Προς το περιεχόμενο

Νεο PC < 1000 ευρώ

hkosmidi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σκοπέυω να αντικαταστησω το παλιό PC μου.

Το μηχάνημα το χρησιμοποιώ για web development και για εκείνο το "καταραμένο" Pro Evolution soccer :)

Κατα 90% χρησιμοποιώ linux, εκτός όταν θέλω να το κάνω παιχνιδομηχανή οπότε και τρέχω winXP.

ΘΑ ήθελα γνώμες για

τροφοδοτικό,

μητρική,

κουτί.

Για CPU σκέφτομαι Quad Core Intel με 2GB RAM, ενώ για κάρτα γραφικών ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ NVIDIA (Ατι και Linux είναι αλληλοαποκλειόμενες έννοιες). Ίσως κάτι σε 8800GT αν και δεν έχω κοιτάξει ακόμα τιμές.

Το συνολικό κόστος θα ήθελα να είναι μεταξύ 800-1000 ευρώ. Περισσότερο θα με ενδιέφερε να μου πείτε καλές και αξιόπιστες μάρκες απο τα παραπάνω (τροφοδοτικό,μητρική,κουτί) καθώς και τί να προσέξω στο καθενα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή τα καλύτερα από άποψης τιμής/απόδοσης είναι τα Etasis gaming και τα Thermaltake toughpower(Με μια προτίμηση στα etasis).Με 100-110 ευρώ αγοράζεις 750W και το κρατάς και για επόμενες αναβαθμίσεις.

Μητρική σίγουρα θα βάλεις μία με P35 chipset κι αν θες να πας και σε 8800 GTS 320Mb τότε λογικά το κόστος της πρέπει να είναι περίπου στα 130-140 ευρώ για να μη πέσεις εκτός προϋπολογισμού.

GIGABYTE P35-DS4

ABIT IP35 PRO

Για τη κάρτα γραφικών ισχύει ότι ίσχυε πάντα...Βάζεις τη πιο φθηνή που θα βρεις, μιας και το 90% έχει το reference design της Nvidia οπότε δεν έχει καμία διαφορά η μία από την άλλη εκτός από τα συνοδευτικά.Η 8800GTS είναι λίγο υπερβολή αν παίζεις μόνο PRO αλλά αν τη σηκώνεις οικονομικά(~270 ευρώ)τσίμπα τη.

Το κουτί είναι θέμα γούστου αλλά θα σου πρότεινα κάτι σε full tower για να έχεις χώρο. Η cooler master φτιάχνει πολύ καλά και ποιοτικά κουτιά. Αν μπορείς να πάρεις το Stacker , τότε κάνεις κορυφαία επιλογή σ'αυτά τα χρήματα.Φυσικά υπάρχει και το stacker 831 αλλά ξεφεύγει λίγο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...