Προς το περιεχόμενο

Άρνηση στράτευσης! Μπορείς και εσύ!

scissorhands

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκαθαρίζω, κατ' αρχάς, ότι δε διάβασα όλο το thread αλλά μόνο τις πρώτες σελίδες και μερικά τυχαία posts από άλλες τυχαίες σελίδες ως αντιπροσωπευτικά δείγματα του περιεχομένου του thread.

Ξεκαθαρίζω επίσης ότι, αν και δεν είχα σκεφτεί ποτέ το θέμα που θίγεται εδώ, ιδεολογικά συμφωνώ πλήρως με τον topic starter (στα πρώτα posts του στο thread, μιας και δε μπορώ να εγγυηθώ ότι διάβασα και όλα τα υπόλοιπα).

Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν προσωπικά, βλέπω πως ως αντίλογο στο δικαίωμα μη στράτευσης (το οποίο δε γνωρίζω αν υφίσταται νομικά), κατά βάση παρουσιάζονται ψευτοεπιχειρήματα "του καφενέ". Ευτυχώς ή δυστυχώς, δε συναναστρέφομαι με κάθε τύπο Έλληνα πολίτη, επομένως δε γνωρίζω πόσο αντιπροσωπευτικό είναι το "δείγμα" που βλέπω εδώ (στο παρόν thread). Παρόλα αυτά, φαίνεται πως το δείγμα αυτό έχει πρόβλημα στο να παρουσιάσει οποιοδήποτε ουσιαστικό επιχείρημα κατά της μη στράτευσης. Αντ' αυτού, παρουσιάζεται ένα πρότυπο επιχειρήματος που βασίζεται αποκλειστικά στην "επίθεση" με τη δικαιολογία του δήθεν σταρχιδισμού, δειλίας, λαμογιάς, κλπ. Αυτό ουσιαστικά δεν αποτελεί επιχείρημα εναντίον του υποστηρικτή της μη στράτευσης, αλλά δείχνει το επίπεδο του (τυπικού) υποστηρικτή της στράτευσης:

- Ο τυπικός υποστηρικτής της στράτευσης (και ο κάθε τυπικός ομοϊδεάτης του), κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων, καθώς και με απόλυτη αδυναμία να κατανοήσει πως ένας άνθρωπος μπορεί να έχει ακόμα και... κάποια ιδεολογία(!!), θεωρεί ότι οποιοσδήποτε έχει αντίθετη άποψη μαζί του είναι κατά κανόνα καλοπερασάκιας, λαμόγιο, κότα, κλπ.

Όχι, κύριε. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί μαζί σου επειδή έχει ιδεολογία. Αν εσύ δεν έχεις καμία ιδεολογία ή δεν καταλαβαίνεις τον όρο ιδεολογία, αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να επιτίθεσαι στο συνομιλιτή σου.

Αυτά τα λίγα. Ξέρω, ξέρω τι θα πάθω σε λίγο :-D

• Απαντ. 425
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικα δεν θα θελα να ασχοληθω με το να την πω σε μερικους που δεν κατανοουν την διαφορετικοτητα του ατομου και εχουν την νοτροπια αφου το περασα εγω λαλακας ειμαι ας το περασουν και αλλοι κ επειδη τους αρεσει αυτους θα πρεπει να αρεσει και στους αλλους ας προβω σε 2 λυσεις επι του θεματος στρατου:

1) Να γινει ι στρατευση 1 αντε το πολυ 2 μηνες γιατι οι υπολοιποι 10 μηνες "σπαταλουνται" για τις αγγαριες κ καψωνια στους καινουργιους.Με αυτον τον τροπο θα ιταν πιο εντονη κ συναρπαστικη εμπειρια γιατι θα μαθαινες τοσα στον σωστο χρονο θα το βλεπες πολυ πιο θετικα λογο χρονου κλπ κλπ.

2) Αυτο που εχει προταθει να γινει μισθοφορικος

Να μην γελειωμαστε εν ετη 2008 δεν θα σωσουν την πατριδα αααααν τυχον γινει κατι τα φανταρακια αλλα οι εξυπνες διπλωματικες κινησεις κ η εκμεταλευση του οπιου οπλου διαθετει η καθε χωρα(διπλωματικου) ή οι εξυπνες βομβες που κατευθυνονται απο "ηλιθιους" ανθρωπους

Δημοσ.

Του τελευταίου Έλληνα φαντάρου μπορώ να πω :-D:-D:-D.

snoOpy: 1 - 2 μήνες δεν είναι αρκετοί.Από την αρχή συμφωνούσα σε μείωση αλλά σε 2 μήνες κάνεις μόνο τη βασική εκπαίδευση.Δεν προλαβαίνεις να μάθεις την ειδικότητά σου.Το ιδανικό νομίζω θα ήταν μέχρι 6 μήνες για να έχεις κάνει και μερικές ασκήσεις πάνω σε αυτά που έμαθες.

Για την αγγαρεία και την υπηρεσία, έχω συμφωνήσει προ πολλού ότι είναι σπατάλη χρόνου.

Δημοσ.

Αν κάποιος είναι ιδεολογικά εναντίον της στράτευσης (αυτό που κάποιοι δε νοούν ή δε θέλουν να καταλάβουν), η λύση 1 του sno0py δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Η λύση 2 βέβαια είναι σωστότατη.

Πριν μου την πέσουν μερικοί στρατόκαυλοι, να ξεκαθαρίσω ότι παρόλο που συμφωνώ ιδεολογικά με τον topic starter, θέλω να πάω στρατό. Η διαφωνία μου δεν έγκειται στο αν είμαι εγώ καλυμμένος για το αν θα πάω ή όχι (αφού θέλω προσωπικά να πάω), αλλά στο δικαίωμα που έχει κάποιος να πει αξιοπρεπώς όχι, καθώς και στην αδυναμία κάποιων να καταλάβουν ότι, ναι, υπάρχουν και μερικοί ιδεολόγοι στον κόσμο - όχι μόνο λαμόγια.

Δημοσ.

Κοιτα τeο64χ οσοι ειναι τελειως καθετοι ιδεολογικα με το στρατο μην ανισυχεις κ με την τωρινη κατασταση μπορουν να το αποφυγουν η πρωτη λυση καλυπτει ολους αυτους που δεν θελουν να χασουν ενα ολοκληρο χρονο απο την ζωη τους ασκοπα.Παντως αν γινει ενας μηνα ο στρατος με την επιλογη να μην ειναι τοσο αυστηρα υποχρεωτικος το ιδιο περιπου ποσοστο θα πηγαινε οπως κ τωρα χωρις ομως να τους αναγκαζει να χασουν τοσο πολυτιμο χρονο.

Δημοσ.

αποφύγετε τον με όποιον τρόπο μπορείτε και αν μετά μπορείτε να βρείτε μια δουλειά της προκοπής και να κάνετε κάτι σωστό στη ζωή σας εμένα να με αφοδεύσετε!!!!

Δημοσ.

Ενώ όσοι πήγαν στρατό θα προκόψουν;

Είναι αυτή λογική εν έτι(;) 2008;

Αν το παραθέτεις "καταναγκαστικά" μιας και να είσαι Γιωτάς όπως θεωρείς σου αφαιρεί το δικαίωμα στην εργασία έχεις δίκιο.(για να εργαστείς ως υπάλληλος)

Αν το παραθέτεις εμπειρικά : αποκόμισα εμπειρείες/έγινα καλύτερος άνθρωπος/θα γίνω και γαμώ τους υπαλλήλους(μόνο εκεί χρειάζεται) τότε μάλλον δεν έχεις ιδιαίτερα καλή σχέση με τον ελληνικό στρατό.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!

Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε; Τώρα όποιος περιμένει το στρατό για να γίνει άνθρωπος... αυτός είναι μάλλον άξιος της μοίρας του..

Τέλος, έχω κάνει αρκετές δουλειές στο παρελθόν.. σε καμία δεν μου ζήτησαν απολυτήριο στρατού (μιας και δεν είχα τότε αλλα ούτως η άλλως κανείς δεν νοιάστηκε)... θα ζήσω;

Προς όσους πάνε σύντομα: Χαλλλλαρά... ούτως η άλλως και να μην πάτε με αυτή τη νοοτροπία θα την αποκτήσετε.

Δημοσ.

Τώρα που ο στρατός έγινε κολέγιο και 12μηνο μιλάτε ακόμα για στρατό?

Κάποτε στον στρατό έμπαινες νιανιά και έβγαινες άντρας. Τωρα οι μισοί δεν πάνε και όσοι πάνε λουφάρουν γιαυτό έχουμε γεμίσει αδερφάρες και λαμόγια σε όλο το φάσμα της κοινωνικοπολιτικής μας ζωής. Δεν είμαι στρατόκαβλος ούτε μου αρέσει ο πόλεμος. Εκεί όμως έμαθα να καταπατώ το εγώ μου, και να επιβιώνω κάτω από αντίξοες συνθήκες σωματικές και ψυχολογικές μακριά από το βρακί της μάνας μου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα να έχω την καλύτερη γυναίκα δίπλα μου, ένα διδακτορικό και μια δουλειά που γουστάρω απίστευτα να την κάνω και που δεν κινδυνεύω να μείνω ποτέ άνεργος και να γίνω μίζερος...

Αυτά με πολύ αγανάκτηση προς όλους όσους ενηλικιώθηκαν και δεν έχουν μάθει ακόμα να αναζητούν και να ερευνούν την γνώση...

Δημοσ.

Η περίπτωση κάποιος να έχει φύγει απο το βρακί της μάνας του πολύ νωρίτερα απο την καταναγκαστική του θητεία (η ακόμα ακόμα να μην θέλει να φύγει μιας και απο όσο θυμάμαι η βούληση είναι ελεύθερη) και επίσης η περίπτωση να ξέρει να ελέγχει το εγώ του, χωρίς να χρειάζεται αυτό να καταπατηθεί πρώτα, υπάρχει;

Για ποιο λόγο βάζετε ως όριο ενηλικίωσης μια αδιάφορη σήμερα θητεία;

Γιατί όποιος έχει κάνει στρατό έιναι άντρας (@@ ξέρω πολλούς "όχι φανατικούς" που κάναμε μαζί θητεία) και όποιος δεν θέλει να κάνει είναι τεμπελχανάς και αχαίρευτος; Γιατί αυτή η ισοπέδωση;

Υπάρχουν παιδιά που ωριμάζουν στα 12 και υπάρχουν και "παιδιά" που δεν ωριμάζουν ποτέ..

Κανένας στρατός δεν θα σε κάνει άνθρωπο αν δεν έχεις την προδιάθεση να γίνεις.

Αντίθετα αν είσαι ψιλοβλαμμένος το πιο σίγουρο είναι οτι θα σε κάνει ακόμα περισσότερο...

Δεν έχω τη διάθεση να διαφωνήσω αλλα μάλλον όσοι γράφετε για τις θετικές συνέπειες του στρατού μάλλον έχετε πάει αρκετά παλιότερα η μάλλον είχατε την ανάγκη κάποιου για να σας ξυπνήσει.

Σήμερα ούτε αυτό μπορεί να γίνει... μάλλον σε κοιμίζει παρα σε "ξυπνάει"..

Λαμβάνω υπόψη οτι όλοι κάναμε θητεία υπο διαφορετικές συνθήκες αλλα προσπαθώ να μην παίρνω σαν παράδειγμα τον εαυτό μου αλλα περισσότερο αυτόυς που είναι τώρα μέσα και είμαι σε "απευθείας σύνδεση" ;p

Δημοσ.

δεν αποκλείω περίπτωση να γίνει άντρας κάποιος που πήγε στρατό αλλά γιατί να τη πληρώνουν οι υπόλοιποι για τον μαμάκια ??? και να πάει στο διάολο για μένα που πήγα και πέρασα πιό εύκολα επειδή πήγα αεροπορία και ξόδεψα έναν άχρηστο χρόνο απο τη ζωή μου, οι πεζικάριοι τι να πούνε. Αν θέλει το κράτος να μας προετοιμάσει ένας μήνας είναι αρκετός. Απο κεί και πέρα όποιος περιμένει το στρατό για να γίνει καλύτερος άνθρωπός όπως ελέχθει πιό πάνω είναι άξιος της μοίρας του. Παρ' όλα αυτά αφού υπάρχει νόμος και αφορά όλους, καλό είναι να πηγαίνουν όλοι και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις στους νόμους. (στο φινάλε δηλαδή εμείς μλκες είμασταν ή μήπως επιλέξαμε να πάμε?)

Δημοσ.

Ρε σείς άμα δεν πάτε φαντάροι ποιούς θα διοικούν οι αξιωματικοί?Πόβατα θα φυλάνε αυτοί μετά?.Θα πρέπει να χάσουν έτσι τη δουλειά τους καί θα διογκωθεί η ανεργία.Καί είναι καί πολλοί πανά.... τους!:-)

Δημοσ.

Υπαρχουν κατι παιδακια που χεζονται στην ιδεα του στρατου μηπως τους κανουν ντα :cry: Εμεις που πηγαμε ειμαστε προφανως οι βλακες της υποθεσης ε? Η οι πατεραδες μας που κανανε 2 χρονια επαθαν τιποτα? Χασιμο χρονου δεν ειναι ο στρατος αλλα το να μπαινεις σε μια σχολη στα 19 και να βγαινεις στα 30 αλλα εκει σας συμφερει ε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο στρατός είναι μια εμπειρία, και ως τέτοια ορίζεται από το πού θα τη ζήσεις, με τι μυαλό θα μπεις μέσα και σε τι ανθρώπους θα πέσεις.

Κάπου (πολλές σελίδες πριν) το είχα ξαναγράψει πως στο στρατό έμαθα πράγματα. Και για το πώς δουλεύει η κοινωνία ως μηχανισμός, αλλά και για το πώς ζουν άνθρωποι με τους οποίους στην καθημερινή μου ζωή δεν έχω συνήθως επαφές.

Έτυχα σε αξιωματικούς που έδιναν σωστές συμβουλές και χρήσιμες, έτυχα και σε ανθρώπους που μόνο από βιολογικής άποψης θεωρώ ότι αποκτούν δικαίωμα να κατατάσσονται σε αυτό το είδος.

Γενικά, βέβαια, τις "προδιαθέσεις" τις θεωρώ ιστορίες για παιδάκια, αλλά από την άλλη δεν έχω αποκωδικοποιήσει το DNA (ακόμη) για να είμαι βέβαιος. Όμως, το να μαθαίνεις να στέκεσαι σε μια σειρά και να βλέπεις πώς ένα κομπλέ σετ ζάντες αξίζουν περισσότερο από δύο μεταπτυχιακά και εμπειρία εργασίας στο εξωτερικό είναι ένα μάθημα ζωής που αλλού δε το βρίσκεις. Ευτυχώς ή δυστυχώς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...