Προς το περιεχόμενο

Battlestar Galactica: Season 4

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
τον Σεπτέμβριο η πρώτη ταινία με τίτλο plan

το καλοκαίρι ξεκινάει το καινούριο σήριαλ με τίτλο caprica που θα διαδραματίζεται πρίν τα γεγονότα του bsg.

Ναι, αλλά αυτά δεν θα είναι συνέχεια της σειράς (μετά το τέλος της σειράς) ...

Για τέτοια συνέχεια (όπως τα x-files) θα έπρεπε να δώσουν ακόμη πιο κακό τέλος: να τους αφήσουν στο διάστημα και οι κύλωνες να τους κυνηγούν ....

Να μην την ισοπεδώνουμε την σειρά, ούτε σε εμένα άρεσε το τέλος πολύ μελό το έκαναν αλλά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, ήταν μια από τις καλύτερες σειρές Sci-fi που έχουν βγεί ποτέ.

Κάθε ένας έχει την άποψή του.

Για μένα τα κάνανε σαλάτα γενικώς. Τόσο χάλια που και τα παλιά επεισόδια (που ήταν καλά) δεν έχουν πια νόημα. Ας πούμε όλα εκείνα με την "φαντασίωση 6" ... πως να τα ξαναδούμε τώρα; Πως και δεν μαζεύτηκαν ο Μπάλταρ, η 6, ο "Άγγελος Μπάλταρ" και η "Άγγελος 6", όλοι μαζί να κάνουν μια καλή παρτούζα! :eek::eek::eek:

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Αν υπάρχει θεληση, και υποψία ότι θα πιάσει, πάντα βρισκεται ένας τρόπος για τη συνέχιση της ιστορίας. (Και όντως υπάρχουν πολλοί...)

Για να δούμε τι θα πιάσει και η Caprica του χρόνου, που θα είναι σε δραματικό ύφος (; ).

Η δική μου πάντως άποψη είναι ότι το φινάλε δεν χαλάει την υπολοιπη σειρά, και ότι με εξαίρεση ένα επεισόδιο (Deadlock) η 4η season κινήθηκε σταθερά σε πολύ καλά επίπεδα.

Βασικά όχι μόνο δεν την χαλάει το φινάλε. Την απογειώνει. Και, αλήθεια, το πιο σοβαρό "πρόβλημα" που βλέπω είναι ότι σου λέει "I had told you so from the very start!" (και απο αυτή την έννοια θεωρώ λάθος το συμπέρασμα περι εύκολης λύσης και "απο μηχανούς θεού"), ενώ οι περισσότεροι ψαχνόμασταν με πιο far fetched εξηγήσεις.

Επίσης ολοκληρωνει, δίνει τέλος στους χαρακτήρες της (κάτι που γινόταν και κατά τη διάρκεια της 4ης season για μερικούς από νωρίς άτυχους) και σε κάποιους δινει την ευκαιρία να εξιλεωθούν ή τουλάχιστο να εκτιμηθούν οι πράξεις τους από μια άλλη σκοπια, ειδικά σε όσους ήταν ή έγιναν αντιπαθητικοί.

Στο DVD της season 4.5 θα υπάρχει μια extended εκδοχή για το Daybreak, που θα προσθέτει 15-20 λεπτά διάρκειας. Extended εκδοχές αναμένονται και για αλλα επεισόδια (Islanded in a Stream of Stars και A Disquiet Follows My Soul και ελπίζω για το Deadlock που ήταν εμφανώς πετσοκομμένο).

P.S. Αν δεν αναφέρθηκε ήδη, φήμες λένε για ταινία κινηματογραφική ταινία Battlestar Gallactica, που ίσως βασιστεί στην πρωτότυπη εκδοχή της ιστοριας (και όχι στην reimagined του Moore).

Δημοσ.
Ας πούμε όλα εκείνα με την "φαντασίωση 6" ... πως να τα ξαναδούμε τώρα; Πως και δεν μαζεύτηκαν ο Μπάλταρ, η 6, ο "Άγγελος Μπάλταρ" και η "Άγγελος 6", όλοι μαζί να κάνουν μια καλή παρτούζα! :eek::eek::eek:

lol lol Πάω πάσο. :lol::lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.
Πως και δεν μαζεύτηκαν ο Μπάλταρ, η 6, ο "Άγγελος Μπάλταρ" και η "Άγγελος 6", όλοι μαζί να κάνουν μια καλή παρτούζα! :eek::eek::eek:[/quote']lol lol Πάω πάσο. :lol::lol::lol::lol::lol:

Ας ελπίσαουμε ότι θα είναι στα "extended" :lol::lol:

Δημοσ.

Το τέλος δεν ήταν καθόλου καλό και μου χάλασε την άποψη για μια σειρά που είχε ξεκινήσει τόσο καλά!

Πραγματικά μου φάνηκε πολύ κλισέ και χαζό, και οτιδήποτε άλλο θα ήταν δέκα φορές καλύτερο!

• 7 μήνες μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Εδώ και λίγες ημέρες "κυκλοφόρησε" και το The Plan στην DVD και Bluray (ripped) εκδοχή του. Επίσημα κυκλοφορεί στις 27 Οκτωβρίου και τηλεοπτικά θα μεταδοθεί μάλλον μέσα στο 2010.

(Δεν το έχω δει ακόμα, οπότε περισσότερα σχόλια αργότερα)

Review από IGN (φυσικά με πολλά spoilers)

Δημοσ.

Συμφωνω με το review του ign.

Η "ταινια" μου φανηκε καπως περιεργη. Δεν μας ειπε κατι σημαντικο που δεν ξεραμε και ο τροπος που εξελισσοταν, οι εναλλαγες απο το ενα story στο αλλο δεν εγιναν και με τον καλυτερο τροπο. Σα να ελειπε ρυθμος μου φανηκε.

Τεραστιο μειονεκτημα η ελλειψη νεων σκηνων με Ανταμα, Λωρα, Σταρμπακ, Λη κλπ.

Βλεπεται ευχαριστα παντως, αλλα κατα τη γνωμη μου δεν πλησιαζει καν σε ποιοτητα τα (ορισμενα) αριστουργηματικα επεισοδια της σειρας.

• Moderators
Δημοσ.
Συμφωνω με το review του ign.

Η "ταινια" μου φανηκε καπως περιεργη. Δεν μας ειπε κατι σημαντικο που δεν ξεραμε και ο τροπος που εξελισσοταν, οι εναλλαγες απο το ενα story στο αλλο δεν εγιναν και με τον καλυτερο τροπο. Σα να ελειπε ρυθμος μου φανηκε.

Τεραστιο μειονεκτημα η ελλειψη νεων σκηνων με Ανταμα, Λωρα, Σταρμπακ, Λη κλπ.

Βλεπεται ευχαριστα παντως, αλλα κατα τη γνωμη μου δεν πλησιαζει καν σε ποιοτητα τα (ορισμενα) αριστουργηματικα επεισοδια της σειρας.

Συμφωνώ και εγώ σε γενικά πλαίσια. Ήταν σαφώς πιο αδύναμη από το Razor (την άλλη τηλεταινία του BSG του Moore) και ως συνολικό αποτέλεσμα κατάφερε μόνο να ξυπνήσει αναμνήσεις από τη σειρά και να δώσει έμφαση (με κάπως σοκαριστικό τρόπο ενίοτε :fear:) σε συγκεκριμένα πράγματα και πλευρές χαρακτήρων που πάνω κάτω ήδη γνωρίζαμε.

Αυτό που με χάλασε περισσότερο ήταν αυτή η έλλειψη ρυθμού και καθαρού στόχου. Μπορώ να καταλάβω τι ήθελε να πει το σενάριο, αλλά οι δύο ώρες ταινίας με πολλή επαναχρησιμοποίηση υλικού και άπλωμα της εξιστόρησης σε μεγάλη έκταση χρόνου, δεν βοήθησαν τελικά και από κάποια στιγμή και μετά έβλεπα γιατί απλά ήταν... περισσότερο Battlestar Gallactica. :-) Οπότε, όχι κάτι κορυφαίο, σίγουρα όχι για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τη σειρά (έχει πάρα πολλά spoilers γι'αυτούς) αλλά μια καλοδεχούμενη ... προσθήκη στην ιστορία του BSG.

Μέχρι την .. Caprica

Δημοσ.

Το καλυτερο σημειο παντως ειναι η μουσικη των τιτλων τελους που ειναι διασκευη των εναρκτηριων τιτλων. Απιστευτο, μου αρεσε υπερβολικα :-)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Να πω κατι ρε παιδιά. εχω αρχίσει να κατεβάζω αυτή τη σειρά απο SiNNErs 720p και η ποιότητα είναι χάλια. Καμια σχεση με τα αντιστοιχα Fringe που βγαζoυν Οι SInners.

Tα εχει δει κανείς?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...