθως υστερουν καπου αλλου και αντιστροφως. Παντως ειναι χρησιμα "παιχνιδια" για να μη "σκουριαζει" το μυαλο και πολυ πιο χρησιμα σε ατομα που αναρρωνουν απο ελαφρας μορφης εγκεφαλικα και σε καποια (αμφιβολης αξιοπιστιας) ψυχομετρικα τεστς.

Σχετικα ντοκς

BBC Horizon - Battle of the Brains (2007)

http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/programmes/horizon/broadband/tx/intelligence/

BBC - How to Improve your Memory (2006)

BBC - Brain Story

BBC - The Human Mind (2003)

PBS - The Secret Life of the Brain (2001)

PBS - The Art of Aging - The Limitless Potential of the Brain (2006)

Discovery Channel - Freud's Interpretation of Dreams (1996)

Asylum (1992)

BBC - Horizon - Mad but Glad (2007)

BBC - Stephen Fry - The Secret Life of the Manic Depressive (2006)

Δημοσ.

ναι, κατάφερα κ εγώ να τη δώ αριστερόστροφα...

συνεπώς, μετά απο μεθύσι μπορώ να λειτουργήσω πιο "λογικα" ( ; )

αρκετά αντιφατικό αλλά "άι λάαικ"

Δημοσ.

Τι κουλά είναι αυτά ρε;

Στην αρχή ορκιζόμουν οτι γυρνάει δεξιόστροφα. Μετά απο κάποια λεπτά την είδα να γυρνάει και απο την άλλη και έμεινα κάγκλεο.

Είμαι αριστερόχειρας και ρώτησα και δύο συναδέλφους (δεξιόχειρες). Και αυτοί την βλέπουν να γυρνά και απο τις δύο φορές.

Ζαλίστηκα πάντως ;)

Edit: Τώρα το πως την βλέπω το ελέγχω απόλυτα. Αν κοιτάω μόνο το σώμα πάει δεξιόστροφα. Ενώ με μια ματιά στην σκιά της κατευθείαν αλλάζει φορα!

Δημοσ.
μην ξαναποστάρετε τπτ τέτοιο, αν δν κατάφερνα να το ελέγξω να την γυρνάω όποτε θέλει, δε θα κοιμόμουν.

Ζητώ επισήμως συγγνώμη (ως αρχικός poster), αλλά επειδή το έπαθα και εγώ, είχα αποφασίσει να πάρω εκδίκηση από τον κόσμο που μου είχε φορτώσει μια τέτοια κατάρα. Είμαι βέβαιος πως με καταλαβαίνεις.:devil: Τη συνημμένη εικόνα, πώς την αφαιρώ από το αρχικό ποστ, δε μου είπατε ακόμα αγαπητέ.:X :mad:

Κάποιοι πάντως χάνεται το νόημα. Δεν είναι παιχνίδι "προσπαθήστε να το δείτε και από τις δύο μεριές". Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση του προς τα που πηγαίνει. Μη γράφεται όλοι "το βλέπω και από τις δύο", εκτός αν σας αλλάζει φορά με το που ανοιγοκλείνεται τα μάτια. Αυτό εννοεί και το αρχικό ποστ ότι λίγοι το βλέπουν και από τις δύο μεριές. Δεν εννοεί με προσπάθειες.

Δημοσ.

Κι εγώ το βλέπω να πηγαίνει και προς τις 2 πλευρές!:lol:

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η αρχική εντύπωση ήταν counterclockwise (και είμαι δεξιόχειρας), ενώ αφού συγκεντρώθηκα σε άλλο σημείο της οθόνης και ξανακοίταξα διαπίστωσα με έκπληξη να πηγαίνει clockwise!! Από εκεί και πέρα το βλέπω όπως θέλω και το αλλάζω κατεύθυνση όποτε θέλω...:-)

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ότι παρατηρώντας το μαζί με άλλα 2 άτομα, υπήρχαν στιγμές που οι 2 από τους 3 ή και οι 3 το βλέπαμε ταυτόχρονα να "αλλάζει" κατεύθυνση, χωρίς όμως αυτό να συμβαίνει πάντα.

Καμιά εξήγηση??

Δημοσ.

Εγώ το έβλεπα να πηγαίνει δεξιόστροφα. Για ώρα. Μετά από προσπάθεια, την γύρισα και δεν μπορούσα να την επαναφέρω. Πλέον μπορώ με 2-3 βλεφαρισμούς να το αλλάζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...