Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
.........

Εσύ αγόρασες το υπερ-φίλτρο τεσσάρων σταδίων (τρία στάδια το κανονικό) και ένα inline (αυτό που είναι από πάνω). Κάποια στιγμή, σου προτείνω να το κουβεντιάσεις μαζί τους και ένα από τα 4 φίλτρα να αντικατασταθεί με φίλτρο αποσκλήρυνσης (εκτιμώ ότι μάλλον θα σου πούνε να αφαιρεθεί το 3ο και να μετακινηθούν τα 1ο και 2ο στις θέσεις 2η και 3η. Στην πρώτη θέση που θα μείνει κενή να μπει εκεί του αποσκληρυντή).

Το συζητησαμε και μου ειπαν δεν απαιτειται απο οτι δειχνει η αναλυση του νερου της περιοχης , οποτε παμε ετσι και βλεπουμε

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν θες να σου κρατήσει περισσότερο η μεμβράνη , μπορείς να κάνεις ένα bypass με σωληνάκι και διακόπτη στην έξοδο του ακάθαρτου και να της κάνεις back flush να την ξεπλένεις.

Εγώ το κάνω μια φορά την εβδομάδα περίπου και την έχω τη μεμβράνη από το 2013 και έχει πολύ καλά ποσοστά απόδοσης.

Τώρα εαν στο μέλλον πέσει η απόδοσή της απότομα δεν το γνωρίζω.Θα δείξει.

Δημοσ.

Παιδιά ακούω για αποσληρυντές νερού΄και παροχή πόσιμου νερού. Είστε σίγουροι ότι το νερό που παράγεται είναι κατάλληλο για πόση; και στην περίπτωση φίλτρων ότι αυτό συμφέρει;

Οι αποσκληρυντές στην ουσία ανταλλάσσουν τα ιόντα ασβεστίου-μαγνησίου με αυτά του νατρίου (εξ΄ου και το αλάτι που χρησιμοποιείται για την αναγέννηση. Αυτό μπορεί να κάνει καλό στις σωληνώσεις του σπιτιού και στις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούν νερό αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι και το πλέον κατάλληλο για να πίνεται.

Όσο για τα φίλτρα αυτά που τοποθετούνται κάτω ή πάνω από τον πάγκο σε περίπτωση που το νερό είναι σκληρό απλώς θα έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής. Να δεχτώ ότι μπορείς να τα βάζεις σε περιοχές που το νερό δεν είναι σκληρό για να το κάνεις ακόμα πιο μαλακό ή σε σπίτια που η κατανάλωση νερού είναι εξαιρετικά μικρή.

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

θέλω να αγοράσω ένα φίλτρο της MultiPure για καθαρισμό νερού στην Αττική και επειδή θέλω να αναβαθμίσω το παλιό μου φίλτρο (Aquasana) τώρα που έχουμε παιδί.

Έχω μπερδευτεί λίγο με τα μοντέλα της εταιρείας εδώ.

Το ΜΡ750SB είναι για 3000 λίτρα, ενώ το ΜΡ1200ΕL είναι για 4800 λίτρα με το ίδιο ανταλλακτικό (CB6). Πως γίνεται αυτό;

Επίσης, το MP880SB καθαρίζει επιπλέον και πεντασθενές αρσενικό με ένα σημαντικό επιπλέον κόστος. Το χρειάζομαι τον καθαρισμό As στην Αττική ή πάνε στράφι τα λεφτά; 

Αξίζει τα λεφτά το MP880SB σε σχέση με το ΜΡ750SB;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μια απορια για τους γνωστες ,

ενας περαστικος μου ειπε να βαλω δυο φιλτρα στην κεντρικη παροχη (1 νηματος + 1 νηματος ενεργου ανθρακα) και στην βρυση που πινουμε νερο το instapure R7 και θα ειμαι οκ, ποια ειναι η αποψη σας; θα κανω δουλεια ; τι προτεινετε;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ρωτήσει στο post πριν καιρό ποιο φίλτρο να αγοράσω και μου είχαν απαντήσει να βρω πρώτα τα στοιχεία του νερού της περιοχής μου. Το χημείο μου τα έδωσε. Μου είπε ότι πέρα απ' αυτά, το νερό της περιοχής δεν περιέχει τίποτε άλλο, είναι εξαιρετικής ποιότητας και αν οι σωληνώσεις τις πολυκατοικίας είναι καλές, δεν χρειάζομαι ούτε καν φίλτρο ενεργού άνθρακα:

PH: 7,93

Αγωγιμότητα (μS/cm): 418

Ολ. Σκληρ/τα (Γερμ. Βαθμοί): 11,2

Χλωριόντα (mg/L Cl-): 17,7

Θειϊκά (mg/L SO4=): 66,0

Νιτρικά (mg/L NO3-): 3,3

Νιτρώδη (mg/L NO2-): ≤ 0,005

Αμμωνιακά (mg/L NH4+): ≤ 0,02

Θολότητα (NTU): 1

Χρώμα (mg/L Pt/Co): 0

Ολικά Κολοβ/ειδή (απ./100ml): 0

Escherischia Coli. (απ./100ml): 0

Kοπρανώδεις Στρεπτόκοκκοι (απ./100ml): 0

Μου είπαν, ακόμη, ότι το νερό έρχεται από τον Άγιο Μύρωνα Ηρακλείου (ένα χωριό στην Κρήτη), από 16 γεωτρήσεις που μαζεύονται σε μια δεξαμενή και το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να μην είναι στάσιμο.

Ωστόσο, για το 100%, λέω να πάρω ένα φιλτράκι ενεργού άνθρακα. Εσείς τί λέτε;

ΥΓ: Οι ιδιοκτήτες (της πολυκατοικίας) μου είπαν ότι οι σωληνώσεις είναι καινούριες.

Επεξ/σία από White__Dragon
Δημοσ.

http://info.nsf.org/Certified/dwtu/listings.asp?CompanyName=Electrophor&submit1=Search+by+Manufacturer&Program=DWTU

ΙΔΟΥ η πιστοποιηση των εν λογω φιλτρων στον NSF

Με την επωνυμια electrophor  brand name aquaphor

Συμπερασμα χαμηλης αποδοσης και αποτελεσματικοτητας φιλτρα με εγκαταστασεις στην Αμερικη και Ρωσια

Δεν μας παρεχουν αναλυτικο δελτιο αποδοσης κατι που μας κανει να συμπεραινουμε οτι η εταιρεια δεν θεωρει σκοπιμο να ανεβασει ενα τετοιο πιστοποιητικο για τους καταναλωτες της μιας και αυτο θα τους αποτρεψει στο να αγορασουν

Το δευτερο στοιχειο ειναι η πιθανη αφαιρεση πιστοποιητικων απο τον NSF μιας και δεν πληρει καποιες προιποθεσεις

3 και τσουχτερο η εν λογω πιστοποιηση φαινεται να ειναι για ενα φιλτρο ή 2 μοντελα ενω η εταιρεια πουλαει πανω απο των 10 -15 μοντελων σειρων κατι που σημαινει οτι τα ποιο πολλα δεν φερουν καποια πιστοποιηση

Συμπερασμα: Θολο τοπιο μιας και η εταιρια απο την μια φερει σημανση ή εν πασι περιπτωση εχει περασει απο καποιο ελεγχο αλλα αποκρυπτει τα βασικα στοιχεια για την αγορα ενος φιλτρου που ειναι το δελτιο αποδοσης της (θα θελαμε να το δουμε εαν υπαρχει)

Για τις κανατες φιλτρα τα εχουμε ξαναπει.........καλυτερα βρυσουλα ειναι και τσαμπα!

σας ανεβάζω φωτογραφίες από το δικό μου φίλτρο aquaphor και της κόρης μου το aquaphor τριο και το aquaphor σολο οπως λέγονται με nsf 42 πανω στη συσκευασία και lga και tuv αναφέρεται στο πανω μερος και ενας αριθμος για την Ευρωπαικη ενωση που δεν ξερω τι ειναι,

τουλάχιστον τα 2 που έχω εγώ το αναφέρουν και πανω στην συσκευασια και υπάρχουν και τα δελτία nsf στο εσωτερικό οταν τα αγορασα, αν εχετε καποιο επισημο δημοσίευμα παρακαλώ ενημερώστε με για να ξερουμε και εμεις οι καταναλωτες αν υπάρχει διάψευση απο τον nsf,  ωστόσο είμαστε ευχαριστημένοι εδω και πολύ καιρό, καθως αφαιρεί τελείως το χλώριο και τα αλατα με χημικη εξεταση που εχουμε κανει γιατι στην περιοχη μας εχει πολυ σκληρο νερο και πολυ χλωριο, το αναφερω γιατι εμεινα δυσαρεστημενος με αλλη εταιρια που δεν μου αφαιρεσε τα αλατα , ωστόσο σχετικα με τις πιστοποιησεις, αν αναφέρεται η πιστοποιηση πανω στα προιοντα ειναι αλλη πληρωμη και διαδικασια και αλλη πληρωμη και διαδικασια αν καταχωρηθει online στον nsf στην tuv ή όποια άλλη , ειμαι ελαιοπαραγωγος και το ξερω απο προσωπικη εμπειρια σχετικα  για πιστοποιηση που πηρα προσφορα. image.jpgimage.jpg

Δημοσ.

Είχα ρωτήσει στο post πριν καιρό ποιο φίλτρο να αγοράσω και μου είχαν απαντήσει να βρω πρώτα τα στοιχεία του νερού της περιοχής μου. Το χημείο μου τα έδωσε. Μου είπε ότι πέρα απ' αυτά, το νερό της περιοχής δεν περιέχει τίποτε άλλο, είναι εξαιρετικής ποιότητας και αν οι σωληνώσεις τις πολυκατοικίας είναι καλές, δεν χρειάζομαι ούτε καν φίλτρο ενεργού άνθρακα:

PH: 7,93

Αγωγιμότητα (μS/cm): 418

Ολ. Σκληρ/τα (Γερμ. Βαθμοί): 11,2

Χλωριόντα (mg/L Cl-): 17,7

Θειϊκά (mg/L SO4=): 66,0

Νιτρικά (mg/L NO3-): 3,3

Νιτρώδη (mg/L NO2-): ≤ 0,005

Αμμωνιακά (mg/L NH4+): ≤ 0,02

Θολότητα (NTU): 1

Χρώμα (mg/L Pt/Co): 0

Ολικά Κολοβ/ειδή (απ./100ml): 0

Escherischia Coli. (απ./100ml): 0

Kοπρανώδεις Στρεπτόκοκκοι (απ./100ml): 0

Μου είπαν, ακόμη, ότι το νερό έρχεται από τον Άγιο Μύρωνα Ηρακλείου (ένα χωριό στην Κρήτη), από 16 γεωτρήσεις που μαζεύονται σε μια δεξαμενή και το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να μην είναι στάσιμο.

Ωστόσο, για το 100%, λέω να πάρω ένα φιλτράκι ενεργού άνθρακα. Εσείς τί λέτε;

ΥΓ: Οι ιδιοκτήτες (της πολυκατοικίας) μου είπαν ότι οι σωληνώσεις είναι καινούριες.

Θα έβαζα ένα διπλό φίλτρο στην θέση σου, το πρώτο να είναι ένα προφίλτρο για να εμποδίζει τα μεγαλύτερα σωματίδια και να προστατεύει το κυρίως φίλτρο για καλύτερη απόδοση.

Δημοσ.

Καλημέρα κι από μένα.

Θα πω κι εγω τα δικά μου, αν και βλέπω ότι υπάρχουν 

ήδη αναπάντητα προηγούμενα ποστ, ελπίζω οι πιο ειδικοί

να δώσουν τα φώτα τους σε όλους.

Μένω κέντρο Αθήνα.

Ψάχνω καιρό να βάλω φίλτρο...

Έχω ψιλοδιαβάσει όλο το νήμα...

Έχω καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να διαβάσω δελτία

απόδοσης, επιδοσης, πιστοποιήσεις νσφ κλπ

Αναγκαστικά θα πω ονόματα εταιρειών που ψάχνω, 

αναφέροντας κάποιες σκέψεις μου, χωρίς να θέλω

να διαφημίσω κάποιον ή το αντίθετο.

Είχα καταλήξει σε multipure, το απλο750 και θα το αγόραζα, όμως

το πεντακοσαρικο που απαιτείται, όλο το σκεφτόμουν...

Επίσης γνώστης του θεματος λέει ότι το έχει κοντα 15 χρόνια,

μήπως είναι πολύ παλιά η τεχνολογία για να την αγοράσω?

Τότε η 21ενός ιντσών ήταν μεγάλη...

Υπάρχουν αναφορές στο google από 2 κατόχους, οι οποίοι

λένε ότι τους σκούριασε ο ανοξείδωτος χάλυβας και με προβλημάτισαν.

Δεν ξέρω εάν είναι αληθινές ή μόνο αυτη η εταιρεία

πουλάει φίλτρα της προκοπής και την πολεμανε, όλα είναι πιθανά.

Συνεχίζοντας το ψαξιμο...πηγα προς aquasana, αλλά βλέπω ότι εντώ...

μονο ενα μοντελο παίζει το Α4000, για κατω παγκου που με ενδιαφερει,

το οποίο κι αυτο είχε βραβευθεί από το 2003-08, σύμφωνα με το σάιτ, 

(πιάσαμε τις 32 ίντσες :)

Δεν ξέρω αν σκέφτομαι λάθος, αλλά γιατι 2 εταιρείες, που αν εχω καταλαβει

όσα εχω διαβασει, είναι από τις πιο σοβαρες στο χωρο, πουλανε, προμοταρουν

τοσο παλια μοντελα?

Συνεχιζοντας να ψαχνω την aquasana, προσανατολιζομαι στο τριπλο συστημα της

κατω παγκου, που καπου σε ρίβιους, χωρις να ξερω αν ειναι σοβαρα,

το πετυχα να του δινουν πρωτη θεση.

Εχει και δελτιο επιδοσης, καλο φαίνεται...όμως...

α. Το αγοράζω μονο από εξω?

β. Τα φίλτρα του στις φωτο...φαίνονται λεπτά? μικρά? πως να το πω?

δευτερης ή τριτης κλασης, καπως τα ελεγε ο γνωστης...

ή ειναι ασχετο αυτο που λεω.

γ. Μηπως τυχόν το εχει κανεις? τα 3 φίλτρα μήπως ειναι ασύμφορα

στη συντήρησή τους?

δ. Ο φιλος που ειχε aquasana, γιατι θελει να παει στη multipure, δεν ήσουν

ευχαριστημενος?

Αυτα...τα παραπανω αποτελουν προσωπικους προβληματισμούς

όπως προανεφερα και δεν εχουν σκοπο να θιξουν ή να αναδείξουν καποια εταιρεία.

Στο κατω κατω, μπορει να λεω και σαχλαμαρες.

Οι γνωστες παρακαλουνται να απαντησουν σε 

παλαιοτερες ερωτησεις, για να παίρνω κι εγω σειρα

Ευχαριστω

Δημοσ.

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις τα φιλτρα Aragon της Geyser Ρωσίας .υπαρχουν γνωμες μια και καποιος φιλος εδω ανεφερε οτι τα ρωσικα φιλτρα ειναι απο τα κορυφαια.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις τα φιλτρα Aragon της Geyser Ρωσίας .υπαρχουν γνωμες μια και καποιος φιλος εδω ανεφερε οτι τα ρωσικα φιλτρα ειναι απο τα κορυφαια.

όχι άλλο κάρβουνο .........μη παραμυθιάζεστε από την παπ...ρια του καθένα ρε παιδιά, τι θα πει Ρώσικο, Αμερικάνικο κ.τ.λ. το 80% των φίλτρων φτιάχνονται στην Κίνα. Τι λέει η λογική ?? δες τι θες, σύγκρινε, επέλεξε προϊόν, δες τις πιστοποιήσεις και αγόρασε το, τέλος.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Είμαι νεος στον τομέα "φίλτρα νερού" και έχω αρχίσει τώρα να ψάχνομαι για να δω τ ιθα αγοράσω.

Κάποια δεδομένα.

1. Μένω στην Καισαριανή Αθήνα

2. Το σπίτι το νοικιάζω οπότε δε θα ήθελα κάτι μόνιμο (με μόνιμη  εγκατάσταση, σκεφτόμουν κάτι σε άνω πάγκου).

3. Τα φιλτρα που είναι πάνω στη βρύση τι μειονέκτημα έχουν?

4. Υπάρχει κάποιο site με συγκρισεις προιόντων αντικειμενικες?

Τι πρέπει να προσέξω? Και τι θα προτείνατε??

Ειδα μια διαφήμιση στην τηλεόραση της Ολυμπους αλλα δε μπορώ να καταλάβω και πολύ απο εκεί και πέρα ποιες εταιρείες ειναι προς αποφυγή και ποιες είναι καλύεερες (κ το τοπικ παρα είναι μεγαλο :) ).

Mπορεί κάποιος γνώστης να δώσει μερικά σχόλια με μερικές επιλογές μη μόνιμων φίλτρων. 

Ευχαριστώ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...