Προς το περιεχόμενο

Άρνηση στράτευσης! Μπορείς και εσύ!

scissorhands

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και σαν ένα γενικό σχόλιο: Κάποιοι είπαν ότι πρέπει να μιλήσουμε μόνο με οικονομικά μεγέθη. Και πως η τσέπη μας δε σηκώνει την ύπαρξη επαγγελματικού στρατού. Και ρωτάω εγώ: αφού λίγο πολύ καταλήγουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου που δαπανούμε στη στρατιωτική μας θητεία, είναι άχρηστος χρόνος σε προσφορά. (Δεν μπορεί δηλαδή αυτοί οι χιλιάδες φαντάροι που κοιμούνται και μουτζουρώνουν στωικά τα ημερολόγιά τους μέχρι την απόλυση, να προσφέρουν κάτι). Ποιος ο λόγος να πληρώνω σαν φορολογούμενος τη συντήρηση ενός φαντάρου;

Όλη αυτή η ιστορία, μου μοιάζει πιο πολύ με ποινή φυλάκισης του ανδρικού πληθυσμού για έγκλημα που δεν διέπρεξε. Απλά κάναμε 18 μήνες φυλακή. Τι στο διάολο; Το προπατορικό αμάρτημα πληρώναμε;

Γιατι καποιος πρεπει να την κανει ρε μαν. Δυστυχως ετσι ειναι.. Δυστυχως πληρωνουμε τις μαλακιες των προγονων μας και προσπαθουμε να κραταμε τις στρατιωτικες ισορροπιες που καποιοι θελουν να εχουμε για να πουλανε οπλα και να κανουν τις επιχειρησεις τους και τα σχεδια τους πραγματικοτητα δημιουργωντας τεχνητες εντασεις κατα διαστηματα.. Η σωστη ερωτηση δεν ειναι κατα την γνωμη μου γιατι να πληρωνουμε την συντηρηση ενος φανταρου (αφου δεν μπορουμε να κανουμε τπτ αμεσα δραστικο για αυτο) αλλα γιατι σαν μαλακες να πληρωνουμε τετοια ποσα για στρατιωτικο εξοπλισμο ενω θα μπορουσαν καλλιστα να χρησιμοποιηθουν για τοσα αλλα πραγματα αυτα τα χρηματα..

Δυστυχως ενα τετοιο σεναριο (π.χ λεω εγω δλδ συμφωνια μεταξυ κρατων των Βαλκανιων ) για μειωση των στρατιωτικων εξοπλισμων μου ακουγεται πολυ σουρεαλ με τους ζουγκλους στρατιωτικους της Τουρκιας ας πουμε και ας το θελει η ιδια η κυβερνηση τους.. Οχι οτι οι δικοι μας στρατιωτικοι ειναι καλυτεροι αλλα λεμε τωρα.. Βαλε και το ΝΑΤΟ στην μεση και εδεσε το γλυκο..

Και μακαρι καποια στιγμη να καταφερουμε να απαλλαξουμε τους πολιτες αυτης της χωρας απο αυτο το αναγκαστικο μετρο, αλλα οπως πολυ σωστα τονισε ο Bandito αυτα δεν γινονται απο την μια μερα στην αλλη.. Η θητεια σταδιακα μειωνεται, μισθοφορικος και εθελοντικος στρατος προστιθεται, οι συνθηκες καλυτερευουν αλλα μην τα περιμενουμε και ολα απο την μια μερα στην αλλη. Και φυσικα μην ξεχναμε οτι ειμαστε μια μικρη χωρα και δεν εχουμε και την πολυτελεια για επιλογες, ουτε την οικονομικη ανεση για περαιτερω ανοιγματα και αμεσες λυσεις..

Μεχρι τοτε ομως πραγματικα τετοιου ειδους threads καθε τρεις και λιγο με τετοιου ειδους αιτιολογησεις γινονται γραφικα οπως και να το κανουμε..

• Απαντ. 425
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάντως για την αναγκαιότητα του στρατού κτλ, ρίξτε μια ματιά στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας που μια χαρά ετοιμάζεται για εισβολή στο αυτόνομο Κουρδιστάν.

Δημοσ.
με ξερεις προσωπικα?οχι

Δεν ειχα την τιμη.

σου εδωσα το δικαιωμα να μου απευθυνθεις σε προσωπικο επιπεδο?οχι

Μου το εδωσες οταν επιτεθηκες ανανδρα εναντιον ενος αγνωστου, ο οποιος τολμησε να εκφρασει την γνωμη του, με αμεσους υπαινιγμους οτι ειναι γκει.

Δεν πιστευω να θες να ποσταρω και τα σχολια σου για αποδειξη?

δηλαδη δεν εχω εχω αποψη ε?για πες μας λοιπον εσυ που τα βιωσες, τι επαθες?

Εχεις αποψη βεβαια, αλλα δυσκολευομαι να παρω στα σοβαρα τις αποψεις καποιου που μιλαει για τον στρατο και το ποσο σε κανει αντρα, οταν δεν εχει παει (λογω ηλικιας) και προφανως οταν δεν εχει παει κανεις απο τον στενο κυκλο για να δει πως ειναι.

Ο ελληνικος στρατος δεν ειναι σαν τις ταινιες που βλεπεις.

Οσο για τις δικες μου αποψεις και βιωματα, τα παραθετω στις προηγουμενες 25 σελιδες. Αν δεν βαριεσαι...

Δημοσ.

Μου το εδωσες οταν επιτεθηκες ανανδρα εναντιον ενος αγνωστου, ο οποιος τολμησε να εκφρασει την γνωμη του, με αμεσους υπαινιγμους οτι ειναι γκει.

Αρα λοιπον εσυ τι πεταγεσαι?μιλησα για σενα? ή μηπως θελεις να παραστησεις τον δικηγορο?πες το αμα ειναι να φερω και εγω τον δικο μου:lol: ας μιλησει ο αγνωστος αμα

θελει..οχι εσυ...εσενα δεν σου απευθυνθηκα καν οποτε δεν σου εδωσε και δικαιωμα

Εχεις αποψη βεβαια, αλλα δυσκολευομαι να παρω στα σοβαρα τις αποψεις καποιου που μιλαει για τον στρατο

προβλημα σου...δηλαδη τι ειπα?ειπα κατι που χρειαζεσαι επιστημονικες γνωσεις για να καταλαβεις οτι ειναι νομος που προβλεπεται απο το συνταγμα?ναι ναι πολυ αστειο για να με παρεις στα σοβαρα..τι να πω

και το ποσο σε κανει αντρα, οταν δεν εχει παει (λογω ηλικιας) και προφανως οταν δεν εχει παει κανεις απο τον στενο κυκλο για να δει πως ειναι.

αφου δεν με γνωριζεις, ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟ???

Ο ελληνικος στρατος δεν ειναι σαν τις ταινιες που βλεπεις.

ναι ουτε ειναι σαν τις υπερβολες που γραφονται εδω μεσα

Δημοσ.
Αν καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία, θα πληρώσεις και με το παραπάνω. Ποιός νομίζεις ότι θα πληρώσει τους ΕΠΟΠ αν όχι οι φορολογούμενοι;

Και σε τελική ανάλυση, όποιος δε γουστάρει να καταπατούνται τα δικαιώματα που νομίζει ότι έχει, ας βρει μια άλλη πιό δημοκρατική χώρα που να σέβεται περισσότερο την προσωπικότητά του και να μεταναστεύσει εκεί.

η πικρή αλήθεια ξέρεις ποια είναι?

ότι και τώρα τους πληρώνω τους καραβανάδες, και μου το ξεπληρώνουν με πολύ όμορφο τρόπο, βγάζοντας κάθε είδους κόμπλεξ και μικροπρέπειας πάνω μου κατά τη διάρκεια της ''υποχρέωσης'' μου στην πάτρίδα, επειδή είναι τόσο αφελείς που νομίζουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία επινοημένη εξουσία πάνω μου...

Την λογική της μετανάστευσης σε άλλη χώρα επειδή καταπατούνται τα δικαιώματά μου, φυσικά και δεν την λαμβάνω καν υπ'όψην...Είναι σαν να λέω, οκ, εγώ την κάνω να βολευτώ κάπου αλλού τώρα, γ@μ%στε αυτούς που μένουν πίσω...

Μία λογική δλδ σαν αυτές που υποστηρίζει ο στρατός...:eek:

θένξ μπατ νο θένξ! B)

Δημοσ.
Αρα λοιπον εσυ τι πεταγεσαι?μιλησα για σενα? ή μηπως θελεις να παραστησεις τον δικηγορο?πες το αμα ειναι να φερω και εγω τον δικο μου:lol: ας μιλησει ο αγνωστος αμα

θελει..οχι εσυ...εσενα δεν σου απευθυνθηκα καν οποτε δεν σου εδωσε και δικαιωμα

Κοιτα, γενικα στην ζωη δεν ισχυει αυτα που ισχυουν στο σχολειο σου και σου λενε οι καθηγητριες σου.

Δηλαδη για να μιλησει καποιος δεν ειναι αναγκη να παρει αδεια απο την καθηγητρια σηκωνοντας το χερι.

προβλημα σου...δηλαδη τι ειπα?ειπα κατι που χρειαζεσαι επιστημονικες γνωσεις για να καταλαβεις οτι ειναι νομος που προβλεπεται απο το συνταγμα?ναι ναι πολυ αστειο για να με παρεις στα σοβαρα..τι να πω

Δεν τεθηκε σε αμφισβητηση η νομιμοτητα ή η συνταγματικοτητα του θεσμου αυτου.

Αλλα απο την συνταγματικη του θεσπιση, μεχρι το συμπερασμα οτι οποιος δεν παει στρατο, ειναι εμμεσως γκει (αυτο το υπαινιχθηκες εσυ) υπαρχει μεγαλη διαφορα. Δεν νομιζεις?

αφου δεν με γνωριζεις, ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟ???

Δεν σε ξερω, αλλα μπορω ευκολα να φανταστω οτι ο στενος κυκλος ενος 17 χρονου, ειναι διαφοροι συνομηλικοι του, οι οποιοι επισης λογω ηλικιας δεν εχουν υπηρετησει.

Παραλογο?

ναι ουτε ειναι σαν τις υπερβολες που γραφονται εδω μεσα

Πολυ πιθανο, αλλα εσυ δεν μπορεις εκ των πραγματων να το ξερεις γιατι μονο απεξω εχεις περασει.

Δημοσ.
Πάντως για την αναγκαιότητα του στρατού κτλ, ρίξτε μια ματιά στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας που μια χαρά ετοιμάζεται για εισβολή στο αυτόνομο Κουρδιστάν.

κραταω αυτο το ποστ γιατι εχει ενδιαφερον.

δλδ εσυ φιλε πιστευεις παραγματικα οτι οποιος παει στρατο ειναι σε θεση να πολεμησει?

πιστευω οτι μονο με αρκετη εκπαιδευση και για μεγαλη διαρκεια θα ειναι καποιος αξιος για να πολεμησει, πραγμα που θα μπορουσε να κανει ο μισθοφορικος στρατος.

ο πολεμος δεν κερδιζετε με μαχες σωμα με σωμα

Δημοσ.
Γιατι καποιος πρεπει να την κανει ρε μαν. Δυστυχως ετσι ειναι.. Δυστυχως πληρωνουμε τις μαλακιες των προγονων μας και προσπαθουμε να κραταμε τις στρατιωτικες ισορροπιες που καποιοι θελουν να εχουμε για να πουλανε οπλα και να κανουν τις επιχειρησεις τους και τα σχεδια τους πραγματικοτητα δημιουργωντας τεχνητες εντασεις κατα διαστηματα.. Η σωστη ερωτηση δεν ειναι κατα την γνωμη μου γιατι να πληρωνουμε την συντηρηση ενος φανταρου (αφου δεν μπορουμε να κανουμε τπτ αμεσα δραστικο για αυτο) αλλα γιατι σαν μαλακες να πληρωνουμε τετοια ποσα για στρατιωτικο εξοπλισμο ενω θα μπορουσαν καλλιστα να χρησιμοποιηθουν για τοσα αλλα πραγματα αυτα τα χρηματα..

Δυστυχως ενα τετοιο σεναριο (π.χ λεω εγω δλδ συμφωνια μεταξυ κρατων των Βαλκανιων ) για μειωση των στρατιωτικων εξοπλισμων μου ακουγεται πολυ σουρεαλ με τους ζουγκλους στρατιωτικους της Τουρκιας ας πουμε και ας το θελει η ιδια η κυβερνηση τους.. Οχι οτι οι δικοι μας στρατιωτικοι ειναι καλυτεροι αλλα λεμε τωρα.. Βαλε και το ΝΑΤΟ στην μεση και εδεσε το γλυκο..

Και μακαρι καποια στιγμη να καταφερουμε να απαλλαξουμε τους πολιτες αυτης της χωρας απο αυτο το αναγκαστικο μετρο, αλλα οπως πολυ σωστα τονισε ο Bandito αυτα δεν γινονται απο την μια μερα στην αλλη.. Η θητεια σταδιακα μειωνεται, μισθοφορικος και εθελοντικος στρατος προστιθεται, οι συνθηκες καλυτερευουν αλλα μην τα περιμενουμε και ολα απο την μια μερα στην αλλη. Και φυσικα μην ξεχναμε οτι ειμαστε μια μικρη χωρα και δεν εχουμε και την πολυτελεια για επιλογες, ουτε την οικονομικη ανεση για περαιτερω ανοιγματα και αμεσες λυσεις..

Μεχρι τοτε ομως πραγματικα τετοιου ειδους threads καθε τρεις και λιγο με τετοιου ειδους αιτιολογησεις γινονται γραφικα οπως και να το κανουμε..

Συμφωνώ μαζί σου. Για αυτό δεν είπα πουθενά, ότι είμαι βέβαιος ότι δε χρειαζόμαστε στρατό. Είμαι βέβαιος όμως ότι δε χρειαζόμαστε αυτό το στρατό.

Μπορεί και να το έχω ξαναγράψει παλαιότερα, αλλά θα το πω άλλη μία (αν και βαριέμαι τις ιστορίες του στρατού): έτυχε να είμαι φαντάρος στη Ρόδο όταν έγινε το επεισόδιο στα Ίμια. Σ' ένα λαγούμι στο βουνό ήταν η μονάδα, εξόδους δεν είχα, γενικά μαυρίλα. Κι ένα βράδυ μας λένε "έχουμε πόλεμο". Ακριβώς έτσι μας το διατύπωσαν, όταν πέταξαν από το θάλαμο άρον άρον τους φαντάρους. Εγώ ήμουν ξύπνιος γιατί είχα υπηρεσία.

Το τι ακολούθησε δε λέγεται: Ο τζάνκι/κλεπτομανής αλλά συνάμα στρατόκαυλος πενταετής που έκανε μαρτύριο την καθημερινότητα των φαντάρων, πήδηξε έξω από το στρατόπεδο και λιποτάκτησε. Τα όπλα που μας μοίρασαν δεν κάναν ούτε για ανακύκλωση. Ήμουν ξάγρυπνος, νηστικός και άπλυτος για μέρες. Τα χέρια μου είχαν κοπεί από τα σκοινιά των χιλιάδων κιβωτίων πυρομαχικών που κουβάλησα.

Τα ραϊμένταλ που τοποθετήθηκαν δίπλα στη μονάδα μου ήταν χαλασμένα. Και είχαν αναθέσει το χειρισμό τους σε κάτι φαντάρια που δεν ήξεραν πως δουλεύουν. Τα οποία τα είχαν παρατήσει εκεί χωρίς οδηγίες, φαί και νερό για μέρες.

Στιγμή δε σκέφτηκα πως μπορώ να το αποφύγω όλο αυτό. Ήμουν εκεί. Τα λίγα παιδιά που είχα ξεχωρίσει στη μονάδα ήταν εκεί και όφειλα να είμαι μαζί τους. Και σκεφτόμουν στην τελική ότι αν πράγματι πάμε για πόλεμο έχω ευθύνη απέναντι στους δικούς μου ανθρώπους να χορέψω αφού βρέθηκα στο χορό. Κι αν όχι εγώ, τότε ποιος άλλος θα τους υπερασπιστεί;

Όλα αυτά συνέβησαν και τα πέρασα, όσο κάποιοι από τους πατριώτες εδώ μέσα ανακάλυπταν τις χαρές του αυνανισμού στο παιδικό τους δωμάτιο. Ή ήταν κωλυόμενοι σε κάποια απίθανη υπηρεσία δίπλα στο σπίτι τους.

Παρόλα αυτά, δεν επέτρεψα στη νο1 στρατιωτική ασθένεια που λέγεται "παλαιότητα" να με κυριεύσει και να λέω σήμερα "αφού τον ήπια εγώ, πρέπει να τον πιουν και όλοι οι άλλοι". Για αυτό και λέω ότι εύχομαι στις επόμενες γενιές να μη χρειαστεί να περάσουν αυτή τη φάση.

Δεν ξέρω πόσο αντριλίκι, πατριωτισμό και υψηλά ιδανικά έχει ο καθημερινός εξευτελισμός ενός πολίτη από κάποιον αγράμματο μαλάκα πενταετή. Αν έτσι νιώθουν ότι ανδρώνονται κάποιοι, ας δοκιμάσουν να φορέσουν και σουτιέν δημοσίως αφού τους αρέσει η δημόσια χλεύη. Γαλανόλευκο κιόλας για να διαφημίζει τα εθνικά χρώματα.

Και δε νομίζω ότι τέτοια threads γίνονται γραφικά. Νομίζω ότι αν δεν εκφράζεται η δυσαρέσκεια του πολίτη για κάποια πράγματα, δεν θα του τα προσφέρουν ποτέ.

Δημοσ.

@red7genius

Δηλαδή αν θέλω να σου πω ότι αυτά που λές για τον στρατό και τους gay είναι εντελώς άκυρα, και πως ακόμα και μέσα στο στρατό υπάρχουν gay (δεν έχω πάει στρατό, έχω δει όμως "δηλωμένες" στρατιώτες - ειλικρινά no offence για τους ομοφυλόφιλους ), πρέπει αν σου ζητήσω την άδεια;

Γιατί με αυτά που γράφεις δείχνεις οτι δεν έχεις ακόμη και πολλές εμπειρίες εκτός σχολείου, και παράλληλα τις παρωπίδες σου πάνω στο ζήτημα.

Μην ξεχνάς πως ακόμη και αυτοί που είναι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας ανέφεραν οτι είναι χάσιμο χρόνου που ίσως έχει και τα θετικά του.

+1 σε punky,Absinthe και bandito, περισσότερο για την νηφαλιότητα και την μετριοπάθεια τους, ανεξάρτητα απο τις διαφορετικές απόψεις τους.

Τέλος, αν και ήμουν υπέρ του να την κάνω "λούις" απο τον στρατό, μετά τις σπουδές, (και πραγματικά θεωρώ πολύ καμμένα άτομα τους ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ που νομίζουν οτι είναι πιο ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ απο όλους τους υπόλοιπους επειδή έχουν περιορίσει τους εαυτούς τους σε προπαγανδιστικά και εμπορικά πρότυπα), μερικές πιο "ψαγμένες" γνώμες με έπεισαν για το αντίθετο, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κάνω την θητεία μου.

Για να μην παρεξηγηθώ υποστηρίζω την εθελοντική στράτευση. Πραγματικά δε νομίζω να "παίρνει" οικονομικά την Ελλάδα να πληρώνει και άλλους ΕΠΟΠ (ή όπως αλλιώς λέγονται) για να κάνουν υπηρεσίες - (αναγκαστικές) αγγαρίες που μπορούν να τις κάνουν με πολύ μικρότερο κόστος πολίτες, αλλά αν γίνουμε όλοι στρατιώτες ποιος θα ζυμώνει το ψωμί; ;)

Δημοσ.

Αυτό με τα ραιμενταλ στην ρόδο ισχύει , μια παλιοσειρά μου είχε πει ακριβώς το ίδιο πράγμα , δεν ήξεραν πως δουλευουν ....

Σε παλιότερα thread έχω τοποθετηθεί ξανα για αυτο τώρα βαριέμαι να ξαναπω τα ίδια , το μόνο που θέλω να πω είναι , και μου το θυμησε ο πανκυ , είναι οτι σε ένα τέτοιο σενάριο σαν των ιμιων δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο παρα για τον διπλανό σου...

Αλλά και στη ήρεμη -τεμπελικη περίοδο της θητείας ισχύει το ίδιο ,για παράδειγμα πάνω στην τρέλα της σήψης στο πιο τελειωμένο φυλάκιο της μεθορίου οτι κάνεις το κάνεις για τον διπλανό σου.

Δημοσ.
Συμφωνώ μαζί σου. Για αυτό δεν είπα πουθενά, ότι είμαι βέβαιος ότι δε χρειαζόμαστε στρατό. Είμαι βέβαιος όμως ότι δε χρειαζόμαστε αυτό το στρατό.

Μπορεί και να το έχω ξαναγράψει παλαιότερα, αλλά θα το πω άλλη μία (αν και βαριέμαι τις ιστορίες του στρατού): έτυχε να είμαι φαντάρος στη Ρόδο όταν έγινε το επεισόδιο στα Ίμια. Σ' ένα λαγούμι στο βουνό ήταν η μονάδα, εξόδους δεν είχα, γενικά μαυρίλα. Κι ένα βράδυ μας λένε "έχουμε πόλεμο". Ακριβώς έτσι μας το διατύπωσαν, όταν πέταξαν από το θάλαμο άρον άρον τους φαντάρους. Εγώ ήμουν ξύπνιος γιατί είχα υπηρεσία.

Το τι ακολούθησε δε λέγεται: Ο τζάνκι/κλεπτομανής αλλά συνάμα στρατόκαυλος πενταετής που έκανε μαρτύριο την καθημερινότητα των φαντάρων, πήδηξε έξω από το στρατόπεδο και λιποτάκτησε. Τα όπλα που μας μοίρασαν δεν κάναν ούτε για ανακύκλωση. Ήμουν ξάγρυπνος, νηστικός και άπλυτος για μέρες. Τα χέρια μου είχαν κοπεί από τα σκοινιά των χιλιάδων κιβωτίων πυρομαχικών που κουβάλησα.

Τα ραϊμένταλ που τοποθετήθηκαν δίπλα στη μονάδα μου ήταν χαλασμένα. Και είχαν αναθέσει το χειρισμό τους σε κάτι φαντάρια που δεν ήξεραν πως δουλεύουν. Τα οποία τα είχαν παρατήσει εκεί χωρίς οδηγίες, φαί και νερό για μέρες.

Στιγμή δε σκέφτηκα πως μπορώ να το αποφύγω όλο αυτό. Ήμουν εκεί. Τα λίγα παιδιά που είχα ξεχωρίσει στη μονάδα ήταν εκεί και όφειλα να είμαι μαζί τους. Και σκεφτόμουν στην τελική ότι αν πράγματι πάμε για πόλεμο έχω ευθύνη απέναντι στους δικούς μου ανθρώπους να χορέψω αφού βρέθηκα στο χορό. Κι αν όχι εγώ, τότε ποιος άλλος θα τους υπερασπιστεί;

Όλα αυτά συνέβησαν και τα πέρασα, όσο κάποιοι από τους πατριώτες εδώ μέσα ανακάλυπταν τις χαρές του αυνανισμού στο παιδικό τους δωμάτιο. Ή ήταν κωλυόμενοι σε κάποια απίθανη υπηρεσία δίπλα στο σπίτι τους.

Παρόλα αυτά, δεν επέτρεψα στη νο1 στρατιωτική ασθένεια που λέγεται "παλαιότητα" να με κυριεύσει και να λέω σήμερα "αφού τον ήπια εγώ, πρέπει να τον πιουν και όλοι οι άλλοι". Για αυτό και λέω ότι εύχομαι στις επόμενες γενιές να μη χρειαστεί να περάσουν αυτή τη φάση.

Δεν ξέρω πόσο αντριλίκι, πατριωτισμό και υψηλά ιδανικά έχει ο καθημερινός εξευτελισμός ενός πολίτη από κάποιον αγράμματο μαλάκα πενταετή. Αν έτσι νιώθουν ότι ανδρώνονται κάποιοι, ας δοκιμάσουν να φορέσουν και σουτιέν δημοσίως αφού τους αρέσει η δημόσια χλεύη. Γαλανόλευκο κιόλας για να διαφημίζει τα εθνικά χρώματα.

Και δε νομίζω ότι τέτοια threads γίνονται γραφικά. Νομίζω ότι αν δεν εκφράζεται η δυσαρέσκεια του πολίτη για κάποια πράγματα, δεν θα του τα προσφέρουν ποτέ.

Δεν νομιζω οτι διαφωνουμε σε τπτ, και εγω αυτης της αποψης ειμαι.. Και ειμουν και εγω φανταρος και μαλιστα στην Σαμο (95ΣΤ ΕΣΣΟ) στα Ιμια οποτε σε καταλαβαινω απολυτως και ισως και περισσοτερο απο οσο νομιζεις..Hμουν και νιουφης τοτε και κλαφτα Χαραλαμπε, ευχομαι κανεις να μην ζησει τα συναισθηματα εκεινα και δη σε ενα παραμεθωριο νησι..

Και ειμαι και συμφωνος οπως αλλωστε τονισα και σε προηγουμενο ποστ οτι φυσικα και δεν θελω να τα περασουν οι αλλοι αυτα που περασα εγω ή και χειροτερα και να πανε στρατο. Απλα δεν μπορω να ακουω συνεχως αυτη την κλαψα, ειμαι καθετος σε αυτο.Μακαρι να ερθει μια μερα που δεν θα χρειαζεται κανεις πολιτης να εκλπηρωνει ουτε μια μερα στρατιωτικη θητεια αλλα μεχρι τοτε ας κανουν οι νεοι αυτο που πρεπει. Δεν τους πανε και στο εκτελεστικο αποσπασμα..

Για τα περι γραφικοτητας εννοω γενικα και οχι μονο τα threads.. Δεν μπορω να βλεπω συνεχως τα ιδια και τα ιδια ανουσια επιχειρηματα.. Ισως να φταιει το οτι μεγαλωσαμε αρκετα και τα εχουμε ακουσει πολλες φορες

P.S Ειδα οτι εισαι Εθνικος ειχα 2 Παναγιωτηδες φιλους απο Πινεζες με τον ενα δουλευαμε χρονια κιολας μαζι.. :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...