Geoka1982 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 51 λεπτά πριν, stylish είπε Αυτό εδώ είναι το δικό μου doulton. Καταλαβαίνουμε ότι θέλουν συχνο καθάρισμα και αλλαγή νωρίτερα από τους 12 μήνες. Το doulton θέλουν αλλαγή κάθε 6μηνο σύμφωνα με τα λίτρα. Σου κόβει πολύ την πίεση όταν φτάνει σε αυτήν την κατάσταση;
stylish Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, Geoka1982 said: Το doulton θέλουν αλλαγή κάθε 6μηνο σύμφωνα με τα λίτρα. Σου κόβει πολύ την πίεση όταν φτάνει σε αυτήν την κατάσταση; Ναι, φυσικά και κόβει πολύ. Ήμασταν για αλλαγή και δεν το καθάρισα. 1 έτος το δίνει πάντως η Doulton Επεξ/σία 27 Μαρτίου από stylish
Witcher1st Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Γνωριζει καποιος πως γινεται να βαλω λειτουργια ντους στο παρακατω βρυσακι; Μολις μου ηρθε, αλλα τοσα χρονια ειχα το ντους για να πλενω τα πιατα. Δε μιλαω για το βρασακι του φιλτρου, αλλα για την βρυση. Ευχαριστω. On 27/03/2025 at 00:53, mariosnik_ said: Αγόρασες τελικά φίλτρο μπάνιου; Οχι ακομα. Μολις μου ηρθε της κουζινας. Θα το ψαξω και για το μπανιο.
mariosnik_ Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Witcher1st είπε Γνωριζει καποιος πως γινεται να βαλω λειτουργια ντους στο παρακατω βρυσακι; Μολις μου ηρθε, αλλα τοσα χρονια ειχα το ντους για να πλενω τα πιατα. Δε μιλαω για το βρασακι του φιλτρου, αλλα για την βρυση. Ευχαριστω. Οχι ακομα. Μολις μου ηρθε της κουζινας. Θα το ψαξω και για το μπανιο. Εγώ για μπάνιου έχω της Olympus επειδή θέλει αλλαγή κάθε έτος. Παλαιότερα της philips. Αυτά δουλεύουν με την τεχνολογία kdf.
Witcher1st Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 50 minutes ago, mariosnik_ said: Εγώ για μπάνιου έχω της Olympus επειδή θέλει αλλαγή κάθε έτος. Παλαιότερα της philips. Αυτά δουλεύουν με την τεχνολογία kdf. Απλα για χλωριο το θελω να αφαιρει, οχι κατι αλλο. Για να δω εαν επηρεαζει τα δερματικα που βγαζω.
mariosnik_ Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Witcher1st είπε Απλα για χλωριο το θελω να αφαιρει, οχι κατι αλλο. Για να δω εαν επηρεαζει τα δερματικα που βγαζω. Τα περισσότερα φίλτρα μπάνιου αφαιρούν χλωριο καθώς και μερικά άλλα στερεά.
Witcher1st Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 25 minutes ago, mariosnik_ said: Τα περισσότερα φίλτρα μπάνιου αφαιρούν χλωριο καθώς και μερικά άλλα στερεά. Ναι για αυτο το θελω. Εγω δεν εχω κατι τωρα. Θα παρω κατι απλο για αρχη και βλεπουμε. Αυτα που κουμπωνουν πανω στο σπιραλ του τηλεφωνου, στη βαση.
crtt Δημοσ. Κυριακή στις 06:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:37 μμ Το νερο μυριζει "μουχλα", πιο πολυ στο ζεστο, λιγοτερο στο κρυο... Σε ολες τις βρυσες του σπιτιου. Αγνωστο γιατι... Τι ειδους φιλτρο θα ηταν καταλληλο; Μενω εντος αστικου ιστου στην Αθηνα...
Redfly Δημοσ. Κυριακή στις 08:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:48 μμ Στις 28/3/2025 στις 9:23 ΜΜ, mariosnik_ είπε Εγώ για μπάνιου έχω της Olympus επειδή θέλει αλλαγή κάθε έτος. Παλαιότερα της philips. Αυτά δουλεύουν με την τεχνολογία kdf. Δε ξέρω αν έχει συζητηθεί σε προηγούμενα μηνύματα, αλλά το παραπάνω σύστημα με σύνδεση του φίλτρου στην έξοδο της βρύσης, μου προκαλούσε πιο συχνά προβλήματα στον μείκτη της βρύσης. Οκ, δεν είναι μεγάλο το κόστος αλλά τον άλλαζα συχνά. Η λύση του να πει το φίλτρο στην είσοδο της βρύσης και ας χρησιμοποιώ φιλτραρισμένο νερό και για πλύσιμο πιάτων , μου βγήκε καλύτερη.
mariosnik_ Δημοσ. Κυριακή στις 09:17 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:17 μμ 27 λεπτά πριν, Redfly είπε Δε ξέρω αν έχει συζητηθεί σε προηγούμενα μηνύματα, αλλά το παραπάνω σύστημα με σύνδεση του φίλτρου στην έξοδο της βρύσης, μου προκαλούσε πιο συχνά προβλήματα στον μείκτη της βρύσης. Οκ, δεν είναι μεγάλο το κόστος αλλά τον άλλαζα συχνά. Η λύση του να πει το φίλτρο στην είσοδο της βρύσης και ας χρησιμοποιώ φιλτραρισμένο νερό και για πλύσιμο πιάτων , μου βγήκε καλύτερη. Χμμ, εγώ το έχω στην έξοδο της βρύσης και μετά συνδέεται με το τηλέφωνο του μπάνιου. Κάποιο πρόβλημα δεν έχω διαπιστώσει.
ant_ Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Το ειχα αναφερει και σε προηγουμενη σελιδα οτι με φιλτρο 0.5 ανω παγκου βλέπω αιωρουμενα (πάντως μυρωδια χλωριου κ γευση οπως της βρυσης δεν εχει) Οσοι εχετε ανω παγκου το φιλτραρισμενο ειναι κρυσταλλο τελειως χωρις τιποτα να φαινεται η είμαι εγω ο περιεργος π το ψειριζω τοσο κ υπαρχουνε?
Witcher1st Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Είναι λογικό η θερμοκρασία του νερου από το φίλτρο άνω πάγκου να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το νερό χωρίς φίλτρο; Στο ένα είναι παγωμένο στο άλλο κρύο προς χλιαρό.
_vbm_ Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Καλημέρα σε όλους. Είχα διαβάσει παλιότερα αρκετές σελίδες από το thread, αλλά δεν είχα κάνει την κίνηση να αγοράσω φίλτρο. Τώρα πλέον είμαι έτοιμος να το κάνω, αλλά πραγματικά χάνομαι στις αμέτρητες σελίδες του thread... Μένω στην Αθήνα (Γέρακα) και θέλω να βάλω φίλτρο κάτω πάγκου. Προφανώς το νερό στην περιοχή δεν είναι κάτι "δύσκολο" (όπως διαβάζω οτι συμβαίνει σε περιοχές της επαρχίας), οπότε θεωρώ οτι μου κάνει κάτι σχετικά απλό (να φιλτράρει χλώριο και τους λοιπούς γνωστούς υπόπτους). Με ενδιαφέρει πολύ και το κομμάτι των μικροπλαστικών, αλλά δε ξέρω τι υπάρχει στην αγορά που να πιάνει κι αυτά. Θα μπορούσατε να με κατευθύνετε προς κάποια καλή επιλογή φίλτρου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
majunior Δημοσ. πριν από 11 λεπτά Δημοσ. πριν από 11 λεπτά 1 ώρα πριν, _vbm_ είπε Με ενδιαφέρει πολύ και το κομμάτι των μικροπλαστικών, αλλά δε ξέρω τι υπάρχει στην αγορά που να πιάνει κι αυτά. Το θέμα με τα μικροπλαστικά (και τα νανοπλαστικά) είναι ότι ο ορισμός τους, ως προς το μέγεθος, είναι αόριστος. Αυτό επιτρέπει στην κάθε εταιρεία να λέει ό,τι θέλει σχετικά με την ικανότητα του φίλτρου της να τα σταματά. Αν έχεις ένα μικροπλαστικό με διάμετρο 1 μm και το φίλτρο σου έχει πόρους 0,5 μm, ναι θα το συγκρατήσει. Αν το μικροπλαστικό είναι 0,01 μm θα περάσει. Υπάρχουν ειδικά φίλτρα που συγκρατούν ένα μεγάλο ποσοστό και φυσικά υπάρχει και η αντίστροφη όσμωση αλλά αυτά είναι εξειδικευμένες λύσεις και εκτός δυνατοτήτων ενός ιδιώτη (και όχι μόνο λόγω οικονομικών). Εντωμεταξύ ακόμα και για την αντίστροφη όσμωση έχουν βγει μελέτες που δείχνουν ότι ενώ συγκρατεί το 99% των μικροπλαστικών, το ίδιο το σύστημα απελευθερώνει μικροπλαστικά όσο γερνάνε οι μεμβράνες και αποσυντίθενται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα