Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Εγω χρησιμοποιω το matrix pb1 και αναφερεται ως extruded activated carbon στα ελληνικα τα διαφορα shops το μεταφραζουν ως εξηλασμενο ή συμπαγη ενεργό ανθρακα. Σε ποιά κατηγορια ανηκει. Και εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη, μέχρι στιγμής έχω βρει φίλτρα: Ενεργού φαρμακευτικού στερεοποιημένου άνθρακα. Στερεοποιημένου κεραμικού-block ενεργού άνθρακα. Στερεοποιημένου-συμπαγή άνθρακα. Εγώ πάντως θα ήθελα να διαβάσω από εσένα ή από πηγές τα κατά, δεν είναι και τόσο προφανή σε όλους. Η RO κατακρατεί διάφορα ιχνοστοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα στον οργανισμό, οπότε για την λύση αυτή τοποθετείται στο όλο σύστημα ένα σύστημα εμπλουτισμού του εξερχόμενου νερού με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός. Έλα όμως που κάθε σύστημα εμπλουτισμού δεν αποδίδει τα ίδια επίπεδα και χρειάζεται ψάξιμο τι θα επιλέξεις καθώς και χημικά ανάλυση του νερού που εξέρχεται από το σύστημα ανα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όλα αυτά συνεπάγουν κόστος. Γενικώς υπάρχουν διάφορα κατά, εγώ ανέφερα ένα από αυτά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orthopaedic Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Στο δικό μου από οτι έψαξα στο πιστοποιητικό του NSF λέει granular activated carbon από coconut shell. Αυτα τα φίτρα είναι κυριως για λασπες είναι περι τα 5μ οχι 0,5 εχουν αποδοση πολλες φορες που μπορει να φτασει το 80% ενος φιλτρου στερεοποιημενου ανθρακα solid carbon block αλλα δεν μιλαμε για φιλτρο νερου διατροφης αλλα για ενα φιλτρο που αφορα στερεα αλλα που μπορει να αφαιρεσει και χλωριο η και αλλες ενωσεις αλλα σε μικρο βαθμο και ο λογος ειναι αυτα τα φιλτρα δημιουργουν πορους διαφυγης.Ελπιζω να απαντησα στο ερωτημα σου Εγώ πάντως θα ήθελα να διαβάσω από εσένα ή από πηγές τα κατά, δεν είναι και τόσο προφανή σε όλους. χαχαχα ξεκινα να γραφεις εμενα θα μου παρει χρονος για να συνταξω κειμενο τα κατα κυριως οι αγγαρειες που εχει και ο περιορισμος λιτρων/καταναλωσης τα απονερα οτι χρειαζεται τα ιχνοστοιχεια να τα παιρνεις απο αλλου η με εμπλουτισμο οπως αναφερεις, ο χωρος αποθηκευσης το κοστος μεμβρανης φιλτρου ανθρακα τα προφιλτρα κτλ..........................βλεπεις βαρεθηκα ηδη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Εμένα είναι 0.5μm, κεραμικό απ' έξω και από μέσα, ο άνθρακας είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στο εσωτερικό των δύο κεραμικών στρωμάτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orthopaedic Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Και εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη, μέχρι στιγμής έχω βρει φίλτρα: Ενεργού φαρμακευτικού στερεοποιημένου άνθρακα. Στερεοποιημένου κεραμικού-block ενεργού άνθρακα. Στερεοποιημένου-συμπαγή άνθρακα. Η RO κατακρατεί διάφορα ιχνοστοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα στον οργανισμό, οπότε για την λύση αυτή τοποθετείται στο όλο σύστημα ένα σύστημα εμπλουτισμού του εξερχόμενου νερού με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός. Έλα όμως που κάθε σύστημα εμπλουτισμού δεν αποδίδει τα ίδια επίπεδα και χρειάζεται ψάξιμο τι θα επιλέξεις καθώς και χημικά ανάλυση του νερού που εξέρχεται από το σύστημα ανα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όλα αυτά συνεπάγουν κόστος. Γενικώς υπάρχουν διάφορα κατά, εγώ ανέφερα ένα από αυτά. Στο ενεργος φαρμακευτικος απλα γελαμε χαχαχαχαχαχαχαχαχα ναι εχει και ασπιρινη και λιγο amoxil............................τα κεραμικα ειναι διαφορετικη τεχνολογια απο τον στερεο ανθρακα και αφορουν φιλτρα που κατασκευαζονται στην Αγγλια (εμενα με αφηνουν αδιαφορο δεν πλησιαζουν την φιλτρανση που εχω και μερικα αυτα χρησιμοποιουν ασημι για την φιλτρανση που σε πολλες χωρες απαγορευεται Αγγλοι ειναι αυτοι οτι θελουν κανουν) Εμένα είναι 0.5μm, κεραμικό απ' έξω και από μέσα, ο άνθρακας είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στο εσωτερικό των δύο κεραμικών στρωμάτων. Τωρα εχεις και granular (κοκοειδη ανθρακα) και ξεχωριστα κεραμικο; Η μιλαμε για το ιδιο φιλτρο διοτι θα μας τρελανεις και γιωτης δεν ειμαι.....η γιοτας............χαχαχαχαχαχχαχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Το άσπρο εξωτερικό περίβλημα σαν αυτό που δείχνουν στο βίντεο, κεραμικό φίλτρο δεν ονομάζεται? https://www.youtube.com/watch?v=Jn6hblIXHQA Το δικό μου έχει ένα τέτοιο κεραμικό φίλτρο εξωτερικά, εσωτερικά έχει granular άνθρακα και μετά πάλι ένα στρώμα κεραμικού φίλτρου. Εκτός αν εγώ κάνω λάθος και το άπρο υλικό δεν είναι κεραμικό φίλτρο, οπότε μιλάμε απλά για φίλτρο granular άνθρακα χωρις κάτι άλλο.. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2017 από Βασίλης_29 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teddy71 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Το extruded activated carbon το οποιο στα ελληνικα το μεταφραζουν ως εξηλασμενο ή συμπαγη ενεργό ανθρακα τι ειναι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpaso1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Αθηνα μενω και συγκεκριμενα στον Βυρωνα. Δε ξερω τι τυπο νερου εχει. Σκεφτομαι για φιλτρο νερου τυπου Toray, κατι σαν αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hamer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Διαβαζοντας για τον αργυρο άρχισα να προβληματιζομαι . Εχω αυτο το φιλτρο που στα χαρακτηριστικα του γραφει για ασημι. Enhanced anti-bacterial actionAt the heart of every water filter candle is a Sterasyl® silver impregnated ceramic micro filter. This proprietary silver formula within the ceramic matrix inhibits microbiological growth and effectively prevents the removed bacteria from re-generating on the ceramic. Φυσικα εχει nsf και η ποσοτητα αργυρου θα ειναι μεσα στα επιτρεπτα ορια ,αλλα γιατι να μην βαλω κατι άλλο χωρις ασήμι . Αφορμη πηρα απο τον orthopaedic που μας βαζει σε προβληματισμους για την υγεια μας και των δικων μας. Αξιζει να ανησυχουμε ή το παρατραβαμε καπου? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orthopaedic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Διαβαζοντας για τον αργυρο άρχισα να προβληματιζομαι . Εχω αυτο το φιλτρο που στα χαρακτηριστικα του γραφει για ασημι. Φυσικα εχει nsf και η ποσοτητα αργυρου θα ειναι μεσα στα επιτρεπτα ορια ,αλλα γιατι να μην βαλω κατι άλλο χωρις ασήμι . Αφορμη πηρα απο τον orthopaedic που μας βαζει σε προβληματισμους για την υγεια μας και των δικων μας. Αξιζει να ανησυχουμε ή το παρατραβαμε καπου? Μην τα ισοπεδωνουμε ολα δεν ειπα οτι τα εν λογω φιλτρα οτι ειναι ακαταλληλα εγω απλα διαφωνω με την μεθοδο φιλτρανσης δες εδω εαν εισαι αγγλομαθης https://www.watertechonline.com/effects-of-silver-in-water/ Απλα επειδη εχω ενα φιλτρο ανθρακα με ανωτερα χαρακτηρηστικα και μιλαμε για εμενα δεν προτιμω αυτον τον τροπο απολυμανσης Μην τα ισοπεδωνουμε ολα δεν ειπα οτι τα εν λογω φιλτρα οτι ειναι ακαταλληλα εγω απλα διαφωνω με την μεθοδο φιλτρανσης δες εδω εαν εισαι αγγλομαθης https://www.watertechonline.com/effects-of-silver-in-water/ Αθηνα μενω και συγκεκριμενα στον Βυρωνα. Δε ξερω τι τυπο νερου εχει. Σκεφτομαι για φιλτρο νερου τυπου Toray, κατι σαν αυτο. Εδω ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις αγαπητε δηλαδη; Φιλτρακι αποδοσης 4-5 οχι 1-2 με αλλαγες στο ανταλλακτικο οχι καθε χρονο αλλα 1-2 μηνες βαση κατασκευαστη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orthopaedic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Πολυ κινηση εχει το φορουμ τι εγινε;χαχαχαχαχαχαχαχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpaso1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Εδω ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις αγαπητε δηλαδη; Φιλτρακι αποδοσης 4-5 οχι 1-2 με αλλαγες στο ανταλλακτικο οχι καθε χρονο αλλα 1-2 μηνες βαση κατασκευαστη Δλδ το φιλτρο που θελω να αγορασω δεν ειναι καλο; Που γραφει την αποδοση; Και γιατι να γινετια αλλαγη φιλτρου καθε 1-2 μηνες οταν μιλαμε για χρηση που θα γινεται απο 2 ατομα; Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.. Ενα απλο φιλτρο θελω να κανω την δουλεια μου, βαρεθηκα να δινω τα τελευταια χρονια λεφτα σε πλαστικα μπουκαλακια νερο, που σιγουρα απο το φιλτρο, ειναι αρκετα χειροτερα.. Καποια προταση μεχρι 80 ευρω εχουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δλδ το φιλτρο που θελω να αγορασω δεν ειναι καλο; Που γραφει την αποδοση; Και γιατι να γινετια αλλαγη φιλτρου καθε 1-2 μηνες οταν μιλαμε για χρηση που θα γινεται απο 2 ατομα; Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.. Ενα απλο φιλτρο θελω να κανω την δουλεια μου, βαρεθηκα να δινω τα τελευταια χρονια λεφτα σε πλαστικα μπουκαλακια νερο, που σιγουρα απο το φιλτρο, ειναι αρκετα χειροτερα.. Καποια προταση μεχρι 80 ευρω εχουμε; Απόδοση και βαθμό απομάκρυνσης λίγοι κατασκευαστές δίνουν, κανονικά πρέπει να δείχνουν την καμπύλη μεταβολής της αποδοτικότητας ως προς την διάμετρο στερεού μικροσωματιδίου, πρέπει να υπάρχουν εργαστηριακές μετρήσεις για το κάθε στοιχείο, άλλο βαθμό έχουν τα στερεά μικροσωματίδια οπου εκεί ο βαθμός φαίνεται απ' την παραπάνω καμπύλη, άλλο βαθμό απομάκρυνσης έχει το χλώριο και τα υπόλοιπα χημικά. Τα 0.1μm που είναι τα φίλτρα της Toray δεν διευκρινίζουν αν μιλάνε για απόδοση 80% σε αυτή την διάμετρο. Η συχνότητα που θα αλλάζεις φίλτρο εξαρτάται από τα λίτρα ή το συνιστώμενο χρονικό διάστημα που δίνει ο κατασκευαστής. Για 1500λίτρα που γράφει, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2 φορές το έτος αντικατάσταση ανταλλακτικού, αν θα χρησιμοποιείτε το φίλτρο και για πλύσιμο φρούτων/λαχανικών πέραν του πόσιμου νερού θα ξοδευτούν στο αψε σβησε τα 1500λίτρα. Εγώ μόνο για πόσιμο καταναλώνω 1.1-1.3 m^3 νερού στο 1 έτος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orthopaedic Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δλδ το φιλτρο που θελω να αγορασω δεν ειναι καλο; Που γραφει την αποδοση; Και γιατι να γινετια αλλαγη φιλτρου καθε 1-2 μηνες οταν μιλαμε για χρηση που θα γινεται απο 2 ατομα; Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.. Ενα απλο φιλτρο θελω να κανω την δουλεια μου, βαρεθηκα να δινω τα τελευταια χρονια λεφτα σε πλαστικα μπουκαλακια νερο, που σιγουρα απο το φιλτρο, ειναι αρκετα χειροτερα.. Καποια προταση μεχρι 80 ευρω εχουμε; Οταν λεμε αποδοση ενοουμε ποσοστα κατακρατησης οσο πιο μικρο το φιλτρακι τοσο μικροτερη η επαφη του φιλτρου με το νερο τοσο χειροτερη η αποδοση του δηλαδη;Αυτα τα φιλτρακια παρομιαζουν το σκοινι με σιτα του παππου με λιγο καλυτερα χαρακτηρηστικα Αμπελοφιλοσοφιες περι 99.9% κατακρατησης χλωριου δεν χωρανε εδω αυτα τα φιλτρα ειναι κλασης 4-5 που σημαινει ποσοστα περι το 10-20% και σε ελαχιστες ενωσεις.Μερικοι το θεωρουν οικονομικη λυση εγω το θεωρω μπελα και χωρις νοημα και απο πλευρα κοστους! Οσον αφορα την αποδοση δες τα πιστοποιητικα του........... Απόδοση και βαθμό απομάκρυνσης λίγοι κατασκευαστές δίνουν, κανονικά πρέπει να δείχνουν την καμπύλη μεταβολής της αποδοτικότητας ως προς την διάμετρο στερεού μικροσωματιδίου, πρέπει να υπάρχουν εργαστηριακές μετρήσεις για το κάθε στοιχείο, άλλο βαθμό έχουν τα στερεά μικροσωματίδια οπου εκεί ο βαθμός φαίνεται απ' την παραπάνω καμπύλη, άλλο βαθμό απομάκρυνσης έχει το χλώριο και τα υπόλοιπα χημικά. Τα 0.1μm που είναι τα φίλτρα της Toray δεν διευκρινίζουν αν μιλάνε για απόδοση 80% σε αυτή την διάμετρο. Η συχνότητα που θα αλλάζεις φίλτρο εξαρτάται από τα λίτρα ή το συνιστώμενο χρονικό διάστημα που δίνει ο κατασκευαστής. Για 1500λίτρα που γράφει, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2 φορές το έτος αντικατάσταση ανταλλακτικού, αν θα χρησιμοποιείτε το φίλτρο και για πλύσιμο φρούτων/λαχανικών πέραν του πόσιμου νερού θα ξοδευτούν στο αψε σβησε τα 1500λίτρα. Εγώ μόνο για πόσιμο καταναλώνω 1.1-1.3 m^3 νερού στο 1 έτος. Βασιλη μην με τρελενεις και εσυ με τα 0,1 δεν υπαρχει 0,1 δεν ειναι εφικτο μπουρδες των φιλτραδων σε μερικες περιπτωσεις και σε καταλληλες συνθηκες μπορει να γινει 0,2 τωρα εαν μερικοι θυσαυριζουν με λεξεις οπως το 0,1 ας προσεχαν τι αγοραζαν οι πελατες τους και ας ξεστραβωθουν μονοι τους διοτι η υπομονη εχει και καποια ορια με τις αμπελοφιλοσοφιες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpaso1 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Οποτε καποιο φιλτρο μεχρι 80 ευρω υπαρχει; Που να πληρει τις προϋποθεσεις που γραφεται.. Σκεφτομουν για Brta ή Toray. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Βασιλη μην με τρελενεις και εσυ με τα 0,1 δεν υπαρχει 0,1 δεν ειναι εφικτο μπουρδες των φιλτραδων σε μερικες περιπτωσεις και σε καταλληλες συνθηκες μπορει να γινει 0,2 τωρα εαν μερικοι θυσαυριζουν με λεξεις οπως το 0,1 ας προσεχαν τι αγοραζαν οι πελατες τους και ας ξεστραβωθουν μονοι τους διοτι η υπομονη εχει και καποια ορια με τις αμπελοφιλοσοφιες Για αυτό έγραψα αν αναφέρονται στο 80% ή σε τι απόδοση εννοούν, τα 0.1 είναι εφικτά αλλά οχι για 99-100%, πολύ χαμηλότερη απόδοση οπότε πρακτικά, αν υπήρχε έστω 70-80% απόδοση στα 0.1 δεν θα μπορούσε να περάσει το νερό μέσα από το φίλτρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα