Petza Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 ποια ιδανικά ρε παιδιά....μιλάτε σοβαρά τώρα Εμ τι να κάνουμε, για ορισμένους υπάρχουν ακόμα ιδανικά και αξίες. Για άλλους υπάρχουν μόνο τα ευρώπουλα Είναι καθαρά θέμα επιλογής βλέπεις
red7genius Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Ωραια ολα αυτα αλλα γιατι θα επρεπε καποιος να δωσει σημασια σε κατι που λεει ενας 17χρονος για ενα πραγμα που ολοφανερα δεν εχει βιωσει και κατεχει? με ξερεις προσωπικα?οχι σου εδωσα το δικαιωμα να μου απευθυνθεις σε προσωπικο επιπεδο?οχι μην το ξανακανεις λοιπον δηλαδη δεν εχω εχω αποψη ε?για πες μας λοιπον εσυ που τα βιωσες, τι επαθες?
Houston Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Εμ τι να κάνουμε, για ορισμένους υπάρχουν ακόμα ιδανικά και αξίες.Για άλλους υπάρχουν μόνο τα ευρώπουλα Είναι καθαρά θέμα επιλογής βλέπεις Ώσπου να γκρεμιστούν. Όσο για τα ευρώπουλα….μακάρι να υπήρχαν κι αυτά KWSN_MenΟπότε πέρα από την αντίληψη της πραγματικότητας αρχίζουμε να έχουμε και αμφιβολίες για την αντίληψή σου (τη σκέτη). Ή για την όραση τελοοσπάντων αφού το είδες. Διάβασα συνοπτικά τα μνμ και αντιλήφθηκα λάθος. Ωστόσο αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι τον συνομιλητή σου. Θα σε παρακαλούσα να εκφράζεσαι καλύτερα και να επιδεικνύεις τον απαιτούμενο σεβασμό στο πρόσωπο μου, όπως κάνω και γω. Νομιμοποίησε να ομιλείς εξ ονόματος όλου του φόρουμ? Η προσωπική σου άποψη έχεις την εντύπωση ότι αποτελεί κοινή πεποίθηση? Για σε παρακαλώ. Εκτός και αν συνηθίζεις να αποκαλείς τον εαυτό σου σε πρώτο πληθυντικό. paredwse Όσο για την προηγούμενη εκπεφρασμένη άποψή σου για το Ι-5, υποστηρίζεις ακόμα ότι οι σημερινοί κάτοχοι του Ι-5 θα έχουν πρόβλημα στην εργασία τους; Ή μήπως λες "συγγνώμη ρε παιδιά, λάθος"; Γιατί δεν σε βλέπω να το γράφεις ξεκάθαρα. Ή δεν έκανες λάθος ή έκανες, μέση οδός δεν υπάρχει. (αν και δε θα ήθελα να συνεχίσω) Δε κατάλαβα, ΟΜΟΛΟΓΙΑ μου ζητάς? Έχεις αντιληφθεί τι κάνεις? Συγνώμη φίλε, αλλά νομίζω ότι εδώ μπαίνουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις. Νομίζω ότι έχω και γω το δικαίωμα να εκφραστώ ελεύθερα όπως όλοι, και ευχαριστώ που μου δίνεται αυτήν η ευκαιρία, αλλά δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γινόμαστε τόσο δηκτικοί και μισαλλόδοξοι (μην το πάρεις κι αυτό σαν προσωπική επίθεση)
liopyr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Η αιωνια κλασσικη συζητηση..Ο στρατος ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας μας ή αν θελετε της ενηλικης ζωης του μεσου ανθρωπου εν ταχει, με ολα τα παρατραγουδα που μπορει να συνεπαγετε η συντομη ζωη μας..Απογοητευσεις,χαρες,καψονια,αδικια,λαμογιες,υποχρεωσεις και δικαιωματα ολα αυτα συμπυκνωμενα σε ενα πιο εντονο και ταχυ ρυθμο Μονο το οικονομικο κομματι της συζητησης βρηκα ενδιαφερον, ολα τα αλλα με αφηνουν παγερα αδιαφορο.. Και αυτο γιατι ειναι ο μονος ορθολογικος τροπος να αποφυγει ο Ελλην πολιτης την υποχρεωτικη θητεια. Εαν λοιπον ενδιαφερεστε για να αρθει το υποχρεωτικο του στρατου να ψαχνετε σε οικονομικη βαση το θεμα..Ολα τα αλλα ειναι οικτρες και γελοιες δικαιολογιες , μασκαρεμενες ως ιδεολογια. Αν όμως δεν ήταν υποχρεωτικός, και μάλιστα όπως προαναφέρθηκε σε μία ηλικία που κατευθύνει ακόμα συνηδείσεις, δεν θα ήταν μικρογραφία της κοινωνίας μας, που δυστηχώς χαρακτηρίζεται από τα παρατράγουδα που αναφέρεις... Όσον αφορά την ορθολογική λύση, όχι, ακόμα και να είχα τα λεφτά, δεν ανέχομαι να δώσω ούτε ευρώ, γιατί στην τελική δεν ζητάω κάποια χάρη, ούτε τους χρωστάω τίποτα, να με αφήσουν στην ησυχία μου θέλω μονο.
littlelouievegos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Αν όμως δεν ήταν υποχρεωτικός, και μάλιστα όπως προαναφέρθηκε σε μία ηλικία που κατευθύνει ακόμα συνηδείσεις, δεν θα ήταν μικρογραφία της κοινωνίας μας, που δυστηχώς χαρακτηρίζεται από τα παρατράγουδα που αναφέρεις... Δεν νομιζω οτι το γεγονος οτι αποτελει μικρογραφια της κοινωνιας μας εχει να κανει με την ηλικια. Ανεφερα μερικους απο τους λογους για τους οποιους θεωρω οτι ειναι μια μικρογραφια.. Η ηλικια περα απο το θεμα των εμπειριων δεν νομιζω οτι εχει να κανει σε τιποτα με αυτο.. Οι εποχες της αθωοτητας για τους 18αρηδες εχουν περασει ανεπιστρεπτι.. Οχι εκει που θελουμε ειμαστε γατες και ανεξαρτητοι και το απαιτουμε απο τον μπαμπα να μας βλεπει ετσι και εκει που δεν μας περνει ειμαστε ακομα σε τροφαντη ηλικια.. Μην χεσ.. τωρα.. Όσον αφορά την ορθολογική λύση, όχι, ακόμα και να είχα τα λεφτά, δεν ανέχομαι να δώσω ούτε ευρώ, γιατί στην τελική δεν ζητάω κάποια χάρη, ούτε τους χρωστάω τίποτα, να με αφήσουν στην ησυχία μου θέλω μονο. Δεν παει ετσι φιλε μου.. Δεν εχεις μονο δικαιωματα σε αυτη την ζωη εχεις και υποχρεωσεις.. Το στρατιωτικο ειναι μια απο αυτες.. Μαλακια; Ναι.. Αλλα δυστυχως ΚΑΙ ΕΣΥ οπως και τοσοι αλλοι αν δεν εχετε να προτεινετε ουσιαστικες λυσεις για να μην πατε στρατο, πρεπει να πατε.. Λες εμεις να γουσταραμε να παμε; Λες να μην σκεφτομασταν πιτσιρικαδες ολα αυτα τα πραγματα; Πηγαμε ομως και τελειωσε. Χασιμο χρονου; Τεραστιο. Aλλα τι να κανουμε μεχρι να βρεθει η χρυση τομη, πρεπει να εκτελεσουμε το χρεος μας. Εκτος και αν θεωρεις οτι ολοι οσοι πηγαν ειναι μαλακες και εσεις οι εξυπνοι στην τελικη.. Περαν αυτου οταν μιλησα για να τεθει το θεμα σε οικονομικη βαση, μιλουσα για το τι μπορει να κανει η κυβερνηση για αυτο το ζητημα χωρις να επιβαρυνεται και οικονομικα.. Το αν τους χρωστας ή σου χρωστανε τπτ, καλο θα ειναι να το ψαξεις λιγο παραπερα, γιατι πολυς κοσμος δεν εχει καταλαβει την οικτρη οικονομικη κατασταση μας, την εκταση του δημοσιου χρεους μας, το ασφαλιστικο, κλπ κλπ.. Για αυτο λοιπον καλο θα ειναι να ξερουμε για τι μιλαμε και το τι ειναι εφικτο πολλες φορες. Ειλικρινα παντως και με τα τωρινα και μελλοντικα οικονομικα προβληματα που εχουμε να αντιμετωπισουμε το θεμα του στρατιωτικου ειναι γτπ.. Κυριολεκτικα. Αλλα δυστυχως οι περισσοτεροι δεν κοιτανε ποτε τα πραγματικα προβληματα, αλλα μονο τα επιφανειακα και καθημερινα.. Ακου τωρα προβλημα. Εδω δεν ξερουμε αν αυριο θα παρουεμ συνταξη να ζησουμε και καθομαστε και συζηταμε το αν θα παει ο Γιαννακης στρατο γιατι εχει ψυχολογικα και δεν θελει να χασει χρονο απο την ζωη του.. Ημαρτον Κυριε και θαυμαστα τα εργα σου..
Dr.Strangelove Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Όσον αφορά την ορθολογική λύση, όχι, ακόμα και να είχα τα λεφτά, δεν ανέχομαι να δώσω ούτε ευρώ, γιατί στην τελική δεν ζητάω κάποια χάρη, ούτε τους χρωστάω τίποτα, να με αφήσουν στην ησυχία μου θέλω μονο. Αν καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία, θα πληρώσεις και με το παραπάνω. Ποιός νομίζεις ότι θα πληρώσει τους ΕΠΟΠ αν όχι οι φορολογούμενοι;Και σε τελική ανάλυση, όποιος δε γουστάρει να καταπατούνται τα δικαιώματα που νομίζει ότι έχει, ας βρει μια άλλη πιό δημοκρατική χώρα που να σέβεται περισσότερο την προσωπικότητά του και να μεταναστεύσει εκεί.
vroum Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Ώσπου να γκρεμιστούν.Όσο για τα ευρώπουλα….μακάρι να υπήρχαν κι αυτά Διάβασα συνοπτικά τα μνμ και αντιλήφθηκα λάθος. Ωστόσο αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι τον συνομιλητή σου. Θα σε παρακαλούσα να εκφράζεσαι καλύτερα και να επιδεικνύεις τον απαιτούμενο σεβασμό στο πρόσωπο μου, όπως κάνω και γω. Νομιμοποίησε να ομιλείς εξ ονόματος όλου του φόρουμ? Η προσωπική σου άποψη έχεις την εντύπωση ότι αποτελεί κοινή πεποίθηση? Για σε παρακαλώ. Εκτός και αν συνηθίζεις να αποκαλείς τον εαυτό σου σε πρώτο πληθυντικό. (αν και δε θα ήθελα να συνεχίσω) Δε κατάλαβα, ΟΜΟΛΟΓΙΑ μου ζητάς? Έχεις αντιληφθεί τι κάνεις? Συγνώμη φίλε, αλλά νομίζω ότι εδώ μπαίνουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις. Νομίζω ότι έχω και γω το δικαίωμα να εκφραστώ ελεύθερα όπως όλοι, και ευχαριστώ που μου δίνεται αυτήν η ευκαιρία, αλλά δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γινόμαστε τόσο δηκτικοί και μισαλλόδοξοι (μην το πάρεις κι αυτό σαν προσωπική επίθεση) ρε μην ενοχλεις τον paredwse και το φιλαρακι του .. σε ειρωνευτηκε ο KWSN ?? δε το πιστευω.. δηκτικος και μισαλοδοξος ο paredwse το ιερο τερας του ιντερνετ?? αδυνατον !! ρε εδω μεσα δεν υπαρχουν αλλες αποψεις μονο αυτες που επιβαλουν τα ρομποτακια πισω απο μια οθονη.. :lol: ο|o
bandito Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Αν καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία, θα πληρώσεις και με το παραπάνω. Ποιός νομίζεις ότι θα πληρώσει τους ΕΠΟΠ αν όχι οι φορολογούμενοι;Και σε τελική ανάλυση, όποιος δε γουστάρει να καταπατούνται τα δικαιώματα που νομίζει ότι έχει, ας βρει μια άλλη πιό δημοκρατική χώρα που να σέβεται περισσότερο την προσωπικότητά του και να μεταναστεύσει εκεί. Αααααχ, να τολμήσει κανένας να πει για ασφαλιστικό, φόρους κτλ και θα τον στείλω σε άλλη χώρα. Καλά είμαστε εδω μωρέ. Μην αλλάξουμε και τίποτα. Άυριο υποχρεωτικό 12άωρο , και ΙΚΑ, ΜΙΚΑ γιοκ. Όποιου δεν του αρέσει τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία.
Fan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Ρε παιδιά τι έγινε; Απο εχτές εως σήμερα 11 σελίδες!!!! Φαίνεται ότι μετα τα θρησκευτικά θέματα έγινε της μόδας και ο στρατός στο insomnia;
bandito Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Όπως σου είπα, γνώρισες τον στρατό από μία μονάδα μόνο και θα μπορούσα να σου πω και από μία από τις πιο βυσματικές που υπάρχουν για αξιωματικούς, τον Λόχο. Και φυσικά, αν θυμάσαι καλά, την ώρα που οι ΠΒ κοπρωσκύλιαζαν, έλεγαν τον Λόχο κοπρώσκυλα και άσχετους. Και με εξαίρεση λίγους, έτσι είναι. Και όχι, δεν είναι τυπική περίπτωση ο γνωστός σου λοχαγός που όταν ήταν Επόπτης στρατοπέδου καλούσε φιλαράκια και μπεκρόπινε. Ο συγκεκριμένος ήταν του ΠΒ. Όλοι οι πυροβολημένοι ήταν του ΠΒ. Ο λόχος είχε τεχνίτες, μερικοί είχαν τελειώσει και το πολυτεχνείο. Και δεν ήταν ένας, ήταν όλοι (εκτός απο έναν). Εκτός του οτι η μονάδα ήταν βυσματική, επεφταν και πολλά φράγκα και θεωρητικά μάζευε αφρόκρεμα. Μονάδες βρίσκεις ταγάρια αξιωματικούς. Μιλάμε για εξοπλισμό ΔΙΣ ευρώ (που τον έχω πληρώσει εγώ) χέστηκα αν είναι βυσματίες ή οχι. So, όπως είχαμε πει και την άλλη φορά, ο στρατός είναι ενα απίστευτο ανοργάνωτο μπουρδέλο. Η κατάργηση απο την μια στιγμή στην άλλη είναι ανέφικτη προφανώς για πολλούς και διαφόρους λόγους. Άλλο αυτό, και άλλο να λέμε οτι σε κάνει άντρα και τις λοιπές παπαριές.
littlelouievegos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 So, όπως είχαμε πει και την άλλη φορά, ο στρατός είναι ενα απίστευτο ανοργάνωτο μπουρδέλο. Η κατάργηση απο την μια στιγμή στην άλλη είναι ανέφικτη προφανώς για πολλούς και διαφόρους λόγους. Άλλο αυτό, και άλλο να λέμε οτι σε κάνει άντρα και τις λοιπές παπαριές. Ακριβως συμφωνω 100%...
Bspus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Αν καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία, θα πληρώσεις και με το παραπάνω. Ποιός νομίζεις ότι θα πληρώσει τους ΕΠΟΠ αν όχι οι φορολογούμενοι; Ναι αλλα ετσι το κοστος θα διαμοιραστει ισως πιο δικαια. Το κυριοτερο παραπονο που εχω απο το στρατο ειναι οτι κανει διακριση φυλου. Δηλαδη γιατι οι συμφοιτητριες μου να εχουν βγει στην αγορα εργασιας αμεσως, να μπορουν να δωσουν εξετασεις σε διαγωνισμους δημοσιου να μπορουν να βρουν δουλεια στο εξωτερικο αμεσως μετα το μεταπτυχιακο ενω επρεπε να σκουριασω ενα χρονο( συν τους μηνες πριν και μετα, παει 1,5 με 2 χρονια η ουσιαστικη χασουρα)? Δεν αποκτουν ετσι ενα αδικο πλεονεκτημα? Και πριν το πει καποιος, ναι μπορεις να πας στα 18. Να δωσεις πανελληνιες μετα απο 1-2 χρονιες που θα εχει πιασει αραχνες το μυαλο σου, η να μπεις και να αρχισεις τις σπουδες σου με αυτην την καθυστερηση. Παλι σε μειονεκτικη θεση εισαι. Δηλαδη οι γυναικες στο Ισραηλ που πανε στρατο τι επαθαν? Αν παιρναν γυναικες και μειωνοταν η θητεια, η εστω αν κανανε κατι αναλογο της θητειας του αντιρρησια (χωρις τον εξτρα χρονο) θα ενιωθα πιο δικαιωμενος. Ακομα καλυτερα να πληρωνα εναν ΕΠΟΠ να εκανε τη θητεια για μενα η να το πληρωναμε ολοι εμμεσως απο τη φορολογια.
KWSN_Men Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 ρε μην ενοχλεις τον paredwse και το φιλαρακι του .. σε ειρωνευτηκε ο KWSN ?? δε το πιστευω.. δηκτικος και μισαλοδοξος ο paredwse το ιερο τερας του ιντερνετ?? αδυνατον !! ρε εδω μεσα δεν υπαρχουν αλλες αποψεις μονο αυτες που επιβαλουν τα ρομποτακια πισω απο μια οθονη.. :lol: ο|o Αερίστηκε κανείς; Κάτι ακούστηκε. Διάβασα συνοπτικά τα μνμ και αντιλήφθηκα λάθος.Ωστόσο αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι τον συνομιλητή σου. Θα σε παρακαλούσα να εκφράζεσαι καλύτερα και να επιδεικνύεις τον απαιτούμενο σεβασμό στο πρόσωπο μου, όπως κάνω και γω. Νομιμοποίησε να ομιλείς εξ ονόματος όλου του φόρουμ? Η προσωπική σου άποψη έχεις την εντύπωση ότι αποτελεί κοινή πεποίθηση? Για σε παρακαλώ. Εκτός και αν συνηθίζεις να αποκαλείς τον εαυτό σου σε πρώτο πληθυντικό. Εφόσον διάβασες συνοπτικά τα μουνουμου για ποιον ακριβώς λόγο αποφάσισες να λαμπρύνεις το forum με τη σοφή άποψή σου; Δε θα ήταν φρονιμότερο να διαβάζεις τουλάχιστον προσεκτικά αυτά στα οποία σχεδιάζεις να απαντήσεις; Όσο για το σεβασμό που απαιτείς, παρακολουθώ με ενδιαφέρον την επίδειξη που κάνεις, και προηγουμένως αλλά και στη συνέχεια του ίδιου αυτού του μηνήματος (ή μουνουμου): Νομίζω ότι έχω και γω το δικαίωμα να εκφραστώ ελεύθερα όπως όλοι, και ευχαριστώ που μου δίνεται αυτήν η ευκαιρία, αλλά δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γινόμαστε τόσο δηκτικοί και μισαλλόδοξοι (μην το πάρεις κι αυτό σαν προσωπική επίθεση) Το καταλαβαίνεις ότι μόλις τον είπες δηκτικό και μισαλλόδοξο έτσι; Η τουλάχιστον, τώρα που σου το επισημαίνω, μπορείς να το καταλάβεις; Όσο για τη νομιμοποίηση για την οποία ενίστασαι, αν και έχω επίσημα χρηστεί πριν αρκετά χρόνια επίσημος ξερόλας του forum, δεν υφίσταται ούτε κάποια νομική πράξη που το επικυρώνει αυτό ούτε έστω μια δημόσια ανακοίνωση. Από την άλλη μεριά, οι απαντήσεις που σου έχουν δώσει πλειστάκις και σε διάφορες ευκαιρίες, μάλλον δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί που συμφωνούν μαζί μου. Τέλος, για τον εαυτό μου μιλάς συνήθως στο τρίτο ενικό, σαν τον Ιούλιο Καίσαρα (ή μάλλον αυτός μιλούσε όπως εγώ). Κατά τα άλλα, μεταξεταστέος, F-
KWSN_Men Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Ο συγκεκριμένος ήταν του ΠΒ. Όλοι οι πυροβολημένοι ήταν του ΠΒ. Ο λόχος είχε τεχνίτες, μερικοί είχαν τελειώσει και το πολυτεχνείο. Και δεν ήταν ένας, ήταν όλοι (εκτός απο έναν). Εκτός του οτι η μονάδα ήταν βυσματική, επεφταν και πολλά φράγκα και θεωρητικά μάζευε αφρόκρεμα. Μονάδες βρίσκεις ταγάρια αξιωματικούς. Μιλάμε για εξοπλισμό ΔΙΣ ευρώ (που τον έχω πληρώσει εγώ) χέστηκα αν είναι βυσματίες ή οχι. So, όπως είχαμε πει και την άλλη φορά, ο στρατός είναι ενα απίστευτο ανοργάνωτο μπουρδέλο. Η κατάργηση απο την μια στιγμή στην άλλη είναι ανέφικτη προφανώς για πολλούς και διαφόρους λόγους. Άλλο αυτό, και άλλο να λέμε οτι σε κάνει άντρα και τις λοιπές παπαριές. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα αυτά που συζητάμε είναι εντελώς offtopic. Συνεχίζοντας να πω ότι τα πράγματα σαφώς και δεν είναι τόσο δραματικά όσο τα παρουσιάζεις. Υπήρχαν πολλοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που γνώριζαν το αντικείμενο, όπως και ταγάρια. Τις αξιολογήσεις που περνούσαν τις έγραφα (πληκτρολογούσα δηλαδή) ο ίδιος. Οι μόνες που ήταν της πλάκας ήταν της φυσικής κατάστασης, για τους μεγαλύτερους αξιωματικούς. Ναι υπήρχαν και αξιωματικοι μεγάλα ζώα, αλλά η Πυροβολαρχία του Αιγάλεω πάντως σε 11 λεπτά μετά την εντολή είχε δηλώσει ετοιμότητα για βολή, εκείνο το 15αυγουστο με την Helios. Και όπως ξαναείπα, όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να πάμε στρατό.
punky Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δε μίλησα όπως είδες ούτε για τις φιλίες στο στρατό, ούτε για ην αναγκαιότητα του ως προς την αποστολή του, τουλάχιστον όχι απαντώντας σε εσένα. Ο ελληνικός στρατός δεν είναι μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας, είναι πολύ απλά ένα μέρος του. Και τα σκατά που τρως εκεί θα τα φας και αλλού, είτε νωρίτερα είτε αργότερα. Τουλάχιστον ας τα φας εκεί που στη χειρότερη να σου φάνε την άδεια. Όχι ρε συ, αυτό δεν πήγαινε σε σένα. Απαντούσα σε κάποιον άλλο που επικαλέστηκε τις φιλίες κλπ. Αλλά το κόλλησα στην απάντηση προς εσένα και δικαίως μπερδεύτηκες. Τώρα για το ότι ο στρατός σε πέρνει σε τρυφερή ηληκία και σε κάνει λαμόγιο, θα σε ρωτήσω κάτι. Εσένα γιατί δε σε έκανε (πολύ); Ο άλλος γιατί έγινε; Αν δεν είχε είχε πάει στο στρατό θα γίνονταν υπόδειγμα πολίτη; Ρε συ δε λέω ότι ο στρατός σε μεταμορφώνει σε λαμόγιο. Λέω ότι ευνοεί (εώς επιβάλλει) το να γίνεις λαμόγιο για να "επιβιώσεις". Διαμορφώνει συνειδήσεις και συμπεριφορές. Σκέψου το με ένα άλλο παράδειγμα, πχ το ποδόσφαιρο. Πες πως έχεις δύο χώρες. Και στη μία χώρα η ποδοσφαιρική της κουλτούρα αποδοκιμάζει το θέατρο, τη σκοπιμότητα, τη βουτιά στη μικρή περιοχή. Ενώ στην άλλη, ο παίχτης που σταματάει τη μπάλα έντεχνα με το χέρι, πέφτει αρμονικά και φωτορεαλιστικά σαν τον Γιαννακόπουλο στη μικρή περιοχή κλπ κλπ αντί να τον κράζουν, τον βγάζουν και μάγκα. Πες μου τώρα εσύ, σε ποια χώρα το λαμόγιο πιτσιρικάς που παίζει ποδόσφαιρο θα ανθίσει περισσότερο αντί να περιθωριοποιηθεί. Σε ποια χώρα αυτός που είναι έντιμος, ικανός και παίζει με αξιοπρέπεια το παιχνίδι, θα διαπρέψει. Εκεί που η πουστιά θεωρείται εξυπνάδα και μαγκιά, απλά θα τη διαιωνίζεις. Και αντιθέτως θα περιθωριοποιείς τον σωστό. Μέχρι και μαλάκα θα τον πεις. Και σαν ένα γενικό σχόλιο: Κάποιοι είπαν ότι πρέπει να μιλήσουμε μόνο με οικονομικά μεγέθη. Και πως η τσέπη μας δε σηκώνει την ύπαρξη επαγγελματικού στρατού. Και ρωτάω εγώ: αφού λίγο πολύ καταλήγουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου που δαπανούμε στη στρατιωτική μας θητεία, είναι άχρηστος χρόνος σε προσφορά. (Δεν μπορεί δηλαδή αυτοί οι χιλιάδες φαντάροι που κοιμούνται και μουτζουρώνουν στωικά τα ημερολόγιά τους μέχρι την απόλυση, να προσφέρουν κάτι). Ποιος ο λόγος να πληρώνω σαν φορολογούμενος τη συντήρηση ενός φαντάρου; Όλη αυτή η ιστορία, μου μοιάζει πιο πολύ με ποινή φυλάκισης του ανδρικού πληθυσμού για έγκλημα που δεν διέπρεξε. Απλά κάναμε 18 μήνες φυλακή. Τι στο διάολο; Το προπατορικό αμάρτημα πληρώναμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.