Sadman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 ρε παδια ξερει κανενας αν υπαρχει καποιο προγραμμα που να υπολογιζει ποσα watt καει το pc?
n3a Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Για τσέκαρε αυτό: http://www.extreme.outervision.com/powercalc.jsp
Sadman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 συμφωνα με αυτο ρε σι με ενα Π4 3.2 Preshot 2 DDR1 sticks,2DVDRW,12900XT,2 12cm fans 2 92cm fans,3 σκληρους,χρειαζομαι ολο και ολο 370watt.Δηλ. αν βαλω το παλιο μου PSU(Sweex Gold 410watt)θα τα σηκωνει χαλαρα ολα αυτα(γτ αυτο που εχω μου παιρνει τα αυτια)???Βεβαια υπαρχει και το θεμα της +12v γραμμης.Ποσα amp θελει μια 2900χτ ή μια 2900προ?
n3a Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Κοίτα, το παλιό σου τροφοδοτικό μπορεί να λέει 410 watt, δεν σημαίνει οτι είναι κιόλας... Τη συγκεκριμένη μάρκα δεν την ξέρω, μπορεί να είναι καλή, μπορεί όμως και οχι και τα 410 watt στην πραγματικότητα να είναι 260... Βάλτο αν είσαι απολύτως σίγουρος γι αυτό που κάνεις... Για μια 2900ΧΤ θες πολλά watt... Κοντά στα 160 θέλει μόνη της (για το +12v rail δεν θυμάμαι). Για να πάρεις μια εικόνα κάνε ξανά το παραπάνω τεστ και για κάρτα γραφικών βάλε αυτή που θες (την 2900 δηλαδή).
Sadman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 το εκανα ειδι.γραφω παανω τη εβαλα και μυο εβγαλα μονο εκεινα τα watt.Επισεις το τροφοδοτικο μου τα βγαζει νταν 410(τα εχω μετρησει)Αλλα τα 12 βολτ με προβλειματιζουνε.
FrankGambale Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Πάρε ένα πολύμετρο και συνέδεσε το εν σειρά με την τροφοδοσία (ΠΡΟΣΟΧΗ στους ακροδέκτες μη το κάψεις) ωστε να μετρήσεις τα Αμπέρ του εναλασσόμενου. Πολ/σε με την τάση και είσαι έτοιμος.
george_o/c Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Α sadman έχε υπόψην σου, ότι υπάρχει και πρόγραμμα που μετρά ξεχωριστά την κατανάλωση του επεξεργαστή (much more accurate in sub - zero cooling where the volts and the MHZs are way over the standard ones ... ) http://www.benchtest.com/calc.html Check this out
Sadman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 george δν εχει ουτε Π4 με prescott core ουτε τον 6600.Αλλα υγεια.Οταν παμε sub-0 καταστασεις δν μας νοιαζουνε τα ποσα watt και volt καιμε .Απλα ηθελα να δω σε idle καταστασεις ποσο καιμε να υπολογισω μηνιεα καταναλωση .
agrb Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2007 Δες αυτό το θέμα. (Καλό είναι να κάνουμε μια αναζήτηση πριν το άνοιγμα νέου θέματος. Πολλές ενότητες επαναλαμβάνονται με ίδιες ή παραπλήσιες ερωτήσεις. )
sapphire Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Πάρε ένα πολύμετρο και συνέδεσε το εν σειρά με την τροφοδοσία (ΠΡΟΣΟΧΗ στους ακροδέκτες μη το κάψεις) ωστε να μετρήσεις τα Αμπέρ του εναλασσόμενου. Πολ/σε με την τάση και είσαι έτοιμος. :shifty: Τα πολύμετρα μετράνε μέχρι milliamper... Η κατανάλωση του υπολογιστή είναι πάνω από 1 Amper! Αν δοκιμάσει κάτι τέτοιο κινδυνεύει να πάθει ηλεκτροπληξία, καθώς επίσης και να εκραγεί το πολύμετρο!!!! Θα πάρεις ένα πολύμετρο με αμπεροτσιμπίδα και θα βάλεις μέσα στην τσιμπίδα το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογιστή για να δεις πόσα Amper καταναλώνει. Και μετά Amper x 220 Volts = ...watts και βρίσκεις πόσα watts καταλώνει το pc.
agrb Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 :shifty:Τα πολύμετρα μετράνε μέχρι milliamper... Η κατανάλωση του υπολογιστή είναι πάνω από 1 Amper! Αν δοκιμάσει κάτι τέτοιο κινδυνεύει να πάθει ηλεκτροπληξία, καθώς επίσης και να εκραγεί το πολύμετρο!!!! Θα πάρεις ένα πολύμετρο με αμπεροτσιμπίδα και θα βάλεις μέσα στην τσιμπίδα το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογιστή για να δεις πόσα Amper καταναλώνει. Και μετά Amper x 220 Volts = ...watts και βρίσκεις πόσα watts καταλώνει το pc. Τα συνηθισμένα ψηφιακά πολύμετρα μετράνε μέχρι και 10 A (συνήθως έχουν ξεχωριστή επαφή γι' αυτή τη μέτρηση) δηλαδή είναι κατάλληλα για ισχύς μέχρι και 2300 VA. Θα το δει από την κλίμακα που αναγράφετε στον επιλογέα. Επίσης δεν τείθετε απολύτως κανένα θέμα για ηλεκτροπληξία και έκρηξη. Το πολύ πολύ αν κάνει κανά λάθος στη σύνδεση να καεί η εσωτερική ασφάλεια του πολύμετρου ή να πέσει καμιά ασφάλεια στον πίνακα του σπιτιού.
Vatos_locos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 1) πως μετρισες τα Watt ? 2) Τα πολύμετρα μετράνε απο 2 μέχρι 20 Α το δικό μου μετράει 20 3) αν και μούφα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976909&product=953210
HighT3ch Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2007 Πηγαινε σε ενα καταστημα Telemarketing ή σε ενα Radio Shack (The Mall) και αγορασε ενα watt-o-meter (μια συσκευη με πριζα σουκο που εχει υποδοχη για σουκο) και μετραει watts κλπ της συσκευης που εχει μπει επανω της. Τιμη ~35?
agrb Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Πηγαινε σε ενα καταστημα Telemarketing ή σε ενα Radio Shack (The Mall) και αγορασε ενα watt-o-meter (μια συσκευη με πριζα σουκο που εχει υποδοχη για σουκο) και μετραει watts κλπ της συσκευης που εχει μπει επανω της. Τιμη ~35? Αν πάρεις βατόμετρο τότε θα πρέπει το ονομαστικό ρεύμα μέτρησης να είναι κοντά στο 1,5 A (το μέγιστο θα είναι ~ 15 Α). Επίσης κοίτα να έχει κλάση ακρίβειας επάνω του. Η καλύτερη είναι Cl. 0.5 αλλά πολύ καλή είναι και η Cl. 1.0 Η Cl. 2.0 είναι η συνηθισμένη. Αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το μετρητή της ΔΕΗ του σπιτιού σου. Δες αυτό το post μου.
warewolf Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2007 η αμπεροτσιμπιδα δεν μπορει να δειξει αν πρωτα δεν γυμνωσει το καλωδιο και να βαλει μεσα στην αμπεροτσιμπιδα ΜΟΝΟ την φαση και ΟΧΙ τον ουδετερο. αλλιως, ενδειξη δεν θα εχει. για να παρεις ενδειξη με αμπεροτσιμπιδα, πρεπει να μετρησεις μονο τον αγωγο της φασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.