Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα σου ελεγα να αφιερωσεις καμποσες ωρες απο τη ζωη σου να διαβασεις προσεκτικα το παρον thread!

Προσωπικα με ξεστραβωσε (δεν θα αναφερθω στην επιλογη μου διοτι θα ηταν σαν προμοταρισμα)

Φοβαμαι οτι θα πας σε τριψηφιο που θα ξεκιναει απο 4

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Διαβασε το thread, σημειωσε εταιριες που εχουν αυτα που προτεινονται εδω μεσα και ξεκινα τηλεφωνα.

Εχει πεσει αφραγκια στην αγορα γενικως οποτε ισως μπορεις να το εκμεταλευτεις για μια καλυτερη τιμη.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

άσχετος με φίλτρα νερού.... μια ερώτηση σε όσους το έχουν ψάξει. το νερό εδώ που είμαι δεν πίνετε χρόνια (φυτοφάρμακα-αρσενικό)

κάτι τέτοιο καθαρίζει από τα πάντα?

http://www.ebay.com/itm/6-Stage-Reverse-Osmosis-System-Drinking-Water-RO-Unit-Aquafilter-75GPD-membrane-/141719420729?hash=item20ff22bf39:g:O54AAOSwB09YREci

άσχετος με φίλτρα νερού.... μια ερώτηση σε όσους το έχουν ψάξει. το νερό εδώ που είμαι δεν πίνετε χρόνια (φυτοφάρμακα-αρσενικό)

κάτι τέτοιο καθαρίζει από τα πάντα?

http://www.ebay.com/itm/6-Stage-Reverse-Osmosis-System-Drinking-Water-RO-Unit-Aquafilter-75GPD-membrane-/141719420729?hash=item20ff22bf39:g:O54AAOSwB09YREci

Για την περίπτωσή σου μόνο σύστημα αντίστροφης όσμωσης, οπότε βεβαίως και κάνει.

Το μόνο που έχω να προσθέσω, επειδή μου φαίνεται πολύ χαμηλή η τιμή του για τέτοιο σύστημα, ψάξε για πόσους μήνες ή πόσα λίτρα νερού είναι το εν λόγω μοντέλο.

http://aquafilter.com/download/587750_RX52135316NN.pdf

απο το pdf είναι το δεύτερο μοντέλο. απλά είδα ότι έχει τις περισσότερες πωλήσεις γι'αυτο το έβαλα.

θα το ψάξω λίγο καλύτερα.

Δεν αξίζει πάντως να το παραγγείλεις από το εξωτερικό. Γύρω στα 162 ευρώ θα σου κοστίσει με τα μεταφορικά. Με τα ίδια χρήματα μπορείς να βρεις συστήματα αντίστροφης όσμωσης κι από εδώ και να έρθει ο μάστορας να κάνει τις τρύπες και τις συνδέσεις που χρειάζονται και για ότι πρόβλημα παρουσιάζεται να έρχεται.

Γίνεται να βάλουμε φίλτρο σε δίκτυο που έχουμε πλαστικό 1000αρι τεποζιτο στο υπόγειο για να περναει απο αντλια που σηκώνει πιεση? Η δεν ενδείκνυται

Γίνεται να βάλουμε φίλτρο σε δίκτυο που έχουμε πλαστικό 1000αρι τεποζιτο στο υπόγειο για να περναει απο αντλια που σηκώνει πιεση? Η δεν ενδείκνυται

Δεν κατάλαβα, το νερό της βρύσης έρχεται από ντεπόζιτο που είναι στο υπόγειο?

Σε κάθε περίπτωση, δες πόση πίεση και παροχή υπάρχει απ' την αντλία. Διότι τα φίλτρα είναι κατασκευασμένα για την πίεση του δικτύου ύδρευσης (3-5bar) και η παροχή πρέπει να βρίσκεται εντός ορίων για να υπάρχει βέλτιση απόδοση στην κατακράτηση ρύπων. Πολύ υψηλή παροχή νερού -> χαμηλή αποδοτικότητα συλλογής μικροσωματιδίων.

Ναι το νερό της βρύσης έρχεται από το τεποζιτο στο υπόγειο που συνδέεται με πεζικό για να έχουμε πίεση. Νερό πίνουμε μόνο εμφιαλωμένο. Η πιεση του νερου μέχρι να έρθει στην κουζίνα που θέλω να βάλω φιλτρα χάνεται και φαίνεται φυσιολογική. Σκέφτομαι να βάλω φιλτρα κάτω πάγκου σαν αυτά που συζητήθηκαν στις προηγούμενες σελίδες.

Ναι το νερό της βρύσης έρχεται από το τεποζιτο στο υπόγειο που συνδέεται με πεζικό για να έχουμε πίεση. Νερό πίνουμε μόνο εμφιαλωμένο. Η πιεση του νερου μέχρι να έρθει στην κουζίνα που θέλω να βάλω φιλτρα χάνεται και φαίνεται φυσιολογική. Σκέφτομαι να βάλω φιλτρα κάτω πάγκου σαν αυτά που συζητήθηκαν στις προηγούμενες σελ

ίδες.

Κανονικά. Πρέπει να γίνει ανάλυση του νερού να δείτε τι έχει και δεν πίνεται. Ανάλογα τα αποτελέσματα αποφασίζετε τι σύστημα να βάλετε. Αν το νερό έχει βαρέα μέταλλα παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο θέλετε RO, αν απλά έχει χώματα σκουριά και άλλα στερεά μικροσωματίδια τότε ένα φίλτρο με διάμετρο ίση ή μικρότερη των 0.5μm θα κάνει καλή δουλειά.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης

Σκεφτομαι να αγορασω το συγκεκριμενο φιλτρο νερου https://www.aquaphor.gr/modern.html το οποιο συμφωνα με την εταιρια διαθετει και τις απαραιτητες πιστοποιησεις. Δεν αναφερεται ομως πουθενα ποσα micron ειναι το μεγεθος των πορων. Δεν ειμαι γνωστης αυτων των προϊοντων και θα ηθελα μια γνωμη.

Επειδη βλεπω οτι ανακυκλωνονται τα λεγομενα μου

Η Doulton ειναι μια μεγαλη αγγλικη εταιρεια που τα φιλτρα της δεν ειναι επικινδυνα για την υγεια απλα χρησιμοποιουν μια ξεπερσαμενη κεραμικη τεχνολογια που παρουσιαζει αρκετα προβληματα στον καθαρισμο του νερου

Δεν εχω σκοπο να κανω καμια διαφημηση αλλα αυτη τη στιγμη οι μεγαλυτερες εταιρειες στον κοσμο οσον αφορα τα φιλτρα νερου ειναι οι

Multipure

Aquasana

Eclipse

Espring

Επομενως δεν μπορω να ακουω μπουρδες απο παπαγαλακια πωλητες να λενε οτι δεν ακολουθοθν την διεθνη πιστοποιηση

Αν καποια φιλτρα ειναι πιστοποιημενα ειναι αυτα

Τα προβληματα της αντιστροφης οσμωσης εχουν αναφερθει και παλαιοτερα!

Ελεος!

οποιος πωλητης υποστηριζει οτι το νερο της Αττικης ειναι πολυ κακο και θα πεθανεις εαν δεν βαλεις φιλτρο  ειναι τουλαχιστον ηλιθιος

Αλλα το νερο της ΕΥΔΑΠ μπορει να ξεκιναει καλο απο το δικτυο αλλα μεχρι να φτασει στο σπιτι σου εχει τα εξης

Υπερχλωριωση της ΕΥΔΑΠ σε τονους

Κακες σωληνωσεις

Συντηρηση δικτυων

Λασπες και αλλες ουσιες που απελευθερωνονται στην διαρκεια

Επισης μπορει να πινουν και εμφιαλωμενο υποστηριζοντας οτι δεν εχει συντηρητικα τι να πω ο καθενας οτι δηλωσει ειναι

Εγω προτιμω να πινω νερο χωρις χλωριο και συντηρητικα!

Καλησπερα!Εχω διαβασει ολες τις αναρτησεις και θεωρω οτι εισαι ο πιο ενημερωμενος εδω μεσα!Εχεις καιρο να γραψεις αλλα πλιζω ναδεις το μηνυμα μου!Μενω Λαρισα και ειμαι αναμεσα στο multi pure mpad και στο aquasana AQ 4000.!Η μετρηση της περιοχης μου ειναι η στηλη 6 στο παρακατω link!Σε ευχαριστω για το χρονο σου!File.png Download: ΔΕΥΑΛ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα!Εχω διαβασει ολες τις αναρτησεις και θεωρω οτι εισαι ο πιο ενημερωμενος εδω μεσα!Εχεις καιρο να γραψεις αλλα πλιζω ναδεις το μηνυμα μου!Μενω Λαρισα και ειμαι αναμεσα στο multi pure mpad και στο aquasana AQ 4000.!Η μετρηση της περιοχης μου ειναι η στηλη 6 στο παρακατω link!Σε ευχαριστω για το χρονο σου!File.png Download: ΔΕΥΑΛ

Συγνωμη τωρα ειδα το μηνυμα σου αλλα το αρχειο δεν ανοιγει ελπιζω να βρηκες λυση.Επισης μην με κανεις και κοκκινιζω γιατι δεν ειμαι ο πιο ενημερωμενος! Δεν μπαινω συχνα μιας και θα δεχθω παλι καμια επιθεση απο πωλητη "κατσαρολας" ιατρικου ατσαλιου και φαρμακευτικου ανθρακα  που φιλτραρει και 1000000 λιτρα το χρονο  και δεν εχω ουτε την αναγκη ουτε την ορεξη.Ο "φικιωρης" των φιλτρων

Καποια στιγμη προτεινω στο "club"να ανεβασουμε και μελετες για τα εμφιαλωμενα τις μπουκαλες και λοιπες "ελληνικες" λυσεις και να τις συγκρινουμε με μια αξιοπιστη λυση για ποσιμο νερο βρυσης.Εκει εχει να γινει το "ελα να δεις" οταν με στοιχεια απλα αποδεικνυεις οτι το νερο βρυσης ανωτερο απο το νερο κονσερβα.Χιλια χρονια πισω και σε αυτο στην Ελλαδα αλλα πιστευω μετα το 2050 θα αλλαξουμε προς το καλυτερο!

• Like 3

Το φιλτραρισμενο νερο αντεχει στο ψυγειο εως και τρεις μερες και μετα θα πρεπει να καταναλωνεται.

Γιατι;

Γιατι εχει αφαιρεθει το χλωριο και δεν περιεχει συντηρητικα

Δηλαδη τα εμφιαλωμενα εχουν;

Προφανως αλλοιως θα εληγαν οπως το νερο φιλτρου

Ειναι επικινδυνο να πινεις νερο απο φιλτρο γιατι χανεις ολα τα ιχνοστοιχεια και παιρνεις καρκινογονα προσθετα απο το φιλτρο.

Απαντηση Φιλτρα με πιστοποιηση δεν προσθετουν στοιχεια στο νερο ισα ισα αφαιρουν τα επιβλαβη και αφηνουν τα ιχνοστοιχεια που χρειαζεσαι για την υγεια σου να περασουν.

Καποιοι λενε για 0,1 micron 0,2 0,5 5 εχω μπερδευτει ποιο ειναι το καλυτερο;

Αφορα τα φιλτρα στερεου ανθρακα και οτι ειναι κατω απο 0,5 ειναι ενα πολυ καλο φιλτρο

Αναφορες σε 0,1 ειναι παραπλανητικες και απλα δεν υπαρχουν διοτι θα μπουκωνε το φιλτρο σε 1-2 ημερες

Αναφορες σε φιλτρα 5-10 micron Αφορα φιλτρα οσμων και λασπης συνηθως κεντρικης παροχης και οχι σε νερο διατροφης και βρυσης

Δηλαδη:Ειναι μεγαλες μοναδες για ολο το σπιτι και κατακρατουν κυριως μεγαλα σωματιδια οπως η λασπη αλλα δεν μπορουν να κατακρατησουν μικροτερα επιβλαβη στοιχεια οπως ο αμυαντος αλοκετονες PCb υδραργυρο κτλ

• Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...