Προς το περιεχόμενο

Zeitgeist

Braker1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δέι ολες τις ταινιες "Zeitgeist" και έμαθα καποια πραγματακια που δεν ήξερα για τον κοσμο αλλα και για την θρησκέια μας και θα δω και την καινουργια "ZEITGEIST: ADDENDUM" αλλα δεν μου αλλαξε ουτε τα πιστευω που εχω προς την θρησκεια μου ουτε σταματησα να πιστευω επειδη είδα μια ταινία , αν και εχέι πολλη ενδιαφέρον , θα συμφωνησω με τον "momoti" οτι κατα κάποιον τρόπο (καποιο μερος) μας λέει να μην εμπιστευόμαστε τα ΜΜΕ για την παραπληροφόρη που μας δινουν.... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ΥΓ Αξιζει να τις δείτε όλες...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 293
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τελικα ποσες ταινιες Zeitgeist υπαρχουν? Δυο η περισσοτερες?

Δύο,το ZEITGEIST: THE MOVIE και το ZEITGEIST: ADDENDUM. Και μονο στο site να έμπαινες θα το έβλεπες..

Δημοσ.

Μόλις τέλειωσα το πρώτο και πάω μονορούφι για το δεύτερο.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι μία απέραντη π@π@ρολογία, πάντως η δουλειά που έχουν κάνει είναι καταπληκτική και επειδή ως άνθρωπος δεν μπορείς να έχεις ειδικές γνώσεις και στα 3 θέματα με τα οποία καταπιάνεται (θρησκεία, τρομοκρατία, οικονομία), απλώς συμπλέεις μαζί τους.

Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι η ερμηνεία για τη θρησκεία είναι ότι πιο πειστικό έχω ακούσει ποτέ.

Όσον αφορά τη τρομοκρατία και την παγκόσμια οικονομία, τα περισσότερα τα γνωρίζουμε ή τα έχουμε ξανακούσει, αλλά οι μάγκες μπαίνουν στο ζουμί του θέματος, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής είχε γίνει παροδικά και περιστασιακά.

Και όσον αφορά το παρακάτω:

Εντάξει, ωραίο είναι να βλέπει κανείς τέτοια έργα, να ακούει και άλλα πράγματα. Αλλά ρε παιδιά, δείξτε μας και τα πρόσωπά σας, κάντε το site σας λιγότερο αφηρημένο και ομιχλώδες, να σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Μην πετάτε πυροτεχνήματα στον αέρα.

αν ποτέ γινόταν αυτό, οι συγκεκριμένοι θα είχαν καταλήξει στην καλύτερη στο Γκουαντάναμο ή νεκροί (το ίδιο πράγμα είναι) και στη χειρότερη πειραματόζωα για ψυχασθενείς γενετιστές (3 μάτια, 5 πόδια κλπ. Spore η φάση)

Δημοσ.
αν ποτέ γινόταν αυτό, οι συγκεκριμένοι θα είχαν καταλήξει στην καλύτερη στο Γκουαντάναμο ή νεκροί (το ίδιο πράγμα είναι) και στη χειρότερη πειραματόζωα για ψυχασθενείς γενετιστές (3 μάτια, 5 πόδια κλπ. Spore η φάση)

Ντέον!

Καλά δεν είναι και τόσο άγνωστοι. Ξέρουμε ποιοι είναι και πως λέγονται. Απλά δεν διαφημίζονται.

Δημοσ.

Δεν είχε πέσει στην αντιληψή μου το πρώτο μέρος και είδα μόνο το δεύτερο προσφάτως. Όλα καλά κι όλα ωραία για την ανάλυση που κάνουν οι τύποι, πολλά από τα στατιστικά στοιχεία πιθανότατα ισχύουν και γενικά η γνώση ότι το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο κινεί την ανθρωπότητα στους δικούς του ρυθμούς, είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους μας...

Δύο στοιχεία ήταν αδύναμα στο ντοκυμαντέρ: Η καθόλου τεκμηριωμένη επίθεση στις θρησκείες (ένα κομμάτι που το περνάει στο "γρήγορο" και με εντελώς αδύναμα επιχειρήματα) και το τελικό πρότζεκτ που προτείνουν ως λύση, κυρίως στον επίσης παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα του "όλοι οι άνθρωποι να εργαστούμε για ένα σκοπό κτλ..."

Δε θα μπώ σε λεπτομέρειες για τις αδυναμίες αυτές, απλά θα αναφέρω τί μου φαίνεται ...ύποπτο

Αν υποθέσουμε ότι το όλο ντοκυμαντέρ φτιάχτηκε με σκοπό να διαδωθεί δωρεάν στο internet και να ενημερώσει τον κόσμο από κάποιους "αντάρτες" του συστήματος, τότε πώς συμβιβάζεται το κουμπάκι "Donate" στο site τους....που δέχεται όλες τις πιστωτικές κάρτες κιόλας!:devil:

Επίσης όλα τα πλάνα που έχουν στο ντοκυμαντέρ είναι παμπάλαια...Που σημαίνει ότι δεν πληρώνεις πνευματικά δικαιώματα.

Κατά πόσο ένας άνθρωπος, που δεν χρησιμοποιεί ότι πλάνο γουστάρει γιατί προφανώς φοβάται το νομικό κυνήγι απ'τις εταιρείες,κανάλια κτλ για πνευματικά δικαιώματα, είναι κατά τ'άλλα ελεύθερος να δημιουργήσει ένα ντοκυμαντέρ που θα ταράξει συνειδήσεις?????

Δημοσ.
Δεν είχε πέσει στην αντιληψή μου το πρώτο μέρος και είδα μόνο το δεύτερο προσφάτως. Όλα καλά κι όλα ωραία για την ανάλυση που κάνουν οι τύποι, πολλά από τα στατιστικά στοιχεία πιθανότατα ισχύουν και γενικά η γνώση ότι το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο κινεί την ανθρωπότητα στους δικούς του ρυθμούς, είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους μας...

...ναι αλλά, το έχεις νιώσει το ΙΔΙΟ "από μόνος σου" ; Δεν σου "ήρθε" "κάπως αλλιώς", όταν το είδες/άκουσες "dramatised" ;

Δύο στοιχεία ήταν αδύναμα στο ντοκυμαντέρ: Η καθόλου τεκμηριωμένη επίθεση στις θρησκείες (ένα κομμάτι που το περνάει στο "γρήγορο" και με εντελώς αδύναμα επιχειρήματα)

..προηγουμένως είπες τη φράση "λίγο-πολύ γνωστή σε όλους μας". Στην περίπτωση των θρησκειών, ΔΕΝ ισχύει το ίδιο ; Περίμενες "αδειάσειστα" στοιχεία ; (δεν έχω καταλάβει πού ακριβώς εντόπισες "αδύναμα επιχειρήματα", και για να πω την αλήθεια, δεν δίνει ΚΑΘΟΛΟΥ επιχειρήματα, απλά λέει αυτό που λίγο ως πολύ είχει περάσει απ΄το μυαλό του ΚΑΘΕΝΑ για τις "θρησκείες" - όσο για το "γρήγορο", δες το "1ο Zeitgeist". Θα σε προετοιμάσω ότι τα "επιχειρήματα" - ή μάλλον "οι αποδείξεις" είναι ΑΚΟΜΗ λιγότερες, όμως σαφώς αφιερώνει περισσότερο μπλαμπλα περί τις θρησκειών)

και το τελικό πρότζεκτ που προτείνουν ως λύση, κυρίως στον επίσης παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα του "όλοι οι άνθρωποι να εργαστούμε για ένα σκοπό κτλ..."

...για την ακρίβεια, ΔΕΝ νομίζω ότι το "τελικό πρότζεκτ" είναι και "η τελική τους πρόταση". ΜΑΛΛΟΝ "η ΑΡΧΗ", θα έλεγα. Και αν δεν αρχίσεις από ΚΑΠΟΥ (όπως από ένα "ιντερνετικό ντοκυμανταίρ"), από ΠΟΥ θ' αρχίσεις ; Αν δεν προχωρήσεις "στο τελικό project - "Venus project" - πώς θα προχωρήσεις ; Αν δεν "εργαστούμε για ένα κοινό σκοπό", πώς θα γίνει "να μην υπάρχει απλά σκοπός", μια μέρα ; Γιατί ΑΥΤΟ που "προτείνουνε", κατά βάση, δεν είναι "η εύρεση/αφοσίωση σε έναν κοινό σκοπό μια μέρα", αλλά η το ξεκόλλημα από το "μονεταριστικό συστημα ΜΙΑ ΜΕΡΑ". Για να ΓΙΝΕΙ αυτό, ναι, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει "ο κοινός σκοπός" της "επιτυχίας του Venus Project".

Δε θα μπώ σε λεπτομέρειες για τις αδυναμίες αυτές,

...γιατί όχι ; !:rolleyes:

απλά θα αναφέρω τί μου φαίνεται ...ύποπτο

Αν υποθέσουμε ότι το όλο ντοκυμαντέρ φτιάχτηκε με σκοπό να διαδωθεί δωρεάν στο internet και να ενημερώσει τον κόσμο από κάποιους "αντάρτες" του συστήματος,

...μέχρι στιγμής, δεν "υποθέτουμε" τίποτα τέτοιο...Ξέρεις εσύ κάποιον, που να έχει "ΠΛΗΡΩΣΕΙ για το Zeitgeist" ;

τότε πώς συμβιβάζεται το κουμπάκι "Donate" στο site τους....που δέχεται όλες τις πιστωτικές κάρτες κιόλας!:devil:

...να σε ρωτήσω κατ' αρχάς, ΔΙΑΒΑΣΕΣ παρακάτω ; Ή απλά "έμεινες" στο "donate" ;

Και ακόμη μια ερώτηση : ΔΕΝ είμαι "μέλος του Zeitgeist Team", αλλά φαντάζομαι πως για ΟΠΟΙΟΝ θελήσει να "donate", θα είναι πανεύκολο να τσεκάρει "τί γίνεται με τη δωρεά του"" , "τί lifestyle κάνουν αυτοί που την διαχειρίζονται" , πού ΕΜΦΑΝΩΣ χρησιμοποιούνται τα donations κτλ (αν δεις την πειραματική πόλη που διατείνονται να ξεφυτρώνει, θα έχεις τους ίδιους ενδοιασμούς ; Άρα προτείνω να κάνεις κράττει με το donation, να παρακολουθείς "στενά" τις εξελίξεις, και αν κάποια στιγμή δεις "αποδείξεις" ότι "κάτι γίνεται, και είναι περισσότερο από απλά λόγια", τότε αποφάσισε αν χρειάζεται να συνεισφέρεις έστω ένα ευρωλεπτό ή όχι. Όσο περί πιστωτικών, ε ΑΚΟΜΗ όλος ο πλανήτης λειτουργεί με τα πασίγνωστα δεδομένα...Πώς θέλεις να γίνει Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ; ΧΩΡΙΣ την χρήση χρήματος, "πλαστικού" ή μη ; ΑΝ υπάρξει "ξεκόλλημα"...θα γίνει ΜΕΣΑ από το "σύστημα". Άσε που , σαν τί να κάνουν. Να τινάξουν το κέντρο του Μανχάτταν σαν τον Έντουαρτ Νόρτον ; Θα γίνει χαμός την επόμενη κι όλας στιγμή. ΣΤΑΔΙΑΚΗ πρέπει να είναι η μετάβαση. Φαίνεται άλλωστε και στις "προτάσεις" τους : Δεν λένε "κάφτε τα $ σας"...Μεταφέρτε τα λένε. Δεν λένε "σουτάρετε τ' αμάξι σας"....Μετατρέψτε το λένε. Κτλ.

Επίσης όλα τα πλάνα που έχουν στο ντοκυμαντέρ είναι παμπάλαια...Που σημαίνει ότι δεν πληρώνεις πνευματικά δικαιώματα.

....whats the problem with this then ? Θα προτιμούσες δλδ να σου ζητάνε...donation για να γυρίσουν το φιλμ..... ; !

Κατά πόσο ένας άνθρωπος, που δεν χρησιμοποιεί ότι πλάνο γουστάρει γιατί προφανώς φοβάται το νομικό κυνήγι απ'τις εταιρείες,κανάλια κτλ για πνευματικά δικαιώματα, είναι κατά τ'άλλα ελεύθερος να δημιουργήσει ένα ντοκυμαντέρ που θα ταράξει συνειδήσεις?????

...αν το πρόσεξες, γενικά δε μιλάνε για "revolution". Αλλά για "evolution". Kαι πολύ καλά κάνουν άλλωστε. ΉΔΗ they are "messing" με μια από τις πιο fundamental ανθρώπινες δοξασίες/ταμπού/ακουμπηστήρια : Την θρησκευτική πίστη. Μη πω δλδ για το αυτονόητο, ότι στην ουσία λένε "κατεβάστε κάτω τα αφεντικά". Για το ότι "χώθηκαν" και ΕΙΔΙΚΑ στο "ρουθούνι" της ίδιας τους της κυβέρνησης, μιλώντας flat-out για SCAM της "9/11",,,τί να πω. Αλλά αν δεν τα κάνανε ΑΥΤΑ,,,σαν ΤΙ να κάνουνε ; Τί νόημα "ύπαρξης" θα είχανε ; "Ελάτε ν' αλλάξουμε τον κόσμο, διότι έτσι μας κάβλωσε" ;

Ε τώρα, σαν τί ζητάς δηλαδή. Να πάνε ΤΕΛΕΙΩΣ κόντρα ; Να κατουράνε έξω απ' το Λευκό Οίκο ; Να πετάνε χαλίκια στη Γερουσία ;...Να κάνουν ένα "παράνομο φιλμ" ; ; ! ;

Γιατί ; Για να δώσουν πάτημα για κυνήγημα/ξήλωμα ; Μόνο "από μέσα", θα αλλάξει κάτι, ΑΝ μπορέσει ν' αλλάξει...

Είσαι απλά υπέρ του δέοντος καχύποπτος.

"Είμαι ΚΑΙ 'γω" - αλλά όχι τόσο για τις προθέσεις (...κυρίως διότι ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ. Δεν λένε "πάντε στον Ομπάμα", "πάντε στον Χριστό", "πάντε κάαπου". "ΔΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ" , λένε) - για το "στοίχημα" είμαι. Για το κατά πόσο θα μπορέσει να πετύχει. Το οποίο, ΦΥΣΙΚΑ, δε θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, αν είναι να γίνει.

Δημοσ.

Φίλε/η washcloud, είπα απλά τί δε μου άρεσε στο ντοκυμαντέρ. Το ότι είμαι καχύποπτος, είναι μάλλον καλό κατά τη γνώμη μου. Βασική αρχή μου όταν διαβάζω ένα βιβλίο ή λαμβάνω πληροφορίες από την TV, ή συζητώ με κάποιον, είναι να περνάω από κόσκινο και το παραμικρό και να μην εντυπωσιάζομαι χάφτοντας το οτιδήποτε.

Το zeitgeist είναι ένα ντοκυμαντέρ που δίνει σημαντικές πληροφορίες στο οικονομικο-πολιτικό κομμάτι και θα πρέπει να το δει κάποιος για να αποκτήσει αυτές τις πληροφορίες.

Εκεί μιλάμε για μετρήσιμα και λογικά μεγέθη που μπορείς να τα συγκρίνεις να τα διασταυρώσεις και να κρατήσεις ένα μεγάλο ποσοστό.

Την πρόταση όμως (το venous project) τη θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη. Διαφωνώ κάθετα με την ομογενοποίηση της ανθρωπότητας, σε όποιο κοινωνικό-πολιτικό σύστημα κι αν εκφράζεται.Η κάθε φυλή-λαός πρέπει να κρατήσει τις ιδιαιτερότητες, συνήθειες, έθιμα που την ξεχωρίζουν.

Η πρόταση του ντοκυμαντέρ πάσχει από παντού. Η τεχνολογική ανάπτυξη που προτείνει πώς θα έρθει, αφού προτείνουν να καταργηθεί ή έννοια της δουλειάς? Όλοι θα καθόμαστε και θα απολαμβάνουμε τα υλικά αγαθά, και κάποιοι (κορόιδα ή αφεντικά) θα δουλεύουν ασταμάτητα ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής μας????

Ο παράγοντας άνθρωπος δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη, και η πρόταση μου μοιάζει ένας παγκόσμιος "ζωολογικός κήπος" όπου όλοι θα καθόμαστε, έχοντας τα πάντα, αδρανοποιημένοι εντελώς...

Για να μην αναφερθώ στις λεγόμενες "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" όπου πολλές απ'αυτές είναι από ανέφικτες μέχρι τρομακτικά ενεργοβόρες και μη φιλικές στο περιβάλλον. Μόνο και μόνο το παράδειγμα του υποθαλάσιου τρένου που θα διασχίζει τους ωκεανούς καταστρέφοντας θαλάσσια οικοσυστήματα (χώρια η ενέργεια που απαιτείται για να συντηρείται αυτό το έργο) ,για να μας γλιτώσει από τα ρυπογόνα αεροπλάνα, δείχνει την αυτοαναίρεση της πρότασης.

Ο Κρισναμούρτι, τέλος που χρησιμοποιείται σαν πνευματικός ινστρούκτορας του ντοκυμαντέρ, κατά πόσο είναι απόμακρος απ'την ιδέα της θρησκείας που το ίδιο το ντοκυμαντέρ απορρίπτει?

Δεν υποστηρίζω ότι οι άνθρωποι που το έφτιαξαν και το στηρίζουν είναι κάποιου είδους "εγκάθετοι", απλώς είναι μπερδεμένοι τύποι που έχουν σαν πρόταση έναν αχταρμά, ενώ απ'την άλλη έχουν κάνει μια πολύ καλή οικονομική ανάλυση, την οποία και κρατώ απ'το ντοκυμαντέρ...

Δημοσ.

ne3go αν σκεφτόντουσαν περισσότεροι άνθρωποι σαν εσένα, δε θα άλλαζε ποτέ τίποτα. Κάποιους κάποτε πρέπει να εμπιστεύεσαι, δε γίνεται συνεχώς να είσαι σε τέτοιο βαθμό καχύποπτος. Φυσικά πάντα κάνεις κρίσεις και σε κάθε χρονική στιγμή, δεν χρειάζεται να βγάζεις αξιώματα και πορίσματα, αλλά δεν μπορεί να έχεις από τώρα την αίσθηση ότι πχ οι δημιουργοί του zeitgeist πάνε να βγάλουνε χρήματα.

Ωστόσο, δεν έχω δει ακόμα το addendum, αλλά από αυτά που λες για το venus project (που δεν έχω ιδέα τι είναι), μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. Είμαι απόλυτα αντίθετος στην ομογενοποίηση των ανθρώπων. Και κατά κανόνα οι Αμερικάνοι δεν είναι, γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν την ομορφιά άλλων πολιτισμών.

Το δεύτερο μέρος όμως που λες ότι όλοι θα καθόμαστε το βρίσκω αδύνατον. Ο άνθρωπος δεν κάθεται, ακόμα κι όταν έχει τα πάντα. Είναι στη φύση του να θέλει να ψάχνεται και να εξελίσσεται. Για να το πω αλλιώς, η πειρατεία δε σκοτώνει τη μουσική. Οι μουσικοί θα γράφουν έτσι κι αλλιώς γιατί έχουν ανάγκη να το κάνουν, είτε πληρώνονται, είτε όχι, είτε τα έχουν όλα, είτε τίποτα.

Κακώς βέβαια μιλάω χωρίς να έχω δει ακόμα, αλλά θα το κάνω σύντομα (ελπίζω).

Δημοσ.

Συμφωνω και γω με τον ne3go οσον αφορα το venus project.

Ειναι απλα ενα ουτοπικο προτζεκτ και τιποτα παραπανω.

Τα λενε τοοοοσο απλα στην ταινια,απλα σε βαθμο αηδιας.

Θα ειμαστε ολος ο κοσμος μια χαρουμενη οικογενεια,θα απολαμβανουμε τα υλικα αγαθα της τεχνολογιας,δεν θα υπαρχουν χρηματα,αρα δεν θα υπαρχουν δουλειες και θα αφοσιωθουμε λεει στο περιβαλλον.

Και μετα ξυπνησαν....

Μα καλως η κακως,το κινητρο για την δουλεια,ειναι τα χρηματα.ΠΟΙΟΣ θα κατσει να αναπτυξει την τεχνολογια επι venus project εποχης,εφοσον αυτα δεν θα υπαρχουν?Ετσι για το φιλοτιμο θα δουλευουν οι επιστημονες?

Θα θελουν καποιου ειδους ανταμοιβη.Θα μου πειτε μα μπορει αυτη η ανταμοιβη να ειναι η δουλεια των αλλων,που θα βγαζουν το ψωμι τσαμπα,που θα κατασκευαζουν τρανζιστορ τσαμπα,που θα ανοιξουν καφετεριες και κλαμπ ξερω γω,απλα και μονο σαν ανταποδωση,επειδη ολοι συνεργαζομαστε για το κοινο καλο.

Ε μα,αυτο αν δεν ειναι ουτοπια,τι διαολο ειναι....?

Δημοσ.
Φίλε/η washcloud,

...πρώτη φορά πάντως πάντως κάποιος αφήνει την επιφύλαξη να είμαι /φίλη...(καλό..:-D)

είπα απλά τί δε μου άρεσε στο ντοκυμαντέρ.

οκ, κι εγώ απλά σχολίασα κάποια σου σχόλια...:-)

Το ότι είμαι καχύποπτος, είναι μάλλον καλό κατά τη γνώμη μου.

...συμφωνώ, αλλά

Βασική αρχή μου όταν διαβάζω ένα βιβλίο ή λαμβάνω πληροφορίες από την TV, ή συζητώ με κάποιον, είναι να περνάω από κόσκινο και το παραμικρό και να μην εντυπωσιάζομαι χάφτοντας το οτιδήποτε.

...είπα κι ένα "υπέρ του δέοντος"

Το zeitgeist είναι ένα ντοκυμαντέρ που δίνει σημαντικές πληροφορίες στο οικονομικο-πολιτικό κομμάτι και θα πρέπει να το δει κάποιος για να αποκτήσει αυτές τις πληροφορίες.

..ε αυτό έλλειπε...:-)

Εκεί μιλάμε για μετρήσιμα και λογικά μεγέθη που μπορείς να τα συγκρίνεις να τα διασταυρώσεις και να κρατήσεις ένα μεγάλο ποσοστό. μμμμμμμ:rolleyes:

Την πρόταση όμως (το venous project) τη θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη.

(θεωρείς παραδεκτό δηλαδή τον καπιταλισμό, ο οποίος βασίζεται στο ξεζούμισμα του 3ου κόσμου, και το ότι σε μερικές δεκαετίες θα σφαχνόμαστε για νερό και ενέργεια...μάλιστα...)

Διαφωνώ κάθετα με την ομογενοποίηση της ανθρωπότητας, σε όποιο κοινωνικό-πολιτικό σύστημα κι αν εκφράζεται.Η κάθε φυλή-λαός πρέπει να κρατήσει τις ιδιαιτερότητες, συνήθειες, έθιμα που την ξεχωρίζουν. ...ΕΙΣΑΙ σίγουρος ότι είδες ΟΛΟ το "ντοκυμανταίρ", κι ότι ΔΙΑΒΑΣΕΣ διάφορα στο site τους ; Έχουν κι έαν FAQ εκεί...για ρίξε μια ματιά....(ελπίζω να μη σε πήρε ο ύπνος, χάνοντας το ενδιαφέρον σου σε κάποια φάση, γιατί ΔΕΝ ήταν κομμάτι από τις "Αποδείξεις" του Εισαγγελάτου αυτό...)

Η πρόταση του ντοκυμαντέρ πάσχει από παντού. (...από το "αδυναμίες", φτάσαμε στο "πάσχει από παντού" ; ! :-) )

Η τεχνολογική ανάπτυξη που προτείνει πώς θα έρθει, αφού προτείνουν να καταργηθεί ή έννοια της δουλειάς? ...ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ: ΣΙΓΟΥΡΑ το είδες ; ; :-)

Όλοι θα καθόμαστε (...ποιός...ήρθε ;!;!:-))

και θα απολαμβάνουμε τα υλικά αγαθά, και κάποιοι (κορόιδα ή αφεντικά) θα δουλεύουν ασταμάτητα ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής μας????

(μμμμμμμμμμμμ!!!!!!!:-)τσκ-τσκ-τσκ.....)

Ο παράγοντας άνθρωπος δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη,

(...ΓΟΥΑΤ ΔΕ FAQQQ!!!:)))))))) )

και η πρόταση μου μοιάζει ένας παγκόσμιος "ζωολογικός κήπος" όπου όλοι θα καθόμαστε, έχοντας τα πάντα, αδρανοποιημένοι εντελώς...

(...γουάου...:-) )

Για να μην αναφερθώ στις λεγόμενες "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" όπου πολλές απ'αυτές είναι από ανέφικτες μέχρι τρομακτικά ενεργοβόρες

(..."ενεργοβόρες πηγές ενέργειας" ;!;! ...σέικ γιορ χεντ μαν...εντ λίστεν γουατ γιουρ τάιπινγκκκκκ....:) )

και μη φιλικές στο περιβάλλον.

(...α καλά.....πχ, solar energy, geothermal energy, wind energy, biomass.....ναι, οκ.....ΟΚ!)

Μόνο και μόνο το παράδειγμα του υποθαλάσιου τρένου που θα διασχίζει τους ωκεανούς καταστρέφοντας θαλάσσια οικοσυστήματα (χώρια η ενέργεια που απαιτείται για να συντηρείται αυτό το έργο) ,για να μας γλιτώσει από τα ρυπογόνα αεροπλάνα, δείχνει την αυτοαναίρεση της πρότασης.

...δεν έχεις - ή μάλλον δεν ΘΕΛΕΙΣ να καταλάβεις/πιστέψεις ότι ο ρυθμός με τον οποίον ΒΙΑΖΕΤΑΙ αυτή τη στιγμή οι οικόσφαιρα του πλανήτη είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε. Ρε έχουν ΞΕΦΥΓΕΙ λέμε !!!

Ο Κρισναμούρτι, τέλος που χρησιμοποιείται σαν πνευματικός ινστρούκτορας του ντοκυμαντέρ,

(...σα να...υπερβάλλεις λίγο ;! :-) ...."πνευματικός ινστρούκτορας" ;!...)

κατά πόσο είναι απόμακρος απ'την ιδέα της θρησκείας που το ίδιο το ντοκυμαντέρ απορρίπτει?

(...και την οποία φυσικά εσύ προασπίζεσαι μέχρι θανάτου...Άντε, να φτάσουμε στα "ζουμιά"...:-))

Δεν υποστηρίζω ότι οι άνθρωποι που το έφτιαξαν και το στηρίζουν είναι κάποιου είδους "εγκάθετοι",

...πάλι καλά δλδ...:-)

απλώς είναι μπερδεμένοι τύποι

...μάλιστα....:-) (...και "γραφικοί" ίσως ; ; Ε ; ; ;:-) )

που έχουν σαν πρόταση έναν αχταρμά,

...αχταρμά, ε...πσσσσσ.......

ενώ απ'την άλλη έχουν κάνει μια πολύ καλή οικονομική ανάλυση, την οποία και κρατώ απ'το ντοκυμαντέρ...

(...εκεί φαίνεται δεν τους έκατσε ο αχταρμάς...;) )

ne3go αν σκεφτόντουσαν περισσότεροι άνθρωποι σαν εσένα,

..άφες αυτοίς ρε Manuel...oυ γαρ οίδασι τί ζόρι τραβούσι...(θα το καταλάβουν όταν θα κοντεύουν να βγούνε στη σύνταξη, και θα τους λένε "@@σύνταξη...Δεν έχουμε!" :-) )

δε θα άλλαζε ποτέ τίποτα. Κάποιους κάποτε πρέπει να εμπιστεύεσαι, δε γίνεται συνεχώς να είσαι σε τέτοιο βαθμό καχύποπτος. Φυσικά πάντα κάνεις κρίσεις και σε κάθε χρονική στιγμή, δεν χρειάζεται να βγάζεις αξιώματα και πορίσματα,

...ΕΤΣΙΙΙΙΙ !:-)

αλλά δεν μπορεί να έχεις από τώρα την αίσθηση ότι πχ οι δημιουργοί του zeitgeist πάνε να βγάλουνε χρήματα.

Ωστόσο, δεν έχω δει ακόμα το addendum,

...να το δεις. Μόνο χάσιμο χρόνου δεν είναι. Αν και ούτε "άλλη μια αποκάλυψη" είναι. Ας πούμε ότι τα ξαναλέει άλλη μια απ' την καλή. ΕΙΔΙΚΑ για το πώς λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα, και πάνω σε τί βασεις στηρίζεται

αλλά από αυτά που λες για το venus project (που δεν έχω ιδέα τι είναι), μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. Είμαι απόλυτα αντίθετος στην ομογενοποίηση των ανθρώπων. Και κατά κανόνα οι Αμερικάνοι δεν είναι, γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν την ομορφιά άλλων πολιτισμών.

..εδώ όμως, "το χάνεις λίγο". Αν σου μείνει και 'σενα η αίσθηση της "ομογενοποίησης", αφότου το δεις,,,τί να πω. Πάντως, σίγουρα σε ένα τέτοιο "παγκόσμιο σύστημα", θα εκλείψουν οι "ελληναράδες", οι "αλβανοί", οι "ρωσίδες" κ.ο.κ.... Αν ΑΥΤΑ είναι μέρος της "ομορφιάς".........(...)

Και τέλος πάντων, ΣΙΓΟΥΡΟΣ απώτερος "στόχος", θα είναι να μην υπάρχουν κράτη. Έθνη κτλ, ΕΦ' ΟΣΟΝ ΔΕΝ "δημιουργούν πρόβλημα", δε νομίζω πώς τους αφορά να εκλείψουν. Αλλά δεν θα έχουμε τον Τούρκο να σφάζεται με τον Κούρδο, τον Παλαιστίνιο με τον Εβραίο κτλ. Όχι γιατί θα τους επιβληθεί "ομογενοποίηση"...αλλά γιατί δεν θα τους ενδιαφέρει ! Μιλάμε να φτάσει η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ σ' αυτό το βαθμό, μια μέρα, και φυσικά αυτό θα περάσει μέσα από εκπαίδευση. Εκπαίδευση που δεν θα δίνεται πχ στους Σκοπιανούς, του τύπου "ο Αλέκος ήταν δικός μας", ή στους Έλληνες "Πάλι μια μέρα με καιρούς, πάλι δικιά μας θα 'ναι" κτλ. Εκπαίδευση που δε θα σε μαθαίνει, εμμέσως πλην σαφώς, πώς ο δίπλα σου είναι εχθρός, και πώς είναι ύψιστο αγαθό να του @!#^!@% τη μάνα, για να πας στον δικό σου Παράδεισο...Μιλάμε για εκπαίδευση που θα μαθαίνει στις τάμπουλες ράσες που θα γεννιούνται, ότι "δεν υπάρχουν ράτσες", αλλά είμαστε όλοι παιδιά των άστρων (..για όποιον δεν το πιάνει το αστριλίκι αυτό, ας πάει να δει Τατιάνα ή Κακαουνάκη ή Jerry Springer ξέρω - 'γω να ηρεμήσει...ή ν' ανάψει ένα κεράκι :-) ) ΚΙ ένα τελευταίο : ΔΕΝ είναι ίδιοι όλοι οι "αμερικάνοι"...Όπως και τ' αλάτια :-)

Το δεύτερο μέρος όμως που λες ότι όλοι θα καθόμαστε το βρίσκω αδύνατον.

...ΕΜ ! ...γιατί χαμογελούσα εγώ συνέχεια πριν....:-)

Ο άνθρωπος δεν κάθεται, ακόμα κι όταν έχει τα πάντα. Είναι στη φύση του να θέλει να ψάχνεται και να εξελίσσεται.

........έεεετσι :-)

Για να το πω αλλιώς, η πειρατεία δε σκοτώνει τη μουσική.

(έτσι)

Οι μουσικοί θα γράφουν έτσι κι αλλιώς γιατί έχουν ανάγκη να το κάνουν, είτε πληρώνονται, είτε όχι, είτε τα έχουν όλα, είτε τίποτα....έτσι και καλύτερα :)))))

Κακώς βέβαια μιλάω χωρίς να έχω δει ακόμα, αλλά θα το κάνω σύντομα (ελπίζω).

..μη σκοτώνεσαι κι όλας, εκεί θα είναι, δεν πάει πουθενά το Addendum,,,,αλλά μην περιμένεις και 'συ να βγει το 3ο μέρος για να δεις το 2ο πρώτα :P

Συμφωνω και γω με τον ne3go οσον αφορα το venus project.

Ειναι απλα ενα ουτοπικο προτζεκτ και τιποτα παραπανω.

μπράβο :-)

Τα λενε τοοοοσο απλα στην ταινια,απλα σε βαθμο αηδιας.

Θα ειμαστε ολος ο κοσμος μια χαρουμενη οικογενεια,θα απολαμβανουμε τα υλικα αγαθα της τεχνολογιας,δεν θα υπαρχουν χρηματα,αρα δεν θα υπαρχουν δουλειες και θα αφοσιωθουμε λεει στο περιβαλλον.

Και μετα ξυπνησαν....

...ωραία φάση ο πεσισμισμός. Την έχω περάσει και 'γω στα νειάτα μου :-)

Μα καλως η κακως,το κινητρο για την δουλεια,ειναι τα χρηματα.

...TODAY.

ΠΟΙΟΣ θα κατσει να αναπτυξει την τεχνολογια επι venus project εποχης,εφοσον αυτα δεν θα υπαρχουν?Ετσι για το φιλοτιμο θα δουλευουν οι επιστημονες?

...ενώ τώρα που δουλεύουν εμμεσο-άμεσα για το σύστημα, και πηγαίνει κατά διαόλου ο πλανήτης/η ανθρωπότητα, είναι καλά ε ;...Δεν είναι φίλε μου όλοι το ίδιο. Δεν είναι ΟΛΟΙ καθικάκια αφοσιωμένα στον καπιταλισμό...

Θα θελουν καποιου ειδους ανταμοιβη.

...η ανταμοιβή θα είναι να είναι κοινωνοί ενός καλύτερου "κόσμου".

Θα μου πειτε μα μπορει αυτη η ανταμοιβη να ειναι η δουλεια των αλλων,που θα βγαζουν το ψωμι τσαμπα,που θα κατασκευαζουν τρανζιστορ τσαμπα,που θα ανοιξουν καφετεριες και κλαμπ ξερω γω,απλα και μονο σαν ανταποδωση,επειδη ολοι συνεργαζομαστε για το κοινο καλο.

...η πραγματικότητα που θα πρέπει η ανθρωπότητα να βάλει πλώρη για να πλησιάσει, άμα δεν θέλουμε τα κλαμπ να τα ανοίγουν οι ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ τον 22ο αιώνα.

...Λοιπόν guys...

Kατ' αρχάς, ευτυχώς που ΔΕΝ είναι όλοι οι άνθρωποι σαν τον George W. Bush junior και την Έφη Θώδη.

Υπάρχουν και άνθρωποι σαν πχ τον Carl Sagan. Άνθρωποι στην κυριολεξία σαν την καραμέλα του " Άνω Θρώσκω ".

Άνθρωποι που οραματίζονται. Άνθρωποι που ελπίζουν. Άνθρωποι που και τη γνώση έχουν, ΚΑΙ άλλων από των τετριμμένων τυρβάζουν. Και αν δεν αναλάβουν τέτοιοι άνρθωποι να χαράξουν ένα καλύτερο μέλλον, θα περιμένουμε από τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη, τον Ομπάμα και τον Οσάμα ΚΑΤΙ ν' αλλάξει στον κόσμο.

ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει τα εξής :

Ό,τι ολ' αυτά είναι πραγματοποιήσιμα από τη μια μέρα στην άλλη. Θα χρειαστούν πρωτ' απ' όλα να εκπαιδευτούν γενιές επί γεννεών. Θα χρειαστεί να βγει μια φουρνιά κουτσούβελων, που ΔΕΝ θα μαθαίνει "ο θάνατός σου η ζωή μου" - και πως ΑΥΤΟ είναι φυσιολογικό, "γιατί έτσι είναι η ζωή"...(...)

Εγώ κι εσείς δεν πρόκειται να προλάβουμε τίποτε από αυτά, ακόμα κι από ΑΥΡΙΟ να έμπαινε σε λειτουργία το "Venus Project". Πρωτ' απ' όλα, γιατί είμαστε ήδη μεγαλωμένοι αλλιώς.

Το θέμα είναι όμως πως πάνω απ' όλα, η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, υπάρχει για να γίνουν διάφορα πράγματα εφικτά.

Βεβαίως σ' έναν τέτοιο μελλοντικό κόσμο, θα ξεχάσετε φόρμουλες ένα (..της οποίας τυγχάνω φαν ο μαλάκας), "εθνικές ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου" (...το '87 και το '04 ήταν, αυτά ήταν, χορτάστε τα :lol: ), Τζούλιες Αλεξανδράτες, Μπίλληδες Γκέητς, φρουτάκια, Λαδάδικα και Τhe Mall... (δεν ξέρω αν με πιάνετε).

Όσο για το "ουτοπικό" της φάσης, ουτοπικό θα φαινόταν στις αρχές του 20ου αιώνα να μιλήσεις περί κατάκτησης διαστήματος, Κατά το τέλος του όμως, η τεχνολογική "μας" γνώση, έφτασε στο σημείο να μπορούμε να μιλάμε για "planetary engineering". Να σκάσουμε πχ στον Άρη δηλαδή, και να μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε βιώσιμο. Και ναι, αυτό δεν μπορεί να γίνει "έτσι απλά" όπως έγινε στο "Τotal Recal" με τον Σβαρτσενεκγουαχμτκρέγγερ - αλλά τεχνολογικά, γνωσιολογικά, ΕΙΝΑΙ εφικτό.

Το νιονιό το "έχουμε". ΑΛΛΑ είναι τα προβλήματά μας. Και αν αλλάξει παγκοσμίως η κοινωνία (και δεν μιλάμε για αλλαγή του τύπου "κομμουνιστική", γιατί δόξα τω θεώ ΚΑΙ εκεί "πολιτικά κεφάλια" υπήρχαν, γι' αυτό και πήγε και άπατη, ό,που στον κόσμο πήγε).

Και όντως το θέμα είναι να μας οδηγήσουν σε μια τέτοια "Γη Της Επαγγελίας", επιστήμονες.

Όχι βέβαια από αυτούς που έλεγε ο sheik.

Δημοσ.
Μα καλως η κακως,το κινητρο για την δουλεια,ειναι τα χρηματα.ΠΟΙΟΣ θα κατσει να αναπτυξει την τεχνολογια επι venus project εποχης,εφοσον αυτα δεν θα υπαρχουν?Ετσι για το φιλοτιμο θα δουλευουν οι επιστημονες?

Θα θελουν καποιου ειδους ανταμοιβη.Θα μου πειτε μα μπορει αυτη η ανταμοιβη να ειναι η δουλεια των αλλων,που θα βγαζουν το ψωμι τσαμπα,που θα κατασκευαζουν τρανζιστορ τσαμπα,που θα ανοιξουν καφετεριες και κλαμπ ξερω γω,απλα και μονο σαν ανταποδωση,επειδη ολοι συνεργαζομαστε για το κοινο καλο.

Η βασικότερη ανταμοιβή του ανθρώπου αποδεδειγμένα, ποτέ δεν ήταν τα χρήματα, αλλά η κοινωνική αποδοχή.

Κάποτε ο δάσκαλος ή ο παπάς ήταν τα πιο σεβαστά πρόσωπα του χωριού και πληρωνόντουσαν ψίχουλα. Ήταν όμως πρότυπο ανθρώπου και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θ' αντάλλαζαν το σεβασμό που εισεπράτταν με περισσότερα χρήματα.

Σήμερα το πρότυπο που προβάλλεται μπορεί να λέει ότι θαυμάζουμε όσους έχουν χρήματα (ακόμα κι αν είναι Paris Hilton), αν όμως σε μια κοινωνία δεν υπήρχε αυτή η ιστορία, τότε θα θαυμάζαμε αυτούς που κάνουνε πράγματα.

Σε απλά λόγια και χαριτολογώντας, μπορεί εγώ πχ να μην έχω ανάγκη τα χρήματα, αλλά θα γράψω μουσική, θα ανακαλύψω πράγματα και θα σχεδιάσω σπίτια, γιατί έτσι θα ρίξω γκόμενα. Ο Όρσον Γουέλς είχε πει:

If there hadn't been women we'd still be squatting in a cave eating raw meat, because we made civilization in order to impress our girl friends. And they tolerated it and let us go ahead and play with our toys.

Ο άνθρωπος είναι πρώτα κοινωνικό ον και μετά οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα σήμερα αυτή του οι κοινωνικότητα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κερδοσκόπους, βλέπε πχ ποδοσφαιρικές ομάδες και τιμές εισιτηρίων στα γήπεδα, αλλά και αν το πας παραπέρα, ακόμα και οι εταιρείς που βγάζουν CD αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται. Την ανάγκη σου να επικοινωνήσεις με όλο και περισσότερους ανθρώπους, καθώς και την ανάγκη του καλλιτέχνη να επικοινωνήσει μ' αυτούς κτλ κτλ κτλ.

Φοβάμαι πως δε χωράει συζήτηση σ' αυτά τα πράγματα. Η κοινωνικότητα είναι η φύση μας. Τα χρήματα είναι μια εφεύρεση, μια ιδέα που μάλιστα ο μόνος στόχος που έχει είναι και πάλι η κοινωνικότητα. Δεν είναι τυχαία η φράση "το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς", έστω κι αν τη λέξη δόξα τη θεωρώ υπερβολική.

Δημοσ.

Πιστεύω όλοι, ανεξαρτήτως τι γνώμη έχουν για το Zeitgeist θα ήθελαν να δουν το Venus Project να πραγματοποιήται. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά για να φτάσουμε στο σημείο που μας λέει ο μάστορας, όχι δεκαετίες, αιώνες πρέπει να περάσουν, μη πω χιλιετίες. Καλό θα ήταν να δούμε πιο εφικτά πράγματα για το τώρα. Πχ να εξισωθούν συνθήκες ζωής (λέμε τωρα).

Ειδικά το εκπαιδευτικό είναι πολύ ευαίσθητο θέμα και τις περισσότερες φορές είναι στενά συνδεδεμένο με την εθνική ταυτότητα, γι αυτό και δύσκολη η οποιαδήποτε εξέλιξη στον τομέα αυτο. Μακάρι βέβαια αλλά...

Δημοσ.

Αιώνες δεν πρόκειται να επιβιώσει ο πλανήτης όπως έχουν τα πράγματα. Καλά για χιλιετίες δεν το συζητάω.

Γιατί όμως τόση πια απαισιοδοξία, δεν μπορώ να καταλάβω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...