Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Redfly είπε

Ευχαριστώ φίλε για τον χρόνο σου, προσωπικά κοιτάω και τι υπάρχει στο μέρος που μένω και με βάση τις επιλογές που έχω επιλέγω. NSF πιστοποίηση, ισχυρίεζεται ότι έχει η εταιρεία, αλλά μετά το ποστ σου, είπα να το ψάξω και εγώ, και είτε δε ψάχνω σωστά είτε απλά δεν υπάρχει στη λίστα. Έχουμε κάποιο link, να το χρησιμοποιούμε όλοι, και να βλέπουμε ποιες εταιρείες έχουν πράγματι πιστοποίηση και ποιες όχι? Εγώ μπήκα εδώ πάντως https://info.nsf.org/Certified/dwtu/listings_leadreduction.asp

σε αυτό το λινκ είδα ότι μπορούμε να στείλουμε και ερώτημα για το αν το φίλτρο που χρησιμοποιούμε έχει πιστοποίηση εδώ    [email protected]

μέσα από στο site της εταιρείας, βρήκα πάντως λινκ που με οδήγησε εδώ

https://info.nsf.org/Certified/Common/Company.asp?CompanyName=veluda&_gl=1*m1xa2f*_gcl_au*MTk0ODk3Njk5Ni4xNzE4MTA1ODM5*_ga*MTc5NjM2MTAwNi4xNzA5MTI0Nzc1*_ga_B3R74P2MZC*MTcyMDQzNTQzNy45LjEuMTcyMDQzNTQ2OC4wLjAuMA..*_ga_P2KS3C05YD*MTcyMDQzNTQzNy45LjEuMTcyMDQzNTQ2OC4yOS4wLjA   

Πάντως, αν καταλαβαίνω σωστά, η ροή εξαρτάται απο το πόσα μm φίλτρο χρησιμοποιεί κάποιος. Όπως είπα και πριν, είμαι σε δίλημμα, διότι οι συσκευές χωρίς πιεστικό δοχείο, είναι σαφώς πιο ελκυστικές και αν πράγματι κάνουν την ίδια δουλειά με τα άλλα που έχουν πιεστικό, καλό είναι να το ξέρουμε σαν καταναλωτές. Με τα λίγα πάντως που καταλαβαίνω, μάλλον δε κάνουν όλα τα είδη συστημάτων φιλτραρίσματος την ίδια δουλειά, και δεν προωρίζονται για τον ίδιο σκοπό, και το κριτήριο είναι η ποιότητα νερού της κάθε περιοχής.

Μέσα στην εβδομάδα, θα κάνω την επιλογή μου, και θα γράψω εδώ  και τις εντυπώσεις μου. Δεν έχω εμπειρία με όσμωση, πρώτη φορά θα βάλω τέτοιο φίλτρο. Πιο παλιά, σε άλλο νομό, χρησιμοποιούσα της atlas, διπλά φίλτρα κάτω παγκου, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να βρω κάτι πιο σοβαρό. Το νερό εδώ δε πίνεται, και εδώ και 5 μήνες που ζω εδώ, έχω βαρεθεί να αγοράζω εμφιαλωμένα. Άλλοι κάνουν συμφωνία και νερουλάδες που φέρνουν νερά στο σπίτι, άλλοι παίρνουν φίλτρα, εγώ ακόμα αγοράζω από το super market και μου έχει βγει η μέση.

Είναι πιστοπογμενη η Veluda, ενδιαφερον κι αυτό. Έχουν δύο πιστοποιήσεις, ANSI 42 για την ασφάλεια των υλικών του συστήματος. Και ANSI 58 που πιστοποιεί και κάποια επιπλέον πράγματα στο σύστημα για τις απαιτήσεις των υλικών και την ασφάλεια σε θερμοκρασίες ως 45 βαθμούς. Δεν είναι κακή εταιρεία, εκτός από το θέμα με την ροή του ποτηριού, στην θέση σου θα πήγαινα σε αντιπρόσωπο για να μου δείξουν αν έχουν κανονικά ένα τέτοιο σύστημα να δω την ροή. Τα 2.2L ανά λεπτό είναι καλά, αλλά το ένα ποτήρι κάθε 5 δευτ. πρέπει να δεις για τι όγκου ποτήρι μιλάμε, μικρό, μεγάλο κτλ. 

[1] Certified to Standard 58, material requirements only. At temperatures below 45°C,  pH
    value 3 ~ 8, flushing at least 48 hours.

[2] TF-XXYY-ZZ
    XX - Membrane element diameter in inches
         18 - 1.8"
         20 - 2.0"
         28 - 2.8"
    YY - Membrane element length in inches (12")
    ZZ - Permeated flow in gallons per day (GPD) (50, 75, 100, 200)

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ειμαι στην αναζητηση φιλτρου. Βασικη ερωτηση ειναι.. γιατι καποιος να παει σε ανω παγκου κ οχι κατω? Επισης, αν επιλεξω κατω τι πρεπει να προσεξω ποιες μαρκες ειναι αξιοπιστες? Ευχαριστω

Δημοσ.

Λοιπόν πριν λίγες ώρες, τελικά εγκατέστησα αυτό .  Μεγάλη παρανόηση ήταν αυτό που ανέφερα για τη ροή που αναφέρει το manual Μέγιστη ροή:  0.15 lt/min τελικά είναι η παροχή με την οποία γεμμίζει το πιεστικό της συσκευής, αλλά σε νορμάλ χρήση, γεμμίζει άνετα ένα-δύο μπουκάλια νερού σαν να το γεμμίζεις από τη βρύση του δυκτίου σχεδόν. Η γεύση του νερού μου φαίνεται λίγο περίεργη, πιστεύω να την συνηθίσω. Από μετρήσεις απο 2200 η αγωγιμότητα έπεσα κάτω από τα 180 ppm, μακάρι να βγει και γερό το μηχανάκι. Λόγω κακής ποιότητας νερού της περιοχής, ο τεχνικός μου είπε ότι για κάθε 1 λίτρο φιλτραρισμένου νερού, θα πέφτουν στην αποχέτευση 3-4 λίτρα!!! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Redfly είπε

Λοιπόν πριν λίγες ώρες, τελικά εγκατέστησα αυτό .  Μεγάλη παρανόηση ήταν αυτό που ανέφερα για τη ροή που αναφέρει το manual Μέγιστη ροή:  0.15 lt/min τελικά είναι η παροχή με την οποία γεμμίζει το πιεστικό της συσκευής, αλλά σε νορμάλ χρήση, γεμμίζει άνετα ένα-δύο μπουκάλια νερού σαν να το γεμμίζεις από τη βρύση του δυκτίου σχεδόν. Η γεύση του νερού μου φαίνεται λίγο περίεργη, πιστεύω να την συνηθίσω. Από μετρήσεις απο 2200 η αγωγιμότητα έπεσα κάτω από τα 180 ppm, μακάρι να βγει και γερό το μηχανάκι. Λόγω κακής ποιότητας νερού της περιοχής, ο τεχνικός μου είπε ότι για κάθε 1 λίτρο φιλτραρισμένου νερού, θα πέφτουν στην αποχέτευση 3-4 λίτρα!!! 

ποσο κόστισε ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2025 στις 10:56 ΠΜ, ma3stros είπε

Ειμαι στην αναζητηση φιλτρου. Βασικη ερωτηση ειναι.. γιατι καποιος να παει σε ανω παγκου κ οχι κατω? Επισης, αν επιλεξω κατω τι πρεπει να προσεξω ποιες μαρκες ειναι αξιοπιστες? Ευχαριστω

Το μόνο πλεονέκτημα των κάτω πάγκου είναι ότι δεν φαίνονται και δεν πιάνουν χώρο στον νεροχύτη. 

6 ώρες πριν, Redfly είπε

Λόγω κακής ποιότητας νερού της περιοχής, ο τεχνικός μου είπε ότι για κάθε 1 λίτρο φιλτραρισμένου νερού, θα πέφτουν στην αποχέτευση 3-4 λίτρα!!! 

Αυτό δεν το κατάλαβα. Εννοεί ότι από το 100% της ποσότητας του νερού που διέρχεται από το φίλτρο, το 1/4 θα είναι το καθαρό πόσιμο νερό και τα 3/4 η 4/5 του νερού είναι οι ακαθαρσίες που συγκράτησε το σύστημα; 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Το μόνο πλεονέκτημα των κάτω πάγκου είναι ότι δεν φαίνονται και δεν πιάνουν χώρο στον νεροχύτη. 

Αρα θεωρητικα ειναι καλυτερα ετσι κ πιο πρακτικο μ φαινεται. 

Μπορεις να μ προτεινεις κατι κατω παγκου ωστε να το δω κ να ψαχτο αναλογα. Καταλαβες να εχω μια βαση για να διαβασω τι παιζει. Ή ακομα και να το αγορασω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Αυτό δεν το κατάλαβα. Εννοεί ότι από το 100% της ποσότητας του νερού που διέρχεται από το φίλτρο, το 1/4 θα είναι το καθαρό πόσιμο νερό και τα 3/4 η 4/5 του νερού είναι οι ακαθαρσίες που συγκράτησε το σύστημα; 

Ναι αυτό ακριβώς, το 1/4 με 1/5 θα έρχεται στη βρύση, το άλλο αποχέτευση.

13 ώρες πριν, Vstromrider είπε

ποσο κόστισε ?

450€

Επεξ/σία από Redfly
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ma3stros είπε

Αρα θεωρητικα ειναι καλυτερα ετσι κ πιο πρακτικο μ φαινεται. 

Μπορεις να μ προτεινεις κατι κατω παγκου ωστε να το δω κ να ψαχτο αναλογα. Καταλαβες να εχω μια βαση για να διαβασω τι παιζει. Ή ακομα και να το αγορασω

Κοίτα το πρώτο αρνητικό είναι ότι για να τοποθετηθούν μάλλον χρειάζεσαι υδραυλικό αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, ειδικά αν οι σωληνώσεις είναι εσωτερικές στους τοίχους. Το δεύτερο είναι ότι αν θες μελλοντικά αλλαγη εταιρείας και άλλο σύστημα κάτω πάγκου, μπορεί να θες πάλι υδραυλικό αν δεν στο έχει φτιάξει με τα σωστά σποραλ. Κατά τα λοιπά, όλες σχεδον οι καλές και γνωστές εταιρείες κατασκευαζουν και συστήματα κάτω πάγκου. Για απλό κεραμικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα προτείνω doulton. Η Multipure ειναι μια από τις πολύ καλές με συμπαγή ενεργό άνθρακα. 

5 ώρες πριν, Redfly είπε

Ναι αυτό ακριβώς, το 1/4 με 1/5 θα έρχεται στη βρύση, το άλλο αποχέτευση.

450€

Καλα τότε μιλάμε ότι έχετε εξαιρετικά πανβρωμικο νερό, θα πρέπει να ήταν σαν λάσπη. Φαντάζομαι πίνατε με εμφυαλωμενα ως τώρα. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Κοίτα το πρώτο αρνητικό είναι ότι για να τοποθετηθούν μάλλον χρειάζεσαι υδραυλικό αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, ειδικά αν οι σωληνώσεις είναι εσωτερικές στους τοίχους. Το δεύτερο είναι ότι αν θες μελλοντικά αλλαγη εταιρείας και άλλο σύστημα κάτω πάγκου, μπορεί να θες πάλι υδραυλικό αν δεν στο έχει φτιάξει με τα σωστά σποραλ. Κατά τα λοιπά, όλες σχεδον οι καλές και γνωστές εταιρείες κατασκευαζουν και συστήματα κάτω πάγκου. Για απλό κεραμικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα προτείνω doulton. Η Multipure ειναι μια από τις πολύ καλές με συμπαγή ενεργό άνθρακα. 

Καλα τότε μιλάμε ότι έχετε εξαιρετικά πανβρωμικο νερό, θα πρέπει να ήταν σαν λάσπη. Φαντάζομαι πίνατε με εμφυαλωμενα ως τώρα. 

Ναι, ήρθα στη περιοχή τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Καλά, οπτικά δε φαίνεται κάτι, διαφανο είναι το νερό βρύσης, αλλά είχε πολλά άλατα. Δηλαδή το πλυντήριο ρούχων που είναι και σχετικά καινούργιο, δε βλέπω να ζει πολύ εδώ πέρα. Όπως έγραψα, 2200 ppm αγωγιμότητα είχα. Αυτό που με προβληματίζει είναι, αν τα φίλτα αντέχουν εδώ ένα χρόνο, όπως είπε το μαγαζί. Εγώ το βλέπω δύσκολο. Θέλω να πάρω και έναν μετρητή τώρα που είναι καινούργιο ακόμα, ώστε να παρακολουθώ τη πτώση της απόδοσης των φίλτρων. Βλέπω στο σκρουτζ, κάποιους μετρητές με 15-20€. Ξέρει κανένας αν αυτά είναι καλά, ή έχει να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο οικονομικό μετρητή αγωγιμότητας (και pH, καλά θα ήταν).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Redfly είπε

Ναι, ήρθα στη περιοχή τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Καλά, οπτικά δε φαίνεται κάτι, διαφανο είναι το νερό βρύσης, αλλά είχε πολλά άλατα. Δηλαδή το πλυντήριο ρούχων που είναι και σχετικά καινούργιο, δε βλέπω να ζει πολύ εδώ πέρα. Όπως έγραψα, 2200 ppm αγωγιμότητα είχα. Αυτό που με προβληματίζει είναι, αν τα φίλτα αντέχουν εδώ ένα χρόνο, όπως είπε το μαγαζί. Εγώ το βλέπω δύσκολο. Θέλω να πάρω και έναν μετρητή τώρα που είναι καινούργιο ακόμα, ώστε να παρακολουθώ τη πτώση της απόδοσης των φίλτρων. Βλέπω στο σκρουτζ, κάποιους μετρητές με 15-20€. Ξέρει κανένας αν αυτά είναι καλά, ή έχει να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο οικονομικό μετρητή αγωγιμότητας (και pH, καλά θα ήταν).

Για μετρητές δεν γνωρίζω αξιοπιστία. Για να παρατείνει την διάρκεια ζωής του φίλτρου βάλε φίλτρο κεντρικής παροχής να συλλέξει τα χοντρά σωματίδια, χώμα κτλ. 

Αν το πρόβλημα σου είναι τα άλατα τότε θες κεντρικό φίλτρο παροχής με ρητίνες για την εξουδετέρωση των αλάτων με χημικό τρόπο. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Thanks 1
Δημοσ.

καλησπερα, μια γρηγορη ερωτηση παρακαλω, σε φιλτρο 10αρι κατω παγκου, συνδεδεμενο απευθειας σε παροχη και κανονικη βρυση νεροχυτη, η ροη των 0,5μ  (2,8lt/ min) αρκει η να παω σε 5μ με 3,8lt/min για πιο σιγουρα;

για την ιστορια, μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα ανω παγκου με 0,5μ οποτε δεν ειχα προβληματισμο ροης, το βρυσακι μικρο ετσι κ αλλιως. στο σπιτι που μετακομισα ομως εχει κατω παγκου συνδεδεμενο στο κρυο της βρυσης νεροχυτη, δεν ξερω τι φιλτρο εχει τωρα, ο υδραυλικος που εχουμε μου ειπε παρε 5μ για να μην σου κοψει ροη, δεν χρειαζεσαι 0,5μ στα νοτια προαστια Αθηνας.... αν ομως μπορω και με 0,5μ να εχω καλη ροη θα το προτιμουσα.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, pp6210 είπε

καλησπερα, μια γρηγορη ερωτηση παρακαλω, σε φιλτρο 10αρι κατω παγκου, συνδεδεμενο απευθειας σε παροχη και κανονικη βρυση νεροχυτη, η ροη των 0,5μ  (2,8lt/ min) αρκει η να παω σε 5μ με 3,8lt/min για πιο σιγουρα;

για την ιστορια, μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα ανω παγκου με 0,5μ οποτε δεν ειχα προβληματισμο ροης, το βρυσακι μικρο ετσι κ αλλιως. στο σπιτι που μετακομισα ομως εχει κατω παγκου συνδεδεμενο στο κρυο της βρυσης νεροχυτη, δεν ξερω τι φιλτρο εχει τωρα, ο υδραυλικος που εχουμε μου ειπε παρε 5μ για να μην σου κοψει ροη, δεν χρειαζεσαι 0,5μ στα νοτια προαστια Αθηνας.... αν ομως μπορω και με 0,5μ να εχω καλη ροη θα το προτιμουσα.

Ασε τα 0.5μm να είσαι καλυμμένος. Τα 5μm είναι για πιο χοντρά σωματίδια πχ σκόνη κτλ. Με την ροή δεν έχεις θέμα. Μιλάμε προφανώς για ροή να θες να γεμίσεις ένα ποτήρι νερό ή μια κανάτα, όχι για να πλύνεις τα πιάτα εκεί θα βάλεις μη φιλτραρισμένο νερό. 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Ασε τα 0.5μm να είσαι καλυμμένος. Τα 5μm είναι για πιο χοντρά σωματίδια πχ σκόνη κτλ. Με την ροή δεν έχεις θέμα. Μιλάμε προφανώς για ροή να θες να γεμίσεις ένα ποτήρι νερό ή μια κανάτα, όχι για να πλύνεις τα πιάτα εκεί θα βάλεις μη φιλτραρισμένο νερό. 

εμ εκει ειναι ο προβληματισμος, ολο το κρυο νερο της κεντρικης βρυσης περναει απο το φιλτρο... και εγω το 0,5μ θελω, θα το παρω κ βλεπουμε

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pp6210 είπε

εμ εκει ειναι ο προβληματισμος, ολο το κρυο νερο της κεντρικης βρυσης περναει απο το φιλτρο... και εγω το 0,5μ θελω, θα το παρω κ βλεπουμε

Κατσε, στο post σου αναφέρεσαι για φίλτρο κεντρικής παροχής η για φίλτρο που είναι συνδεμένο μόνο με το κρύο της κουζίνας για να πίνεις πόσιμο φιλτραρισμένο νερό; Αν είναι το πρώτο, για κεντρική παροχή βάζουμε 5 η 10μm. Αλλά για την άλλη περιπτωση μην πας πάνω από 0.5 με 1μm 

1 ώρα πριν, ant_ είπε

Πάντως με 0.5 ανω παγκου που εχω βλεπω στο νερο αιωρουμενα σωματιδια

Είτε είναι ελαττωματικό το στοιχείο φίλτρου που έχεις και αποκολλουνται σωματίδια από το μέσον φιλτρανσης προς το νερό, είτε ήρθε καιρός για αλλαγή στοιχείου. Τι μάρκα έχεις; Σε αυτό έπρεπε να στείλεις μια φώτο από το νερό αν φαίνεται κάτι προς την εταιρεία που έφτιαξε το φίλτρο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...