achilles_g_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Γενικά σε ό.τι πουλάει πολυ υπάρχουν αντιγραφές. Η doulton θεωρείται από τις κορυφαίες. Γι αυτό βρες έναν που εμπιστεύεσαι και πάρε απο εκεί. Επίσης κανε μια ανάλυση στο νερο. Για το χλώριο είναι αρκετά εύκολη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rama1 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Conan2046 έχεις δίκιο για την Doulton, δεν έχει δημοσιευθεί δελτίο απόδοσης από την NSF, παρά μόνον για Chlorine, Cyst και Lead Reduction. Περίεργο για μια τόσο παλιά και μεγάλη εταιρία. Έχει εκδώσει βέβαια αναλυτικά αποτελέσματα για τα φίλτρα της, από ανεξάρτητα όμως εργαστήρια, όπως λέει στη σελίδα 3 του καταλόγου της: https://doulton.com/wp-content/uploads/Corporate-Brochure.pdf Στην ίδια σελίδα, για να απαντήσω και στον hamer, αναφέρει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που πρέπει να αναγράφονται πάνω στα φίλτρα της, για να καταλάβει κάποιος αν όντως έχει αγοράσει ένα αυθεντικό προϊόν. Επιπλέον, δίδει και εφαρμογή στην ιστοσελίδα της, οπου αναγράφεις τους εξατομικευμένους κωδικούς αριθμούς του προϊόντος και σου απαντάει αν το προϊόν είναι αυθεντικό: https://doulton.com/authentication-centre/candle-authentication/ Για τις συσκευές των φίλτρων δεν ξέρω τι να υποθέσω. Πάντως από τις 3 που παραθέτει ο hamer, η τρίτη συσκευή εμφανίζεται με εμφανώς τροποποιημένο σήμα, που δεν υπάρχει στο site της εταιρείας. Επιπλέον, ως προς όλες τις εταιρείες που αναφέρει ο hamer, σε άλλο μέρος του site τους, εμφανίζονται τα φίλτρα της συσκευής, τα οποία ναι μεν αναγράφουν τα στοιχεία της Doulton, όχι όμως αυτά που η Doulton δημοσιεύει στον κατάλογό της (βλέπε παραπάνω link): Για την πρώτη: https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-nerou-times-energou-anthraka-matrikx-plekx-watss-pure-pro-primato/filtro-nerou-doultron-ultra-carb.html https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-nerou-times-energou-anthraka-matrikx-plekx-watss-pure-pro-primato/doulton-chlorasyl.html Για την δεύτερη: http://www.solarage.gr/filtro-nerou-kata-alaton-ultracarb-si-doulton-hcs-hcp http://www.solarage.gr/filtro-nerou-energou-anthraka-hcs-hcp-supercarb-doulton Για την τρίτη: http://www.hydrotherm.gr/shop/index.php?act=viewProd&productId=55 http://www.hydrotherm.gr/shop/index.php?act=viewProd&productId=54 Περίεργο, ίσως οι φωτογραφίες στα site τους να μην έχουν ενημερωθεί, ή το χειρότερο (στην Ελλάδα ζούμε), αυτός που έφτιαξε το κάθε site να αντέγραψε και ανέβασε τις φωτογραφίες τυχαία από το διαδίκτυο! Επεξ/σία 10 Μαΐου 2017 από Rama1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Moderators Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Αν και δεν γράφει microns, από οτι φαίνεται είναι σαν το δικό μου με την διαφορά οτι θέλει αλλαγή κάθε 4 μήνες ή 750 λίτρα. δεν εχω διαβασει το τοπικ και δεν ξερω τι εχεις οποτε ρωταω κανει δουλεια? επισης το θελω για το νερο της Κερκυρας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 δεν εχω διαβασει το τοπικ και δεν ξερω τι εχεις οποτε ρωταω κανει δουλεια? επισης το θελω για το νερο της Κερκυρας Λοιπόν το συγκεκριμένο φίλτρο παίρνει ανταλλακτικά R5 ή R7, το R5 είναι 5μm και το R7 0.5μm. Να αγοράσεις το φίλτρο με ανταλλακτικό R7. Κάνει καλή δουλειά και συγκρατεί ακόμα και ορισμένα είδη βακτηρίων και παθογόνων. Μην επιλέξεις το R5 καθώς δεν είναι αποτελεσματικό στους μικροοργανισμούς. Και το δικό μου φίλτρο στα 0.5μm είναι. https://www.allwater.gr/product/filtra-posimou-nerou/antallaktika-filtra/antallaktiko-filtro-nerou-brusis-instapure-r-7 Το νερό της Κέρκυρας δεν το ξέρω. Έχετε κάποιο θέμα με το νερό στα μέρη σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
futureshock Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 εμεις πηραμε το instapure με R2 φιλτρο και το νερο δεν πινετε πολυ ευκολα. Δηλαδη παλι εχει μια γευση . Τοσα χρονια ειμασταν με εμφιαλωμενα (φυσικο μεταλλικο) . Να παμε σε R5 - R7 ? Θα καταλαβουμε διαφορα στην γευση ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Moderators Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Λοιπόν το συγκεκριμένο φίλτρο παίρνει ανταλλακτικά R5 ή R7, το R5 είναι 5μm και το R7 0.5μm. Να αγοράσεις το φίλτρο με ανταλλακτικό R7. Κάνει καλή δουλειά και συγκρατεί ακόμα και ορισμένα είδη βακτηρίων και παθογόνων. Μην επιλέξεις το R5 καθώς δεν είναι αποτελεσματικό στους μικροοργανισμούς. Και το δικό μου φίλτρο στα 0.5μm είναι. https://www.allwater.gr/product/filtra-posimou-nerou/antallaktika-filtra/antallaktiko-filtro-nerou-brusis-instapure-r-7 Το νερό της Κέρκυρας δεν το ξέρω. Έχετε κάποιο θέμα με το νερό στα μέρη σου; Διάβασε την τελευταία παράγραφο http://4lyk-kerkyr.ker.sch.gr/water/water.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Διάβασε την τελευταία παράγραφο http://4lyk-kerkyr.ker.sch.gr/water/water.htm Ώπα, αν έχετε θέμα με την σκληρότητα τότε είναι εντελώς άχρηστα αυτά τα φίλτρα. Χρειάζεσαι ένα φίλτρο αλάτων για την αποσκλήρυνση του νερού. Το ανταλλακτικό για τα άλατα εμπεριέχει μια ρητίνη ιόντων. Αν θέλεις να υπάρχει και συγκράτηση στερεών μικροσωματιδίων και αλάτων τότε χρειάζεσαι διπλό φίλτρο με 2 διαφορετικές φύσιγγες μια του ενεργού άνθρακα/κεραμικού φίλτρου και μια για τα άλατα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Solarage Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Καλησπέρα στο Forum Ο προβληματισμός σας σχετικά με την πιστοποίηση φίλτρων είναι απολύτως δικαιολογημένος. Το χάος με τί πραγματικά είναι πιστοποιημένο το έχω ζήσει και οφείλεται κυρίως σε 3 λόγους: Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν το label NSF με αστερίσκους Πολλοί χρησιμοποιούν το label NSF και δεν βάζουν ούτε αστερίσκους Ο ίδιος ο NSF διαθέτει αρκετές διαφοροποιήσεις πάνω στο ίδιο πρότυπο με αποτέλεσμα να πρέπει να γνωρίζεις πολλές λεπτομέρειες του προτύπου Από προσωπική έρευνα αλλά και επικοινωνία με την NSF συνοψίζω τα εξής: Για τα οικιακά φίλτρα τα κύρια πρότυπα πιστοποίησης είναι: NSF/ANSI 42 : Components only και Aesthetic effect NSF/ANS 53 : Health Effect NSF/ANS 401 : Emerging Contaminants NSF/ANSI 42 : components only –> Πιστοποιεί ότι τα υλικά κατασκευής του φίλτρου (η πρώτη ύλη) είναι ασφαλής και όχι το αποτέλεσμα του φίλτρου. NSF/ANSI 42 : Aesthetic Effect –> Πιστοποιεί ότι τα υλικά κατασκευής του φίλτρου (η πρώτη ύλη) είναι ασφαλής αλλά και το αποτέλεσμα του φίλτρου σχετικά με τη μείωση των μη βλαβερών προσμίξεων για την υγεία. NSF/ANSI 42 : Aesthetic Effec, class Χ–> Όλα τα παραπάνω συν ότι κατηγοριοποιεί και την αφαίρεση των σωματιδίων σε 6 επίπεδα. Class I – 0.5 to < 1 μmClass II – 1 to <5 μmClass III – 5 to <15 μmClass IV – 15 to <30 μmClass V – 30 to <50 μmClass VI – >50 μm To NSF/ANSI 53 είναι το δεύτερο βασικό πρότυπο στην πιστοποίηση φίλτρων νερού. Το πρότυπο θέτει τις ελάχιστες απαιτήσεις των οικιακών φίλτρων στην μείωση συγκεκριμένων βλαβερών προσμίξεων. Τα περισσότερα φίλτρα ενεργού άνθρακα έχουν πιστοποίηση μόνο κατά NSF components only ενώ αν ο κατασκευαστής σέβεται τους κανόνες γράφει με αστερίσκο ότι η αποτελεσματικότητα του φίλτρου βασίζεται σε δικιές του μετρήσεις. Στην αγορά τα φίλτρα που έχουν πλήρες πιστοποιητικό NSF είναι λίγα (δεν τα αναφέρω για λόγους διαφήμισης). Όπως λέει και ο Rama1/ Orthopaedic θα τα βρείτε στον κατάλογο του NSF. Πιστοποίηση επίσης διενεργεί και ο Water Quality. Ελπίζω να βοήθησα σε αυτήν την πρώτη επαφή με το forum. Απόστολος 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 εμεις πηραμε το instapure με R2 φιλτρο και το νερο δεν πινετε πολυ ευκολα. Δηλαδη παλι εχει μια γευση . Τοσα χρονια ειμασταν με εμφιαλωμενα (φυσικο μεταλλικο) . Να παμε σε R5 - R7 ? Θα καταλαβουμε διαφορα στην γευση ; Καλύτερα σε R7. Καλησπέρα στο Forum Ο προβληματισμός σας σχετικά με την πιστοποίηση φίλτρων είναι απολύτως δικαιολογημένος. Το χάος με τί πραγματικά είναι πιστοποιημένο το έχω ζήσει και οφείλεται κυρίως σε 3 λόγους: Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν το label NSF με αστερίσκους Πολλοί χρησιμοποιούν το label NSF και δεν βάζουν ούτε αστερίσκους Ο ίδιος ο NSF διαθέτει αρκετές διαφοροποιήσεις πάνω στο ίδιο πρότυπο με αποτέλεσμα να πρέπει να γνωρίζεις πολλές λεπτομέρειες του προτύπου Από προσωπική έρευνα αλλά και επικοινωνία με την NSF συνοψίζω τα εξής: Για τα οικιακά φίλτρα τα κύρια πρότυπα πιστοποίησης είναι: NSF/ANSI 42 : Components only και Aesthetic effect NSF/ANS 53 : Health Effect NSF/ANS 401 : Emerging Contaminants NSF/ANSI 42 : components only –> Πιστοποιεί ότι τα υλικά κατασκευής του φίλτρου (η πρώτη ύλη) είναι ασφαλής και όχι το αποτέλεσμα του φίλτρου. NSF/ANSI 42 : Aesthetic Effect –> Πιστοποιεί ότι τα υλικά κατασκευής του φίλτρου (η πρώτη ύλη) είναι ασφαλής αλλά και το αποτέλεσμα του φίλτρου σχετικά με τη μείωση των μη βλαβερών προσμίξεων για την υγεία. NSF/ANSI 42 : Aesthetic Effec, class Χ–> Όλα τα παραπάνω συν ότι κατηγοριοποιεί και την αφαίρεση των σωματιδίων σε 6 επίπεδα. Class I – 0.5 to < 1 μm Class II – 1 to <5 μm Class III – 5 to <15 μm Class IV – 15 to <30 μm Class V – 30 to <50 μm Class VI – >50 μm To NSF/ANSI 53 είναι το δεύτερο βασικό πρότυπο στην πιστοποίηση φίλτρων νερού. Το πρότυπο θέτει τις ελάχιστες απαιτήσεις των οικιακών φίλτρων στην μείωση συγκεκριμένων βλαβερών προσμίξεων. Τα περισσότερα φίλτρα ενεργού άνθρακα έχουν πιστοποίηση μόνο κατά NSF components only ενώ αν ο κατασκευαστής σέβεται τους κανόνες γράφει με αστερίσκο ότι η αποτελεσματικότητα του φίλτρου βασίζεται σε δικιές του μετρήσεις. Στην αγορά τα φίλτρα που έχουν πλήρες πιστοποιητικό NSF είναι λίγα (δεν τα αναφέρω για λόγους διαφήμισης). Όπως λέει και ο Rama1/ Orthopaedic θα τα βρείτε στον κατάλογο του NSF. Πιστοποίηση επίσης διενεργεί και ο Water Quality. Ελπίζω να βοήθησα σε αυτήν την πρώτη επαφή με το forum. Απόστολος Υπάρχει πρότυπο NSF/ANSI 61 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Solarage Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Ναι υπάρχει NSF 61 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Ότι πιο επεξηγηματικό υπάρχει στο θέμα το σχόλιο σου Solarage, χωρίς να υποτιμάω εμάς τους υπόλοιπους. Μια προσωπική μου εκτίμηση, τα φίλτρα Class I είναι πανάκριβα, νομίζω αξίζει από οικονομικής άποψης περισσότερο ένα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης με προφίλτρα που το προστατεύουν, κοστίζει λιγότερο, (έχουμε βέβαια την σπατάλη νερού), συγκρατεί σίγουρα σχεδόν τα πάντα και μπορούμε να ελέγχουμε την απόδοση του με ένα απλό μετρητή tds. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rama1 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Καλησπέρα στο Forum Ο προβληματισμός σας σχετικά με την πιστοποίηση φίλτρων είναι απολύτως δικαιολογημένος. Το χάος με τί πραγματικά είναι πιστοποιημένο το έχω ζήσει και οφείλεται κυρίως σε 3 λόγους: Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν το label NSF με αστερίσκους Πολλοί χρησιμοποιούν το label NSF και δεν βάζουν ούτε αστερίσκους Ο ίδιος ο NSF διαθέτει αρκετές διαφοροποιήσεις πάνω στο ίδιο πρότυπο με αποτέλεσμα να πρέπει να γνωρίζεις πολλές λεπτομέρειες του προτύπου Από προσωπική έρευνα αλλά και επικοινωνία με την NSF συνοψίζω τα εξής: Για τα οικιακά φίλτρα τα κύρια πρότυπα πιστοποίησης είναι: NSF/ANSI 42 : Components only και Aesthetic effect NSF/ANS 53 : Health Effect NSF/ANS 401 : Emerging Contaminants NSF/ANSI 42 : components only –> Πιστοποιεί ότι τα υλικά κατασκευής του φίλτρου (η πρώτη ύλη) είναι ασφαλής και όχι το αποτέλεσμα του φίλτρου. NSF/ANSI 42 : Aesthetic Effect –> Πιστοποιεί ότι τα υλικά κατασκευής του φίλτρου (η πρώτη ύλη) είναι ασφαλής αλλά και το αποτέλεσμα του φίλτρου σχετικά με τη μείωση των μη βλαβερών προσμίξεων για την υγεία. NSF/ANSI 42 : Aesthetic Effec, class Χ–> Όλα τα παραπάνω συν ότι κατηγοριοποιεί και την αφαίρεση των σωματιδίων σε 6 επίπεδα. Class I – 0.5 to < 1 μm Class II – 1 to <5 μm Class III – 5 to <15 μm Class IV – 15 to <30 μm Class V – 30 to <50 μm Class VI – >50 μm To NSF/ANSI 53 είναι το δεύτερο βασικό πρότυπο στην πιστοποίηση φίλτρων νερού. Το πρότυπο θέτει τις ελάχιστες απαιτήσεις των οικιακών φίλτρων στην μείωση συγκεκριμένων βλαβερών προσμίξεων. Τα περισσότερα φίλτρα ενεργού άνθρακα έχουν πιστοποίηση μόνο κατά NSF components only ενώ αν ο κατασκευαστής σέβεται τους κανόνες γράφει με αστερίσκο ότι η αποτελεσματικότητα του φίλτρου βασίζεται σε δικιές του μετρήσεις. Στην αγορά τα φίλτρα που έχουν πλήρες πιστοποιητικό NSF είναι λίγα (δεν τα αναφέρω για λόγους διαφήμισης). Όπως λέει και ο Rama1/ Orthopaedic θα τα βρείτε στον κατάλογο του NSF. Πιστοποίηση επίσης διενεργεί και ο Water Quality. Ελπίζω να βοήθησα σε αυτήν την πρώτη επαφή με το forum. Απόστολος Καλημέρα κι ευχαριστούμε με το ξεκαθάρισμα που έκανες. Επειδή πρέπει να ξέρουμε με ποιον μιλάμε, αν κάποιος είναι επαγγελματίας του είδους και χωρίς επ' ουδενί να θέλω να υπονοήσω τίποτα κακό, το όνομα με το οποίο μπήκες εδώ έχει σχέση με την παρακάτω εταιρεία? http://www.solarage.gr/index.php?route=common/home Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Solarage Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Ναι και επειδή δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από ψευδώνυμα γι'αυτό χρησιμοποίησα τον διακριτό τίτλο της εταιρείας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Μια προσωπική μου εκτίμηση, τα φίλτρα Class I είναι πανάκριβα, νομίζω αξίζει από οικονομικής άποψης περισσότερο ένα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης με προφίλτρα που το προστατεύουν, κοστίζει λιγότερο, (έχουμε βέβαια την σπατάλη νερού), συγκρατεί σίγουρα σχεδόν τα πάντα και μπορούμε να ελέγχουμε την απόδοση του με ένα απλό μετρητή tds. Δεν το νομίζω. Το δικό μου φίλτρο είναι Class I το πήρα 70ευρώ, μπορείς να βρεις Class I μέχρι και 100 ευρώ. Αν δω φέτος οτι έχει σκουρίνει το χρώμα του ανταλλακτικού, του χρόνου θα πάρω το ανταλλακτικό των 0.3μm για ακόμα καλύτερη δουλειά. Εκεί που ξεφεύγουν λίγο οι τιμές είναι αν θες 0.1μm όπου το οικονομικότερο φίλτρο που θα βρεις είναι της toray. Το σύστημα αντίστροφης όσμωσης ξεφεύγει αρκετά σε τιμές. Ναι υπάρχει NSF 61 Γνωρίζεις ποιά είναι η διαφορά του σε σχέση με τα τρία προηγούμενα πρότυπα που έγραψες; Απλά ρωτάω γιατί το δικό μου φίλτρο αυτή την πιστοποίηση έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Solarage Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δεν το νομίζω. Το δικό μου φίλτρο είναι Class I το πήρα 70ευρώ, μπορείς να βρεις Class I μέχρι και 100 ευρώ. Αν δω φέτος οτι έχει σκουρίνει το χρώμα του ανταλλακτικού, του χρόνου θα πάρω το ανταλλακτικό των 0.3μm για ακόμα καλύτερη δουλειά. Εκεί που ξεφεύγουν λίγο οι τιμές είναι αν θες 0.1μm όπου το οικονομικότερο φίλτρο που θα βρεις είναι της toray. Το σύστημα αντίστροφης όσμωσης ξεφεύγει αρκετά σε τιμές. Γνωρίζεις ποιά είναι η διαφορά του σε σχέση με τα τρία προηγούμενα πρότυπα που έγραψες; Απλά ρωτάω γιατί το δικό μου φίλτρο αυτή την πιστοποίηση έχει. Έχω ασχοληθεί λίγο με το NSF 61, δώσε μου λίγο χρόνο και θα σου απαντήσω αύριο το μεσημέρι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα