Προς το περιεχόμενο

Άρνηση στράτευσης! Μπορείς και εσύ!

scissorhands

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λες στην αρχή:

Η δική μου άποψη είναι να μην καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση, αλλά τουλάχιστον να αλλάξουν κάποια πράγματα στην οργάνωση και στην εκπαίδευση.

Kαι λίγο παρακάτω:

και με μια προϋπόθεση όταν θα απολυθείς, αυτό το μαγικό χαρτάκι που θα πάρεις να είναι γενικά πολύ πιο χρήσιμο στην κοινωνία (π.χ οι απολυθέντες να έχουν περισσότερες ευκαιρίες σε κάποιες θέσεις) από ότι είναι σήμερα

Πώς δηλαδή θα έχει αξία το ''μαγικό χαρτάκι'' αφού θα είναι ακόμα υποχρεωτική η στράτευση?

Θα έχουν λιγότερες ''ευκαιρίες'' οι ανίκανοι?:rolleyes:

να φοβάται να απομακρυνθεί 20 χλμ από τη σπιτική θαλπωρή λες και θα πάει να κάνει την περίφημη "αγωγή".

Δεν ξέρω αν εσύ υπηρέτησες στον Λυκαββητό, εμένα πάντως η πρώτη μου (και τελευταία) μετάθεση ήταν στην Λήμνο.

"Εκεί θα τρέχεις συνέχεια, θα καθαρίζεις τουαλέτες με την οδοντόβουρτσά σου, θα σε κυρύξουμε επίσημα ταψίαρχο, σκόπετμαν" και διάφορες άλλες παρεμφερής εκφράσεις δεν θα έπρεπε να αναφέρονται μπροστά σε κάποιον που είναι εντελώς ανίδεος, γιατί η συμπεριφορά θα είναι ανάλογη του topic starter, που είμαι σίγουρος ότι από αυτά έχει σχηματίσει τη λάθος γνώμη για τον Ε.Σ.

Μέσες-άκρες συμφωνώ με τον topic starter, και έχω υπηρετήσει (έστω δύο απαίσιους μήνες). Πώς το εξηγείς αυτό?

Κάποιοι ανέφεραν ελλατωματικό εξοπλισμό και μη ουσιώδη εκπαίδευση...υπάρχουν και οι Ειδικές Δυνάμεις.Χωρίς ελλατωματικό εξοπλισμό (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις) και με ουσιαστικότατη εκπαίδευση.

Πολύ ωραία. Ας κρατήσουν αυτούς, και να με αφήσουν εμένα στην ησυχία μου.

Γίνεται?

Αν δεν θέλεις σόνι και καλά να γίνεις ειδικοδυναμίτης τότε...θα πρέπει να αρκεστείς στην υπάρχουσα κατάσταση αναγκαστικά (τουλάχιστον για κάμποσο καιρό ακόμα) από θέμα εξοπλισμού και εκπαίδευσης αλλά τουλάχιστον να μην παραπονιέσαι, γιατί το αραλίκι σου θα το έχεις.Δεν μπορεί από τη μία να παραπονιέσαι ότι δεν έχεις εκπαίδευση αλλά να μη θέλεις να πας σε πιο μάχιμη μονάδα γιατί θα τρέχεις.

Αστειεύεσαι έτσι? Προτείνεις σε κάποιον να πάει στις ειδικές δυνάμεις για να έχει όπλα που δεν μπλοκάρουν κάθε 2 λεπτά?

Όσον αφορά το αραλίκι, ξαναλέω, δεν ξέρω τι θητεία έκανες εσύ, εγώ πάντως (όσο καιρό ήμουν μέσα τουλάχιστον), κοιμόμουν 4-6 ώρες την ημέρα maximum.

Κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν να πάνε στρατό για να μην μάθουν να σκοτώνουν.Μα αυτό δεν γίνεται μόνο στο στρατό.

Εδώ κάνεις ένα μικρό λάθος. Όχι δεν γίνεται μόνο στον στρατό, αλλά μόνο στον στρατό δεν γίνεται.

Αν παρακολουθείς μία πολεμική τέχνη μπορείς να γίνεις ένας πάρα πολύ επιτυχημένος φονιάς μόνο με τα χέρια σου.

Επίσης στο σπίτι σου υπάρχουν πολλά είδη που θα μπορείς να σκοτώσεις καποιον άνθρωπο και σίγουρα δεν χρειάζεται καθόλου εκπαίδευση για αυτό.Μάλλον από την τηλεόραση θα μάθεις πιο πολύ να σκοτώνεις παρά στο στρατό.

Ποιος σου είπε πως όλοι μαθαίνουν πολεμικές τέχνες, ή αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση τα παίρνουν στα σοβαρά?

Εσύ βλέπωντας το rambo (δεν μου έρχεται χειρότερη ταινία τώρα), νιώθεις ικανός να σκοτώσεις?

Επίσης, εγώ όταν πιάνω μαχαίρι σπίτι μου, συνήθως κόβω ψωμί, άντε κάνα πορτοκάλι...

Εσένα σου βγαίνει το φονικό ένστικτο? Ανατριχιάζεις?

Μείωση θητείας - ναι...κατάργηση - όχι, ποτέ, με τίποτα, μπουμ, κακά.

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά ολόκληρο κατεβατό, δεν έγραψες κάτι που να την δικαιολογεί.

ΥΓ4: Αν κάνεις θητεία στην Κύπρο σίγουρα μαμάς πολύ φίνα γκομενάκια χωρίς να πληρώσεις καθόλη τη διάρκεια της θητείας σου και σε όλα τα μέρη της Κύπρου.Αν καθόσουν σπίτι σου για 1 χρόνο δεν θα μαμούσες γκομενάκια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας :) (αυτό για αυτούς που είπαν ότι δεν θα περάσεις τόσο καλά σεξουαλικά αν είσαι στο στρατό).

Οπότε γίνε εθελοντής για Κύπρο :)))

Ναι. Σε λίγο θα μας πεις ότι σε περιμένουν δύο ''φίνα γκομενάκια'' στην σκοπιά με ανοιχτά τα πόδια...

Φίλε μου μπορείς να βρεις ένα εκατομμύριο αβάσιμες δικαιολογίες να πείσεις κάποιον να υπηρετήσει.

Πιστεύεις πως υπάρχει έστω και ένας τόσο αφελής που θα δηλώσει μετάθεση στην Κύπρο για να πηδήξει?

• Απαντ. 425
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν πάω στρατό:

10. Γιατί δε θέλω να συμβάλω στην καταπίεση των “άλλων”.

.

Να συνεχισω?

Δεν παω στρατο

11.Γιατι οταν η χωρα θα ερθει καποια στιγμη σε περιοδο συραξης εγω θα ψαχνω πτηση για εξωτερικο

12.Δεν παω στρατο

Γιατι θα πανε ολα τα αλλα κοροιδα για μενα,και ετσι εγω δεν χρειαζομαι.

Δημοσ.

Εντάξει, καλά όλα αυτά, αλλά μία χώρα με <<μισθοφορικό>> στρατό σε περίπτωση πολέμου(μιλάμε για κανονικό πόλεμο και όχι Ιράκ) είναι καταδικασμένη,ιστορικώς αποδεδειγμένο.

Για εμένα δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης υποχρεωτικής στράτευσης.Όσο υπάρχει ο άνθρωπος στην γη θα γίνονται πόλεμοι γιατί από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο πλανήτη ήταν μέσα στις πρωτεραιότητες του να σκοτώνει και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η μόρφωση που προσφέρει ο στρατός που τείνει να μηδενιστεί προς το παρόν.

Είναι απαράδεκτο να μην μαθαίνει κανείς έστω μία πολεμική τέχνη στο ελάχιστον.Κυρίως να διατηρείται μία φυσική κατάσταση στους στρατιώτες.Και από εκεί και πέρα υπάρχουν ατελείωτα πράγματα που θα μπορούσαν να διδάσκουν στον στρατό αλλά...όπως κάποιος προανέφερε, εμείς ψηφίζουμε, εμείς επιλέγουμε, εμείς λουζόμαστε.

Δημοσ.
Εγω ξυπναω καθε μερα μετα τις 3 και δεν ειμαι παραγωγικος...τελειωσα τη σχολη μου προσφατα και παω στρατο σε ενα μηνα γι αυτο δεν προλαβαινω να μπω στην παραγωγικη διαδικασια...πειτε μου ρε παιδια ειμαι βουτυροπαιδο?Ανησυχω!!!!
Και η προσπάθεια για να πάρεις ένα χαρτί από μια σχολή και να μάθεις πέντε πράματα δουλειά είναι. Τώρα για το ότι κοιμάσαι 15ώρες τη μέρα ναι για μένα τουλάχιστον σε κάνει λίγο βουτυρόπαιδο. Μην ανησυχείς πάντως εκεί θα σε ψήσουν λίγο :P

Γενικά θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Ο στρατός δεν πρέπει να καταργηθεί, καλά θα ήταν όμως να αλλάξει. Προς το παρόν πάντως όπως τόσα άλλα γύρω μας στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε χώρα έχει κι αυτός τα στραβά του. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για να τον αποφύγουμε τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιο κόστος πόσο μάλλον εις βάρος αλλών λαλάκηδων που θα πρέπει να πάνε κανονικά. Απο κει και πέρα αυτή είναι η Ελλάδα, με την υποχρεωτική θητεία και χίλια δύο άλλα κακά. Σε όποιον δεν αρέσει ας βρει κάπου καλύτερα και ξεκουμπίδια.

Δημοσ.
(..) έχει κι αυτός τα στραβά του. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για να τον αποφύγουμε τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιο κόστος πόσο μάλλον εις βάρος αλλών λαλάκηδων που θα πρέπει να πάνε κανονικά. Απο κει και πέρα αυτή είναι η Ελλάδα, με την υποχρεωτική θητεία και χίλια δύο άλλα κακά. Σε όποιον δεν αρέσει ας βρει κάπου καλύτερα και ξεκουμπίδια.

Αν μπορείς να κάνεις και με το Μ14 το ίδιο μπαράζ, αισθάνομαι ασφαλέστερος μπροστά στην κάννη.

Δημοσ.

random έχω την αίσθηση οτι περιέγραψες την εναλλακτική θητεία όπως θα έπρεπε να είναι, με ένα τέτοιο καθεστώς θα δεχόμουνα να πάω και διπλή θητεία, αλλά με το υπαρχών σύστημα αρνούμαι να παραχωρήσω έστω και μέρα... άλλο σύστημα που θα δεχόμουνα να πάω, πέρασα 4 χρονιά από την ζωή μου να σπουδάζω κάτι, (δεν έχει σημασία τι είναι αυτό, μια που δεν μιλάω προσωπικά για μένα, μπορεί να είναι πυρηνικός αστρομπετατζης) αξιοποίησε με σε κάτι που θα έχει να κάνει σε σχέση με αυτό. έτσι ώστε από όλη αυτήν την

'' χρήσιμη'' εμπειρία να αποκτούσα και κάτι που θα είχε πραγματική αξία στον έξω κόσμο...

Δημοσ.

Δυστυχώς στο λένε λίγο πιο έμμεσα κάποιοι εντός των συνόρων φίλε μου.

Δε νομίζω να μένει κανείς στο σπίτι μου και να μην το ξέρω. Επίσης το αν δουλεύεω για άλλους άσε να το κρίνω εγώ.

Δημοσ.
Αν μπορείς να κάνεις και με το Μ14 το ίδιο μπαράζ, αισθάνομαι ασφαλέστερος μπροστά στην κάννη.

Τι θες να πεις ποιητή; Έχω μάθει και μ αρέσει να εκφράζομαι απλά λέγοντας ξεκάθαρα αυτό που θέλω να πω χωρίς προσπάθειες εντυπωσιασμού και δεν έπιασα το βαθύτερο νόημα της παραπάνω φράσης. Για τι κάννες και M14 μιλάς;

:rolleyes:

Δημοσ.
Τι θες να πεις ποιητή; Έχω μάθει και μ αρέσει να εκφράζομαι απλά λέγοντας ξεκάθαρα αυτό που θέλω να πω χωρίς προσπάθειες εντυπωσιασμού και δεν έπιασα το βαθύτερο νόημα της παραπάνω φράσης. Για τι κάννες και M14 μιλάς;

:rolleyes:

Σε σβέλτα πόιντς:

1) Αν ήταν προσπάθεια (;) εντυπωσιασμού, δε θα ήταν δυσνόητο για μερικούς.

2) Αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί είναι bold αυτά τα μέρη που έκανα quote, το να καταλάβεις πως και τι σχολίασα, είναι δευτερεύον.

Δημοσ.
Δε νομίζω να μένει κανείς στο σπίτι μου και να μην το ξέρω. Επίσης το αν δουλεύεω για άλλους άσε να το κρίνω εγώ.

Είχα την λανθασμένη εντύπωση πως θα καταλάβαινες πως δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στο δικό σου σπίτι και την δική σου εργασία.

Θεωρώ δεδομένο πως μιλώντας για ένα τέτοιο θέμα, κάνουμε λόγο για την κατάσταση που βρίσκεται ο μέσος έλληνας.

Τώρα εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν πίσω από το nick capthookb κρύβεται ένας Μπόμπολας ή ένας

Αλογοσκούφης.

Δημοσ.
Σε σβέλτα πόιντς:

1) Αν ήταν προσπάθεια (;) εντυπωσιασμού, δε θα ήταν δυσνόητο για μερικούς.

2) Αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί είναι bold αυτά τα μέρη που έκανα quote, το να καταλάβεις πως και τι σχολίασα, είναι δευτερεύον.

Μια χαρά τα βρίσκω αυτά που έγραψα αν και ίσως κάποια από αυτά δεν αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν και ήθελα να πώ. Απο κει και πέρα δε βρίσκω πολλούς άλλους λόγους για το να μην μιλάει κάποιος απλά και καθαρά. Δε σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο και το forum το διαβάζουν πολλοί

Δημοσ.

Η θητεία στην ιδανική περίπτωση , έχω την εντύπωση δεν έχει την έννοια μιας υποχρεωτικής συνεισφοράς στο κράτος. Υποτίθεται οτι ο πολίτης θέλει να προσφέρει τις υπρεσίες τους οικειοθελώς , γιατί διακατέχεται απο κοινωνική συνείδηση που υποτιθεται την ασπάζονται ΟΛΟΙ !

Που θέλω να καταλήξω, ... πάμε στην άλλη ιδανική περίπτωση της μετατροπής της στρατιωτικής υπηρεσίας του οπλιτη σε κοινωνική. Ειλικρινά πιστευετε οτι σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό , νεων, γέρων , κτλ έχουν την διάθεση να προσφέρουν την οποιαδήποτε υπηρεσία στην πολιτεία τους αφιλοκερδώς (με την ποσοτική έννοια το λέω και όχι με την ποιοτική);

Μαυρη είναι η νύχτα στα βουνά .... :P ιφ γιου ασκ μι !

Οσοι παρουσιάζονται τώρα, προτείνω να δουν την θητεία σαν ένα θέατρο κοινωνικού χαρακτήρα ,χωρις να πέρνουν στα σοβαρά τα όσα θα συναντήσουν στην πορεία τους. Είναι μια αναγκαία συνθήκη στον βιο του έλληνα πολίτη όπως επικρατεί σήμερα , με αποτερό σκοπό βέβαια να φτάσουμε στο σημείο να λέμε οτι αυτο το θέατρο δεν μας χρειάζεται πλέον (αυτο ισχύει και για πολλούς ακόμα τομείς ). Θέλει χρόνο για να φτάσουμε εκεί , και θέλει την συνησφορά όλων, άλλοι έκαναν 24 μήνες , άλλοι 12 μήνες , άλλοι 6 , κ.ο.κ. (υπάρχει μια σταδιακή μείωση , καλά πάμε δηλαδή) Τι να κάνουμε ορισμένα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους , έτσι και για να καταργηθεί η θητεία εντελώς θέλει κάποιο χρόνο. Θα έλεγα οτι αυτη η τακτική να αποφύγουμε καταστάσεις , έστω και σε ότι αφορά τον στρατό, είναι μια πολιτική που ο έλληνας θα εφαρμόζει και στον πολιτικό του βίο γενικότερα

... Μαυρη είναι η νύχτα στα βουνά ! :P ιφ γιου ασκ μι !

Δημοσ.
Μια χαρά τα βρίσκω αυτά που έγραψα αν και ίσως κάποια από αυτά δεν αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν και ήθελα να πώ. Απο κει και πέρα δε βρίσκω πολλούς άλλους λόγους για το να μην μιλάει κάποιος απλά και καθαρά. Δε σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο και το forum το διαβάζουν πολλοί

εσένα μπορεί η ζωή σου να είναι φραπεδιά μηχανάκι και γήπεδο, για άλλους ο ένας χρόνος θα είναι απώλεια μεγάλου ποσοστού χρημάτων για να παο να ξεσκονίζω οχήματα που δεν παίρνουνε μπρός

από όσα λες, η είσαι κάνα "στρατοκαβλακι" που νομίζει ότι θα είναι με το όπλο αγκαλιά συνεχεια, η ο μπούλης που ανάφερα πιο πάνω που πήγε, έπιξε και νομίζει ότι αφού έπιξε αυτός πρέπει να πίξουνε και οι άλλοι

η δικαιολογία "αφού πήγανε οι άλλοι ας παω και εγώ" είναι ότι πιο ηλίθιο άκουσα το τελευταίο 48ωρο, μιας και αφού φάγανε πουλάκι όσοι περάσανε σε οποιοδήποτε τομέα, ας φάμε και εμείς ε?

Δημοσ.

Ξαναδιαβάζοντας τα παραπάνω και έχοντας μόλις γυρίσει απο το ΚΤΕΛ που άφησα ένα φίλο που ήταν εδώ με άδεια..

Αν είστε "ψιλο"αργόσχολοι και δεν έχετε και τίποτα ιδιαίτερο να αφήσετε πίσω (δουλειά/επιχείρηση/γυναίκα/παιδιά) και αν ξέρετε να περνάτε καλά γενικά.. ένα εξαμηνάκι έχει γέλιο.. και γυρνάς και γνωρίζεις και πολύ (Αδιάφορο κατα τα άλλα) κόσμο.. και γενικά οι περισσότεροι φίλοι + εγώ μέχρι κάποιο σημείο της θητείας περάσαμε καλά.. Είναι ένας εύσχημος τρόπος για να κοπροσκυλιάσεις... Μετά απο το 6μηνο βέβαια καταντάει αηδία και δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να σου προσφέρει.. Μιλάς μόνο για υπηρεσίες κ.σ σ/κ σα το μ@λ@κ@ και γνεικά χάνεις λίγο επαφή..

Τώρα αυτά που ακούω για εκπαίδευση κτλ... τα ακούω βερεσέ..

Οι γνώσεις που σου αποφέρει ο στρατός είναι κάτι λιγότερο απο μηδενικές.. και όποιος λέει οτι ο στρατός σου "μαθαίνει" πράγματα.. ή είναι αδαής στρατόκαυλος η πήγε στρατό στη μεταπολίτευση..

Δεν έχουν όρεξη όλοι να τους τρέχουν στις ειδικές δυνάμεις και δεν βρίσκω το λόγο κιόλας..

Μία μεγάλη μλκεια η οποία θα έπρεπε να ήταν προαιρετική.. Σε κόβει απο πολλά πράγματα στη ζωή σου και σε μυεί στη λογική του "φιδιάζω"...

Αν είσαι μπούφος μπορεί και να σε στρώσει λίγο.. αν είσαι φυσιολογικός δεν έχει τπτ μα τπτ που να δικαιολογεί τον άχρηστο αυτό χρόνο...

Δημοσ.

Πρώτα πρώτα στο χρόνο μου είμαι πολύ πιο παραγωγικός από όσο υποθέτεις ενώ ούτε σε καφετέριες κυκλοφορώ πολύ. Και οι φόροι που δίνεις είναι απώλεια μεγάλου ποσοστού χρημάτων. Τι προτείνεις; Να πηγαίνουν στρατό επιλεκτικά μόνο αυτοί που γουστάρουν(?), να αυξηθούν οι κρατήσεις για να έχουμε πιο πολλούς ΕΠΟΠ ή να το κλείσουμε τελείως το γ@μ%$^ το μπ$%^λο;

Ναι στρατόκαυλος είμαι λίγο αλλά έχω φροντίσει να ενημερωθώ ακριβώς για το τι θα βρω στο στρατό. Ελπίζω να με βάλουν σε ένα καλό μάχιμο σώμα και να πάρω όσο περισσότερα γίνεται από κεί. Αλλοι πάλι ελπίζουν να πάνε σε σώμα και να τη βγάλουν με όσο γίνεται περισσότερο αραλίκι και θα βάλουν ότι μέσο έχουν για να το καταφέρουν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...