indoli Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Γεια χαρα Θα ηθελα να αρχισω να ασχολουμαι με προγραμματισμο. Θα ηθελα να με βοηθησετε για το ξεκινημα Πρωτα απο ολα τι θα ειναι καλυτερο να κανω: Να ασχοληθω με Java ή C++? Και ρωταω ετσι απλα γιατι δεν ξερω τιποτα σχετικο Και αν θα ξεκινησω με κατι ξερετε απο που θα κατεβασω αυτα που μου χρειαζονται (περιβαλλον εργασιας, tutorials) κλπ?
phAnt0m Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ασχοληθείς και με τις δύο γλώσσες. Τώρα με ποια από αυτές θα αρχίσεις είναι θέμα προσωπικού σου γούστου Java: http://www.netbeans.org/ http://www.jcreator.com/ C++: http://www.bloodshed.net/devcpp.html Tutorials: http://freecomputerbooks.com/
Lupus Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Κοιτα, προσωπικα δεν μου αρεσει η Java, αλλα ειναι ωστοσο μια γλωσσα η οποια παιζει και ζητιεται παντου. Οποτε σου προτεινω Java...
Krokodilos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Γεια χαραΘα ηθελα να αρχισω να ασχολουμαι με προγραμματισμο. Θα ηθελα να με βοηθησετε για το ξεκινημα Πρωτα απο ολα τι θα ειναι καλυτερο να κανω: Να ασχοληθω με Java ή C++? Και ρωταω ετσι απλα γιατι δεν ξερω τιποτα σχετικο Και αν θα ξεκινησω με κατι ξερετε απο που θα κατεβασω αυτα που μου χρειαζονται (περιβαλλον εργασιας, tutorials) κλπ? Εξαρταται απο το τι στοχους εχεις. Απο το τι προγραμματα θελεις να γραψεις και τις απαιτησεις που θα εχεις. Αν στοχευεις σε προγραμματα οπου η ταχυτητα παιζει τον κυριως ρολο ή ειναι αρκετα "σοβαρα"/μεγαλα, τοτε η C++ ειναι μονοδρομος γιατι και ειναι "απειρως" ταχυτερη αλλα και υπαρχουν και απειρα "εργαλεια" (compilers, debuggers, etc) για optimization και γενικοτερα για να γραψεις ενα προγραμμα ΟΠΩΣ εσυ θελεις. Αν στοχευεις σε ευκολια και θελεις να γραφεις ακομα και αρκετα ισχυρα προγραμματα σχετικα ευκολα, απλα και γρηγορα, τοτε Java....
alex2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Εξαρταται απο το τι στοχους εχεις. Απο το τι προγραμματα θελεις να γραψεις και τις απαιτησεις που θα εχεις. Αν στοχευεις σε προγραμματα οπου η ταχυτητα παιζει τον κυριως ρολο ή ειναι αρκετα "σοβαρα"/μεγαλα, τοτε η C++ ειναι μονοδρομος γιατι και ειναι "απειρως" ταχυτερη αλλα και υπαρχουν και απειρα "εργαλεια" (compilers, debuggers, etc) για optimization και γενικοτερα για να γραψεις ενα προγραμμα ΟΠΩΣ εσυ θελεις. Αν στοχευεις σε ευκολια και θελεις να γραφεις ακομα και αρκετα ισχυρα προγραμματα σχετικα ευκολα, απλα και γρηγορα, τοτε Java.... Δηλαδή αυτό που λες είναι;:Αν θες να βγάλεις τα μάτια σου μάθε C++ , και αν θες να γουστάρεις να κάνεις εύκολα και γρήγορα κάτι μάθε Java?Δεν θέλει και πολύ σκέψη για το τι είναι καλύτερο από τα δύο!!Μην απαντήσεις πλάκα κάνω!! Στο θέμα....Νομίζω ότι η καλύτερη απάντηση ήταν η πρώτη...δηλαδή να κοιτάξεις και τις δυο και να δεις πια σου ταιριάζει καλύτερα. Εγώ απλά θα πω την προσωπική μου άποψη και θα παραθέσω κάτι που μου είπε ένας καθηγητής μου όταν του κάναμε αυτήν την ερώτηση(Java καθηγητής). "Δεν το μάθατε?η C++ πέθανε απλά δεν έχει γίνει ακόμα η κηδεία.". Εντάξει....αρκετά υπερβολικό,και δεν συμφωνώ....απλά η Java είναι σαφώς πιο σύγχρονη γλώσσα αλλά δεν κάνει όλα αυτά που κάνει η C++ και σίγουρα τα κάνει πιο αργά. Πάντως κοίταξε και την C#....είναι αρκετά καλή.
Γηρυόνης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Η C++ έχει πλέον ξεπεραστεί, τουλάχιστον στην Ευρώπη, τα καινούργια έργα που γίνονται σε C++ είναι ελάχιστα. Αν θέλεις να μάθεις κάτι άλλο εκτός από Java καλύτερα να ασχοληθείς με C# παρά με C++. Πάντως από άποψη ευκαιριών και δουλειών σίγουρα η Java υπερτερεί κατά πολύ τόσο της C++ όσο και του .NET. Όλα τα μεγάλα deployment στην ΕΕ και στην Ελλάδα είναι πάνω σε Java.
alex2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Μπες μόνο στο site του Γηριόνη να δεις πόσοι Java Developers ζητούνται καθημερινά στην Ελλάδα.
com_hs Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 ειναι δυο διαφορετικα πραγματα για διαφορετικες δουλειες .Ξεκινα καλυτερα με σι παντως
Bspus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Η ταχυτητα δεν ειναι πια τοσο σημαντικος παραγοντας οσο παλια. Οχι μονο γιατι το hardware εχει γινει πιο γρηγορο αλλα και γιατι η ψαλιδα μεταξυ των 2 γλωσσων εχει κλεισει σε μεγαλο βαθμο λογω σημαντικων βελτιωσεων στη Java. Παντα η C++ θα ειναι πιο γρηγορη αλλα δεν νομιζω οτι ειναι λογος αυτος για να μαθει τη μια η την αλλη γλωσσα. Στο κατω κατω και assembly απο εμπειρο προγραμματιστη ειναι καλυτερη απο οτιδηποτε φτιαχνει ο compiler αλλα και αυτη η ψαλιδα εκλεισε με τον καιρο καθως οι compilers βελτιωθηκαν. Ποιος θα ελεγε σημερα σοβαρα σε καποιον να προγραμματιζει εφαρμογες σε assembly για να τρεχουν πιο γρηγορα? Τα αδιαμφισβητητα γεγονοτα ειναι οτι η Java ειναι πιο ευκολη (χωρις να σημαινει αυτο αντικειμενικα οτι ειναι ευκολη γλωσσα, υπαρχουν ευκολοτερες) και πιο portable ενω ειναι αρκετα δυνατη για να φτιαξεις πρακτικα ο,τι γενικου ενδιαφεροντος εφαρμογες γουσταρεις. Δεν ειναι το καλυτερο εργαλειο για ολες τις δουλειες αλλα ειναι ενα πολυ-εργαλειο που κανει πολλα πραγματα ικανοποιητικα με λιγοτερο σχετικα κοπο. Αν ειναι να μαθεις μια γλωσσα μονο, αυτη ειναι καλη επιλογη κατα τη γνωμη μου. Το σπαστικο ειναι οτι θα πρεπει να εχει καποιος το java virtual machine εγκατεστημενο για να τρεξει τις εφαρμογες σου και δυστυχως δεν το εχουν ολοι By default.
Krokodilos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Η ταχυτητα δεν ειναι πια τοσο σημαντικος παραγοντας οσο παλια. Οχι μονο γιατι το hardware εχει γινει πιο γρηγορο αλλα και γιατι η ψαλιδα μεταξυ των 2 γλωσσων εχει κλεισει σε μεγαλο βαθμο λογω σημαντικων βελτιωσεων στη Java. Εχει κλεισει γιατι η Java εγινε ταχυτερη απο παλαιοτερα που ηταν λιγο ψιλοχελωνα, αλλα παραμενει χαωδης ετσι? Η C++ έχει πλέον ξεπεραστεί, τουλάχιστον στην Ευρώπη, τα καινούργια έργα που γίνονται σε C++ είναι ελάχιστα. Αν θέλεις να μάθεις κάτι άλλο εκτός από Java καλύτερα να ασχοληθείς με C# παρά με C++. Θα διαφωνησω ειδικα στο τελευταιο. Ναι η C# δειχνει μια ανοδο τα τελευταια χρονια, αλλα ποτε δεν θα γινει C ή C++. Νομιζω. Θα δουμε προφανως την εξελιξη της, οποτε ιδωμεν.... Οσο για την Java ναι πραγματι εχεi μεγαλη ζητηση, αλλα σε ταχυτητα και επιπεδο εργαλειων η C και η C++ και προγραμματων διαθεσιμων για αυτη, δεν εχει αντιπαλο....
Dikemou Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Ο άλλος δεν ξέρει από που ν' αρχίσει και κάποιοι μιλάνε για τη διαφορά ταχύτητας... Ό,τι να 'ναι...
indoli Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Απο αυτα που διαβασα εδω μαλλον θα αρχισω με Java. Με ενα search που εκανα ειδα οτι υπαρχουν πολλα tutorials και βιβλια. Ποιο μου προτεινεται για να ξεκινησω. Ειπαμε οτι δεν ξερω τιποτα...
disqualified Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 αν ειναι να αρχισεις με κατι, αρχισε καλυτερα με c ή fortran και μετα περνας σε αντικειμενοστρεφεις γλωσσες
indoli Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Και για την C τι θα χρειαστω;(Περιβαλλον προγραμματισμου, tutorials κλπ)
mimisdutch Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2007 Τώρα είδα το post και παρόλο που έχεις αποφασίσει, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματία στη C# ( C - Sharp) http://msdn2.microsoft.com/en-us/vcsharp/default.aspx και γενικότερα στο .ΝΕΤ framework. Ξεκίνησα απο τη C++ η οποία είναι ιδανική για engineering καταστάσεις, δύσκολη όμως για έναν αρχάριο, αλλά από τη στιγμή που πέρασα στον θαυμάσιο κόσμο της C#, δεν άγγιξα ξανά τίποτα άλλο. Από εκεί και πέρα, ο προγραμματισμός σε C++ είναι σαν να ζωγραφίζεις σε σπασμένο γυαλί, όπως πολύ ευστοχα διάβασα κάπου στο δίκτυο. Και για την ταχύτητα μην αγχώνεσαι, 1-2% πιο αργή σε DirectX εφαρμογές (εκεί που η ταχύτητα μετράει) αλλά με πολύ γρήγορο development. Αυτό βέβαια σε περίπτωση που η πλατφόρμα σου είναι Windows αλλά τώρα πλέον και το Linux με το Mono Project σηκώνει πολύ εύκολα .NET development.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.