Προς το περιεχόμενο

Ποιο μέρος του εγκεφάλου χρησιμοποιείτε;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από στατιστική έρευνα (με πολύ μικρό δείγμα ομολογουμένως) προέκυψε το εξής παράδοξο: οι των θετικών επιστημών το βλέπουν να κινείται δεξιόστροφα, ενώ όσοι από λογική δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα βλέπουν αριστερόστροφη την κίνηση :eek:

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τολις, εστιάζοντας στο πόδι περιστροφής όπως είπαμε , δοκίμασε να αλλάξεις φορά περιστροφης, με τον νου σου, στο πέλμα χωρίς να κοιτάς τίποτα άλλο!

Μετά ως δια μαγείας θα δεις την ...μπαλαρίνα μας να αλλάζει φορά!

...Επίσης σε παρακαλω μην κόψεις την ζωγραφική και επίσης αν δεν τα πας καλά με την έκθεση δεν τα πας καλά και με τα μαθηματικά . Μπερδευτικες ; δεν φταίω εγω πάντως...

Δημοσ.
Μετά από στατιστική έρευνα (με πολύ μικρό δείγμα ομολογουμένως) προέκυψε το εξής παράδοξο: οι των θετικών επιστημών το βλέπουν να κινείται δεξιόστροφα, ενώ όσοι από λογική δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα βλέπουν αριστερόστροφη την κίνηση :eek:

α καλά B)

πήγαινε μερικά posts πίσω και βρες εκεί που λέει για right/left side of the brain

θα δεις ότι το counter clock wise είναι για logic και clockwise για emotion

αν κ τι με νοιάζει εμένα, εγώ σκέφτομαι με την dark side :mrgreen::mrgreen:

PS. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ EMOTICONS! τώρα τα είδα !!

Δημοσ.

ποοο.... δε μπορω αλλο.... δοκιμασα πολλες φορες... το αποδεχομαι. δε μπορω. α και για την εκθεση ειπα δε μαρεσει οχι δεν ειμαι καλος.. βαριεμαι να γραφω. και εννοω το μαθημα της εκθεσης οπως το διδαχτηκα/υπομενα στο σχολειο. δλδ για τις πανελλαδικες πχ διαβασα κατι φυλαδια που μας ειχε δωσει η καυηγητρια στο φροντιστηριο το απογευμα της μερας πριν την εξεταση και εγραψα 14. μια φορα μονο 2,3 ωρες. ποτε ξανα. και στο μαθημα βαριωμουνα του θανατα και δε προσεχα ποτε...οσο για τη ζωγραφικη..μαρεσει ακομα αμα βαριεμαι σκιτσαρω που και που απο τιποτα και τον μπομπ ρος τον βλεπω πολυ συχνα στη tv. αλλα το σχολειο φταιει λιγο. κατευθηνει πολυ

Δημοσ.
ναι ,η μουσική είναι μαθηματικα !

Όχι, καμία σχέση (άντε καλά, ελάχιστη σχέση).

Πολλές μεγάλες ιδιοφυΐες μουσικής (δε μιλάω για τους εμπειρικούς, αλλά για συνθέτες που ασχολήθηκαν με δομές και ρυθμούς κτλ) ήταν κακοί έως πολύ κακοί στα μαθηματικά. Κραυγαλέο παράδειγμα, ο Μπετόβεν.

Δημοσ.

Manuel αναγκάζομαι να πως το εξής μυσαρό κοινότυπο αλλα εσφαλμένα ως τέτοιο απόφθεγμα , τα πάντα είναι μαθηματικά. Παω να βάλω λίγο jack johnson ή dufοur για να ξεπλύνω την αμαρτία που ξεστόμισα.

Δημοσ.

Το δεξί μέρος του μυαλού, χρησιμοποιείται για τα ακόλουθα:

(α) Ρυθμό

(δ) Διαστάσεις

(β) Χρώματα

(ε) Μουσική

(γ) φαντασία

(ζ) Όνειρα

Είδα τη φωτογραφία, σκέφτηκα το δεξί μέρος...

και μετά διάβασα τα παραπάνω,θα συμφωνήσω.

Δημοσ.

Eναι χρησιμο να γνωριζουμε ποια ειναι η φυσικη μας ταση, αλλα να μην ξεχναμε, πως με την καταλληλη εξασκηση, μπορουμε να αναπτυξουμε και τομεις στους οποιους νιωθουμε πως δεν εχουμε το ιδιο δυνατες ικανοτητες.

Κατι που βλεπουμε σε πιο ακραια παραδειγματα ανθρωπων που βιωσαν τραυματισμους, ακομη και ανθρωπων που γεννηθηκαν με μικροτερο δυναμικο και το ξεπερασαν ασκουμενοι.

Φοβαμαι πως ενω αυτου του ειδους τα "παιχνιδακια" στοχευουν στο να αποτελεσουν εφαλτηριο για να ψαξουμε περισσοτερες πληροφοριες για την αντιληψη μας, κανει ορισμενους να θελουν να κατηγοριοποιουν και να οριοθετουν με αυστηροτητα.

Δημοσ.
Eμένα γιατί μου φαίνεται μαλακία/απάτη αυτό το gif ?

Τέλοσπαντων, το βλεπω να γυρίζει όπως γουστάρω.

Εγώ μπόρεσα και το είδα και με τις δύο φορές. Τι στο καλό? Μήπως έχουν κάνει το gifάκι να αλλάζει το loop και να πηγαίνει ανάποδα?

λοιπον το συγκεκριμενο gifaki ειναι λιγο απατη

προφανως αλλαζει το loop

να γιατι

οσοι το βλεπετε να πηγαινει clockwise δειτε ποιο χερι της ειναι το λυγισμενο...το δεξι ειναι

οταν αλλαξει και παει αριστεροστροφα ως εκ θαυματος το λυγισμενο της χερι γινεται το αριστερο....για δοκιμαστε το

Δημοσ.
Manuel αναγκάζομαι να πως το εξής μυσαρό κοινότυπο αλλα εσφαλμένα ως τέτοιο απόφθεγμα , τα πάντα είναι μαθηματικά. Παω να βάλω λίγο jack johnson ή dufοur για να ξεπλύνω την αμαρτία που ξεστόμισα.

Κατά τη δική μου κοσμοθεωρία, όλα είναι μουσική ;)

Ρε παιδιά, έλεος! Τι απάτη και γυρίζει πότε έτσι και πότε αλλιώς; Εδώ υπάρχουν τόσοι που σας λένε ότι το βλέπουν μόνο δεξιόστροφα. Πώς το κάνουν δηλαδή; Και εγώ του αλλάζω τη φορά κατά βούληση, όποτε θέλω. Το λυγισμένο χέρι εννοείται ότι θ' αλλάζει. Μισό λεπτό να σας δείξω άλλη μια αντίστοιχη φωτό...

Δημοσ.

Πχ (δε βρήκα κάτι καλύτερο) στην παρακάτω εικόνα, το άλογο κοιτάει προς τα εσάς ή προς τα έξω; Αν το δείτε να κοιτάει προς τα εσάς, το αριστερό του αυτί είναι το "από δεξιά μεριά", αν το δείτε να κοιτάει προς τα έξω, το αριστερό του αυτί είναι το "από αριστερά μεριά".

horse_copy.jpg

Δημοσ.

Το ρητό : it is the eye of the beholder κολάει θαυμάσια στην περίπτωση αυτή.

Δεν υπάρχουν τρυκ , δεν υπάρχει τίποτα το παραπλανητικό , είναι αυτό που είναι και ο καθένας το βλέπει όπως το βλέπει. Η "μαγκιά" είναι να καταφέρεις να το δεις και απο τις δυό πλευρες. Να την βλέπεις να περιστρέφεται δηλαδή και αριστερά και δεξιά.

Αυτό με την εξάσκηση για την ανθρώπινη αντίληψη τις αισθήσεις κτλ σχετικά με το περιβάλλον καρα-ισχύει! Δεν νομίζω εξάλλου να υπάρχει κάποιος που να κατατάσει εαυτόν σε καλούπια με αφορμή τα ψυχοκινητικά τεστ;

Δημοσ.
Κατά τη δική μου κοσμοθεωρία, όλα είναι μουσική ;)

Ρε παιδιά, έλεος! Τι απάτη και γυρίζει πότε έτσι και πότε αλλιώς; Εδώ υπάρχουν τόσοι που σας λένε ότι το βλέπουν μόνο δεξιόστροφα. Πώς το κάνουν δηλαδή; Και εγώ του αλλάζω τη φορά κατά βούληση, όποτε θέλω. Το λυγισμένο χέρι εννοείται ότι θ' αλλάζει. Μισό λεπτό να σας δείξω άλλη μια αντίστοιχη φωτό...

μπορει να ειναι κατι σαν "προγραμματισμενο" δεν ξερω...παντως ετσι μου φαινεται

και το χερι αν ηταν η ιδια η φιγουρα δεν θα επρεπε να αλλαζει

Δημοσ.

έχω απογοητευτεί πάντως... καταστράφηκε το παιδικό μου όνειρο να γίνω φυσικός σε ερευνητικό κέντρο της ρωσίας.

Δημοσ.

ολα αυτα ρε παιδια ειναι τρικ με φωτογραφιες που μπορουνε να τις δουνε και απο τις 2 μεριες!!

Ειναι πραγματικα ευκολ οαπλα το πως θα το κανει ο καθενας ειναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...