Προς το περιεχόμενο

Παράνομο παρκάρισμα??

journeyman77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα.

Θα εκθέσω το πρόβλημα-παράπονό μου και ελπίζω σε τυχόν συμβουλές σας.

Λοιπόν, μένω στην Πάτρα και στο δρόμο του σπιτιού μου, δεξιά και αριστερά υπάρχουν περί τα 15 αυτοκίνητα+φορτηγάκια.

Περίπου 5 από αυτά, ανήκουν στην ιδιοκτήτρια καταστήματος στον ίδιο δρόμο η οποία θεωρεί καλώς να παρκάρει ετσι τα υπόλοιπα ΙΧ της ώστε όταν ένα ή και 2 από αυτά λείπουν, να υπάρχει πάντα διαθέσιμος χώρος παρκινγκ πάντα, δίπλα στα ήδη υπάρχοντα.Όταν δε αυτό δεν είναι δυνατό, τότε "κατεβάζει" στο δρόμο "σιδεριές" για να "καπαρώσει" την περιοχή.

Άλλα 5-6 από τα 15, ανήκουν πάλι σε καταστηματάρχη δίπλα στης κυρίας, ο οποίος τα έχει για μεταπώληση και φυσικά όταν κάποιο πουληθεί τότε κάποιο άλλο του εν λόγω καταστηματάρχη, θα πάρει την θέση του.

Επίσης άλλα 2 (από τα 15 που λέγαμε), ανήκουν σε κύριο που δουλεύει σε λαϊκή και θεωρεί λογικό και σωστό, το μεγάλο του φορτηγάκι να έχει πάντα θέση παρκαρίσματος στον ίδιο δρόμο βάζοντας σε "βολική" θέση το ΙΧ του.

Για τα υπόλοιπα ΙΧ δεν συζητάμε μιας και θα μπορούσε να ανήκουν σε οποιονδήποτε (περστικό, κάτοικο, κλπ).

Εγώ όμως που μπαίνω στην όλη υπόθεση?

Αν είχα αυτοκίνητο (!!!!) πιθανώς και να με ενοχλούσε που δεν θα έβρισκα να παρκάρω.Όμως έχω μοτοσυκλέτα και φανταστείτε ότι δεν χωράω να παρκάρω (με ασφάλεια) ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.Ίσως με πείτε υπερβολικό αλλά πιστέψτε με, ισχύει.

Το γελοίο της κατάστασης ποιο είναι?

Όταν παρκάρω την μηχανή (έπειτα από ώρα) ανάμεσα στα αυτοκίνητα της κυρίας, τότε μου λέει "μην παρκάρεις εδώ γιατί τα αυτοκίνητα φορτώνουν-ξεφορτώνουν και μπορεί να γίνει καμιά ζημιά.Βάλτην στο απέναντι πεζοδρόμιο".

Όταν παρκάρω απέναντι, ο κύριος με το φορτηγάκι λέει "μην την βάζεις εδώ, γιατί παρκάρω το φορτηγό και δεν χωράω με τις μανούβρες".

Ο δε κύριος που έχει τα της μεταπώλησης (τα 5-6) τα έχει παρκάρει τόσο κοντά το ένα στο άλλο που δεν χωράει ούτε πεζός ανάμεσα!!

Και βέβαια συζητάμε για το πλάτος ή και τον χώρο που καταλαμβάνει μια μηχανή παρκαρισμένη κάθετα στον δρόμο και όχι κανενός αυτοκινήτου.

Βεβαίως δεν έχω ασχοληθεί με κανέναν από τους ισχυρισμούς τους και συνεχίζω και παρκάρω όπου βρω στον ίδιο δρόμο, αλλά φοβάμαι για την μηχανή μην τυχόν και συμβεί τίποτα μιας και ήδη υπάρχει περστατικό (μικρής ζημιάς ευτυχώς) στον ίδιο δρόμο.

Φυσικά και δεν υπάρχει η παραμικρή ειδική πινακίδα για στάθμευση για κανένα αυτοκίνητο σε αυτό τον δρόμο.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω (και νομικά αν και εφόσον γίνεται) ή/και πως θα μπορούσα να καλυφθώ σε περίπτωση ζημιάς.

Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για το τεράστιο ποστ αλλά θα ήθελα να γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες που με οδήγησαν να το κάνω.

Ευχαριστώ

Journeyman

Δημοσ.

Το μόνο παράνομο είναι οι σιδεριές που κατεβάζει η κυρία για να δεσμεύει θέσεις (ακόμα και άδεια για θέσεις στάθμευσης να έχει, πρέπει να υπάρχουν πινακίδες και όχι αντικείμενα στον δρόμο). Κατά τα άλλα δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι αν δεν είναι συζητήσιμοι.

Για περίπτωση ζημιάς δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι αν δεν υπάρχουν μάρτυρες είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις ποιός την έκανε.

Δημοσ.

Ε και συ να πω ότι είχες κανένα φορτηγό:-D

Άφησε την λίγο παραπέρα, περπάτησε λιγάκι

Φιλικά

Το παράπονό μου πάντως για τις μοτο είναι ότι τις αφήνουν όπου ναναι, όπως να ναι και αχρηστεύουν θέσεις παρκιν.

Δημοσ.

Το παράπονό μου πάντως για τις μοτο είναι ότι τις αφήνουν όπου ναναι, όπως να ναι και αχρηστεύουν θέσεις παρκιν.

επειδή έχει αναφερθεί και άλλη φορά, νομίζω πως σε μια θέση πάρκιν έχει το ίδιο δικαίωμα να βάλει κάποιος το αυτοκίνητο και τη μηχανή του (οριζόντια να την πιάνει ολόκληρη)

Δημοσ.

Το να παρκαρουν με ηλιθιο τροπο ωστε να κρατανε θεσεις παρκιν δυστυχως δεν ειναι παρανομο...

Το να βαζουν οποιοδηποτε αντικειμενο για να κρατανε θεσεις ειναι παρανομο...

Το να σου λενε να μην παρκαρεις την μηχανη σου αναμεσα στα αμαξια τους ειναι απαραδεκτο...

Αν σου την χτυπησουν πρεπει να υπαρχει αυτοπτης μαρτυρας αλλιως δεν βγαζεις ακρη...

Μην μασας και παρκαρε την οπου θες, αρκει να μην ενοχλεις την κυκλοφορια...

Εξηγησε στην κυρια και τον κυριο οτι δεν ειναι μονο η μηχανη που μπορει να την χτυπησει κατα λαθος καποιος, αλλα και τα αμαξια τους (ευγενικα και με χαμογελο παντα) ;)

Δημοσ.
επειδή έχει αναφερθεί και άλλη φορά, νομίζω πως σε μια θέση πάρκιν έχει το ίδιο δικαίωμα να βάλει κάποιος το αυτοκίνητο και τη μηχανή του (οριζόντια να την πιάνει ολόκληρη)

Για το προβλημα που εχει ο φιλος το μονο που μπορεις να κανεις ειναι για τις σιδεριες. Φοβερα εκνευριστικο αλλα και παρανομο. Αν θελει η εν λογο κυρια ας παρει αδεια για το parking.

Δεν ξερω αμα ισχυει αλλα δεν γινετε να φτιαξει ο δημος καποια κομματια του δρομου με μπαρες και τετοια για να παρκαρουν μηχανες!!!!

Δεν μπορω να βλεπω αυτο το χαλι για μενα που βαζει ο αλλος την μηχανη του σαν να ειναι αμαξι ενω ανετα θα μπορουσε να το βαλει καπου πιο βολικα για ολους που εχουνε αυτο το προβλημα με το παρκαρισμα.

Δημοσ.

Ξέρεις πόσες φορές μου έχουν ρίξει κάτω την μηχανή κάφροι αμαξάδες;

Δημοσ.

οπως σ ειπαν μονο οι σιδεριες κ καθε αλλο αντικειμενο στο δρομο ειναι παρανομο κ μονο.

αν γουσταρεις τσαμπουκα βαλτην οριζοντια κατω στο πεζοδρομιο πιανοντας ολοκληρη θεση αυτοκ.ετσι ειναι κ η νομιμη θεση παρκαρισματος-αν σ πουν μα μου παιρνεις τηλ 100 κ ερχεται κ ασε να την πατησουν μονοι τους,μην ξεχασεις να πεις να τους κοψουν κληση για τις σιδεριες στους παλιοβλαχους π νομιζουν οτι ειναι τσιφλικι τους-.

Αλλα αν την βαζεις πανω στο πεζοδρομιο το ιδιο παρανομος εισαι κ συ αλλα για δικο σ καλο καλυτερα να την βαζεις πανω στο πεζοδρομιο π εχεις λιγοτερες περιπτωσεις να στην ριξουν κατω.

αντι να λενε ευχαριστω π υπαρχουν ριψοκινδυνα ατομα με μηχανη π βοηθουν στο προβλημα κινηση-παρκαρισμα κανουν κ τους εξυπνους,αλλα π να το σκεφτουν...

Δημοσ.
Ξέρεις πόσες φορές μου έχουν ρίξει κάτω την μηχανή κάφροι αμαξάδες;

Καταλαβαίνω.

Αλλά είναι φοβερά εκνευριστικό να ψάχνεις μια ώρα για παρκάρισμα, να βρίσκεις την πολυπόθητη θέση και στη μέση να βρίσκεται ένα παπάκι.

Όλοι δίκιο έχουμε αλλά που να το βρούμε.

Δημοσ.

μονο και μονο οτι ειναι μηχανη, πρεπει να υπαρχει σεβασμος και προσοχη μην την χτυπησουν γιατι η μηχανη εκ΄των πραγματων δεν πιανει πολυ χωρο, και στο πεζοδρομιο αλλα και γενικα στην κυκλοφορια....

ειναι λυπητερο να γινονται τετοια πραγματα απο τους κατοχους αυτοκινητων

(εγω εχω αυτοκινητο..και συντομα μηχανη)

Δημοσ.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να έχετε παρκάρει κανονικά το αυτοκίνητο αφήνοντας μια λογική απόσταση από το μπροστινό και πίσω αυτοκίνητο ώστε να μπορείτε να ξεπαρκάρετε εύκολα και όταν πάτε να το πάρετε βρίσκετε από μια μηχανή παρκαρισμένη σε αυτά τα κενά με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνετε αμέτρητες μανούβρες για να ξεπαρκάρετε, προσέχοντας ταυτόχρονα να μην ακουμπήσετε κάποια από τις 2 και την ρίξετε πάνω στο άλλο αυτοκίνητο;

Εμένα πολλές...

Δημοσ.
Πόσες φορές σας έχει τύχει να έχετε παρκάρει κανονικά το αυτοκίνητο αφήνοντας μια λογική απόσταση από το μπροστινό και πίσω αυτοκίνητο ώστε να μπορείτε να ξεπαρκάρετε εύκολα και όταν πάτε να το πάρετε βρίσκετε από μια μηχανή παρκαρισμένη σε αυτά τα κενά με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνετε αμέτρητες μανούβρες για να ξεπαρκάρετε, προσέχοντας ταυτόχρονα να μην ακουμπήσετε κάποια από τις 2 και την ρίξετε πάνω στο άλλο αυτοκίνητο;

Εμένα πολλές...

+1 και από εμένα. Plus ότι έχω βρει άπειρες φορές το αυτοκίνητο μου (που έχω παρκάρει κανονικά) γρατζουνισμένο από μηχανές που κάνουν σφήνες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...