Sacadmerde Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Επίσης, είναι εντυπωσιακό πως παραβλέφθηκε το γεγονός ότι η αναγωγή σε ποτάμια, λίμνες, και θάλασσες δεν έγινε για την περιγραφή του τι υπάρχει στον Τιτάνα, αλλά έγινε ως παράδειγμα και αντιστοιχία με το τι υπάρχει στην γη. 4 λεπτά πριν, DrLo είπε https://en.wikipedia.org/wiki/Titan_(moon) The climate—including wind and rain—creates surface features similar to those of Earth, such as dunes, rivers, lakes, seas (probably of liquid methane and ethane), 5/10 για το effort .. sea = θάλασσα όχι απαραίτητα γηινη θάλασσα
DrLo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Προσυδάτωση σας καλύπτει; όχι προφανώς γιατί το υγρό μπορεί να μην είναι νερο στον Τιτανα πχ θα ήταν προσμεθανωση Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από DrLo
Sacadmerde Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Προσυδάτωση σας καλύπτει; Το δικό μου point (που το έχω γράψει ήδη) είναι ότι ο όρος προσθαλάσσωση είναι λάθος εάν δεν αφορά θάλασσα, αλλά αυτόν έχουμε και αυτόν χρησιμοποιούμε. Το να μην αναγνωρίζουμε όμως το ότι είναι λανθασμένος, είναι προβληματικό. Κάτι σαν το προσυδάτωση είναι καλό, αλλά νομίζω ότι πάλι αφορά νερό, κάτι το οποίο δεν καλύπτει την γενική κατάσταση όπως κάνει ένας όρος σαν τον splash landing. 3 λεπτά πριν, DrLo είπε Έχω βάλει σκοπό με την illuminati παρέα μου να διαδώσω το παραμύθι ότι όλοι οι μεγάλοι υγροί όγκου πρέπει να λέγονται "θάλασσα". Είναι το 1ο βήμα για την κατάκτηση του κόσμου εντάξει δεν είμαι τόσο χασομέρης, αρκετά κωλοβαρεεσα με χαζομάρες καή συνέχεια Μόλις τώρα, DrLo είπε όχι προφανώς γιατί το υγρό μπορεί να μην είναι νερο στον τίτανα πχ θα ήταν προσμεθανωση Μάλλον είσαι τόσο χασομέρης. Βέβαια το κρίμα είναι ότι θεωρείς χάσιμο να συζητάς, μάλλον επειδή το βλέπεις σαν "νίκη" και "ήττα". : 15 λεπτά πριν, DrLo είπε You win Κρίμα. Ειλικρινά, μπορείς να βοηθηθείς εάν το θελήσεις.
LongTom Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, DrLo είπε https://en.wikipedia.org/wiki/Titan_(moon) The climate—including wind and rain—creates surface features similar to those of Earth, such as dunes, rivers, lakes, seas (probably of liquid methane and ethane), 5/10 για το effort .. sea = θάλασσα όχι απαραίτητα γηινη θάλασσα ΟΚ. Ότι πεις, αλλά μια φορά θάλασσα μπύρας δεν ήταν. Καλή συνέχεια και με τις υγείες σου.
DrLo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε Μάλλον είσαι τόσο χασομέρης. Βέβαια το κρίμα είναι ότι θεωρείς χάσιμο να συζητάς, μάλλον επειδή το βλέπεις σαν "νίκη" και "ήττα". : Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι συζητάω ή επιχειρηματολογώ "εναντίον" σου; Το να προτείνω τη μετάφραση στον TS δεν ειναι χάσιμο χρόνου Το να προσπαθώ να σου εξηγήσω το ότι η χρήση μιας λέξεης δεν είναι λύση εξίσωσης που τη μία και μοναδική σωστή σε όλες τις "διαστάσεις" της διαδικασία, να προσπαθώ να σου εξηγώ το της είναι sarcasm και φιλοσοφική συζήτηση το τι είναι "θάλασσα", ή να κάτσω να σου εξηγώ γιατί ένα ψευδόνυμο είναι κύριο όνομα, με λίγα λόγια "να προσπαθώ να μάθω σε γουρούνι να τραγουδα" (SARCASM !) , είναι χασιμο χρόνου. Νομίζω δεν υπάρχει κάτι άλλο που να έχει αξία να πούμε. Δε χρειάζεται να σε πεισω για κάτι ούτε εσένα ούτε τον TS , ούτε εσύ μπορείς να με κάνεις να σε πάρω σοβαρά. Ούτε και το πως θα γράψει κάποιος μια λέξη αξιζει να ασχοληθώ παραπάνω. Καλή συνέχεια. 9 λεπτά πριν, LongTom είπε ΟΚ. Ότι πεις, αλλά μια φορά θάλασσα μπύρας δεν ήταν. Καλή συνέχεια και με τις υγείες σου. όχι δεν ήταν μπύρας ήταν θάλασσα μεθανίου, αλλά θάλασσα ... nevertheless που λέμε στο χωριό what's your point ? GOTO sarcasm: Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από DrLo
thanasisxask Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στην αεροπορική βιβλιογραφία την προσθαλασσωση την έχει ditch. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από thanasisxask
nvel Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 ditch είναι η αναγκαστική προσθαλάσσωση όχι η κανονική
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Παντως αν γράψεις προσγείωση σε μια θάλασσα μεθανίου δεν νομίζω να μην το κατανοήσει κάποιος.Και αν ξέρει τόσο καλά τα περι υγρού και στερεού και σημειολογίας τοτε δεν χρειάζεται και υπότιτλους.Θα το παρακολουθήσει στα αγγλικά .
bilya Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εν το μεταξύ τσακώνεστε τόσες σελίδες χωρίς λογο. Splashdown λεγεται η διαδικασία που πεφτει η καψουλα απο το διαστημα. Επίσης έχουμε 2020 κ θα τα καλό να αποδεχτούμε οτι δεν μεταφραζονται όλα ειδικα σύγχρονοι όροι. [Έλεος με την μ@@@κιες του μπαμπινιωτη] Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από bilya 1
Papakaliati Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, bilya είπε Εν το μεταξύ τσακώνεστε τόσες σελίδες χωρίς λογο. Splashdown λεγεται η δισδικασία που πεφτει η καψουλα απο το διαστημα. Επίσης έχουμε 2020 κ θα τα καλό να αποδεχτούμε οτι δεν μεταφραζονται όλα ειδικα σύγχρονοι όροι. [Έλεος με την μ@@@κιες του μπαμπινιωτη] Splashdown ειναι η διαδικασια που πεφτει η καψουλα απο το διαστημα σε σωμα νερου με αλεξιπτωτο, για να ειμαστε πιο ακριβης. Αλλιως φανταζομαι ειναι touchdown Και στα ελληνικα φανταζομαι ειναι προσθαλασσωση. Ditch φανταζομαι απλα ανταγκαστικη προσγειωση, η αναγκαστικη προσθαλασσωση if you will. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από Papakaliati
Ψιτ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτό το νήμα έχει εξελιχθεί σαν το παλιο καλό ινσομνια. Splash-landing είναι ορολογία για τον τρόπο προσγείωσης διαστημικών οχημάτων σε υγρό. Στα ελληνικά ο ορος μεταφράζεται προσθαλάσσωση, ανεξαρτητα της μάζας νερού που αυτή συμβαίνει, τουλάχιστον εγώ δε γνωρίζω κάποιον πιο ακριβή όρο. Ομοια, ο όρος splash-landing περιλαμβάνει τη λέξη landing (land --> γη), δεν σημαίνει ότι το σπλας γίνεται στη στεριά! Σημαντικά διαστημικά κέντρα είναι στη Φλόριντα και στην Καλιφορνια, την εποχή που άρχισαν οι προσθαλασσωσεις, αρχισαν να ανοίγουν theme parks συμπεριλαμβανομένων των water parks και όρος splash-landing είναι πιασιαρικός, επομένως αρχισε να χρησιμοποιείται και σε water theme parks. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από Ψιτ
zoranb Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 51 λεπτά πριν, Ψιτ είπε Αυτό το νήμα έχει εξελιχθεί σαν το παλιο καλό ινσόμνια Τί εννοείς;
zoranb Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Πώς είναι στα Ελληνικά το Tax & duty expenses;
cthulhucarbide Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Έξοδα φόρων και τέλη / Κόστος φόρων και τελών 1
zoranb Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το Greek Salad θέλει κεφαλαίο G ή μικρό; Η ελληνική σαλάτα δεν φαίνεται σωστό με μικρό "ε"... σωστά; Νομίζω υπάρχει κάποιος κανόνας για το Ελληνική/ελληνική... σωστά; Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από zoranb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα