Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Κατσε, στο post σου αναφέρεσαι για φίλτρο κεντρικής παροχής η για φίλτρο που είναι συνδεμένο μόνο με το κρύο της κουζίνας για να πίνεις πόσιμο φιλτραρισμένο νερό; Αν είναι το πρώτο, για κεντρική παροχή βάζουμε 5 η 10μm. Αλλά για την άλλη περιπτωση μην πας πάνω από 0.5 με 1μm 

δεν ειπα για κεντρικη παροχη, στην παροχη της κουζινας παρεμβαλεται το φιλτρο και μετα δινει στην κεντρικη βρυση της κουζινας (και οχι π.χ. σε ξεχωριστο βρυσακι διπλα απο τη βρυση)... αυτο που εχει μεσα δεν γραφει τιποτα επανω, θα παρω το 0,5μ και βλεπουμε

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδια για Pentair κατω παγκου μονο 10" συσκευη και φιλτρο (0.5μ?) για Θεσσαλονικη ποιο προτεινετε?

Βλεπω για συσκευες την 2GSL και 3GSL, φιλτρα το CBR2-10 και το CFB-PB10 αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορες εχουν, η ιστοσελιδα της Pentair δεν βοηθαει καθολου και το CFB-PB10 το βγαζει discontinued.

Επισης ανταλλακτικο για 10" σε 1μ για διαμερισμα που εχει χαμηλη πιεση νερου?

Δημοσ.
Στις 17/3/2025 στις 11:08 ΜΜ, pp6210 είπε

δεν ειπα για κεντρικη παροχη, στην παροχη της κουζινας παρεμβαλεται το φιλτρο και μετα δινει στην κεντρικη βρυση της κουζινας (και οχι π.χ. σε ξεχωριστο βρυσακι διπλα απο τη βρυση)... αυτο που εχει μεσα δεν γραφει τιποτα επανω, θα παρω το 0,5μ και βλεπουμε

Εγώ πάντως έβαλα μία τρίοδη βρύση, έτσι μπορείς να έχεις και νερό δικτύου και νερό φίλτρου. Θα βρεις βρύσες με διάφορες τιμές, νομίζω μέχρι 150€, μπορείς να βρεις μία τίμια.

https://www.skroutz.gr/c/1841/mpataries_kouzinas.html?keyphrase=τριοδη+βρυση

Παλαιότερα που είχα την ίδια εγκατάσταση με εσένα, με τα 0,5, μετά το εξάμηνο επεφτε πολύ η ροή. Ίσως η πιο συχνή αντικατάσταση του φίλτρου να είναι και αυτή μία καλή λύση.

Δημοσ.

Πείτε μια γνώμη ρε παίδες γιατι δεν έχω ιδέα απ αυτά. Έχω ένα φίλτρο άνω πάγκου, atlas filtri depural top.

Είχα φίλτρο αγνώστου ταυτότητας, το πέταξα κιόλας ο αχαρακτήριστος, οπότε ούτε θυμάμαι ποιό ήταν,  κι έβαλα απο τσιγκουνιά το   MATRIKX +PB1 0.5μm. 

Μένω Θεσσαλονίκη κέντρο, οπότε έχει καλό νερό κι είπα να βάλω κάτι πολύ πολύ απλό. Το θέμα είναι οτι βλέπω αρκετά αυξημένη πίεση σε σχέση με το προηγούμενο φίλτρο, έχει αρκετή το βρυσάκι σε σημείο ν αμφιβάλλω οτι  το ΄ τοποθέτησα σωστά. Διάβασα στις κριτικές στο skroutz οτι είναι λίγο μικρότερο  απο άλλα  κι αναρωτιέμαι αν κάθεται σωστά, έβαλα κι ένα έξτρα λαστιχάκι που πρότειναν στις κριτικές, αλλα σ εκείνη την περίπτωση δενν βίδωνε σωστά η συσκευή. 

Να φταίει λέτε το φίλτρο, να φταίω εγώ, δεν έχω και το κλειδάκι της συσκευής οτπότε το βιδώνω ξεβιδώνω με τα χέρια, να θέλει πράγματι έξτρα λαστιχάκι για σιγουριά κι  επιμονή στο βίδωμα, να είναι έτσι το συγκεκριμένο φίλτρο; μα δεν έχω ιδέα, πείτε μια αίσθηση, να το πετάξω να πάρω άλλο; 

Ευχαριστώ πολύ. 

Υ.γ: Μου φαίνετα κι ύποπτο που τη στιγμή που ανοίγω τη βρύση αμέσως φτάνει το νερό στο βρυσάκι, δε θά πρεπε να καθυστερεί λίγο εξ αιτίας του φίλτρου, μήπως το ψηλο παρακάμπτει; Απο μακριά που να ξέρετε κι εσείς, αλλα έτσι μια αίσθηση. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Redfly είπε

Εγώ πάντως έβαλα μία τρίοδη βρύση, έτσι μπορείς να έχεις και νερό δικτύου και νερό φίλτρου. Θα βρεις βρύσες με διάφορες τιμές, νομίζω μέχρι 150€, μπορείς να βρεις μία τίμια.

https://www.skroutz.gr/c/1841/mpataries_kouzinas.html?keyphrase=τριοδη+βρυση

Παλαιότερα που είχα την ίδια εγκατάσταση με εσένα, με τα 0,5, μετά το εξάμηνο επεφτε πολύ η ροή. Ίσως η πιο συχνή αντικατάσταση του φίλτρου να είναι και αυτή μία καλή λύση.

Πάντα μετά από Χ μήνες στα 0.5 πέφτει η ροή. Τρίβεις με ένα σφουγγάρι την επιφάνεια του στοιχείου μέσα σε μια λεκάνη με νερό και φεύγουν όλα, μετά από καθίσταται η ροή, σημαίνει ότι το φίλτρο κάνει την δουλειά του. 

11 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

Πείτε μια γνώμη ρε παίδες γιατι δεν έχω ιδέα απ αυτά. Έχω ένα φίλτρο άνω πάγκου, atlas filtri depural top.

Είχα φίλτρο αγνώστου ταυτότητας, το πέταξα κιόλας ο αχαρακτήριστος, οπότε ούτε θυμάμαι ποιό ήταν,  κι έβαλα απο τσιγκουνιά το   MATRIKX +PB1 0.5μm. 

Μένω Θεσσαλονίκη κέντρο, οπότε έχει καλό νερό κι είπα να βάλω κάτι πολύ πολύ απλό. Το θέμα είναι οτι βλέπω αρκετά αυξημένη πίεση σε σχέση με το προηγούμενο φίλτρο, έχει αρκετή το βρυσάκι σε σημείο ν αμφιβάλλω οτι  το ΄ τοποθέτησα σωστά. Διάβασα στις κριτικές στο skroutz οτι είναι λίγο μικρότερο  απο άλλα  κι αναρωτιέμαι αν κάθεται σωστά, έβαλα κι ένα έξτρα λαστιχάκι που πρότειναν στις κριτικές, αλλα σ εκείνη την περίπτωση δενν βίδωνε σωστά η συσκευή. 

Να φταίει λέτε το φίλτρο, να φταίω εγώ, δεν έχω και το κλειδάκι της συσκευής οτπότε το βιδώνω ξεβιδώνω με τα χέρια, να θέλει πράγματι έξτρα λαστιχάκι για σιγουριά κι  επιμονή στο βίδωμα, να είναι έτσι το συγκεκριμένο φίλτρο; μα δεν έχω ιδέα, πείτε μια αίσθηση, να το πετάξω να πάρω άλλο; 

Ευχαριστώ πολύ. 

Υ.γ: Μου φαίνετα κι ύποπτο που τη στιγμή που ανοίγω τη βρύση αμέσως φτάνει το νερό στο βρυσάκι, δε θά πρεπε να καθυστερεί λίγο εξ αιτίας του φίλτρου, μήπως το ψηλο παρακάμπτει; Απο μακριά που να ξέρετε κι εσείς, αλλα έτσι μια αίσθηση. 

Δεν είμαι σίγουρος για το πρόβλημα σου, ενδέχεται να μην το έχεις βιδώσει σωστά. Πάντως, το matrikx δεν το λες και μάπα φίλτρο, είναι από τα καλά και φθηνά vfm. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Πάντα μετά από Χ μήνες στα 0.5 πέφτει η ροή. Τρίβεις με ένα σφουγγάρι την επιφάνεια του στοιχείου μέσα σε μια λεκάνη με νερό και φεύγουν όλα, μετά από καθίσταται η ροή, σημαίνει ότι το φίλτρο κάνει την δουλειά του. 

Δεν είμαι σίγουρος για το πρόβλημα σου, ενδέχεται να μην το έχεις βιδώσει σωστά. Πάντως, το matrikx δεν το λες και μάπα φίλτρο, είναι από τα καλά και φθηνά vfm. 

Τί να πω,  θεωρητικά είναι τόσο απλό που και να το βιδώσω λάθος δε μπορώ να φανταστώ πώς να τα κατάφερα.  Thnx παρολ αυτά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Θα ηθελα μια προταση για φιλτρο ανω παγκου για να το αγορασω αμεσα. Επισης εαν μπορω να προσθεσω στην κυρια βρυση επιλογη για ροη ντουζ ταυτοχρονα. Και πως θα το ψαξω ακριβως για να βρω καποια μοντελα.

Τελος, καποια επιλογη για φιλτρο σε μπανιο, για το χλωριο. Ευχαριστω.

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.

Εχω καταληξει στο συγκεκριμενο, οπου και θα γινει αμεσα παραγγελια. Μια ερωτηση μονο. Μπορω με καποιο τροπο στη κυρια βρυση να εχω επιλογη για ροη ντους ;;

https://shop.waterfresh.gr/shop/systimata-filtransis-nerou/oikiaka-systimata-filtransis-nerou/filtra-nerou-ano-pagkou/eiger-anoxeidoti-moni-syskevi-filtrou-nerou-ano-pagkou-me-vrysaki-kai-filtro-5-stadion/?srsltid=AfmBOorYuaZ_kT0f70q3qTaii8ddQzzvrLL3BLhLKbQkR3bE-rJBqUFu

Δημοσ.
Στις 6/10/2024 στις 7:28 ΜΜ, Lukakos είπε

Κατά αρχήν ευχαριστώ για τον χρόνο σας, το εκτιμάω πολύ.

Χειροτέρεψε το πρόβλημα. Δε βγάζει σχεδόν καθόλου νερό. Βγάζει ελάχιστα. Λοιπόν το ανταλλακτικό φίλτρο που έβαλα πρόσφατα είναι το Ultracarb SI 0.5 μm, αυτό που ταιριάζει υποτίθεται για το Φίλτρο Άνω Πάγκου Doulton HCS. Περιοχή της Ρόδου βρίσκομαι. Λέτε να μου έστειλαν μούφα ανταλλακτικό φίλτρο; Η συσκευή να τα έφτυσε; Πριν δέκα μέρες έληξε η εγγύηση της συσκευής. Αλλά τι να έπαθε; Προσπαθώ να βάλω λογικά ερωτήματα. Το εύκαμπτο σωλήνα εννοώ αυτό που συνδέεται πάνω στη βρύση και καταλήγει στη συσκευή, δηλαδή αυτό που περνάει το νερό μέσα. Το αποσύνδεσα από τη μία άκρη που συνδέεται με τη συσκευή και βγάζει νερό δυνατά. Δε φαίνεται να είναι αυτό το πρόβλημα. Το ανταλλακτικό φίλτρο φαίνεται να είναι  αλλά το χρησιμοποιώ μόλις 40 μέρες μετρημένες. Το εγκατέστησα δηλαδή το νέο ανταλλακτικό και η πίεση του νερού ήταν πολύ μικρή. Καμία ιδεά; 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Να δώσω περισσότερες πληροφορίες μήπως βγάλω άκρη. Είμαστε 4 άτομα, και το ανταλλακτικό φίλτρο τοποθετήθηκε πριν 40 μέρες. Τις πρώτες μέρες συμπεριφερόταν νορμάλ, δηλαδή η πίεση του νερού ήταν κανονική. Ούτε πολύ δυνατή , ούτε χαμηλή. Σταδιακά ελαττώθηκε ώσπου έφτασε σε σημείο το νερό να βγαίνει με το στανιό. 40 μέρες περάσαν. Κυκλοφορούν μούφα ανταλλακτικά; Υποτίθεται ότι είναι το γνήσιο ανταλλακτικό του.  Η συσκευή λέτε να έπαθε κάτι; Αλλά τι να πάθει; Περνάει το νερό μέσα, υπάρχει το ανταλλακτικό φίλτρο που καθαρίζει το νερό και ο μεταλλικός σωλήνας το βγάζει. Άρα τι πρόβλημα να έβγαλε η συσκευή; Αν έπαθε πρόβλημα ο εύκαμπτος σωλήνας που δεν φαίνεται να είναι αυτό. Προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται , είμαι άσχετος αλλά πιστεύω ότι βάζω λογικά επιχειρήματα για να δώ το πρόβλημα. Η λογική εξήγηση φαίνεται να είναι το καινούριο φίλτρο που έβαλα.. Αλλά γιατί; τι φάση οεο

Τα κεραμικα φιλτρα της doulton μιας και εχω και εγω το ιδιο θελουν τακτικο εξωτερικο καθαρισμα με νερο τρεχουμενο και ελαφρυ τριψιμο με το σφουγγαρι. Αυτο κανω εγω και η ροη επανερχεται. 

Δημοσ.

καλησπερα σας, 

εχω το παρακατω :

Φίλτρο Νερού Κάτω Πάγκου 10" Pentair 2G Slimline White Παροχή 1/4" Με Ανταλλακτικό Φίλτρο Pure LRC 2510-P5 0,5μm και το εβαλα πριν κανα 2μηνο.

ειμαι 1 ατομο στο σπιτι , και η χρηση ειναι μικρη σχετικα,αφου εχω βαλει και ξεχωριστο βρυσακι για να μην καταπονειται επιπλεον.

επειδη δεν υπηρχαν οδηγιες συντηρησης, περα απο την αλλαγη ετησιως , απο την ροη θα καταλαβω αν θα χρειαστει κατι? γιατι τωρα πχ παει σφαιρα..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostakiss είπε

καλησπερα σας, 

εχω το παρακατω :

Φίλτρο Νερού Κάτω Πάγκου 10" Pentair 2G Slimline White Παροχή 1/4" Με Ανταλλακτικό Φίλτρο Pure LRC 2510-P5 0,5μm και το εβαλα πριν κανα 2μηνο.

ειμαι 1 ατομο στο σπιτι , και η χρηση ειναι μικρη σχετικα,αφου εχω βαλει και ξεχωριστο βρυσακι για να μην καταπονειται επιπλεον.

επειδη δεν υπηρχαν οδηγιες συντηρησης, περα απο την αλλαγη ετησιως , απο την ροη θα καταλαβω αν θα χρειαστει κατι? γιατι τωρα πχ παει σφαιρα..

Δεν κόβουν την ροή τα φίλτρα άνθρακα, μια αλλαγή απλά τον χρόνο αν έχεις βρυσάκι.

• Thanks 1
Δημοσ.

να ρωτήσω σε σύστημα φίλτρων 5 σταδίων υπάρχει κάπου βανάκι που αλλάζει την αγωγιμότητα του καθαρού νερού ; εξαρτάται απο κάτι τέτοιο η αγωγιμότητα ;  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, androu είπε

να ρωτήσω σε σύστημα φίλτρων 5 σταδίων υπάρχει κάπου βανάκι που αλλάζει την αγωγιμότητα του καθαρού νερού ; εξαρτάται απο κάτι τέτοιο η αγωγιμότητα ;  

Πως να αλλάξει η αγωγιμότητα με βανακι; Νομιζω δεν έχει κάποια σχέση. Η αγωγιμότητα εξαρτάται από την επίδοση του φίλτρου στην συγκράτηση αλάτων και διαλυμένων στερεών. 

Στις 20/3/2025 στις 11:42 ΜΜ, Witcher1st είπε

Καλησπερα. Θα ηθελα μια προταση για φιλτρο ανω παγκου για να το αγορασω αμεσα. Επισης εαν μπορω να προσθεσω στην κυρια βρυση επιλογη για ροη ντουζ ταυτοχρονα. Και πως θα το ψαξω ακριβως για να βρω καποια μοντελα.

Τελος, καποια επιλογη για φιλτρο σε μπανιο, για το χλωριο. Ευχαριστω.

Αγόρασες τελικά φίλτρο μπάνιου; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό εδώ είναι το δικό μου doulton. Καταλαβαίνουμε ότι θέλουν συχνο καθάρισμα και αλλαγή νωρίτερα από τους 12 μήνες.

Επεξ/σία από stylish
  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, stylish είπε

Αυτό εδώ είναι το δικό μου doulton. Καταλαβαίνουμε ότι θέλουν συχνο καθάρισμα και αλλαγή νωρίτερα από τους 12 μήνες.

Το doulton θέλουν αλλαγή κάθε 6μηνο σύμφωνα με τα λίτρα. Σου κόβει πολύ την πίεση όταν φτάνει σε αυτήν την κατάσταση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...