Προς το περιεχόμενο

Εύκολη η "απάτη" στο hwbot.org

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το να κάνεις υψηλά σκορ στο hwbot.org απαιτεί χρήματα για το hardware και την ψύξη, χρόνο και μεράκι για δοκιμές. Το πόσοι διαθέτουν όλα αυτά δε μπορώ να το ξέρω. Προσπάθησα όμως να διαπιστώσω αν μπορεί κανείς να βγει πρώτος χωρίς έξοδα και κόπο.

Ορίστε λοιπόν η δοκιμή:

1. CPU-Z - 8310.45 mhz - pusher (H.O.T. (Hellas O/C Team))

2. CPU-Z - 6004.5 mhz - pusher (H.O.T. (Hellas O/C Team))

3. PiFast - 41.39 sec - pusher (H.O.T. (Hellas O/C Team))

Όλ' αυτά τα σκορ επιτεύχθηκαν μέσα σε 5 λεπτά το καθένα με τη βοήθεια του MS Paint χωρίς έξοδα και κόπο.

Το hardware που διαθέτω εύκολα μπορείτε να το δείτε στα υπόλοιπα scores που έχω ανεβάσει τα οποία είναι και πραγματικά. Δε χρησιμοποίησα κανένα άλλο hardware ή τρόπο ψύξης παρά τα όσα φαίνεται να ισχύουν στα 3 links που έδωσα παραπάνω.

Να επαναλάβω πως η διαδικασία τροποποίησης των screenshots είναι γελοία και δε διαρκεί πάνω από 5 λεπτά για το καθένα. Τα συμπεράσματα βγάλτε τα μόνοι σας!

Τα τρία scores φυσικά πρέπει να γίνουν block αν και αμφιβάλλω αν είναι τα μόνα φτιαχτά!!! (Δε μιλάω για την ομάδα μας (H.O.T.) ούτε για συγκεκριμένα άτομα. Σίγουρα υπάρχουν και άτομα που ασχολούνται πραγματικά και πετυχαίνουν εξωφρενικά ρεκόρ.)

Στα screenshots στις σελίδες των submit αναφέρεται πως όποια εφαρμογή στα υποδείγματα είναι σε κόκκινο πλαίσιο πρέπει να συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε στο screenshots. Μιλώντας με super moderator του hwbot.org για μία περίπτωση στην οποία είχα κάνει report γιατί έλειπε ένα παράθυρο από τα απαιτούμενα μου είπε πως δεν έχει πρόβλημα κι αν έπρεπε να γίνουν block όσα scores έχουν τέτοιες παραλείψεις θα έπρεπε να αφαιρεθούν χιλιάδες.

Μετά από τη δοκιμή που έκανα εγώ καταλήγω πως πρέπει να γίνεται το αντίθετο. Ίσως η έλλειψη κάποιας εφαρμογής στο screenshot να έγινε εξαιτίας κάποιας δυσκολίας αλλοίωσής του.

Φυσικά πιο ασφαλή είναι τα αποτελέσματα τα οποία ανεβαίνουν σε σελίδες όπως του futuremark. Η αλλοίωσή τους χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις. Δεν είναι βέβαια αδύνατη. Π.χ. υπάρχουν εκδόσεις του utorrent και του Azureus οι οποίες έχουν πειραχτεί ώστε να αυξάνουν κατά ένα ποσοστό προκαθορισμένο ή κατ' επιθυμία του χρήστη τον όγκο του upload. Δε γνωρίζω αν κυκλοφορούν βέβαια τέτοιες crackαρισμένες εκδόσεις των προγραμμάτων της futuremark ή του CPU-Z.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι το δοκιμασα και εγω.Ητανε πανευκολο αλλα τους ενημερωσα και το μπλοκαρανε(δδν μου δαινοτανε σωστο απο τα 4,κατι να ειμαι στα 6-8 και τους το ειπα.Αλλα ειναι πανευκολο.Αμα θεω δηλ. περναω και τον hipro5.Χε.

το θέμα είναι ότι το Overclocking είναι Hobby αν το δεις έτσι δεν κλέβεις τώρα αν πάει ο κάθε κατεστραμμένος για να κερδίσει points τότε τι να πω :(

Για τους κορυφαίους των κορυφαίων παίζεται και χρηματικό όφελος... Άρα εκεί μπαίνει και άλλο κίνητρο!

Διάβασε στο thread του thelab (http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=42813) και θα δεις περισσότερα!

Πάντως το να είναι κανείς μέλος κάποιας ομάδας και ταυτόχρονα moderator του hwbot.org δε νομίζω ότι βοηθάει και πολύ στην αξιοπιστία των αποτελεσμάτων!

το έχω δει το thread στο Lab και κατ εμε σε άρπαξαν άσχημα χωρίς λόγο πάντως έπρεπε να το ξέρεις ότι μπορείς να κλέψεις εύκολα και ότι παίζονται και αλλα από πίσω για αυτό και το σχόλιο μου για το hobby ;)

όσο για τον χρηστη που λες νομίζω είναι σε άλλη ομάδα και όχι σε αυτήν που είσαι εσύ http://www.hwbot.org/profile.team.do?teamId=1455

για το pious θα κάνουν mod εκεί δεν μπορώ να σου πω :) λογικά θα έχει κάποια αξιοπιστία για να τον κάνανε ;)

το έχω δει το thread στο Lab και κατ εμε σε άρπαξαν άσχημα χωρίς λόγο πάντως έπρεπε να το ξέρεις ότι μπορείς να κλέψεις εύκολα και ότι παίζονται και αλλα από πίσω για αυτό και το σχόλιο μου για το hobby ;)

όσο για τον χρηστη που λες νομίζω είναι σε άλλη ομάδα και όχι σε αυτήν που είσαι εσύ http://www.hwbot.org/profile.team.do?teamId=1455

για το pious θα κάνουν mod εκεί δεν μπορώ να σου πω :) λογικά θα έχει κάποια αξιοπιστία για να τον κάνανε ;)

Δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο χρήστη ο οποίος μπορεί να είναι καθ' όλα αξιόπιστος! Αναφέρομαι στη δυνατότητα που υπάρχει να είναι παράλληλα κάποιος και διαγωνιζόμενος και κριτής! Προσωπικά δε μου κάθεται καθόλου καλά... Και πιθανότατα δε θα είναι ο μόνος που έχει αυτή τη διπλή ιδιότητα.

Όσο για το http://www.outofspecs.gr/ κρίμα που δε συνέδραμε κι αυτό στη H.O.T. Και μόνο του έχει καλή κατάταξη. Θα μπορούσε να βοηθήσει... Δεν καταλαβαίνω γιατί δε συνέδραμε...

Ή μάλλον μόλις κατάλαβα. Στα Team awards ή gred7.pngOutOfSpecs.Gr έχει και το εξής:

Team awards

trophyplatxe0.gif: this team financially supports hwbot.org

Το ότι μπορείς να κλέψεις πανεύκολα είναι δεδομένο. Και αν κλέψεις με κάποιο μέτρο δε θα πιαστείς και ποτέ. Ειδικά με τον κανόνα που απαιτεί verification link μόνο αν είσαι στην πρώτη 20άδα. Κι εγώ να φανταστείς ότι πήρα πόντους από ένα παγκόσμιο ρεκόρ για το οποίο δεν είχα δώσει ούτε verification link :lol:.

Αν όμως το κλέψιμο είναι τόσο εύκολο άρα και ευρύτατα διαδεδομένο δε βλέπω γιατί πρέπει να συμμετάσχει κανείς σε ένα στημένο αγώνα για το hobby. Αν κάποιος αγαπά πραγματικά το O/C αυτός θα είναι και ο πρώτος που θα φύγει από μια τέτοια κατάσταση.

Λυπάμαι για τα συνεχόμενα posts αλλά μόλις είδα ότι έχω λάβει αυτό το mail:

προς [email protected],

[email protected],

[email protected]

ημερομηνία 9 Οκτ 2007 7:04 μμ

θέμα Ban of Pusher

στάλθηκε-από gmail.com

Dear sir,

One of your team members, Pusher, was banned today as he was caught faking results and posting them on the site. We have found a thread about it too ( http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=42813), he seems to be very proud about it.

We have no other option than to ban the user for 100 years, which equals to a lifetime ban. You can always contact us for more information.

Kind regards,

The HWBot crew.

Μεταξύ των άλλων υπάρχει και η φράση "he seems to be very proud about it.". Δε ξέρω ποιος του έκανε τη μετάφραση αλλά σίγουρα δεν την έκανε σωστά! Ειλικρινά λυπάμαι που κάποιοι έχουν ως στόχο την παραπληροφόρηση... Κρίμα...

Υ.Γ. Ta mail τα έχω "κρύψει" για ευνόητους λόγους.

όπως είδες σύμφωνο με τον effect από το άλλο site για την outofspecs δεν μίλησα για το ότι υποστηρίζουμε το hwbot χρηματικά ;) και το γιατί δεν ενώνεται με την HOT είναι μεγάλη ιστορία δυστυχώς :( σε γενικές γραμμές πάντως σύμφωνο μαζί σου αλλα όπως είδες πάντα το σωστό βγαίνει λάθος :(

Ρε παιδιά, έχουμε ξεφύγει τελείως γαμώτο ... Το o/c είναι απλά και μόνο ένα HOBBY, ένας τρόπος να ξεσκάς, να ξεφεύγεις από την αννοία και την πλήξη της καθημερινότητας (εφόσον το γουστάρεις λέμε !) ... Από εκεί και πέρα, προσωπικά πιστεύω ότι από τη στιγμή που σε κάποιον οι πρώτες θέσεις γίνουν έμμονη ιδέα - αυτοσκοπός, καλύτερα να σταματήσει τα benches ... Όχι μόνο αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί, αλλά και ταυτόχρονα προσβάλλει όλους τους υπόλοιπους που με δίκαια μέσα και προπάντων πολυυυυ χρήμα (& χρόνο) καταφέρνουν επάξια να είναι πρώτοι παγκοσμίως ... Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά κυρίως στο φαινόμενο του o/c - earn money for a living ... ! :mad: Τί να πώ πλέον ? Όσο για το αν καταφέρει κάποιος να κλέψει, το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνεται (όπως εξάλλου συμβαίνει και στην πραγματική ζωή) το θέμα είναι αν πρέπει ή όχι ? Η επιλογή αυτή είναι υποκειμενικό θέμα του κάθε ατόμου, φανερώνοντας όμως τον πραγματικό του χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις του, το ήθος και τη συμπεριφορά του απέναντι στους υπόλοιπους ... :mad:

@Pusher: Μην συγχέεις ανόμοια πράγματα ... Το ότι η outofspecs δεν είναι μαζί μας ή το ότι προσφέρουν οικονομική υποστήριξη στo hwbot, δεν έχει ουδε μία σχέση με το αρχικό μας ζήτημα ... ;) Όπως είπε και ο Πάνος, συζητήσεις για το λόγο που δεν είμαστε μαζί με την oos έχουν γίνει στο site της προαναφερθείσας ομάδας !

• Super Moderators
Ρε παιδιά, έχουμε ξεφύγει τελείως γαμώτο ... Το o/c είναι απλά και μόνο ένα HOBBY, ένας τρόπος να ξεσκάς, να ξεφεύγεις από την αννοία και την πλήξη της καθημερινότητας (εφόσον το γουστάρεις λέμε !) ...

epishs enas akoma tropos gia na megalwnei to e-pennis... :P

ΟΜG MERCY Sadman ... Wtf r u talking about ? Θες να βγάλεις λευτά από το o/c ? Πρέπει να διαθέσεις απίστευτα τρελά ποσά, να είσαι άσσος στα ηλεκτρονικά (για τα modαρίσματα μητρικής και κάρτας γραφικών), να έχεις ένα ποιοτικό cascade ή αρκετό άζωτο στη διάθεσή σου, πολύ καλό hardware (ειδικά μνήμες, για να πετύχεις ψηλή ram frequency με όσο το δυνατόν χαμηλότερα timings) και γενικότερα να ξέρεις να έχεις τον έλεγχο του pc σε subzero situations ... ;) Άσε το, μην το ψάχνεις ... Δεν είναι το o/c η απάντηση στη λύση του οικονομικού προβλήματος του καθένα ! :mad: IT'S JUST A HOBBY (well for most of us at least) ...

[...]

@Pusher: Μην συγχέεις ανόμοια πράγματα ... Το ότι η outofspecs δεν είναι μαζί μας ή το ότι προσφέρουν οικονομική υποστήριξη στo hwbot, δεν έχει ουδε μία σχέση με το αρχικό μας ζήτημα ... ;) Όπως είπε και ο Πάνος, συζητήσεις για το λόγο που δεν είμαστε μαζί με την oos έχουν γίνει στο site της προαναφερθείσας ομάδας !

Δεν κατάλαβα τι εννοείς ότι συγχέω. Προφανώς αν μια ομάδα έχει οικονομικές σχέσεις με το hwbot θα έχει και κάποιους "περιορισμούς" στο τι μπορεί να κάνει. Τέλος δεν είναι ότι πιο ωραίο να βλέπεις οι διαγωνιζόμενοι να χορηγούν τους κριτές. Όπως και να το κάνεις χτυπάει άσχημα.

Αλλά αν θες δώσε μου ένα link με αυτές τις συζητήσεις για να δω τι λένε και οι ίδιοι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...