Προς το περιεχόμενο

Quad Q6600 Θερμοκρασίες !!

doucaniggia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω μόλις τον έβαλα και μάλιστα χωρίς την μαμά ψύκτρα αλλά μια Zalman 7000.

To πρόβλημα είναι ότι άλλα δείχνει το speedfan και άλλα το Everest και το CoreTemp

ever_temp.gif

speedfan_temp.gif

coretemp_temp.gif

1. ποιο είναι το σωστό?

2. Τα 50 πολλά δεν είναι για idle??(αν αυτό είναι το σωστό βέβαια)

3. Μήπως το μαμά ανεμιστήρι είναι καλύτερο?

Δημοσ.

στα 3,6!!!!

τι λες τώρα??

είμαι για να παίρνω τα βουνά δλδ!

πριν το oc τι θερμοκρασίες έβλεπες?

δεν έχει νόημα να κάνω στρες τεστ...με 50 idle...χωρίς oc..

Είπα να βάλω το μαμά αλλά είναι μανούρα να βγει το zalman...αλλά μάλλον θα το κάνω

Δημοσ.
fisika kai me mama DEN einai kalitera. apla tsekare an pataei kala h psiksi. pasta ebales? isos na epeses se poli strabo "kapaki"

Κιόμως...έβαλα τη μαμά μόλις και έπεσε στο 45-46 από 52...

Πάστα έβλα και την άπλωσα. το Zalman πίστευα ότι είναι καλύτερο. όλα ήταν βιδωμένα πολύ καλά και από το αποτύπωμα της πάστας φαινόταν να είναι και σωστά τοποθετημένο πάνω στον επεξεργαστή.

Το στραβό καπάκι που λές, αν εννοείς της μητρικής το κλείδωμα, ναι είναι στραβό και ήθελε πίεση για να κλείσει αλλά το πάνω μέρος του επεξεργαστή βγαίνει πιο πάνω οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με αυτό.

Δεν ξέρω. πάλι ψηλές μου φαίνονται...

τελικά έχει κανείς τιμές με idle θερμοκρασίες χωρίς oc?

σσ. Και βέβαια τώρα πια με μαμά ανεμιστήρι και την Χ1950 θα πάρω και ωτοασπίδες zalman. το αυτοκίνητό μου στο ρελαντί κάνει λιγότερο θόρυβο!!!

τα σέβη μου

• Moderators
Δημοσ.

Oχι ειναι οκ 45 idle. :)

Κανε ενα στρεσακι...

Α και η 7000 δεν ειναι και ο,τι καλυτερο/πιο καινουριο/πιο αποδοτικο ε...

Δημοσ.

Ε ναι ο 7000 δεν είναι ότι καλύτερο αλλά περίμενα περισσότερα...

Μόλις έκανα και ένα μερικά 2λεπτα στρεσσάκια με το orthos και δεν πέρασε πάνω από 59...

Πάντως το orthos δεν μπορεί να στρεσσαρει και τους 4.

έβαλα και τα affinity από το task manager αλλά τπτ.

• Moderators
Δημοσ.

Οκ εισαι τοτε...

Ο Q ειναι θερμοαιμος ετσι κι αλλιως...

Δοκιμασε ξανα με τη Zalman, μη βαλεις πολυ παστα.

Δημοσ.
Οκ εισαι τοτε...

Ο Q ειναι θερμοαιμος ετσι κι αλλιως...

Δοκιμασε ξανα με τη Zalman, μη βαλεις πολυ παστα.

για να μπει το zalman πρέπει να βγει όλη η μητρική ρε γμτ! αλλά ναι πρέπει να το δοκιμάσω όπως και να'χει...

ευχαριστώ άπαντες :)

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες είναι λογικές για quad. Πάντως όπως λέει και ο tarrasque μή χαίρεσαι με τις θερμοκρασίες που έχεις στο orthos γιατι κατα 99,999999% αν ανοίξεις τον task manager θα δείς οτι το cpu utilization είναι στο 50%. Τρέξε 2 orthos small ftt με priority 5 και πάνω και στον task manager, πήγαινε στις διεργασίες και στο 1ο orthos επέλεξε με δεξί κλικ ορισμός συσχέτισης ή set affinity στο πρωτο απο τα 2 orthos την cpu 0 και 1 και στο 2ο orthos την cpu 2 και 3. Τότε θα δεις το cpu utilization να πηγαίνει στο 100% και τις θερμοκρασίες σου να 70ρίζουν. Καλως ήρθες στον κόσμο των quads.

Δημοσ.
Οι θερμοκρασίες είναι λογικές για quad. Πάντως όπως λέει και ο tarrasque μή χαίρεσαι με τις θερμοκρασίες που έχεις στο orthos γιατι κατα 99,999999% αν ανοίξεις τον task manager θα δείς οτι το cpu utilization είναι στο 50%. Τρέξε 2 orthos small ftt με priority 5 και πάνω και στον task manager, πήγαινε στις διεργασίες και στο 1ο orthos επέλεξε με δεξί κλικ ορισμός συσχέτισης ή set affinity στο πρωτο απο τα 2 orthos την cpu 0 και 1 και στο 2ο orthos την cpu 2 και 3. Τότε θα δεις το cpu utilization να πηγαίνει στο 100% και τις θερμοκρασίες σου να 70ρίζουν. Καλως ήρθες στον κόσμο των quads.

Καλώς σας βρήκα!! :)

Πράγματι το έκανα και χτύπησε 62 αλλά το άφησα μόνο ένα λεπτό

άλλαξα και κουτί και έβαλα 3 12άρηδες αναμηστήρες οπότε το idle κατέβηκε στο 37-39 στους 2 πρώτους και 34-33 στους άλλους 2

και τελικά καταλήγω μετά από πολλές αλλαγές και εκνευρισμό(γιατί αγόρασα βάση για το ζαλμαν η οποία μπανοβγαίνει μόνο εαν βγάλεις μητρική, ότι :

Το μαμά ανεμιστήρι είναι καλύτερο από το Zalman 7000.άλλωστε τελικά το Zalman έχει σαφώς λιγότερο χαλκό στη βάση του ενώ το μαμά έχει αποκλειστικά χάλινη βάση.

οι παραπάνω θερμοκρασίες είναι με το μαμά. για το ζάλμαν απλά προσθέστε περίπου 4-5 βαθμούς επάνω

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια ξερω οτι εχει ξανασυζητηθει το θεμα ομως κατι με βασανιζει,εχω q6600 b3 και τον εχω υπερχρονισει στα 2,7.[load].εχω για ψυξη ενα απλο all in one υδροψυκτο συστημα παρολα αυτα το μοτερ 80ριζει.ειναι δυνατον ????ασε που το speedfan με το core temp εχουν διαφορα 20!!!! βαθμους

στις μετρησεις...:rolleyes:

• Moderators
Δημοσ.

Eαν εχεις ετοιματζηδικη υδροψυξουλα ειδικα καμια Thermaltake με το μονο ψυγειο παει...

ΕΙναι χειροτερη απο μια μετρια-καλουτσικη αεροψυξη...

Δημοσ.

Ρε παιδιά να ρωτήσω και εγώ γιατί με βασάνιζε το συγκεκριμένο....Εγώ έχω τον Q6600 GO stepping και οι θερμοκρασίες μου είνια σε idle γύρω στους 43-46 (είναι 24/7 ανοικτό το pc πάντως) και σε full load και στους 4 πυρήνες 68-72 με την μαμά ψύκτρα...Δεν είναι πολύ ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...