zoranb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) ok ok παιδιά, σας ευχαριστώ όλους θερμότατα για τη βοήθεια! Πείτε μου όμως τώρα, ποιοί από εσάς ασχολούνται με τη μετάφραση επαγγελματικά, ποιοί ερασιτεχνικά και πoιοί καθόλου; Ας απαντήσει όποιος θέλει 😉 Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από zoranb
DrLo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, zoranb είπε ok ok παιδιά, σας ευχαριστώ όλους θερμότατα για τη βοήθεια! Πείτε μου όμως τώρα, ποιοί από εσάς ασχολούνται με τη μετάφραση επαγγελματικά, ποιοί ερασιτεχνικά και πoιοί καθόλου; Ας απαντήσει όποιος θέλει 😉 Καθόλου
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δηλαδή μετά από όλες αυτές τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις πάνω στο θέμα που το αποσαφήνισαν πλήρως εσύ θέλεις να διαλέξεις την μετάφραση μόνο αυτών που μεταφράζουν επαγγελματικά? Χωρίς να έχεις δώσει περαιτέρω context για το θέμα για μια φράση που μεταφράζει ακόμα και παιδί γυμνασίου? Seriously? I am out of here γιατί το θέμα καταντάει ως και προσβλητικό για αυτούς που βοήθησαν 2 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μην συγχιζεστε, για τον zoranb στο insomnia θα φτιάξουμε ρομπότ αυτόματο μεταφραστή με τεχνητή νοημοσύνη που θα παίρνει ρεύμα ασύρματα από φωτοβολταϊκά.
zoranb Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Στις 21/1/2020 στις 10:31 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Δηλαδή μετά από όλες αυτές τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις πάνω στο θέμα που το αποσαφήνισαν πλήρως εσύ θέλεις να διαλέξεις την μετάφραση μόνο αυτών που μεταφράζουν επαγγελματικά? Μα καλά, πού σου ήρθε το ότι θα διαλέξω τη μετάφραση αυτών που μεταφράζουν επαγγελματικάl;;Aυτό όχι μόνο είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά εκτός του ότι δεν σε τιμά, με θίγει κιόλας! Τραγικός! Λοιπόν, επόμενο... ένα ανεμόπτερο κάνει glide στον ουρανό καθώς πετάει. Στα Ελληνικά, ποιό είναι το αντίστοιχο του glide, τι λέμε πως κάνει; Δεν μου κάνει το "γλιστράει" που δίνει το google translate για το glide! 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Εσυ πληρωνεσαι για αυτό; Μην θίγεσαι τόσο εύκολα. Γλιστράει στον αέρα, γιατί δεν σου κάνει;
zoranb Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Εσυ πληρωνεσαι για αυτό; Μην θίγεσαι τόσο εύκολα. Γλιστράει στον αέρα, γιατί δεν σου κάνει; Θίγομαι γιατί δεν έχω κακό σκοπό, γιαυτό! Όσο για το γλιστράει μου κάνει περισσότερο με κάτι που να έχει τριβή, ή κάτι υγρό, εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με τον αέρα! Οπότε το γλιστράει στον αέρα δεν μου κάνει... καταλαβαίνεις!
RexMundi Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, zoranb είπε Λοιπόν, επόμενο... ένα ανεμόπτερο κάνει glide στον ουρανό καθώς πετάει. Στα Ελληνικά, ποιό είναι το αντίστοιχο του glide, τι λέμε πως κάνει; Δεν μου κάνει το "γλιστράει" που δίνει το google translate για το glide! Ανεμοπορεί. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 23 ώρες πριν, zoranb είπε Μα καλά, πού σου ήρθε το ότι θα διαλέξω τη μετάφραση αυτών που μεταφράζουν επαγγελματικάl;;Aυτό όχι μόνο είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά εκτός του ότι δεν σε τιμά, με θίγει κιόλας! Τραγικός! Λοιπόν, επόμενο... ένα ανεμόπτερο κάνει glide στον ουρανό καθώς πετάει. Στα Ελληνικά, ποιό είναι το αντίστοιχο του glide, τι λέμε πως κάνει; Δεν μου κάνει το "γλιστράει" που δίνει το google translate για το glide! ενα ανεμοπτερο αιωρειται στον ουρανο καθως πεταει... και αιωρειται και πεταει? τι γραφει το αρχικο κειμενο?
Vasileios-gr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) To Glide Αεροπορικά έχει την ένοια ότι χάνει ύψος καθώς πετάει . Οπότε η μετάφραση είναι ολισθαίνει. Δείτε και το Glide Slope στο Google το οποίο είναι το μονοπάτι ολίσθησης όταν το αεροπλάνο κατεβαίνει για προσγείωση. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από Vasileios-gr
zoranb Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 55 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε τι γραφει το αρχικο κειμενο? "What a great day gliding over the countryside."
Vasileios-gr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 http://www.askcaptainlim.com/flying-the-plane-flying-90/1158-how-far-can-a-boeing-747-glide-with-all-engines-failed.html
A10B Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Στις 26/1/2020 στις 12:40 ΠΜ, zoranb είπε Λοιπόν, επόμενο... ένα ανεμόπτερο κάνει glide στον ουρανό καθώς πετάει. Στα Ελληνικά, ποιό είναι το αντίστοιχο του glide, τι λέμε πως κάνει; Δεν μου κάνει το "γλιστράει" που δίνει το google translate για το glide! Μια μετάφραση κάποιας μεμονωμένης πρότασης, τις περισσότερες φορές είναι λανθασμένη ή αδόκιμη εφόσον δεν περιλαμβάνει τη συνολική εικόνα ενός κειμένου και το θέμα που αυτό επιχειρεί να καταπιαστεί π.χ. «Ένα ανεμόπτερο ολισθαίνει στον ουρανό καθώς πετάει». «Ένα ανεμόπτερο κυλά στον ουρανό καθώς πετάει». «Ένα ανεμόπτερο χορεύει στον ουρανό καθώς πετάει». «Ένα ανεμόπτερο κινείται με ευχέρεια στον ουρανό καθώς πετάει». Το λογικό υποκείμενο μιας πρότασης δε συμπίπτει πάντοτε με το γραμματικό της. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα