Swimmer21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Το βρηκα εντελως τυχαια σερφαροντας και μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Προκειται για ενα γλυπτο που τοποθετηθηκε σε μια αυλη του κτιριου της CIA και ειναι ουσιαστικα ενα τεραστιο φυλλο κωδικα με 2000 χαρακτηρες. ΑΠο οτι λενε ο γλυπτης ακολουθησε τις οδηγιες καποιου αγνωστου κρυπτογραφου και εβαλε μεσα στο γλυπτο ενα κωδικοποιημενο μηνυμα. Τη εξηγηση τη γνωριζουν μονο ο αγνωστος κρυπτογραφος ο οποιος υποτιθεται οτι εδωσε ενα σφραγισμενο φακελο στον διευθυντη της CIA με την ερμηνεια. Παρα πολλοι εχουν προσπαθησει να λυσουν τον κωδικα δουλευοντας μονο με τις φωτογραφιες που εχουν κυκλοφορησει μια και το να μπεις στη CIA και να δουλεψεις πανω στο γριφο απεναντι στο ιδιο το γλυπτο ειναι μαλλον δυσκολο. Μερικοι που το μελετησαν λενε πως ο γριφος ειναι σε τρια κομματια και εχουν καταφερει να ερμηνευσουν τα τρια, αλλα το το 4ο που ειναι και εκεινο που ουσιαστικα περιεχει το κρυμενο νοημα ειναι και το πιο δυσκολο. μήπως ξέρει κανείς κανένα site(ελληνικά) σχετικά με το θέμα? έψαξα στο google αλλά τίποτα! Αν βρείτε πληροφορίες παρακαλώ καντε Post!
soturin Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Έχω ακούσει ότι ο Dan Brown (illuminati, da vinci code) προσπαθεί να το "λύσει" (προφανώς να δώσει κάποια υποθετική-μυθιστορηματική ερμηνεία, όχι όμως και τελείως αβάσιμη) για να γίνει και η επόμενη περιπέτεια του Langdon. "The Solomon Key" λέγεται
Japan Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Μόλις ξεκίνησε η εκπομπή του Χαρδαβέλλα "οι πύλες του ανεξήγητου" και λένε πως θα ασχοληθούν και με αυτό.
Swimmer21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 παιδια επειδη εχτες ημουν εκτος σπιτιου...θα μπορουσε καποιος να μου πει τι ειπαν για αυτο το 8εμα στον χαρδαβελλα?? Ισως αν εχετε κρατησει την μεταφραση? θα το εκτιμουσα πολυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.