Chupacabra Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 @ raven3x7 Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου το όνομα Κύλωνας...το όνομα είναι αναφορά στον αρχαίο Αθηναίο Κύλωνα, ο οποίος προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα στην Αθήνα, το οποίο κατέληξε σε μεγάλη σφαγή ( Κυλώνειο Άγος - ring any bells?). Από την στιγμή μάλιστα που τόσα και τόσα ονόματα στο BSG είναι παρμένα από την Ελληνική Μυθολογία (Anastasia Dualla, Kallandra Tyroll, Adama (Αδάμας - διαμάντι), Kara Thrace - Θράκη, Athena, Hera κλπ), όπως και όλοι οι πλανήτες και το Δωδεκάθεο σαν επικρατούσα θρησκεία, δεν καταλαβαίνω που βλέπεις το παράξενο και σε κάνει να ROFL... Στην τελική, έτσι το μεταφράζουν και τα -ικανότατα στη μετάφραση- παλληκάρια του GreekTVSubs. Κάτι θα ξέρουν... Αλλά αν θέλεις, για να σου ακούγεται πιο ωραία, θα το γράφω Cylon ( made in the Us of A, Ohio, Texas). Anyway, η σειρά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο που μας έχει συνηθίσει...αργή ανάπτυξη στα πρώτα επεισόδια της σαιζόν, με σταδιακή κορύφωση της έντασης, η οποία σίγουρα θα οδηγήσει σε αριστουργηματικό φινάλε! Με διαφορά η πιο καλοδουλεμένη σειρά που παίζεται αυτή την στιγμή (εξαιρώ το Lost, γιατί εκεί η ετυμηγορία θα βγει σε 2 χρόνια)
porco_rosso21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Ξερει κανεις,ποτε βγαινει το καινουριο?μετα το τελευταιο αριστουργηματικο επεισοδιο,με το απιστευτο φιναλε,περιμενω σε αναμμενα καρβουνα...
tonypapadovic Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Λογικά θα το έχουμε νωρίτερα του αναμενόμενου, δηλαδή αύριο το βράδυ, γιατί θα παιχτεί πρώτα στο αγγλικό SkyOne. Στο Sci-Fi κανονικά στις 30/05! Στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου (καλά και σε κάθε επεισόδιο!) όλοι μείναμε :shock:
Toufas Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 @ raven3x7 Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου το όνομα Κύλωνας...το όνομα είναι αναφορά στον αρχαίο Αθηναίο Κύλωνα, ο οποίος προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα στην Αθήνα, το οποίο κατέληξε σε μεγάλη σφαγή ( Κυλώνειο Άγος - ring any bells?). Από την στιγμή μάλιστα που τόσα και τόσα ονόματα στο BSG είναι παρμένα από την Ελληνική Μυθολογία (Anastasia Dualla, Kallandra Tyroll, Adama (Αδάμας - διαμάντι), Kara Thrace - Θράκη, Athena, Hera κλπ), όπως και όλοι οι πλανήτες και το Δωδεκάθεο σαν επικρατούσα θρησκεία, δεν καταλαβαίνω που βλέπεις το παράξενο και σε κάνει να ROFL... Στην τελική, έτσι το μεταφράζουν και τα -ικανότατα στη μετάφραση- παλληκάρια του GreekTVSubs. Κάτι θα ξέρουν... Αλλά αν θέλεις, για να σου ακούγεται πιο ωραία, θα το γράφω Cylon ( made in the Us of A, Ohio, Texas). Anyway, η σειρά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο που μας έχει συνηθίσει...αργή ανάπτυξη στα πρώτα επεισόδια της σαιζόν, με σταδιακή κορύφωση της έντασης, η οποία σίγουρα θα οδηγήσει σε αριστουργηματικό φινάλε! Με διαφορά η πιο καλοδουλεμένη σειρά που παίζεται αυτή την στιγμή (εξαιρώ το Lost, γιατί εκεί η ετυμηγορία θα βγει σε 2 χρόνια) δεν διαφωνω στα ονοματα, αλλα τα αγγλικα ονοματα γιατι να τα μεταφρασεις? αστα οπως ειναι.... jack bauer =ιακωβος μπαουερ?
Members gsarig Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Members Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 δεν διαφωνω στα ονοματα, αλλα τα αγγλικα ονοματα γιατι να τα μεταφρασεις? αστα οπως ειναι.... jack bauer =ιακωβος μπαουερ? Ιάκωβος Βαουέρος... Για να μην πούμε για τον Jack Sheppard του Lost, που θα μπορούσε άνετα να γίνει Ιάκωβος Βοσκόπουλος.
capitan Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Το BSG είναι με διαφορά η καλύτερη σειρά που έχω δει. Έχει θέσει το πήχη πολύ ψηλά απ' όλες τις απόψεις. Ειδικά τα τελευταία επεισόδια οδηγούν σε μεγάλη κορύφωση.
tonypapadovic Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Εντάξει, πάντως λίγα ονόματα μεταφράζονται, έτσι δεν είναι; Το Hera, λογικό δεν είναι να γίνει Ήρα για παράδειγμα; Η Ντουάλα ε, Αναστασία λέγεται, τι Αναστέιζια;! Το Κύλωνας προσωπικά μου αρέσει πολύ πιο πολύ από το Σάιλονς (οπτικά). Βέβαια στα DVD της πρώτης σεζόν που έχουν βγει στα ελληνικά, τους μεταφράζουν Σάικλονς (ΛΟΛ). Φίλε capitan, έτσι είναι όπως λες, είναι ένα αριστούργημα.
porco_rosso21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Η σειρα ρε απλα δν υπαρχει,ειναι η απολυτη σειρα sci fi κ οχι μονο...κατι ασχετο,δεν ξερω αν εχει αναφερθει πιο νωρις...θα συνεχισει καλοκαιρι,μεχρι να τελειωσει κ τα 20 επεισοδεια(τοσα δν ειναι?),ή θα κανει κανα Break κ σεπτεμβρη μετα η συνεχεια???
tonypapadovic Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 break στα 10 επεισόδια και μετά... βλέπουμε. I hate to say, αλλά μπορεί και 2009
porco_rosso21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 break στα 10 επεισόδια και μετά... βλέπουμε. I hate to say, αλλά μπορεί και 2009 :shock::shock::shock::shock::shock:εγκεφαλικοοο.... ελπιζω παντως(κ ειμαι κ αρκετα σιγουρος)πως 10ο επεισοδιο θα εχουμε τον 5ο Cylon....ε,μην παει κ η αναμονη για τα αλλα ετσι..κατι θα πρεπει να μας δωσουν...:fear:
capitan Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Κάτι ακούστηκε για ούτε μια, ούτε 2 αλλά τρεις BSG ταινίες, όταν τελειώσει η σειρά. Προς το παρόν μόνο φήμες όμως, μακάρι να επαληθευτούν. Είναι κ το spin off το Caprica βέβαια, κάπως θα τη βολέψουμε.
raven3x7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 @ raven3x7 Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου το όνομα Κύλωνας...το όνομα είναι αναφορά στον αρχαίο Αθηναίο Κύλωνα, ο οποίος προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα στην Αθήνα, το οποίο κατέληξε σε μεγάλη σφαγή ( Κυλώνειο Άγος - ring any bells?). Από την στιγμή μάλιστα που τόσα και τόσα ονόματα στο BSG είναι παρμένα από την Ελληνική Μυθολογία (Anastasia Dualla, Kallandra Tyroll, Adama (Αδάμας - διαμάντι), Kara Thrace - Θράκη, Athena, Hera κλπ), όπως και όλοι οι πλανήτες και το Δωδεκάθεο σαν επικρατούσα θρησκεία, δεν καταλαβαίνω που βλέπεις το παράξενο και σε κάνει να ROFL... Στην τελική, έτσι το μεταφράζουν και τα -ικανότατα στη μετάφραση- παλληκάρια του GreekTVSubs. Κάτι θα ξέρουν... Αλλά αν θέλεις, για να σου ακούγεται πιο ωραία, θα το γράφω Cylon ( made in the Us of A, Ohio, Texas). Anyway, η σειρά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο που μας έχει συνηθίσει...αργή ανάπτυξη στα πρώτα επεισόδια της σαιζόν, με σταδιακή κορύφωση της έντασης, η οποία σίγουρα θα οδηγήσει σε αριστουργηματικό φινάλε! Με διαφορά η πιο καλοδουλεμένη σειρά που παίζεται αυτή την στιγμή (εξαιρώ το Lost, γιατί εκεί η ετυμηγορία θα βγει σε 2 χρόνια) Έχει λογική η σκέψη σου αλλά ειδικά για τους Cylons δεν υπάρχει καμία πηγή που να επιβεβαιώνει αυτό που λες. Επίσης το όνομα κύλωνας λογικά θα ήταν στα αγγλικά kylon και όχι cylon. Απλός αντέδρασα γιατί βρίσκω την ελληνοποίηση ξένων λέξεων γελοία προσωπικά. Έχω πολύ σεβασμό για τη δουλειά που κάνουν τα παιδιά από το GreekTVSubs αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνώ με όλες τις επιλογές τους. Παρεμπιπτόντως διαβάζοντας το παρακάτω δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ ότι υπάρχει κάποια σύνδεση link Το Αναστασία από όσο ξέρω είναι χριστιανικό όνομα.
stranger_77x Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μετα και το τελευταιο επεισοδιο, ενα εχω να πω. Η σειρα ειναι σε μια κατιγορια απο μονη της, ειναι χωρις κανενα συναγονισμο η καλυτερη σειρα αυτην την στιγμη, και μια απο τις καλυτερες σειρες ever. Tο επεισοδιο δεν εχει νοιμα να το σχολιασω απλα απιστευτο.
porco_rosso21 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Περιμενω subs για να το απολαυσω...1 More to go..κ μετα του χρονου παλι...μλκια....ελπιζω σε μεγαλες αποκαλυψεις στα τελευταια 2 επεισοδεια...
Chupacabra Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Έχει λογική η σκέψη σου αλλά ειδικά για τους Cylons δεν υπάρχει καμία πηγή που να επιβεβαιώνει αυτό που λες. Επίσης το όνομα κύλωνας λογικά θα ήταν στα αγγλικά kylon και όχι cylon. Απλός αντέδρασα γιατί βρίσκω την ελληνοποίηση ξένων λέξεων γελοία προσωπικά. Έχω πολύ σεβασμό για τη δουλειά που κάνουν τα παιδιά από το GreekTVSubs αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνώ με όλες τις επιλογές τους. Παρεμπιπτόντως διαβάζοντας το παρακάτω δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ ότι υπάρχει κάποια σύνδεση link Το Αναστασία από όσο ξέρω είναι χριστιανικό όνομα. Έψαξα λίγο για αναφορές στον Κύλωνα και βρήκα αυτά : http://www.ancientlibrary.com/smith-bio/0920.html (περίπου στη μέση της σελίδας, έχει την βιογραφία του - πρόσεξε την αγγλική γραφή του ονόματος.) Επίσης, μία μικρή συζήτηση fan του BSG, σχετικα με την προέλευση του ονόματος Cylon (καμμία περίπτωση δεν την θεωρώ αξιόπιστη πηγή, απλά δείχνει ότι "παίζει" γενικά σαν πιθανότητα) : http://www.mediablvd.com/forums/index.php?showtopic=11428 (δες το post #4) Όπως και να έχει, η σειρά έχει πολύ βάθος και, κατά τη γνώμη μου, κακώς δεν έχει διαδοθεί τόσο όσο τα LOST, Prison Break, Heroes. Τώρα, όσον αφορά τα ονόματα, δεν τα χαλάσουμε εκεί . Τουλάχιστον αυτή η σειρά δεν μας δίνει και πολλά δικαιώματα για κριτική, οπότε ασχολούμαστε με τα ψιλοπράγματά της !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.