indoli Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Γεια χαρα. Ηθελα να ρωτησω αν γινεται το εξης: Στη δουλεια εχω στον υπολογιστη ενα προγραμμα το οποιο καταγραφει συνεχεια τις θερμοκρασιες απο διαφορους χωρους της παραγωγης (δουλευω σε εργοστασιο τροφιμων). Αυτο το προγραμμα μπορει να σου δωσει και report για τις τιμες των θερμοκρασιων καποια χρονικη στιγμη. Ψαχνω να βρω αν γινεται να αλλαξω τις τιμες θερμοκρασιων που εχει καταγραψει καποια χρονικη στιγμη με αυτες που θελω εγω. Μπορει να γινει κατι τετοιο;
bookysmell2004 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2007 Είχα σκοπό να απαντήσω λίγες μέρες νωρίτερα αλλά για κάποιο λόγο έχασα το post ... Τέλος πάντων, πολλά μπορούν να γίνουν. Το θέμα είναι πως κανείς δεν μπορεί απαντήσει με βεβαιότητα με τα δεδομένα που μας έχει αναφέρει. Αυτό που θες να πετύχεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φορμά του αρχείου καταγραφής. Είναι σε μορφή binary ή text; Αν ανοίξεις το αρχείο αυτό με έναν text reader καταλαβαίνεις τι γράφει; Η μορφή των δεδομένων φαίνεται; Μήπως είναι xml; Μήπως είναι βάση δεδομένων; Πολλά μπορεί να συμβαίνουν... Δεν δουλεύουν όλα τα προγράμματα καταγραφής με τον ίδιο τρόπο. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να είναι και κρυπτογραφημένα! Για αρχή θα σου πρότεινα να ελέγξεις αν το αρχείο καταγραφής μπορεί να διαβαστεί σε text reader (πχ notepad) και να δεις αν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια βασικά πεδία, όπως ημερομηνία ή δείκτης θερμοκρασίας. Αν μπορείς τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μπορέσεις να τις αλλάζεις κιόλας. Όμως χωρίς να ξέρουμε τη μορφή του αρχείου (αν είναι ένα) δε νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί άκρη...
indoli Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Ναι αλλα δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το αρχειο στο οποιο κραταει τα στοιχεια. Μηπως αν ηθελε καποιος να του στειλω τα αρχεια να τα εριχνε μια ματια;
takistmr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Ας υποθέσουμε ότι σου βρίσκουμε λύση στο πρόβλημά σου. Στη συνέχεια τι θα μπορούσε να συμβεί???? Ας πούμε ότι για κάποιο λόγο αλλάζουν δραματικά οι συνθήκες θερμοκρασίας στο εργοστάσιο τροφίμων και όλα τα τρόφιμα καταστρέφονται, αλλά επειδή σου βρήκαμε τη λύση στο πρόβλημά σου και εσύ άλλαξες το αρχείο καταγραφής των θερμοκρασιών (δηλαδή τις αποδείξεις), τότε κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει την διοχέτευση των χαλασμένων τροφίμων στην αγορά. ...άρα με λίγα λόγια μας ζητάς να γίνουμε συνένοχοι σου. {{Τρελή φαντασία!!! αλλά όχι απίθανο σενάριο!!!}}
indoli Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Το αν θελω να διοχετευσω χαλασμενα τροφιμα στην αγορα δεν θα με εμποδισει το προγραμμα καταγραφης. Και δεν ειναι αυτη η προθεση μου. Μου λες δηλαδη οτι θελω να κοροιδεψω τον εαυτο μου και μονο. Ο λογος που θελω να μαθω αν γινεται κατι τετοιο ειναι αλλος και δεν θα κατσω να τον εξηγησω απο εδω. Ουτε νομιζω οτι χρειαζεται κιολας. Και κατι τετοια σεναρια οπως το παραπανω μπορω να δημιουργησω απειρα για τον καθενα εδω μεσα που ψαχνει βοηθεια. Οποτε αν σκεφτομαστε αρνητικα για τα αλλα μελη του forum δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος υπαρξης του Αν καποιος θελει να βοηθησει θα χαρω πολυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.