Προς το περιεχόμενο

υδροψυξη με κλιματιστικό 9.000 btu

lsadamjim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

είμαι άσχετος με την υδρόψυξη αλλά έχω φαντασία... ας υποθέσουμε ότι ο αέρας δωματίου είναι στος 28 βαθμούς τότε σε καμία περίπτωση δε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από + 10 βαθμους στον επεξεργαστή. η ιδέα μου όμως είναι απλή και οικονομική σε σχέση με φρέον αζωτο κ.λ.π. πέρνουμε ένα εννιαράκι κλιματιστικό το εγκαθιστούμε κανονικά αλλά την εσωτερική μοναδα την μετατρέπουμε και κρατάμε μόνο το στοιχείο (ψυγείο) το οποίο το βυθίζουμε σε ένα μικρό (ενυδρίο) αναλόγων διαστάσεων. μια αντλία και το μπλοκ... το νερό θα παγώνει συνεχώς στο ενυδρίο (φανταστείτε ότι παγώνει αμέσως ο αέρας που είναι κατά 1/10 λιγότερο αγώγιμος) με σωστή κυκλοφορία και θα είναι περίπου στους 2 - 3 βαθμούς και θα λειτουργεί με τον θερμοστάτη του κλιματιστικού... μη βανταστείτε τρελές διαστάσεις και κατσκευές... ένα εννιαράκι βυθισμένο σε ανάλογο ενυδρίο... και η μονάδα η εξωτερική κανονικά στο μπαλκόνι. κόστος 300 ευρώ περίπου. Τα εννιαράκια τα βρίσκεις πολύ φθεινά..

Ερώτηση : μήπως θα παγώνει το νερό γύρω από τα λεπτά φύλλα αλουμινίου?

Πως την βλέπετε σαν ιδέα και ποια τα αρνητικά της?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

γράψτε ρε παιδια τη γνώμη σας... μπορει να είμαι άσχετος τυπικά απ΄υδρόψυξη αλλά έχουμε βασική γνώση νόμων φυσικής κ.λ.π.... και 2 διπλώματα ευρεσιτεχνίας... μη με γράφετε...

σαν ιδεα καλη.Σαν υλοποιηση ευκολοδυσκολη,.ΑΛλα πρωτον θα πιανει πολυ χωρο ρε αδερφε;)

Καλυτερ δωσε 250 ευρω και κανε μια custom υδροψηξη που δν θα σου πιανει και τοσο χωρο.

σε σχέση με κάτι ψυγεία που βλέπω σε φωτο στο φορουμ σε μέγεθος το ίδιο θα μαι... αλλά δεν θα έχω θόρυβο καθόλου παρά μόνο στην αντλία... το θέμα είναι τι προβλήματα μπορει να έχει... αν υπολογίζω σωστά θα έχω τον επεξεργαστή στους 10 με 15 βαθμούς καλά πουσαρισμένο. αν παίξει σ΄ αυτές τις θερμοκρασίες τι να τα κάνεις τα - 40 και - 60 που ακούω. γιατι από τι είδα ή θα είσε στου 45 - 50 η θα παίξεις με φρέον και θα είσαι πολύ κάτω από 0 με αποτέλεσμα υγροποιήσεις μονώσεις τρελές και κόστος.. εδώ μηλάμε για ενδιάμεση κατάσταση με χαμηλό κόστος... ερώτηση: την κυψέλη να την αφίσω έτσι ή να βάλω μόνο χαλκοσωλίνα σε φιδάκι μέσα στο νερό έτσι ώστε να μην υπάρχουν οι μικρές αποστάσεις των φύλλων αλλουμ και παγώνει εκεί μέσα το νερό.

εγώ πάντος λέω να πειραματιστώ!!!! δεν μου είπες όμως τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θες ολόκληρη πισίνα? δεν θα προλαβένει το νερό να παγώσει και όχι απλός να κρυώσει περνόντας ανάμεσα στα φύλλα του στοιχείου ψύξης?

Εάν θα ήθελες να ψύξεις το νερό της υδρόψυξης θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις κάποιον εναλλάκτη θερμότητας. Τα αποτελέσματα με το ενυδρείο νομίζω θα είναι σχετικά απογοητευτικά. Αν έχεις τόσο πολύ μεράκι καλύτερα να ψάξεις σε κάτι που θα δουλεύει σαν τις συσκευές που βγάζουν παγωμένη μπύρα από τα βαρελάκια.

αν σκεφτείς ότι τα βαρελάκια όπως και τα ψυγεία τα κοινά έχουν πίσω πολύ μικρό στοιχείο για να συμπιέζεται και πάλι το φρέον και ούτε καν ανεμιστήρα με αποτέλασμα όταν του διοχετέυεις συνεχώς ζεστό νερό θα ανάψει πίσω και δεν θα πάγώνει μετά από λίγο το εσωτερικό στοιχείο ενώ τα κλιματιστικά έχουν την εξωτερική μονάδα με δυνατό ανεμιστήρα και το φρέον επανέρχεται στα αρχικά επίπεδα. γι αυτό το λόγο κατέλυξα στο κλιματιστικό... υπάρχουν και οι μηχανές για παγάκια που θα μπορούσες να περάσεις το νερό της υδρόψυξης από κει αλλά δε στέκει θεωριτικά γιατί αυτές οι μηχανές το ίδιο νερό σκάνε πάνω στα στοιχεία μεχρι να παγ΄σει σιγά σιγά και συν της άλλης θα είναι όλη η κατασκευή εντός σπιτιού. θα φτιάξω ένα 3d προσχέδιο να το συζητίσουμε καλύτερα

ΛΥΣΗ !!!!

Νομίζω ότι βρήκα τη λύση!!!! το παραφλού δεν παγώνει αλλά δεν κάνει για το σύστημα υδρόψυξης για λόγους φθοράς του μπλοκ... αντί λοιπόν να πέρνουμε το νερό από το ενυδρίο που θα είναι βυθισμένο το στοιχείο του κλιματιστικού πράγμα που σημαίνει ότι το νερό θα πρέπει να είναι απιονισμένο, βυθίζουμε ενα μικρό ψυγείο σαν αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά για υδρόψυξη το οποίο είναι ένα κληστό κύκλωμα με το μπλοκ τανκ και αντλία αλλά αντί να κρυώνουμε το ψυγείο αυτό με αέρα το κρυώνουμε με το παραφλού που θα βρίσκετε εντός του ενυδρίου το οποίο θα κρυώνει από το στοιχείο του κλιματιστικού... συνοψίζω για να είμαι κατανοητός... Η αντλία μας κυκλοφορεί το νερό με το γνωστό τροπό από ψυγείο > αντλία > μπλοκ > τανκ > ψυγείο ... μόνο που το ψυγιάκι μας δεν το ψύχουμε με αέρα αλλά το έχουμε βυθισμένο σε δοχείο (ενυδρίο) με παραφλού και στο ίδιο δοχείο έχουμε βυδισμένο την εσωτερική μονάδα ενός κλιματιστικού 9.000 btu. με έναν μικρό κυκλοφορητή απλά να αναμοχλέυει κατάλληλα το υγρό του δοχείου (παραφλού) και να εξισοροπεί την θερμοκρασία μεταξύ στοιχείου υδρόψυξης και στοιχείου κλιματιστικού... το ένα θα είναι ζεστό και το άλλο παγωμένο. Κατά τη γνώμη και φλογοβόλο να σκάγαμε πάνω στο μπλοκ δε θα μπορούσαμε να ζεστάνουμε το παραφλού του δοχείου που το παγώνει μονίμος το στοχείο του κλιματιστικού!!!!

Πολύ καλή η ιδέα σου. Τα αρνητικά που βρίσκω είναι πως πρώτον, είναι λιγάκι ενεργοβόρα η λύση σου, αν σκεφτείς την κατανάλωση του κλιματιστικού και δεύτερον δε μετακινείται εύκολα το σύστημα ψύξης (αν και ίσως δε σε νοιάζει αυτό)

Επίσης δε νομίζω οτι πρέπει να ανησυχείς για θέματα πάγου κτλ γύρω από το στοιχείο του κλιματιστικού (για να χρησιμοποιήσω τον όρο που αναφέρεις κι εσύ) και ούτε χρειάζεται να μπλέξεις με διπλά κυκλώματα - ξεχωριστά κυκλώματα κτλ. Γιατί έστω οτι το έφτιαχνες έτσι, πάλι το νερό της υδρόψυξης θα πάγωνε εάν το παραφλού ήταν στους 0 βαθμούς κελσιου :)

Δεν κερδίζεις κάτι.

έχεις δίκιο εν μέρη αλλά το νερό μέσα στο στοιχείο της υδρόψυξης λόγο ότι θα είναι μικρής ποσότητας και ταχύας κυκλοφορίας αποκλείεται να παγώσει ακόμα και αν το παραφλού είναι - 10 εκτός αν στην περίοδο που ο επεξεργαστής δουλεύει κάτω από 10% συνήθες για 4Χ3 GHZ που θα τον πάω στο 4.5 περίπου τι θα γίνει τότε... αλλά απ, την άλλη έχω σκαιφτεί θερμοστάτη για το κλιματιστικό για να κόβει στους 2 - 3 με σκοπό το νερό της υδρόψυξη να είναι στους 15 - 20

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...