Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και μια ζωή πίναμε εμφιαλομένο νερό τώρα με την μπέμπα έχω αρχίσει και σκεφτόμαι ότι δυστυχώς δεν είναι και το πλέον κατάλληλο.Με μια προχείρη αναζητήση είδα το πολυδιαφημιζόμενο camelot για το όποιο δεν διάβασα και τα καλύτερα αλλά και το ελληνικό olympus.Ποιά η γνώμη σας κυρίως για το δεύτερο? Έχετε να πρότεινετε κάτι καλύτερο?

Με ενδιαφέρει να είναι κάτω πάγκου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα της τελευταίες μέρες μας κάνει κάτι κόλπα η ύδρευση μας θα σας ανεβάσω φώτο ποιο κάτω με βαμβάκι που έβαλα για 10 λεπτά έτρεξε το νερό να δείτε τη μαζεύει , το πρόβλημα είναι γενικό στην περιοχή κάτι παίζει με το υδραγωγείο μια ζημία λένε ότι την διόρθωσαν αλλά εδώ και μέρες τίποτα..
Σκέφτομαι να βάλω από όσα διάβασα στο φόρουμ ένα κεντρικό κάτω από την βρύση πχ σαν αυτό εδώ

https://www.skroutz.gr/c/2459/Filtra-Neroy-Kato-Pagkou.html?from=catspan&keyphrase=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF+%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B7%CF%82
να σας ρωτήσω το 1/2 , 3/4 είναι η ιντσεσ από το σπιράλ της βρίσεις ?
επιπλέον με την πίεση πως να επιλέξω?
στο θέμα των φίλτρων τώρα επιλέγω ότι φίλτρο θέλω, αρκεί να είναι φίλτρα 10''?
πχ από εδώ όποιο και να βάλω θα τερίαζει
http://www.skroutz.gr/c/2451/Antallaktika-Filtra-Neroy.html?from=catspan&keyphrase=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1+10%27%27+%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1 |?
Και τέλος ποιο θα ήταν καλώ να βάλω για χλώριο και χώμα όπως βλέπετε στην εικόνα να τα καθαρίζει ?

http://imgur.com/a/8huA9
http://imgur.com/a/uG3UA

|

Αν και μια ζωή πίναμε εμφιαλομένο νερό τώρα με την μπέμπα έχω αρχίσει και σκεφτόμαι ότι δυστυχώς δεν είναι και το πλέον κατάλληλο.Με μια προχείρη αναζητήση είδα το πολυδιαφημιζόμενο camelot για το όποιο δεν διάβασα και τα καλύτερα αλλά και το ελληνικό olympus.Ποιά η γνώμη σας κυρίως για το δεύτερο? Έχετε να πρότεινετε κάτι καλύτερο?

Με ενδιαφέρει να είναι κάτω πάγκου.

Κοιτα να δεις , γιατι να παρεις κατι απο telemarketing ?

Φρουτοκρεμα για την μπεμπα θα επαιρνες απο διαφήμιση telemarketing ?

Εδω μεσα εχουν αναλυθει πολλα συστηματα .

Το βασικο ειναι ποσα θες να ξοδεψεις για αρχη και ποσα θα δινεις επειτα για ανταλλακτικα καθως και πιο ταιριαζει στην περιοχη σου  .

Το olympus το ειχα παρει και εγω στην αθηνα πριν πολλα χρονια , το  μονο ελληνικο ειναι η "θηκη/βαση"  ( πχ η πιστοποιηση που εχει για τον ενεργο ανθρακα NSF ειναι για την ινδονησια ) .

Ενταξει αφαιρει μυρωδιες κλπ αλλα υπαρχουν και πιο καλα φτηνα και πιστοποιημενα

Διαβασε λιγο τα προηγουμενα παρε μια ιδεα και μετα μιλα με μια εταιρια που εξειδικεύεται σε αυτα τα πραγματα να βρεις τι ταιριαζει στην περιοχη σου/νερο σου .

Εαν εχεις στην περιοχη που μενεις καποια εταιρια τετοια θα σε κατευθηνει καλυτερα γιατι ξερει το νερο της περιοχης

Εγω βρηκα αναλυση νερου απο το site της υπηρεσιας υδρευσης του δημου μου οπως θα δεις σε πιο παλιο μου Post και μετα  μιλησα με την waterwaves.gr και τελικα καταληξα στο Undercounter M3 plus HF

Εαν δεν εχει στο site του δημου μπορεις να ζητησεις απο το αρμοδιο γραφειο υδρευσης / ή ευδαπ εαν εισαι αθηνα κλπ

Κοιτα να δεις , γιατι να παρεις κατι απο telemarketing ?

Φρουτοκρεμα για την μπεμπα θα επαιρνες απο διαφήμιση telemarketing ?

Εδω μεσα εχουν αναλυθει πολλα συστηματα .

Το βασικο ειναι ποσα θες να ξοδεψεις για αρχη και ποσα θα δινεις επειτα για ανταλλακτικα καθως και πιο ταιριαζει στην περιοχη σου  .

Το olympus το ειχα παρει και εγω στην αθηνα πριν πολλα χρονια , το  μονο ελληνικο ειναι η "θηκη/βαση"  ( πχ η πιστοποιηση που εχει για τον ενεργο ανθρακα NSF ειναι για την ινδονησια ) .

Ενταξει αφαιρει μυρωδιες κλπ αλλα υπαρχουν και πιο καλα φτηνα και πιστοποιημενα

Διαβασε λιγο τα προηγουμενα παρε μια ιδεα και μετα μιλα με μια εταιρια που εξειδικεύεται σε αυτα τα πραγματα να βρεις τι ταιριαζει στην περιοχη σου/νερο σου .

Εαν εχεις στην περιοχη που μενεις καποια εταιρια τετοια θα σε κατευθηνει καλυτερα γιατι ξερει το νερο της περιοχης

Εγω βρηκα αναλυση νερου απο το site της υπηρεσιας υδρευσης του δημου μου οπως θα δεις σε πιο παλιο μου Post και μετα  μιλησα με την waterwaves.gr και τελικα καταληξα στο Undercounter M3 plus HF

Εαν δεν εχει στο site του δημου μπορεις να ζητησεις απο το αρμοδιο γραφειο υδρευσης / ή ευδαπ εαν εισαι αθηνα κλπ

Είσαι ικανοποίημενος απο το συγκεκριμένο? Ανταλακτικά φίλτρα θα μπορείς να βρεις εύκολα με την πάροδο του χρόνου? Το γεγονός ότι το κελυφός του συγκεκριμένου είναι από ότι φένεται πλαστικό ενώ τα άλλα που προανέφερα ανοξείδωτα επηρεάζουν?

Εγω μετα απο πολυ ψαξιμο ειχα καταληξει και εχω παρει το Undercounter M3 plus HF  αλλα με καποια προβληματα που με τρεχουν ( νοσοκομεια κλπ ) τωρα τελευταια δεν εχω μπορεσει να το τοποθετησω ακομα και να σας πω εντυπωσεις .

Συνεχιζουν τα προβληματα και δεν εχω μπορεσει ακομα να ασχοληθω ασε που θα πανε στραφι τα φιλτρα χωρις συνεχη χρηση

Μάλλον από ότι φαίνεται μετά από τόσο διάβασμα που έριξα, και από πλήρης αναθεώρηση για camelot και olympus (αθάνατες Ελληνικές business),  θα καταλήξω εδώ http://www.pure-fresh2o.gr/test/el/filtra-energou-anthraka-kai-systymata-mikrofiltransis/12-digipure-9000s.html

Θα τους πάρω από Δευτέρα για περισσότερες πληροφορίες  και μάλλον παραγγελία!

Μηπως πρεπει πρωτα να αναλυςουμε το νερο της εκαστοτε πολης που κατοικουμε ο καθενας μας και μετα να ψαξουμε για φιλτρα;

Κανονικα αυτο ειναι το σωστο αλλα και παλι δεν ειναι λυση .

Πχ εδω που ειμαι ( εξω απο την χαλκιδα περιοχη βασιλικο - δημος χαλκιδεων ) η δημοτικη εταιρια υδρευσης αναλογα την εποχη δινει στο δίκτυο απο αλλη γεωτρηση / δεξαμενη με αλλη γευση - μυρωδια  του νερου καθε φορα  .......

Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι ότι βλέπω αυτό που πρότεινε ο φίλος villasg http://www.pure-fresh2o.gr/test/el/filtra-energou-anthraka-kai-systymata-mikrofiltransis/12-digipure-9000s.html και αυτό http://www.puredry.gr/catalog/product_info.php?products_id=1046 πρόκειται για το ίδιο προϊόν γιατί αυτό αναφέρεται στην σελίδα του κατασκευαστή ενώ το πρώτο όχι και αν και τα 2 μιάζουν  εμφανισιακά το 1 λέει 4 σταδίων και το 2 6 σημείων.Δεν ξέρω κάπου έχασα την μπάλα.....πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους αλλιώς δεν βλέπω να βάζω άκρη!  

Και τα δυο αναφερουν 4 σταδια .

Ειναι ιδιες συσκευες .

Απλα εχουν διαφορα στα φιλτρα το 1ο και το 3ο , αλλα ειπαμε φιλτρα βαζεις αναλογα με το νερο που εχεις και τι θες να φιλτραρεις .

πχ το 1ο στον ενα ειναι 5 Micro και στο αλλο 1 micron και το 3ο εχει αλλη φιλοσοφια σε καθε υλοποιηση .

Μπορεις να βαλεις τα φιλτρα που θες αναλογα με το τι θες να κανεις  , ειναι απλο

"Eναλλακτικά, το Undercounter M3 plus HF  μπορεί να εξοπλιστεί με οποιοδήποτε φίλτρο 10'' ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό κατα περίπτωση αποτέλεσμα (πχ μείωση σκληρότητας, αφαίρεση κυστών και παρασίτων, αφαίρεση σιδήρου, νιτρικών κλπ). Απλά επικοινωνήστε μαζί μας για να διαμορφώσουμε το Undercounter M3 plus HF όπως εσείς επιθυμείτε!"

Κανονικα αυτο ειναι το σωστο αλλα και παλι δεν ειναι λυση .

Πχ εδω που ειμαι ( εξω απο την χαλκιδα περιοχη βασιλικο - δημος χαλκιδεων ) η δημοτικη εταιρια υδρευσης αναλογα την εποχη δινει στο δίκτυο απο αλλη γεωτρηση / δεξαμενη με αλλη γευση - μυρωδια  του νερου καθε φορα  .......

Φαινεται αρκετα δυνατο το φιλτρο που δειξατε πιο πανω και ισως να μην χρειαζεται τοσο δυνατο. Καποια κομματια θελουν αλλαγη καθε εξι μηνες. Ποσο ειναι το ετησιο κοστος συντηρησης ενος τετοιου φιλτρου;

2) πως ξερουμε οτι δεν θα φιλτραρει και καποια ουδετερα στοιχεια που τα χρειαζομαστε;

Έβαλα φίλτρο νερού τον Φεβρουάριο μετά από αρκετή αναζήτηση ενημέρωση και έρευνα αγοράς που έκανα. Βασικό μου μέλημα ήταν η κατακράτηση του χλωρίου στο νερό καθώς εμείς πίνουμε νερό από κανάτες και αν βάλεις την μύτη σου αφού ανοίξεις την κανάτα τότε η μυρωδιά του χλωρίου είναι εμφανής. Δευτερευόντως ήθελα το φίλτρο για την κατακράτηση της σκουριάς.

Πριν το ψάξιμο αγοράς φίλτρου πρέπει να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που θέλουμε να συγκρατήσει το φίλτρο στο νερό μας, διότι άλλο είδος φίλτρου θα χρειαστούμε για τα άλατα και άλλο για στερεά μικροσωματίδια και το χλώριο, αν θέλουμε μόνο την αφαίρεση χλωρίου το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα που υπάρχουν και σε πολύ φθηνές τιμές. Τα περισσότερα φίλτρα γνωστών εταιρειών είναι ενεργού άνθρακα + κεραμικό φίλτρο για την διήθηση στερεών μικροσωματιδίων. Αν θέλουμε και κατακράτηση αλάτων τότε πάμε σε διπλό φίλτρο το οποίο περιλαμβάνει ριτίνες οι οποίες κρατάνε τα άλατα ασβεστίου μαγνησίου.

Η εργαστηριακή ανάλυση του νερού δεν είναι πάντα απαραίτητη, για το χλώριο δεν χρειάζεται ανάλυση. Για τα στερεά μικροσωματίδια είναι προαιρετική, ναι μεν δεν φαίνονται στο νερό με γυμνό μάτι αλλά μπορούμε να ανατρέξουμε σε στοιχεία αναλύσεων των φορέων υδροδότησης της εκάστοτε περιοχής π.χ για Αθήνα τα ολικά διαλυμένα στερεά (όλα τα στερεά μικροσωματίδια με διάμετρο μεγαλύτερη από 2μm) ανέρχεται στα 150mg/L και λένε οτι το ανώτατο όριο είναι στα 450-500mg/L, αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι καθώς εγώ ήθελα στο νερό μου να κατακρατούνται και αυτά. Αν τώρα θέλουμε να ελέγξουμε την σκληρότητα του νερού τότε καλό είναι να γίνει μια ανάλυση διότι απαιτείται επιπλέον αγορά φυσιγγίων για την συγκράτηση των αλάτων και την αποσκλήρυνση. Το ίδιο ισχύει για τα βαρέα μέταλλα τα οποία υπάρχουν σε κάποιες μικροποσότητες στο νερό της τάξης των μgr/L και εφόσον υπερβαίνουν τα ανώτατα όρια επιβέλλεται σύστημα αντίστροφης όσμωσης καθώς τα κεραμικά φίλτρα είναι παντελώς άχρηστα.

Οι τιμές σε αρκετά φίλτρα μεταβάλλονται από τρεις παράγοντες, διάμετρος αποκλεισμού των πόρων του φίλτρου, συνολικά λίτρα νερού που αντέχει το κάθε φίλτρο, χρονικό διάστημα απαξίωσης του φίλτρου άρα και αντικατάστασης. Με βάση τα δικά μου κριτήρια έκανα αναζήτηση και κατέληξα σε τέσσερεις εταιρείες. Από αυτά που είδα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά φίλτρων, τα φίλτρα μικροσωματιδίων ξεκινάνε από 0.1μm διάμετρο αποκλεισμού στερεών και ανεβαίνουν μέχρι τα 20μm, έχουν μέγιστη χωρητικότητα από 1000L μέχρι 8000L διήθησης νερού και αντέχουν από 2 μέχρι 12μήνες, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αλλάζουνε ανάλογα την εταιρεία και τα προϊόντα που παράγει.

Για έναν μέσο άνθρωπο που θέλει διήθηση και κατακράτηση χλωρίου μικροσωματιδίων και βακτηρίων/παθογόνων, μπορεί να βάλει ένα φίλτρο με διαμέτρους από 0.1μm ως 1μm το πολύ. Τα συνολικά λίτρα που αντέχει το φίλτρο τα υπολογίζει ο καθένας αναλόγως των καταναλωτικών συνηθειών του με την χρήση νερού, το χρονικό διάστημα αντικατάστασης επίσης βάσει κατανάλωσης και τιμής, όσο πιο πολύ αυξάνει ο χρόνος αντικατάστασης φίλτρου και τα λίτρα τόσο αυξάνει και η τιμή. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο πριν προχωρήσουμε στην αγορά φίλτρου είναι να υπάρχουν πιστοποιήσεις από εργαστήρια που να επιβεβαιώνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρει η κάθε εταιρεία καθώς και να είναι πιστοποιημένα από διεθνείς φορείς τα υλικά κατασκευής των φίλτρων. π.χ. ο ενεργός άνθρακας.

Όσον αφορά εταιρείες για αυτό που ήθελα εγώ:

1. Torayvino. Το καλύτερο φίλτρο για στερεά μικροσωματίδια και χλώριο, ιαπωνικής κατασκευής. Τα θετικά, διάμετρος αποκλεισμού 0.1μm και κατακράτηση χλωρίου 99%, φθηνή τιμή φίλτρου και ανταλλακτικών για το μικρό φίλτρο (1500L). Αρνητικά, το μικρό φίλτρο δεν έχει σωλήνα σύνδεσης με την βρύση και δεν είναι επιτραπέζιο άρα πρέπει να συνδεθεί επάνω στην βρύση, για ορισμένες βρύσες νερού είναι αρνητικό αυτό καθώς το βάρος του φίλτρου που θα κρέμεται από την βρύση δημιουργεί πρόβλημα, επίσης αλλαγή ανταλλακτικών σε διάστημα 6 ή 10 μηνών. Το επιτραπέζιο φίλτρο της εταιρείας πάει σε τσιμπιμένη τιμή 250ευρώ, αντέχει βέβαια 8000 λίτρα ή 12 μήνες.

2. Camelot. Αρκετά αξιόλογο φίλτρο με 0.1 ως 0.3μm διάμετρο πόρων, ο κατασκευαστής είναι πολλά χρόνια στην αγορά. Το μεγάλο αρνητικό του οτι μπορείς να βρεις και άλλα φίλτρα με τα ίδια χαρακτηριστικά και σε αρκετά φθηνότερες τιμές.

3. Olympus. Θετικά αντέχει για 4000 λίτρα ή 12 μήνες, δυνατότητα επιλογής ανταλλακτικών από 0.1μm ως 0.5μm, το ανταλλακτικό μπορεί να καθαρίζεται επιφανειακά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσιτή τιμή. Αρνητικά, προτρέπουν να μην προτιμήσουμε το ανταλλακτικό των 0.1μm λόγω πολύ χαμηλής ροής, αν θέλουμε και συγκράτηση αλάτων τότε πρέπει να πάρουμε το διπλό φίλτρο όπου η δεύτερη φύσιγγα θέλει αλλαγή στο 10μηνο άρα πρόσθετο κόστος.

4. Pentek. Στιβαρή κατασκευή. Τα ίδια πάνω κάτω με Olympus.

Βρήκα και άλλες εταιρείες αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι με τον τρόπο που παρουσίαζαν τα προϊόντα τους το στήσιμο της σελίδας τους, ενώ αρκετές δεν έχουνε φίλτρα με διαμέτρους κάτω των 0.5μm, βασικό χαρακτηριστικό για να πεις οτι συγκρατούνται και τα βακτήρια/παθογόνα. Η διάμετρος των βακτηρίων γενικά ξεκινάει από 0.2-0.3μm. Στο νερό της ΕΥΔΑΠ δεν υπάρχει τίποτα κάτω από 0.8μm.

Τελικά προτίμησα το Olympus με ανταλλακτικό των 0.5μm. Το νερό που πίνεις με το φίλτρο καταλαβαίνεις άμεσα οτι δεν υπάρχει χλώριο. Πρόσφατα ήπια νερό σε σπίτι συγγενή και η γεύση του χλωρίου ήταν έντονη και προφανής. Στο 6μηνο θα ξεβιδώσω το κάλλυμα του φίλτρου για να δω το ανταλλακτικό αν έχει αλλάξει το χρώμα του από άσπρο που ήταν, εφόσον έχει αλλάξει σημαίνει οτι έκανε την δουλειά του.

αν η αναλυση που βλεπω στην ιστοσελιδα της εταιριας υδρευσης του Δημου εμφανιζει ολα τα μεταλλα κατω απο τα επιτρεπτα ορια δεν ειναι απαραιτητη η χρηση φιλτρου νερου? 

παρακατω ειναι το λινκ αν μπορει καποιος να ριξει μια ματια και να με βοηθησει , ευχαριστω πολυ!

http://www.deya-thermis.gr/wp-content/uploads/Analiseis/2016/EP_2016_Trilofos_Kotroni.pdf

Οι αναλυσεις των δημων δεν εχουν τα παντα μονο τα απο υποχερωτικα πχ σου εχει πουθενα το εξασθενες χρωμιο ? αμίαντο ? αρσενικό ? μόλυβδο  ? κάδμιο? θειϊκά ? και πολλα αλλα .

Με αυτη την αναλυση μιλα με μια εταιρια που δουλευει φιλτρα ναρου να σε κατευθύνουν

Οι αναλυσεις των δημων δεν εχουν τα παντα μονο τα απο υποχερωτικα πχ σου εχει πουθενα το εξασθενες χρωμιο ? αμίαντο ? αρσενικό ? μόλυβδο  ? κάδμιο? θειϊκά ? και πολλα αλλα .

Με αυτη την αναλυση μιλα με μια εταιρια που δουλευει φιλτρα ναρου να σε κατευθύνουν

ναι σε ολα τα μεταλλα ειναι στα επιτρεπτα ορια, αν και εστειλα κι εγω δειγμα νερου σε εργαστηριο για αναλυση και μου βρηκαν ανεβασμενο λιγο μονο το Βοριο, οποτε δεν ξερω αν ειναι τοσο σημαντικο αυτο γιατι απο οτι εψαξα δεν ειναι και τοσο κακο μεταλλο για την υγεια μας αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...