Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Έχω ασχοληθεί λίγο με το NSF 61, δώσε μου λίγο χρόνο και θα σου απαντήσω αύριο το μεσημέρι Οκ. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σου.
Xristos5001 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Καλησπέρα θελω να μου προτείνετε ενα οικονομικο φιλτρο νερου για το καράβι ναυτικος ειμαι θελω να το παιρνω μαζι μου στα ταξιδια. το νερο στο καραβι εχει πολυ σκουρια λασπη και άσχημη γεύση ευχαριστώ
to pezo mou Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 υπάρχει φίλτρο που κάνει το σκληρό νερό μαλακό?
siracos Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Καλησπέρα θελω να μου προτείνετε ενα οικονομικο φιλτρο νερου για το καράβι ναυτικος ειμαι θελω να το παιρνω μαζι μου στα ταξιδια. το νερο στο καραβι εχει πολυ σκουρια λασπη και άσχημη γεύση ευχαριστώ Μήπως σε βολεύει κάποια κανάτα με φίλτρο; π.χ. http://www.skroutz.gr/c/2455/Kanates-Pagoyria-me-Filtro.html?page=30 υπάρχει φίλτρο που κάνει το σκληρό νερό μαλακό? Υπάρχουν οι αποσκληρυντές νερού αλλά και αυτά :http://www.skroutz.gr/c/2452/Aposkliryntes-Neroy.html?from=catspan&keyphrase=%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85 1
tarantules Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Καλησπέρα θελω να μου προτείνετε ενα οικονομικο φιλτρο νερου για το καράβι ναυτικος ειμαι θελω να το παιρνω μαζι μου στα ταξιδια. το νερο στο καραβι εχει πολυ σκουρια λασπη και άσχημη γεύση ευχαριστώ Έχουν βγάλει κάποια compact προϊόντα για χρήση κυρίως σε κάμπινγκ.Τα πιο γνωστά είναι το Lifestraw και αυτό της Sawyer. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλά.Ψάξτο λίγο. 1
Solarage Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Conan2046 έχεις δίκιο για την Doulton, δεν έχει δημοσιευθεί δελτίο απόδοσης από την NSF, παρά μόνον για Chlorine, Cyst και Lead Reduction. Περίεργο για μια τόσο παλιά και μεγάλη εταιρία. Έχει εκδώσει βέβαια αναλυτικά αποτελέσματα για τα φίλτρα της, από ανεξάρτητα όμως εργαστήρια, όπως λέει στη σελίδα 3 του καταλόγου της: https://doulton.com/wp-content/uploads/Corporate-Brochure.pdf Στην ίδια σελίδα, για να απαντήσω και στον hamer, αναφέρει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που πρέπει να αναγράφονται πάνω στα φίλτρα της, για να καταλάβει κάποιος αν όντως έχει αγοράσει ένα αυθεντικό προϊόν. Επιπλέον, δίδει και εφαρμογή στην ιστοσελίδα της, οπου αναγράφεις τους εξατομικευμένους κωδικούς αριθμούς του προϊόντος και σου απαντάει αν το προϊόν είναι αυθεντικό: https://doulton.com/authentication-centre/candle-authentication/ Για τις συσκευές των φίλτρων δεν ξέρω τι να υποθέσω. Πάντως από τις 3 που παραθέτει ο hamer, η τρίτη συσκευή εμφανίζεται με εμφανώς τροποποιημένο σήμα, που δεν υπάρχει στο site της εταιρείας. Επιπλέον, ως προς όλες τις εταιρείες που αναφέρει ο hamer, σε άλλο μέρος του site τους, εμφανίζονται τα φίλτρα της συσκευής, τα οποία ναι μεν αναγράφουν τα στοιχεία της Doulton, όχι όμως αυτά που η Doulton δημοσιεύει στον κατάλογό της (βλέπε παραπάνω link): Για την πρώτη: https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-nerou-times-energou-anthraka-matrikx-plekx-watss-pure-pro-primato/filtro-nerou-doultron-ultra-carb.html https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-nerou-times-energou-anthraka-matrikx-plekx-watss-pure-pro-primato/doulton-chlorasyl.html Για την δεύτερη: http://www.solarage.gr/filtro-nerou-kata-alaton-ultracarb-si-doulton-hcs-hcp http://www.solarage.gr/filtro-nerou-energou-anthraka-hcs-hcp-supercarb-doulton Για την τρίτη: http://www.hydrotherm.gr/shop/index.php?act=viewProd&productId=55 http://www.hydrotherm.gr/shop/index.php?act=viewProd&productId=54 Περίεργο, ίσως οι φωτογραφίες στα site τους να μην έχουν ενημερωθεί, ή το χειρότερο (στην Ελλάδα ζούμε), αυτός που έφτιαξε το κάθε site να αντέγραψε και ανέβασε τις φωτογραφίες τυχαία από το διαδίκτυο! Rama1 σχετικά με τις photos... Οι 2 πρώτες φωτογραφίες είναι σίγουρα σωστές. Η πρώτη αναφέρεται στο νέο - πρόσφατο label (2017) που χρησιμοποιεί η doulton. H δευτερή αναφέρεται στο παλίο label 2016 και το οποίο παίζει σε λίγες συσκευές ακόμα (απόθεμα στην Ελλάδα <100 τμχ υπολογίζω) Την τρίτη δεν την έχω ξαναδεί , ίσως να είναι ακόμα πιο παλιά. Απόστολος 1
Solarage Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Οκ. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σου. Βασίλη_29 σχετικά με το NSF 61 Πιστοποιεί ότι τα υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο φίλτρο σου δεν μεταφέρουν ρύπους στο πόσιμο νερό. Ως υλικά μπορεί να είναι το πλαστικό, οι φλάντζες στεγανοποίησης ή ακόμα και το media (το μίγμα) του ενεργού άνθρακα. Ουσιαστικά, αν δεν κάνω λάθος, ελέγχει ποιοί ρύποι/βλαβερά στοιχεία μεταφέρονται/διαρρέουν στο νερό από αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την παραγωγική διαδικασία των υλικών που έρχονται σε επαφή με το νερό. Επίσης εξετάζει αν το ποσοστό αυτών των ρύπων είναι στα επιτρεπτά επίπεδα. Αν το πιστοποιητικό αναφέρεται στον ενεργό άνθρακα (συμπαγή) τότε το NSF 61 πιστοποιεί ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ένωση των κόκκων ενεργού άθρακα σε συμπαγή μορφή δεν διαρρέει ή διαρρέει σε επιτρεπτές ποσότητες στο πόσιμο νερό. Αν αναφέρεται στον ενεργό άνθρακα είναι καλό πιστοποιητικό. Δεν πιστοποιεί το αποτέλεσμα του φίλτρου. Ελπίζω να βοήθησα.. 1
hamer Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Tο NSF 61 πιστοποιεί ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ένωση των κόκκων ενεργού άθρακα σε συμπαγή μορφή δεν διαρρέει ή διαρρέει σε επιτρεπτές ποσότητες στο πόσιμο νερό. Δηλαδη οσα δεν εχουν τετοια πιστοποιηση μπορει να διαρέει ο ενεργος ανθρακας στο νερο και το πινουμε ? Τι σημαινει αυτο για την υγεια μας ?
BoullyBoy Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 καλησπέρα μάγκες, μια απλή ερώτηση στην ομάδα. Στην αδερφή μου και στην μητέρα μου έχω βάλει φίλτρα απλά θέλω να τα αλλάξω, στην μητέρα μου ακόμα είναι καθαρό δεν έχει τίποτα αλλα στην αδερφή μου έχει πιάσει λίγο. θέλω να τα αλλάξω με ένα καλό φίλτρο (όχι απο τα ακριβά) και δεν ξέρω τη να διαλέξω. αυτά που έχουν τώρα είναι αυτά που μου έδωσε ο υδραυλικός κάτι με αντίστροφης όσμωσης ή κάτι τέτοιο με 18 ευρώ, αν υπάρχει περίπου σε αυτή τη τιμή κάποιο φίλτρο που να μου προτείνατε θα ήμουν ευγνώμον.
Solarage Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Tο NSF 61 πιστοποιεί ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ένωση των κόκκων ενεργού άθρακα σε συμπαγή μορφή δεν διαρρέει ή διαρρέει σε επιτρεπτές ποσότητες στο πόσιμο νερό. Δηλαδη οσα δεν εχουν τετοια πιστοποιηση μπορει να διαρέει ο ενεργος ανθρακας στο νερο και το πινουμε ? Τι σημαινει αυτο για την υγεια μας ? Hamer Η μη ύπαρξη NSF 61 δεν σηναίνει κατ' ανάγκη ότι τα φίλτρα δεν πληρούν τις προυποθέσεις. Ουτώς η άλλως ένα πιστοιποιημένο φίλτρο κατά NSF 42 (aesthetic effect) και 53 πιστοποιεί το αποτέλεσμα, αυτό δηλαδή που μας ενδιαφέρει. Με κάθε σεβασμό στις ανησυχίες σου μην ανάγουμε το NSF 61 στο απόλυτο πρότυπο. Θα επανέρθω για το NSF 61 κάποια στιγμή με ολοκληρωμένο άρθρο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Βασίλη_29 σχετικά με το NSF 61 Πιστοποιεί ότι τα υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο φίλτρο σου δεν μεταφέρουν ρύπους στο πόσιμο νερό. Ως υλικά μπορεί να είναι το πλαστικό, οι φλάντζες στεγανοποίησης ή ακόμα και το media (το μίγμα) του ενεργού άνθρακα. Ουσιαστικά, αν δεν κάνω λάθος, ελέγχει ποιοί ρύποι/βλαβερά στοιχεία μεταφέρονται/διαρρέουν στο νερό από αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την παραγωγική διαδικασία των υλικών που έρχονται σε επαφή με το νερό. Επίσης εξετάζει αν το ποσοστό αυτών των ρύπων είναι στα επιτρεπτά επίπεδα. Αν το πιστοποιητικό αναφέρεται στον ενεργό άνθρακα (συμπαγή) τότε το NSF 61 πιστοποιεί ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ένωση των κόκκων ενεργού άθρακα σε συμπαγή μορφή δεν διαρρέει ή διαρρέει σε επιτρεπτές ποσότητες στο πόσιμο νερό. Αν αναφέρεται στον ενεργό άνθρακα είναι καλό πιστοποιητικό. Δεν πιστοποιεί το αποτέλεσμα του φίλτρου. Ελπίζω να βοήθησα.. Ακριβώς, αναφέρεται στον ενεργό άνθρακα. Για τις υπόλοιπες μετρήσεις υπάρχουν αναλύσεις εργαστηρίων. καλησπέρα μάγκες, μια απλή ερώτηση στην ομάδα. Στην αδερφή μου και στην μητέρα μου έχω βάλει φίλτρα απλά θέλω να τα αλλάξω, στην μητέρα μου ακόμα είναι καθαρό δεν έχει τίποτα αλλα στην αδερφή μου έχει πιάσει λίγο. θέλω να τα αλλάξω με ένα καλό φίλτρο (όχι απο τα ακριβά) και δεν ξέρω τη να διαλέξω. αυτά που έχουν τώρα είναι αυτά που μου έδωσε ο υδραυλικός κάτι με αντίστροφης όσμωσης ή κάτι τέτοιο με 18 ευρώ, αν υπάρχει περίπου σε αυτή τη τιμή κάποιο φίλτρο που να μου προτείνατε θα ήμουν ευγνώμον. Δεν παίζει να είναι αντίστροφης όσμωσης. Γενικώς με 18ευρώ βρίσκεις κάποιο φίλτρο ενεργού άνθρακα αλλά θα απαιτεί αντικατάσταση κάθε 3μηνο. Δες εδώ διάφορα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. http://www.skroutz.gr/c/2454/Filtra-Neroy-Vrysis.html?from=catspan&keyphrase=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1+%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85+%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85+%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1
Conan2046 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δηλαδη οσα δεν εχουν τετοια πιστοποιηση μπορει να διαρέει ο ενεργος ανθρακας στο νερο και το πινουμε ? Τι σημαινει αυτο για την υγεια μας ? Για τον ενεργό άνθρακα και μόνο μιλώντας και να πίναμε ενεργό άνθρακα δεν νομίζω να παθαίναμε απολύτως τίποτα, δεν έχει καμία σχέση με τον βάκιλο του άνθρακα που προκαλεί την ομώνυμη αρρώστια. Βέβαια επειδή ο άνθρακας φιλτράρει και κατακρατεί τις ουσίες από το νερό στην περίπτωση που διέρρεε με κάποιο τρόπο θα πίναμε και τις ουσίες αυτές. Πάντως το NFS 61 απ' ότι βλέπω χρησιμοποιείται περισσότερο για να πιστοποιήσει τα διάφορα μέρη του φίλτρου.
BoullyBoy Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δεν παίζει να είναι αντίστροφης όσμωσης. Γενικώς με 18ευρώ βρίσκεις κάποιο φίλτρο ενεργού άνθρακα αλλά θα απαιτεί αντικατάσταση κάθε 3μηνο. Το μάτι μου πέτυχε αυτό εδώ το πακέτο. Στην περιγραφή αναφέρει 12 μήνες ή κάποιο ποσό νερού. Σαν εταιρία και προϊόν αξίζει; επίσης η αντικατάστασή του κάθε πότε θα πρέπει να γίνεται 3 ή όπως αναφέρεται η περιγραφή.
gk5700 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 για απομακρυνση εξασθενους χρωμιου εχετε να προτεινετε καποιο συγκεκριμενο φιλτρο αντιστροφης οσμωσης?
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Το μάτι μου πέτυχε αυτό εδώ το πακέτο. Στην περιγραφή αναφέρει 12 μήνες ή κάποιο ποσό νερού. Σαν εταιρία και προϊόν αξίζει; επίσης η αντικατάστασή του κάθε πότε θα πρέπει να γίνεται 3 ή όπως αναφέρεται η περιγραφή. Να σου πω την γνώμη μου, οι δυνατότητες του φίλτρου αυτού είναι ίδιες με αυτό που έχω εγώ, επειδή πριν αγοράσω και το δικό μου είχα κάνει έρευνα αγοράς, μου κάνει εντύπωση που το έχουνε 49.5ευρώ με το ΦΠΑ και τρία τεμάχια μαζί και αλλαγή 12 μήνες ή 4000 λίτρα. Δηλαδή το ένα τεμάχιο είναι στα 16.5 ευρώ. Δεν ξέρω αλλά βγαίνει πολύ χαμηλή η τιμή για τέτοια χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Η αλλαγή του φίλτρου είναι όσο αναφέρει ο κατασκευαστής. Σου λένε είτε αλλαγή στα 4000λίτρα ή στο 12μηνο, σε όποιο από τα δύο φτάσεις πρώτα αλλάζεις το ανταλλακτικό. για απομακρυνση εξασθενους χρωμιου εχετε να προτεινετε καποιο συγκεκριμενο φιλτρο αντιστροφης οσμωσης? Να κοιτάξεις όλα τα γνωστά συστήμα RO των μεγάλων εταιρειών, κάνουν δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα