Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 @ zazik: Σε παρακαλώ μην ξαναδημοσιεύσεις τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που δημοσιεύεις στα δύο τελευταία posts σου. Μία φορά φτάνει, you made your point.
johnnyestia Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Φαίνεται πως επειδή ζούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα ειρηνικά παράθυρα της ελληνικής Ιστορίας, η κοινή γνώμη έχοντας μνήμη χρυσόψαρου έχει ήδη απορρίψει την χρησιμότητα της στρατιωτικής θητείας. Αυτός είναι και ο λόγος που συζητήσεις σαν και αυτές είναι της μόδας. Το παράδειγμα του punky είναι μια καλή ευκαιρία να στηρίξω την άποψή μου περί του αντιθέτου. Στρατιώτες που δεν ξέρουν καν να χειριστούν ένα όπλο σαν το Ραϊμένταλ, στρατιώτες που σε περίπτωση συναγερμού, πραγματικού ή όχι, δεν θα ξέρουν που πηγαίνουν τα 4, στρατιώτες που άν και όταν χρειαστεί να πολεμήσουν αποτελεσματικά θα αποτύχουν παταγωδώς. Αυτή είναι η κατάσταση που θα επικρατήσει σε περίπτωση τακτικού πολέμου, τώρα που η θητεία είναι υποχρεωτική. Πού να την καταργήσουμε κιόλας... Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από αυτούς που δεν χαρακτηρίζουν τον στρατό χαμένο χρόνο είχαν υπηρετήσει σε "μάχιμες" μονάδες. Με την λέξη μάχιμες δεν εννοώ μαύρες, αλλά μονάδες που είχαν καλοσυντηριμένο εξοπλισμό, καλή εκπαίδευση και φυσικά πειθαρχία. Εκεί είναι το κλειδί της υπόθεσης. Αντί να βρίσκουμε αστείες δικαιολογίες περι καταπάτησης της ατομικής ελευθερίας για να αποφύγουμε τον στρατό, να απαιτήσουμε πρώτα από τον ευατό μας και ύστερα από όλους τους υπόλοιπους να υπηρετήσουμε μια στρατιωτική θητεία όπως θα έπρεπε να είναι.
gtsamour Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Στην τελική ο νόμος στην Ελλάδα λέει να πηγαίνουμε στρατό, σε όποιον δεν αρέσει, τον πούλο για αλλού κανείς δεν σε κρατάει εδώ, είσαι ελεύθερος να του δίνεις.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Μια τελευταία παρέμβαση, αν και φοβάμαι ότι το thread έχει ξεφύγει εδώ και πολύ ώρα: Υποτίθεται ότι το αρχικό μήνυμα είχε στόχο να ενημερώσει για το θέμα της άρνησης στράτευσης. Γράφω "υποτίθεται" γιατί άλλο σκοπό μου φάνηκε ότι εξυπηρετούσε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία τώρα. Σημασία έχει ότι κάπου μέσα σε εκείνο το ανώνυμο μανιφέστο αναφέρεται ένας νόμος, του 2005, αν δεν κάνω λάθος. Αν είναι να συζητήσουμε κάτι, ας προσπαθήσουμε να δούμε τι λέει αυτός ο νόμος, τι προϋποθέσεις υπάρχουν και αν πράγματι μπορεί να τον επικαλεστεί ένας άνθρωπος για να μην πάει στρατό για λόγους συνείδησης.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Μια τελευταία παρέμβαση, αν και φοβάμαι ότι το thread έχει ξεφύγει εδώ και πολύ ώρα: Υποτίθεται ότι το αρχικό μήνυμα είχε στόχο να ενημερώσει για το θέμα της άρνησης στράτευσης. Γράφω "υποτίθεται" γιατί άλλο σκοπό μου φάνηκε ότι εξυπηρετούσε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία τώρα. Σημασία έχει ότι κάπου μέσα σε εκείνο το ανώνυμο μανιφέστο αναφέρεται ένας νόμος, του 2005, αν δεν κάνω λάθος. Αν είναι να συζητήσουμε κάτι, ας προσπαθήσουμε να δούμε τι λέει αυτός ο νόμος, τι προϋποθέσεις υπάρχουν και αν πράγματι μπορεί να τον επικαλεστεί ένας άνθρωπος για να μην πάει στρατό για λόγους συνείδησης. Ιδού ο συγκεκριμένος νόμος: Νόμος 3421/2005 - Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις
Sorath Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Απο κάποιο σημείο και μετά σταμάτησα να διαβάζω γιατί κουράστηκα. Απλώς να αναφέρω, οτι σήμερα το πρωϊ είχαμε μαζευτεί 5 συνάδελφοι και λέγαμε ιστορίες απο τον στρατό. Το τι γέλιο ρήξαμε δεν το συζητάω. Δεν διαφωνώ πως ο στρατός σου δίχνει ελάχιστα βασικά πράγματα για την περίπτωση πολέμου και απο εκέι και πέρα είναι χάσιμο χρόνου. Παρόλαυτά, όσα μπινελίκια και κατάρες έριχνα όσο ήμουν μέσα, τόσο τώρα αναπολώ κάποιες στιγμές και χαμογελώ διακριτικά. Πιστεύω πως μετά τον στρατό, είμαι καλύτερος ως άνθρωπος. Έμαθα να χειρίζομαι καταστάσεις καλύτερα, να εκτιμώ κάποια πράγματα περισσότερο και γενικά πιστεύω πως είναι μια καλή εμπειρία. Εξάλλου πλεον 12 μήνες δεν είναι τίποτα. Ξεβολευτείτε λίγο απο την ζωή σας. Δε θα πάθετε τίποτα. Δεν έχει κάποιο αντίκτυπο στον στρατό. Έτσι κι αλλιώς θα περάσει. Τα δύσκολα έρχονται αργότερα (δουλειά, οικογένεια, καθημερινώς βίος) και εκεί πραγματικά όταν ξεβολευτείς, θα δεις πόσο παλούκι είναι η ζωή.
Houston Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Αν καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία, θα πληρώσεις και με το παραπάνω. Ποιός νομίζεις ότι θα πληρώσει τους ΕΠΟΠ αν όχι οι φορολογούμενοι; επόπια έχουμε. δε χρησιμοποιούνται όμως σωστά Δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. Μπαίνουν στις 8:00 λίγο πρίν την αναφορά, στις 1:30 ανεβαίνουν στη μονάδα και περιμένουν να πάει 2:30 για να φύγουν.
Houston Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Ναι αλλα ετσι το κοστος θα διαμοιραστει ισως πιο δικαια. Το κυριοτερο παραπονο που εχω απο το στρατο ειναι οτι κανει διακριση φυλου. Δηλαδη γιατι οι συμφοιτητριες μου να εχουν βγει στην αγορα εργασιας αμεσως, να μπορουν να δωσουν εξετασεις σε διαγωνισμους δημοσιου να μπορουν να βρουν δουλεια στο εξωτερικο αμεσως μετα το μεταπτυχιακο ενω επρεπε να σκουριασω ενα χρονο( συν τους μηνες πριν και μετα, παει 1,5 με 2 χρονια η ουσιαστικη χασουρα)? Δεν αποκτουν ετσι ενα αδικο πλεονεκτημα? Και πριν το πει καποιος, ναι μπορεις να πας στα 18. Να δωσεις πανελληνιες μετα απο 1-2 χρονιες που θα εχει πιασει αραχνες το μυαλο σου, η να μπεις και να αρχισεις τις σπουδες σου με αυτην την καθυστερηση. Παλι σε μειονεκτικη θεση εισαι. Δηλαδη οι γυναικες στο Ισραηλ που πανε στρατο τι επαθαν? Αν παιρναν γυναικες και μειωνοταν η θητεια, η εστω αν κανανε κατι αναλογο της θητειας του αντιρρησια (χωρις τον εξτρα χρονο) θα ενιωθα πιο δικαιωμενος. Ακομα καλυτερα να πληρωνα εναν ΕΠΟΠ να εκανε τη θητεια για μενα η να το πληρωναμε ολοι εμμεσως απο τη φορολογια. Ωραίος. .... Αν πήγαιναν και οι γυναίκες αυτομάτως θα μειώνονταν η θητεία στο 6μηνο Επίσης από την στιγμή που μπήκε και η γυναίκα στην αγορά εργασίας θα έπρεπε να επωμιζόμαστε όλοι το χρέος απέναντι σε μια ενδεχόμενη κατάσταση 100% επαγγελματικού στρατού. Είμαστε αιώνες πίσω, αλήθεια σε ποια χώρα της Ε.Ε. προσφέρουν οι πολίτες δωρεάν υπηρεσίες στο κράτος και μλστ κατ αυτόν τον τρόπο? ΙΡΑΝ, ΙΡΑΚ, Β. Κορέα, Τουρκία κτλ παρόμοιες οικτρές καταστάσεις μιμούμαστε ακόμη και σήμερα. Και το ποιο ελεεινό….πάνε να εφαρμόσουν την κατάταξη υποχρεωτικά αμέσως μετά το Λύκειο. Δλδ τα αγόρια θα τείνουν να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο στα 20 - 21 …… και μετά θέλουμε να λεγόμαστε και πολιτισμένο κράτος. Και σαν ένα γενικό σχόλιο: Κάποιοι είπαν ότι πρέπει να μιλήσουμε μόνο με οικονομικά μεγέθη. Και πως η τσέπη μας δε σηκώνει την ύπαρξη επαγγελματικού στρατού. Και ρωτάω εγώ: αφού λίγο πολύ καταλήγουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου που δαπανούμε στη στρατιωτική μας θητεία, είναι άχρηστος χρόνος σε προσφορά. (Δεν μπορεί δηλαδή αυτοί οι χιλιάδες φαντάροι που κοιμούνται και μουτζουρώνουν στωικά τα ημερολόγιά τους μέχρι την απόλυση, να προσφέρουν κάτι). Ποιος ο λόγος να πληρώνω σαν φορολογούμενος τη συντήρηση ενός φαντάρου; Όλη αυτή η ιστορία, μου μοιάζει πιο πολύ με ποινή φυλάκισης του ανδρικού πληθυσμού για έγκλημα που δεν διέπρεξε. Απλά κάναμε 18 μήνες φυλακή. Τι στο διάολο; Το προπατορικό αμάρτημα πληρώναμε; πεστα χρυσόστομε Και προσθέτω : αν όλοι αυτοί οι φαντάροι αντί να τα ξύνουν στα στρατόπεδα, ήταν έξω σαν εργαζόμενοι πολίτες τι θα άλλαζε για το στράτευμα? Αλλά είπαμε η θητεία είναι ένα μέτρο ''μείωσης'' της ανεργίας. Στην τελική ο νόμος στην Ελλάδα λέει να πηγαίνουμε στρατό, σε όποιον δεν αρέσει, τον πούλο για αλλού κανείς δεν σε κρατάει εδώ, είσαι ελεύθερος να του δίνεις. Οι νόμοι είναι για να υπηρετούν τον άνθρωπο, όχι ο άνθρωπος τους νόμους. Δημοκρατία έχουμε ότι θέλουμε κάνουμε…δεν μας αρέσεις αυτός ο νόμος: τον πετάμε και φτιάχνουμε άλλον καλύτερο.
Beholder Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Μερικες σκεψεις κι απο εμενα πανω στο θεμα. Νομιζω οτι ολοι θα θελαμε να μην υπηρχαν πολεμοι,στρατοι,θητειες κτλ αλλα αυτο μαλλον ειναι ουτοπικο και ανεφικτο γενικα. Επισης πιστευω οτι κανενας δεν διαφωνει με το γεγονος οτι οι ενοπλες δυναμεις μας ειναι γενικα σε οχι καλη κατασταση και απο αποψης εκπαιδευσης αλλα και υλικου καθως και γενικοτερης νοοτροπιας. Γι'αυτο ομως ευθυνομαστε και εμεις οι ιδιοι που δεν κανουμε κατι γι'αυτο αλλα μονο παραπονιομαστε για την κατασταση λες και θα αλλαξει απο μονη της. Ειμαστε πρωταθλητες παντως στο να κατηγορουμε ο ενας τον αλλο και να βαζουμε παντα τους εαυτους μας στο απυροβλητο. Ετσι καθε λιγο και λιγακι βλεπουμε παρομοια θεματα σχεδον σε ολα τα fora και φυσικα στο ινσομνια. Εχω ξαναπει και στο παρελθον σε παρομοιο τοπικ οτι η θητεια στην Ελλαδα ειναι ενα αναγκαιο κακο.(Και δεν ειναι το μονο αναγκαιο κακο δυστυχως).Ειτε μας αρεσει ειτε οχι οι κινδυνοι για την χωρα μας ειναι υπαρκτοι και η υπαρξη ενοπλων δυναμεων αναγκαια.Επισης να θυμαστε οτι δεν υπαρχει χωρα στον κοσμο που δεν εχει ενοπλες δυναμεις.Ακομα και χωρες που εχουν να αντιμετωπισουν λιγοτερους κινδυνους απο εμας συντηρουν στρατο. Για μενα,τουλαχιστον επι του παροντος,η καταργηση της θητειας ειναι ανεφικτη και ουτοπικη.Η δε βελτιωση της επιβεβλημενη. Να παψει να ειναι υποχρεωτικη?Αν ηταν δυνατον δεν θα ειχα προσωπικα προβλημα,αλλα ειναι δυνατον να γινει προαιρετικη?Δυστυχως δεν ειμαστε Ελβετια ουτε Μονακο.Εχουμε συγκεκριμενους γειτονες.Αντεχει η οικονομια εναν 'επαγγελματικου' τυπου στρατο?Ακομη και αν γινοταν αυτο,λογω του δημογραφικου προβληματος της Ελλαδας θα επρεπε σε καιρο πολεμου (το απευχομαι) να καλεσει σε επιστρατευση περισσοτερους ανδρες οι οποιοι θα επρεπε να εχουν καποια εστω και υποτυπωδη εκπαιδευση. Αρα για μενα ο συνδυασμος δημογραφικου και οικονομικου προβληματος ειναι ενα εμποδιο για την θεσπιση προαιρετικης θητειας.Ισως στο μακρινο μελλον... Κατι αλλο που μου κανει εντυπωση ειναι η διατυπωση της αποψης οτι καποιοι δεν θελουν να μαθουν να σκοτωνουν τους...συνανθρωπους τους.Και τι θα κανουν δηλαδη αν (λεμε αν) αυριο-μεθαυριο καποια χωρα εκδηλωσει επιθεση/εισβολη?Θα πουν οριστε,περαστε? Τελος,αν πραγματικα θελουμε εναν καλυτερο στρατο με καλυτερες συνθηκες να θυμομαστε οτι ειναι και στο χερι μας να τον βελτιωσουμε,οπως ειναι γενικα και στο χερι μας να βελτιωσουμε η να χειροτερεψουμε την γενικοτερη κατασταση στην χωρα μας.Αλλα δεν μας αφηνει η γκρινια! ΥΓ.Bandito μην ξεχασεις πριν φυγεις απο το ινσομνια (αν/οταν φυγεις) να βαλεις ενα προγραμμα που θα καταστρεψει ολη την database του την επομενη!
leftermann Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Στην τελική ο νόμος στην Ελλάδα λέει να πηγαίνουμε στρατό, σε όποιον δεν αρέσει, τον πούλο για αλλού κανείς δεν σε κρατάει εδώ, είσαι ελεύθερος να του δίνεις. φοβερή λογική. Όσοι θέλουν να μείνουν, θα τον τρώνε αδιαμαρτύρητα. Οι υπόλοιποι δρόμο. Κάποιος νόμος του κράτους θα σε βάλει να δουλεύεις ως τα 70 σου, πριν αποσυρθείς (αν προλάβεις και δεν πεθάνεις εν ώρα εργασίας). Ένας άλλος νόμος θα οικοπεδοποιήσει την καμένη Πεντέλη πνίγοντάς σε στο τσιμέντο (και στους δρόμους-ποτάμια τον χειμώνα). Ένας τρίτος θα βάλει τον παππού σου να πληρώνει 1 ευρώ το πετρέλαιο, και μετά θα τον στείλει στην τράπεζα να πάρει 0.40 πίσω.* Μην λες κουβέντα. Αν δεν σου αρέσει, τον πούλο. Πάνε στην Σουηδία, που είναι καλά. * η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα...
slipknot Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Αν και δεν έχω παρακολουθήσει όλο το topic,απλά έλεος.Όλοι πέσατε πάνω του να τον φάτε αμέσως.Απλά,όσοι έχετε πάει στρατό τον βρίζετε και τον κατηγορείτε επειδή εσείς εκπληρώσατε το χρέος στη πατρίδα κλπ κλπ κι αυτός είναι κότα,δειλός,αλήτης,ανθέλληνας κλπ και όσοι δεν έχετε πάει στρατό ή συμφωνείτε μαζί του και τον υποστηρίζετε ή απλά δεν κάνετε σχόλιο ή τον κράζετε για να φανεί ότι αγαπάτε τη πατρίδα αλλά θα γουστάρατε κατά βάθος να μην πάτε.Αυτά.
red7genius Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Κοιτα, γενικα στην ζωη δεν ισχυει αυτα που ισχυουν στο σχολειο σου και σου λενε οι καθηγητριες σου. Δηλαδη για να μιλησει καποιος δεν ειναι αναγκη να παρει αδεια απο την καθηγητρια σηκωνοντας το χερι. μπα, μακαρι να ειχαμε και καμια καλη καθηγητρια, αλλα τιποτα Δεν τεθηκε σε αμφισβητηση η νομιμοτητα ή η συνταγματικοτητα του θεσμου αυτου. Αλλα απο την συνταγματικη του θεσπιση, μεχρι το συμπερασμα οτι οποιος δεν παει στρατο, ειναι εμμεσως γκει (αυτο το υπαινιχθηκες εσυ) υπαρχει μεγαλη διαφορα. Δεν νομιζεις? ο κοσμος το χει τουμπανο...δηλαδη μονο εγω το λεω????ενας απο τους τροπους για να αποφυγει καποιος τον στρατο ειναι και το Ι5...ας μην ετρεχαν λοιπον ολοι να παρουν Ι5 για να μην χαρακτηριζονταν οι υπολοιποι γκει....αφου ολοι λενε: ρε πως θα παρω αναβολη?αααα θα πω οτι ειμαι γκει και τελειωσα.αυτο δεν κανουν????(ελπιζω να μπορεσεις να καταλαβεις οτι εξαιρω ειδικες περιπτωσεις που καποιος περνει αναβολη ) Δεν σε ξερω, αλλα μπορω ευκολα να φανταστω οτι ο στενος κυκλος ενος 17 χρονου, ειναι διαφοροι συνομηλικοι του, οι οποιοι επισης λογω ηλικιας δεν εχουν υπηρετησει. Παραλογο? μπορεις να σταματισεις να επικαλεισαι την ηλικια μου ως μεσο προβολης των λεγομενων μου ως αναξιοπιστα???προφανως ειναι το μονο που μπορεις να κανεις. Δηλαδη ειναι παραλογο εγω να εχω φιλους που να μην ειναι συνομιλικοι μου ε?εκτος απο εμενα ξερεις και τους φιλους μου..μπραβο...σε πληροφορω λοιπον οτι εχω και πολυ μεγαλυτερους φιλους απο μενα και δεν ειμαι δεν ειμαι κανενα αποβλακωμενο, ανωριμο, αβουλο ζωακι οπως εχετε συνηθησει να αντιμετωπιζετε την νεα γενια νομιζεις οτι δεν μπορω να κανω συζητησεις υψηλου επιπεδου με μεγαλυτερα ατομα ε? Πολυ πιθανο, αλλα εσυ δεν μπορεις εκ των πραγματων να το ξερεις γιατι μονο απεξω εχεις περασει. ναι βεβαια και εσυ που περασες απο μεσα, φανηκε απο τα ποστς σου τι εκανες και τι λουφαδορος πρεπει να ησουν Παντως επειδη δεν φαινεται να σεβεσαι το τοπικ, τουλαχιστον αν θες να μου απαντησεις, στειλε μου ενα πμ....αρκετο off topic
Absinthe Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 μπα, μακαρι να ειχαμε και καμια καλη καθηγητρια, αλλα τιποτα Σε συμπονω για το δραμα σου με την καθηγητρια. Παντως, επιμενω, στην κανονικη ζωη δεν χρειαζεται να παρεις αδεια για να μιλησεις. Γιαυτο "πεταγομαι" οπως λες. ο κοσμος το χει τουμπανο...δηλαδη μονο εγω το λεω????ενας απο τους τροπους για να αποφυγει καποιος τον στρατο ειναι και το Ι5...ας μην ετρεχαν λοιπον ολοι να παρουν Ι5 για να μην χαρακτηριζονταν οι υπολοιποι γκει....αφου ολοι λενε: ρε πως θα παρω αναβολη?αααα θα πω οτι ειμαι γκει και τελειωσα.αυτο δεν κανουν????(ελπιζω να μπορεσεις να καταλαβεις οτι εξαιρω ειδικες περιπτωσεις που καποιος περνει αναβολη ) Ειδες που οταν λεω οτι δεν μπορω να παρω σοβαρα τις αποψεις καποιου 17 χρονου για ενα θεμα οπως ο στρατος, εχω δικιο? Σε αντιθεση με ο,τι εχεις ακουσει, οι σεξουαλικες προτιμησεις του οποιουδηποτε ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ απο τον στρατο. Ισα ισα που στον στρατο υπαρχουν αρκετοι ομοφυλοφιλοι που υπηρετουν και δεν προκαλουν. Γιαυτο σου λεω οτι λογω ηλικιας, δεν μπορει να ξερεις τα πραγματα σωστα. μπορεις να σταματισεις να επικαλεισαι την ηλικια μου ως μεσο προβολης των λεγομενων μου ως αναξιοπιστα???προφανως ειναι το μονο που μπορεις να κανεις.Δηλαδη ειναι παραλογο εγω να εχω φιλους που να μην ειναι συνομιλικοι μου ε?εκτος απο εμενα ξερεις και τους φιλους μου..μπραβο...σε πληροφορω λοιπον οτι εχω και πολυ μεγαλυτερους φιλους απο μενα Αν αυτοι οι μεγαλυτεροι φιλοι σου σου λενε οτι αν εισαι γκει δεν πας στρατο και παιρνεις απαλλαγη, ΚΟΦΤΟΥΣ απο παρεα απο τωρα, γιατι σε βρηκαν μικροτερο και σε κοροιδευουν. και δεν ειμαι δεν ειμαι κανενα αποβλακωμενο, ανωριμο, αβουλο ζωακι οπως εχετε συνηθησει να αντιμετωπιζετε την νεα γενιανομιζεις οτι δεν μπορω να κανω συζητησεις υψηλου επιπεδου με μεγαλυτερα ατομα ε? Δεν ισχυριστηκα ποτε οτι εισαι ανωριμο, αβουλο ζωακι. Ισχυριστηκα απλως οτι λογω ελλειψης εμπειριων εκ μερους σου πανω στο συγκεκριμενο θεμα, δεν μπορω να παρω στα σοβαρα την γνωμη σου. Πραγμα για το οποιο φροντισες να με επιβεβαιωσεις πανηγυρικα γραφοντας οτι παιρνεις απαλλαγη απο τον στρατο αν εισαι γκει, πραγμα το οποιο προφανως απο καπου ακουσες και το οποιο σαφεστατα δεν ισχυει. Για τα αλλα περι χασματος γενεων και τα λοιπα, πλιζ σπεαρ μι.... Ειμαι βεβαιος πως αν η συζητηση γυρισει σε ενα θεμα πιο κοντα στα ενδιαφεροντα σου, οπως πχ γκειμινγκ, πλειστεισον, σκειτμπορντ κτλ θα με "ταπωσεις" απειρες φορες, καθως δεν ειμαι και πολυ γνωστης των γκειμς και μια φορα μονο ανεβηκα σε σκειτμπορντ και εφαγα τα μουτρα μου. Αλλα προς το παρον, εισαι λιγο αουτ οφ ρειντζ. ναι βεβαια και εσυ που περασες απο μεσα, φανηκε απο τα ποστς σου τι εκανες και τι λουφαδορος πρεπει να ησουν Θα ηθελες σε παρακαλω, να μου παραθεσεις τα κομματια απο τα ποστ μου που φανηκε οτι ημουν λουφαδορος?
slygeo87 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Ωραία τα λες, αλλά άμα μπουκάρει ο Τούρκος κάποιος πρέπει να υπερασπιστεί αυτή τη ρημάδα την Ελλάδα. Θα υπηρετίσω το Φλεβάρη ΔΥΣΤΥΧΩΣ γιατί βαριέμαι να κάνω όλα αυτά που λες για 1 χρόνο. Αν για παράδειγμα ήταν 5-6 μήνες θα είχε πλάκα, μετά τους 6 μήνες νομίζω καταντάει αηδία και ανούσιο να καθαρίζεις τουαλέτες.ΌΧΙ στη μεγάλη θητεία, ΝΑΙ στην εμπειρία.
KWSN_Men Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Τα ραϊμένταλ που τοποθετήθηκαν δίπλα στη μονάδα μου ήταν χαλασμένα. Και είχαν αναθέσει το χειρισμό τους σε κάτι φαντάρια που δεν ήξεραν πως δουλεύουν. Τα οποία τα είχαν παρατήσει εκεί χωρίς οδηγίες, φαί και νερό για μέρες.Στιγμή δε σκέφτηκα πως μπορώ να το αποφύγω όλο αυτό. Ήμουν εκεί. Τα λίγα παιδιά που είχα ξεχωρίσει στη μονάδα ήταν εκεί και όφειλα να είμαι μαζί τους. Και σκεφτόμουν στην τελική ότι αν πράγματι πάμε για πόλεμο έχω ευθύνη απέναντι στους δικούς μου ανθρώπους να χορέψω αφού βρέθηκα στο χορό. Κι αν όχι εγώ, τότε ποιος άλλος θα τους υπερασπιστεί; Αυτό με τα ραιμενταλ στην ρόδο ισχύει , μια παλιοσειρά μου είχε πει ακριβώς το ίδιο πράγμα , δεν ήξεραν πως δουλευουν .... Τρομερής τεχνολογίας όπλο το Rheinmetall Rh-202. Πραγματικά χρειάζεται χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης για να το χειριστείς. Φουλάρεις σφαίρες, βάζεις μπροστά τον κινητήρα, απασφαλίζεις και μπαμ. Σε μία ημέρα, εφόσον παρακολουθείς την εκπαίδευση, μπορείς ανετότατα να το χειριστείς. Που το ξέρω; Έχω κάνει τη συγκεκριμένη εκπαίδευση. Ξέρετε ποια είναι η πλάκα; Ήμουν γραφέας 3ου, έβγαζα υπηρεσίες για 2 Πυροβολαρχίες αλλα παρόλαυτα το έμαθα το όπλο. Όταν κάναμε εκπαίδευση όμως, 9/10 μαλακίζονταν και άρα φυσικό να μην ξέρουν να το χειριστούν. Πόσοι πήγαν φαντάροι δεν πιθανόν να μην ξέρουν ούτε να ρίξουν με το G3; Πόσο φταίει ο στρατός και πόσο οι ίδιοι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.