Προς το περιεχόμενο

Με τι να βρω ποσα watt καει?

Sadman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν πάρεις βατόμετρο τότε θα πρέπει το ονομαστικό ρεύμα μέτρησης να είναι κοντά στο 1,5 A (το μέγιστο θα είναι ~ 15 Α).

Επίσης κοίτα να έχει κλάση ακρίβειας επάνω του.

Η καλύτερη είναι Cl. 0.5 αλλά πολύ καλή είναι και η Cl. 1.0

Η Cl. 2.0 είναι η συνηθισμένη.

Αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το μετρητή της ΔΕΗ του σπιτιού σου. Δες αυτό το post μου.

Αυτο που λες θα το κοιταξω και θα σου πω. Παντως οσον αφορα αυτο που εχω εγω μετραει Volts, Amperes, Watts, VoltAmperes, Hz, Power Factor και ΚW/h. Αυτη τη στιγμη για παραδειγμα το PC μου τραβαει ~482 Watt / ~2,56 Amp. Ειναι αυτο εδω - επίσης δες και εδω

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτο που λες θα το κοιταξω και θα σου πω. Παντως οσον αφορα αυτο που εχω εγω μετραει Volts, Amperes, Watts, VoltAmperes, Hz, Power Factor και ΚW/h. Αυτη τη στιγμη για παραδειγμα το PC μου τραβαει ~482 Watt / ~2,56 Amp. Ειναι αυτο εδω - επίσης δες και εδω

Δεν ξέρω, πουλιέτε ακόμα αυτό; Γιατί έχει καταργηθεί το μοντέλο.

Και η κλάση ακρίβειας που αναφέρει 0.2% είναι εξωπραγματική.

Ένα μόνο σου λέω, για το χρόνο καλιμπραρίσματος (εργατώρες + μηχανώρες) μιας τέτοιας συσκευής με κλάση ακρίβειας 0.2% συν το κόστος των εξαρτημάτων (που θα πρέπει να είναι υπερυψηλής ακρίβειας) το κόστος της συσκευής θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 160 ευρώ στο εργοστάσιο κατασκευής.

Φαντάσου τώρα πόσο αυτό θα έφτανε στην αγορά... Στην καλύτερη 300+ ευρώ.

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Υπάρχει και το Conrad (Voltcraft) Energy Monitor 3000 (διαλέγουμε από τα σημαιάκια κάτω το τελευταίο που λέει International και μετά Product search για 125320 ή Energy Monitor 3000), το οποίο έχει φυσιολογική κλάση ακρίβειας για τα λεφτά του 1% (Cl 1.0) και έχει πάρει εγκρίσεις και πιστοποιητικά από τις αρμόδιες αρχές.

Εργονομικά πάντως είναι πολύ σωστό και πιστεύω ότι θα τηρεί και την κλάση ακρίβειας, την οποία ο καθένας μπορεί να ελέγξει σε cosφ = 1 (καθαρό ωμικό φορτίο) με μια απλή αντίσταση γνωστής τιμής ψυχόμενη σε θερμοκρασία 20° - 21° C. Για cosφ = 0.5 το πράγμα δυσκολεύει και θέλει όργανα εργαστηρίου.

Για αγορά εδώ.

Δημοσ.
Τα συνηθισμένα ψηφιακά πολύμετρα μετράνε μέχρι και 10 A (συνήθως έχουν ξεχωριστή επαφή γι' αυτή τη μέτρηση) δηλαδή είναι κατάλληλα για ισχύς μέχρι και 2300 VA. Θα το δει από την κλίμακα που αναγράφετε στον επιλογέα.

Επίσης δεν τείθετε απολύτως κανένα θέμα για ηλεκτροπληξία και έκρηξη.

Το πολύ πολύ αν κάνει κανά λάθος στη σύνδεση να καεί η εσωτερική ασφάλεια του πολύμετρου ή να πέσει καμιά ασφάλεια στον πίνακα του σπιτιού. :mrgreen:

Μετράνε 10 A μόνο για το συνεχές ρεύμα!!!! :shifty::shifty::shifty::shifty:

Προσέξτε το.

Οι πρίζες στα σπίτια έχουν εναλασσόμενο ρεύμα. Στο εναλλασσόμενο μετράς μόνο με αμπεροτσιμπίδα, για τόσα Amper!

** Έχει δίκιο ο warewolf που λέει ότι πρέπει να μείνει μόνο η φάση. Τώρα για το αν πρέπει να γυμνωθεί το καλώδιο δεν ξέρω...

Δημοσ.
Μετράνε 10 A μόνο για το συνεχές ρεύμα!!!! :shifty::shifty::shifty::shifty:

Προσέξτε το.

Οι πρίζες στα σπίτια έχουν εναλασσόμενο ρεύμα. Στο εναλλασσόμενο μετράς μόνο με αμπεροτσιμπίδα, για τόσα Amper!

** Έχει δίκιο ο warewolf που λέει ότι πρέπει να μείνει μόνο η φάση. Τώρα για το αν πρέπει να γυμνωθεί το καλώδιο δεν ξέρω...

Συγνώμη αλλά μάλλον δεν έχεις κοιτάξει κανένα σύγχρονο πολύμετρο.

Έχω τώρα, αυτή τη στιγμή ένα της kaise με κλίμακα 10 A στο AC και μετρώ ρεύμα της τάξης των 8 A πάντα σε AC, σε μια συσκευή που κατασκευάζω.

Καλύτερα ρίξε πρώτα μια ματιά για το τι πολύμετρα υπάρχουν (HP, Philips, Voltcraft, kaise και ότι άλλο βάλει ο νους σου) και μετά γράφεις.

Όσο αφορά την αμπεροτσιμπίδα φυσικά και πρέπει να μετράς απομονωμένο τον έναν από τους δύο αγωγούς, φάση ή ουδέτερο, αφού αν βάλεις και τους δύο μαζί μέσα στο loop, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο θα μηδενιστεί. Όποιον από τους δύο και να μετρήσεις είναι το ίδιο (νόμος Kirhof).

Τέλος πάντων αν δεν γνωρίζεις κάτι, καλό είναι να ρωτάς πρώτα πριν γράψεις γι' αυτό.

Δημοσ.
Δεν είναι μοτέρ :-)

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ Vatos_locos; :-D

Αλλά και μοτέρ να ήτανε το ρεύμα δεν είναι σταθερό και εξαρτάται κι εκεί από το φορτίο του (ροπή άξονα και στροφές).

Δημοσ.
Συγνώμη αλλά μάλλον δεν έχεις κοιτάξει κανένα σύγχρονο πολύμετρο.

Έχω τώρα, αυτή τη στιγμή ένα της kaise με κλίμακα 10 A στο AC και μετρώ ρεύμα της τάξης των 8 A πάντα σε AC, σε μια συσκευή που κατασκευάζω.

Καλύτερα ρίξε πρώτα μια ματιά για το τι πολύμετρα υπάρχουν (HP, Philips, Voltcraft, kaise και ότι άλλο βάλει ο νους σου) και μετά γράφεις.

Εγώ μίλησα για τα τυπικά πολύμετρα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και όχι για τα πιο εξεζητημένα στα οποία αναφέρεσε, τα οποία ομολογώ πως δεν τα γνωρίζω, επειδή δεν είμαι και ηλεκτρολόγος...

Επειδή όμως φαντάζομαι ότι ο sadman δεν έχει τις γνώσεις ηλεκτρολογίας, είπα ό,τι είπα.

Και θα το πω και πάλι, ότι τα τυπικά πολύμετρα που πέρασαν από τα χέρια μου, ούτε καν μετρούσαν ένταση ρεύματος για το εναλλασσόμενο, παρά μόνο για το συνεχές, και για τιμές μέχρι τα 200mA. Και ναι, είχαν ξεχωριστή σύνδεση του κόκκινου καλωδίου για να μετράνε τα 10A σε συνεχές μόνο... Κι αν θέλεις πές τα και μούφα πολύμετρα.. εγώ αυτά είχα, γι' αυτό και αυτά είπα.

Γενικά, ας προσέχουμε με το ρεύμα.

Δημοσ.
Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ Vatos_locos; :-D

Αλλά και μοτέρ να ήτανε το ρεύμα δεν είναι σταθερό και εξαρτάται κι εκεί από το φορτίο του (ροπή άξονα και στροφές).

δεν μπορείς να κανεις κάτι όμως :-) εμείς ξέρουμε από ρεύματα και ηλεκτρονικά και άλλοι σίγουρα ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς ;) ο καθένας με την έφεση του :P

Εγώ μίλησα για τα τυπικά πολύμετρα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και όχι για τα πιο εξεζητημένα στα οποία αναφέρεσε, τα οποία ομολογώ πως δεν τα γνωρίζω, επειδή δεν είμαι και ηλεκτρολόγος...

Επειδή όμως φαντάζομαι ότι ο sadman δεν έχει τις γνώσεις ηλεκτρολογίας, είπα ό,τι είπα.

Και θα το πω και πάλι, ότι τα τυπικά πολύμετρα που πέρασαν από τα χέρια μου, ούτε καν μετρούσαν ένταση ρεύματος για το εναλλασσόμενο, παρά μόνο για το συνεχές, και για τιμές μέχρι τα 200mA. Και ναι, είχαν ξεχωριστή σύνδεση του κόκκινου καλωδίου για να μετράνε τα 10A σε συνεχές μόνο... Κι αν θέλεις πές τα και μούφα πολύμετρα.. εγώ αυτά είχα, γι' αυτό και αυτά είπα.

Γενικά, ας προσέχουμε με το ρεύμα.

εννοείτε πως προσέξουμε με το ρεύμα :-) απλά τα πολύμετρα που λες εσύ από τιμές έχουν max 5-10 ? αν δώσεις κάποια σωστό ποσο για πολύμετρο και ας μην είσαι ηλεκτρολόγος/ηλεκτρονικός άχρηστο δεν θα πάει ;)

Τα σύνηθες Watt που καταναλώνουν τα μεσαίας τεχνολογίας PC μαζί με την οθόνη είναι 300 watt.

ανάλογος πως εννοείς τα μεσαίας τεχνολογίας και αν έχεις βάλει τα speedstep και άλλες τέτοιες τεχνολογίες που παίζουν σήμερα αλλάζουν πολύ τα πράματα ;) δυστυχώς δεν υπάρχει ένα στάνταρ πια :(

ο καλύτερος τρόπος αναφέρθηκε πιο πριν κλείστε τα πάντα και τρεχάτε στο ρολοι της ΔEH και τελειωσε η ιστορία :-) ούτε με καλώδια θα μπλέξετε ούτε με έξοδα ;)

Δημοσ.

λοιπον με μετρησεις και παιδεμεατα που ειχα ανακαλυχαα πως.Οταν ειναι stable δουλευει στα 293watt.Αν τον streesaro παι στα 320Watt.Το ρολοι λεει καπου στα 15watt πιο κατω και απο τις 2 τιμες.Εμενα καλα μου ειναι παντως.

Δημοσ.
....Το ρολοι λεει καπου στα 15watt πιο κατω και απο τις 2 τιμες...

δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο το ρολόι της ΔΕΗ να λέει λάθος (και ειδικά να κάνει λάθος προς τα κάτω). Σε πόσο χρόνο έκανες την μέτρηση? (το ρολόι μετράει KWh και δεν νομίζω να έκατσες να περιμένεις 1 ώρα με το ψυγείο εκτός μπρίζας)

Δημοσ.
δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο το ρολόι της ΔΕΗ να λέει λάθος (και ειδικά να κάνει λάθος προς τα κάτω). Σε πόσο χρόνο έκανες την μέτρηση? (το ρολόι μετράει KWh και δεν νομίζω να έκατσες να περιμένεις 1 ώρα με το ψυγείο εκτός μπρίζας)

Η κλάση ακρίβειας του μετρητή της ΔΕΗ είναι 2% δηλ. Cl 2.0 σε συνφ = 1.

Στα μικρά φορτία κάτω από το ονομαστικό ρεύμα του μετρητή (~ 10 Α) είναι προς τα αρνητικά και όσο μειώνεται το συνημίτονο και το ρεύμα τόσο αυξάνει η ανοχή όπως γίνεται σε όλους τους μηχανικούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας που υπάρχουν στις εγκατασάσεις μας ανεξαρτήτως εταιρείας προέλευσης.

Το λογικό θα ήταν να έβλεπε κάποια διαφορά της τάξης των 4 - 8 Watt σε αυτή την ισχύ. Τα 15 δεν δικαιολογούνται. Εκτός και αν το τροφοδοτικό του είναι από τα παλιά που δεν είχαν διόρθωση συνημιτόνου.

Επίσης ο μετρητής της ΔΕΗ δεν μετράει τις αρμονικές συχνότητες, τις πνίγει (από 3ης τάξης και μετά), ενώ το πολύμετρο τις μετράει αλλά και πάλι είναι μεγάλη διαφορά.

Πάντως τάξη μεγέθους υπάρχει αλλά όπως σε όλες τις μετρήσεις έτσι κι εδώ υπάρχουν ανοχές.

Απόλυτη μέτρηση δεν υπάρχει ποτέ, γιατί μετράω = συγκρίνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...