Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.cleanwaterstore.com/technical/water-treatment-manuals/SQCPRO_FAQ.pdf

 

 

 

How to Sanitize the Storage Tank The storage tank should be sanitized yearly. Use of either Water Factory Systems “Tank Sanitizing Vial” (P/N: 52-34103) or 1/2 teaspoon of unscented bleach is recommended. Contents of the vial or the bleach can be put into the 3/8” tube connecting the tank to the system. Fill the tank with either tap water or allow it to fill normally by connecting it to the RO unit. Wait at least 30 minutes after the tank is filled, then drain the tank. This completes the tank sanitizing.

 


και σελίδα 14 για το σύστημα μου

όχι μόνο στο τανκ αλλά σε όλο το σύστημα

 

http://www.cleanwaterstore.com/wp-content/uploads/2014/09/SQCSeries_Manual.pdf

  • Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το είδα, εντάξει πάντως άλλο σύστημα το RΟ με την δεξαμενή και άλλο το φίλτρο. Πάντως κάποια στιγμή θα εφαρμόσω κάτι παρόμοιο και με το δικό μου, θα το βάλω μέσα σε μια λεκάνη με νερό βρύσης χωρίς να υπάρχει το στοιχείο και μετά θα το βάλω να τρέξει και από την βρύση χωρίς το στοιχείο.

Δημοσ.

 

 

 

όταν μυρίζεις το χλώριο δεν είναι χλώριο αλλά άρωμα?

 

https://www.google.gr/search?q=chlorine+evaporation&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwix5N2MpsfWAhWCDBoKHQWNDGIQvwUIIygA&biw=1366&bih=647

σελίδα 21

 

http://www.nyc.gov/html/dep/pdf/wsstate16.pdf

 

Για εξάτμιση μιλάμε όμως. Αν θέλεις κάνε μια ανάλυση νερού να δεις πόσο εξατμίζεται...

 

αν το νερό της βρύσης λοιπόν ήταν πολύ χάλια* τί θα έκανες?

 

μετακόμιση μακριά ώστε να έχεις άλλη πηγή νερού?

βυτία + φίλτρα σπίτι?

 

ή μάλλον τώρα που το σκέφτομαι  2 ή και 3 RO με εμπλουτισμό μετά

 

 

*ακόμα και με RO βγαίνει χειρότερο απο το εμφιαλωμένο

Για μένα έχεις βάλει λάθος φίλτρο ή έπρεπε να γίνει η αλλαγή μεμβράνης νωρίτερα.

Δημοσ.

 

Για μένα έχεις βάλει λάθος φίλτρο ή έπρεπε να γίνει η αλλαγή μεμβράνης νωρίτερα.

 

Για το χλώριο δε τα λέω εγώ. 

 

Η μεμβράνη ήταν καινούργια.

Έστειλα τις αναλύσεις στον πωλητή, αυτός στον τεχνικό της 3Μ στην Ελλάδα και πήρα και απάντηση απο την Αμερική.

 

Για το δικό μου νερό δε γινόταν κάτι άλλο.

Όταν λέει reduction ένα ποσοστό το αποτέλεσμα εξαρτάται απο το νερό που του βάζεις. Γιατί το συνεχίζεις?

 

Δεν είδα κάποια πρόταση για απλό φίλτρο ενεργού άνθρακα με λίγα micron + ένα να το προστατεύει για τα χοντρά.

Δημοσ.

Υποθέτω ότι η ανακύκλωση στα μπουκάλια νερού είναι δεδομένη.

Στα φίλτρα νερού δε ξέρω πόσοι τα δίνουν για ανακύκλωση και πόσο εύκολη είναι η διαδικασία.

 

Για όσους θεωρούν ότι η ανακύκλωση είναι δεδομένη. Φώτο από Μύκονο

 

21558889_10154799892161700_7739136883796

Δημοσ.

Δεν είναι δικό μου πρόβλημα ούτε έχω μερίδιο ευθύνης.

Ποτέ δε πέταξα σκουπίδι κάτω και όσο μπορώ κάνω ανακύκλωση (δεν υπάρχει κάδος ανακύκλωσης σε απόσταση <1χλμ).

 

 

Το να διαλέξω φίλτρο ή εμφιαλωμένα σου ξαναλέω δεν έχει σχέση με το περιβάλλον.

 

Για marketing ναί, είναι πιασάρικο.

Δημοσ.

Το χρώμα δε μου λέει κάτι.

Μπορεί να είναι απλά χώμα που μία σαλάτα να φάς απο έξω μπορεί να έχει περισσότερο απο ότι όλο το φίλτρο σου.

 

Εξάλλου δεν προκαλεί και κάποιο πρόβλημα!

 

Αλλά γιατί το καθαρίζεις?

 

Ποιά μάρκα είναι και με ποιά χαρακτηριστικά?

  • Like 3
Δημοσ.

Πινω εδω και παρα πολλα χρονια μονο εμφιαλωμενο γιατι δεν μπορω τη μυρωδια του χλωριου της βρυσης

αλλα εχω αρχισει και ανησυχω για τα αλατα που περιεχει καθως βλεπω σε βρασιμο του οτι ασπριζει το μπρικι οπως και για την ποιοτητα του, αφου φυλασετε απο τα περισσοτερα μαγαζια σε συνθηκες καυσωνα κατω απο τον ηλιο

 

Εχει κανεις να προτεινει καποιο φιλτρο που να κανει εγγυημενη δουλεια και να μη στοιχιζει περισσοτερο απο τα εμφιαλωμενα ?

Δημοσ.

Το χρώμα δε μου λέει κάτι.

Μπορεί να είναι απλά χώμα που μία σαλάτα να φάς απο έξω μπορεί να έχει περισσότερο απο ότι όλο το φίλτρο σου.

 

Εξάλλου δεν προκαλεί και κάποιο πρόβλημα!

 

Αλλά γιατί το καθαρίζεις?

 

Ποιά μάρκα είναι και με ποιά χαρακτηριστικά?

 

 Χώμα ή σκουριά είναι αυτό, τι από τα δύο δεν το ξέρω, μπορεί και τα δύο. Το καθαρίζω για να μην βουλώσει και να είναι πιο αποδοτικό. Eίναι olympus ανω παγκου 0.5μm.

Εχει αγοράσει κανεις φιλτρο torayvino για πάνω στη βρύση? ειναι αξιολογα?οσο εψαξα βρηκα λίγα πράγματα...

 

Ήταν από τα πρώτα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Είναι αρκετά αξιόλογο με 0.1μm. Δύο αρνητικά έχει, οτι πρέπει να στέκεται επάνω στην βρύση, δεν είναι οτι καλύτερο για διάφορα είδη βρύσης, οτι αντέχει μέχρι 1500λίτρα, που σημαίνει αν είστε 1 άτομο οκ, αν είστε 2 αλλαγή κάθε 6μηνο.

Πινω εδω και παρα πολλα χρονια μονο εμφιαλωμενο γιατι δεν μπορω τη μυρωδια του χλωριου της βρυσης

αλλα εχω αρχισει και ανησυχω για τα αλατα που περιεχει καθως βλεπω σε βρασιμο του οτι ασπριζει το μπρικι οπως και για την ποιοτητα του, αφου φυλασετε απο τα περισσοτερα μαγαζια σε συνθηκες καυσωνα κατω απο τον ηλιο

 

Εχει κανεις να προτεινει καποιο φιλτρο που να κανει εγγυημενη δουλεια και να μη στοιχιζει περισσοτερο απο τα εμφιαλωμενα ?

 

Αν το πρόβλημά σου είναι τα άλλατα, πρέπει να εστιαστείς σε διπλό φίλτρο που περιέχει φύσιγγα για τα άλλατα, συνήθως ρητίνη.

  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά απο πλευράς μικροβιολογίας δεν έχουν κανενα νόημα τα φίλτρα. Όταν μιλάμε για νερό βρύσης, ΕΥΔΑΠ, Αθήνα κλπ.

Προσωπικά μεταξύ νερού βρύσης και εμφιαλωμένου που εκτίθεται στους... 30οC μέχρι να το καταναλώσουμε, προτιμώ το βρύσης.

Δημοσ.

Στο νερό της περιοχής μου έχουν βρεθεί κολοβακτηρίδια.

Τουλάχιστον μέχρι και πριν 1 χρόνο που δεν έπεφτε σταγόνα χλωρίου.

 

Καλή όρεξη :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...