Προς το περιεχόμενο

Άρνηση στράτευσης! Μπορείς και εσύ!

scissorhands

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 425
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αφού μπαίνεις σε ένα μήνα... άντε με το καλό. :-)

Δεν ξέρω ακριβώς τι ισχύει τώρα, αφού έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που πήγα φαντάρος.

Άλλα σκηνικά επικρατούσαν τότε και απ'ότι καταλαβαίνω άλλα επικρατούν τώρα.

Αν ο στρατός πάντως ήταν όπως έπρεπε να είναι, θα πήγαινα κάπως πάσο.

Λές .... εκπαιδεύομαι μη τυχόν και μου την πέσουν οι δίπλα ή οι παραδίπλα για να ξέρω που πάν τα τέσσερα και να μην πυροβολήσω το πουλί μου όταν έρθει η κακιά η ώρα.

Αυτή είναι η θεωρία. Στην πράξη όμως δεν είναι έτσι.

Κάνεις κάποια βασική εκπαίδευση στην αρχή αλλά από ένα σημείο και μετά είναι χάσιμο χρόνου. Απλά περιμένεις να απολυθείς κάνοντας ταυτόχρονα το κέφι του κάθε κάγκουρα αξιωματικού ο οποίος την έχει δεί "κάπως", ξυπνώντας στραβά και δεν ξέρει τίποτε άλλο από το να δίνει χαζές και άνευ αντικρίσματος διαταγές για να τρέξει τον κάθε φαντάρο τσάμπα.

Το μόνο που μένει τελικά, είναι η εμπειρία του να γνωρίσεις κάθε καρυδιάς καρύδι και αν είσαι τυχερός μερικές ωραίες αναμνήσεις από αστείες καταστάσεις που έζησες εκει μέσα.

Αν σου μείνουν και μερικοί καλοί φίλοι από αυτή την ιστορία, ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Να σας πω ρε λεβεντοπαιδα εσεις που δε θελετε να πατε στρατο.

Αυτοι δηλαδη που σκοτωθηκαν τοτε στα Ίμια ηταν τα κοροΐδα???

Σκοτωθηκαν για εσας, για τα παιδια σας και τους γονεις σας, για να σας προστατεψουν. Ηταν κοροΐδα αυτοι???

Ηταν κοροΐδο ο πιλοτος του F-16 που σκοτώθηκε περυσι? ηταν μαλακας που εκανε το καθηκον του και προσπαθησε να προστατεψει την πατριδα και ΕΣΑΣ τους ιδιους?

Το μονο που κανετε εσεις με την υπαρξη σας ειναι γενικο κακο στην πατριδα. Για αυτο καλο θα ηταν να φυγετε. Μπορειτε να πατε οπου εσεις επιθυμείτε, τοσες χωρες υπαρχουν. Στην Ελλαδα εσεις δε χωρατε.

Αρνουμαι να δεχτω πως τοσα και τοσα παλικάρια εδωσαν τη ζωη τους για να μιλαμε εμεις σημερα για το αν θα πρεπει να υπαρχει στρατος ή οχι.

Οταν θα ερθει η ωρα να μπουν στο σπιτι σου οι εχθροι, να σου βιασουν τη γυναικα και την κορη, να σε παρουνε και σενα αμα λαχειʼ πως θα σου φανει που δεν θα υπαρχει κανενας να σε προστατεψει αφου ολοι πλεον θα αρνουναι να πανε στρατο????

Εχετε λετε δικαωμα επιλογής να μην πατε στρατο' και ποιος σας ειπε οτι ο στρατος ειναι υποχρεωση ή αγγαρεια? Ο στρατος ειναι καθηκον στην πατριδα και ετσι πρεπει να αντιμετωπίζεται απο ολους μας.

Καποιοι καποτε πολεμηαν για την πατριδα. Ηταν ανθρωποι απλοι σαν και εμας. Παιδια που ειχαν γονεις και αδερφια. Πολεμησαν τοσο σκληρα που εχασαν τα ποδια τους, τα χερια τους και τη ζωη τους. …και εσεις τωρα εχετε λιγοκαρδησει επειδη σας εβαλαν να φιλατε μια σκοπια?

Ζητατε και ζητατε και ολο ζητατε αλλα για να δωσετε κατι και εσεις στην πατριδα ουτε λογος ετσι? Σαν πολύ συμφεροντολογοι δεν ειστε?

Δημοσ.
Να σας πω ρε λεβεντοπαιδα εσεις που δε θελετε να πατε στρατο.

Αυτοι δηλαδη που σκοτωθηκαν τοτε στα Ίμια ηταν τα κοροΐδα???

Σκοτωθηκαν για εσας, για τα παιδια σας και τους γονεις σας, για να σας προστατεψουν. Ηταν κοροΐδα αυτοι???

Ηταν κοροΐδο ο πιλοτος του F-16 που σκοτώθηκε περυσι? ηταν μαλακας που εκανε το καθηκον του και προσπαθησε να προστατεψει την πατριδα και ΕΣΑΣ τους ιδιους?

Το μονο που κανετε εσεις με την υπαρξη σας ειναι γενικο κακο στην πατριδα. Για αυτο καλο θα ηταν να φυγετε. Μπορειτε να πατε οπου εσεις επιθυμείτε, τοσες χωρες υπαρχουν. Στην Ελλαδα εσεις δε χωρατε.

Αρνουμαι να δεχτω πως τοσα και τοσα παλικάρια εδωσαν τη ζωη τους για να μιλαμε εμεις σημερα για το αν θα πρεπει να υπαρχει στρατος ή οχι.

Οταν θα ερθει η ωρα να μπουν στο σπιτι σου οι εχθροι, να σου βιασουν τη γυναικα και την κορη, να σε παρουνε και σενα αμα λαχειʼ πως θα σου φανει που δεν θα υπαρχει κανενας να σε προστατεψει αφου ολοι πλεον θα αρνουναι να πανε στρατο????

Εχετε λετε δικαωμα επιλογής να μην πατε στρατο' και ποιος σας ειπε οτι ο στρατος ειναι υποχρεωση ή αγγαρεια? Ο στρατος ειναι καθηκον στην πατριδα και ετσι πρεπει να αντιμετωπίζεται απο ολους μας.

Καποιοι καποτε πολεμηαν για την πατριδα. Ηταν ανθρωποι απλοι σαν και εμας. Παιδια που ειχαν γονεις και αδερφια. Πολεμησαν τοσο σκληρα που εχασαν τα ποδια τους, τα χερια τους και τη ζωη τους. …και εσεις τωρα εχετε λογοκαρδησει επειδη σας εβαλαν να φιλατε μια σκοπια?

Ζητατε και ζητατε και ολο ζητατε αλλα για να δωσετε κατι και εσεις στην πατριδα ουτε λογος ετσι? Σαν πολύ συμφεροντολογοι δεν ειστε?

Χαλάρωσε λιγάκι μεγάλε.

Πολυ φουριόζος μας ήρθες στο insomnia.

Ο στρατός στην θεωρία πρέπει να υπάρχει.

Στην πράξη όμως έτσι όπως υφίσταται σαν οργάνωση είναι για τα μπάζα.

Τον φαντάρο τον θέλεις για να υπερασπιστείς την πατρίδα? Άρα πρέπει να τον μάθεις πέντε πραγματάκια και να τον αφήσεις να πάει στο καλό.

Δεν έχει ουσία να τον έχεις για να σου κάνει την νοικοκυρά.

Άσε γιατί το δούλεμα πάει σύννεφο εκεί μέσα. Χάσιμο χρόνου είναι έτσι όπως λειτουργεί.

Να ξέρεις πάντως πώς όταν έρθει η ώρα και αν έρθει ποτέ, όλοι θα πολεμήσουν για την Ελλάδα, τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους, για τους εαυτούς τους και για εσένα τον ίδιο, είτε συμφωνούν με την ύπαρξη του στρατού υπό αυτή την μορφή, είτε όχι.

Δημοσ.

Ε! η αληθεια ειναι συνήθως συγκλονιστική.

Τι απο αυτα που ειπα ειναι λαθος? πες μου ενα.

Καποτε ζητησε κάποιος απο τη Σοφία Βεμπο να πει ενα τραγουδι για εναν τραυματία στρατιώτη του Αλβανικού μετώπου.

Η Βεμπο ειπε και ενα και δυο και οσα τραγουδια θελει θα του πω.

Πηγε λοιπον και τον συναντησε.

Ο στρατιωτης ειχε χασει τα ματια του απο οβιδα.

Οταν λοιπον η Βεμπο αρχισε να τραγουδαει εκεινος αρχισε να κλαιει.

Του λεει η Βεμπο, <<μην κλαις παλικάρι μου, και αν εχασες τα ματια σου η ζωη συνεχίζεται>> και εκείνος της απαντησε

<<Δεν κλαίω Σοφια μου για τα ματια μου που εχασα, κλαιω που δεν εχω αλλα δυο να τα δωσω και αυτα για την πατριδα>>

Λοιπον, αυτο ηθελα να πω και αποχωρώ απο το τοπικ. Ο καθενας τωρα ας κοιταξει μεσα του και ας δει ποια ειναι η αληθεια και ποια τα ψεματα.

Δημοσ.

Ε ρε στρατός τσάμπα φαί τσάμπα ύπνος πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό δερεάν εκδρομές σε κάμπινκ (σκηνάκια) χειμερινές εξορμήσεις (χειμερινή διαβίωση) που αλλού θα τα βρήτε ρε αυτά άλλοι πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους κορόιδα.

Δημοσ.

Ο Μάκης το ζήτησε απο τη Βέμπω

Αλλα έχω μια απορία ... Ο Πρέκας πότε εμφανίζεται στην ιστορία .. πρίν η μετά ;;

Δημοσ.

o πρέκας δεν εμφανίζεται γιατι έφαγε μια στριφογυριστή κλωτσιά απο τον Τσακ Νόρρις και λιποθύμησε... η γυναίκα του, γιατί ο πρέκας πια δεν έχει κεφάλι!!!!

Δημοσ.

14. Δεν παω στρατο γιατι ειμαι χεστης

15.Δεν παω στρατο γιατι εχω συνηθιζει να με πλενει η μαμα μου

16.Δεν παω στρατο γιατι τρωω μονο απτο φαγητο της μαμας

17.Δεν παω στρατο γιατι φοβαμαι τα οπλα ή μαλλον ειμαι χιππης!

18.Δεν παω στρατο γιατι δε μπορω να ξυπναω νωρις, με ξυπναει ο μπαμπας οταν γυρναει απτη δουλει στις 15:00.

Αρνηση στρατευσης!! Μπορεις και εσυ!

Δημοσ.
GES_Greece.png

Δεν πάω στρατό :

1. Γιατί πιστεύω στο δικαίωμα της επιλογής.

Δε θέλω να πάω κι απαιτώ να έχω την ελευθερία να διαλέξω, εφόσον δε βλάπτω το κοινωνικό σύνολο. Θυμάμαι ακόμη πως ο σεβασμός της ελεύθερης βούλησης, της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας προστατεύονται από το ελληνικό και το ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Δεν πάω στρατό:

2. Γιατί ο στρατός είναι ένας κατ' εξοχήν καταπιεστικός και εξουσιαστικός μηχανισμός.

Και μόνο η λέξη “ανυπότακτος” που αποδίδεται σε όσους δεν πηγαίνουν, καταδεικνύει την ιδεολογική φόρτιση. Επιμένω επίσης να θυμάμαι ότι αυτός ο εξουσιαστικός μηχανισμός, μου κατέλυσε τρεις φορές στη διάρκεια του περασμένου αιώνα τις πολιτικές μου ελευθερίες.

Δεν πάω στρατό:

3. Γιατί δε θέλω να μάθω να σκοτώνω.

Η εκπαίδευση που λαμβάνω στο στρατό έχει μόνο ένα στόχο :

Να με καταστήσει ικανό να ξεπεράσω τις όποιες αναστολές και φόβους μου και σε κάποια δεδομένη στιγμή να σηκώσω το όπλο μου και να δολοφονήσω αυτόν που βρίσκεται απέναντί μου.

Δεν επιθυμώ τη μετάλλαξη της προσωπικότητας μου με αυτό τον τρόπο και το διεκδικώ.

ΠΗΓΗ : www.mixed.gr

Κανα σοβαρό λόγο που δε θες να πας στρατό έχεις ή αυτά είναι όλα;

Δημοσ.
Κανα σοβαρό λόγο που δε θες να πας στρατό έχεις ή αυτά είναι όλα;

εσυ ποσους σοβαρους λογους εχεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...