Redfly Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Νομίζω ότι υπάρχουν και καλύτερα συστηματα αντιστροφης όσμωσης. Ψαξε να δεις στην ιστοσελίδα του NSF άμα είναι πιστοποιημενα. Αυτό με την ροή πάλι... "Απευθείας ροή 2.2lt/min, γεμάτο ποτήρι σε μόλις 5,7 δεύτερα". Δεν ταιριάζουν τα νούμερα. Αν θες να γεμίσεις 2.2L σε ένα λεπτό, θα γεμίσεις παραπάνω από 1 ποτήρι στα 5.7 δευτ, η αλλιώς, αν γεμίσεις 1 ποτήρι σε τόσο χρόνο, η παροχή θα είναι χαμηλότερη από 2.2L ανά λεπτό. Ευχαριστώ φίλε για τον χρόνο σου, προσωπικά κοιτάω και τι υπάρχει στο μέρος που μένω και με βάση τις επιλογές που έχω επιλέγω. NSF πιστοποίηση, ισχυρίεζεται ότι έχει η εταιρεία, αλλά μετά το ποστ σου, είπα να το ψάξω και εγώ, και είτε δε ψάχνω σωστά είτε απλά δεν υπάρχει στη λίστα. Έχουμε κάποιο link, να το χρησιμοποιούμε όλοι, και να βλέπουμε ποιες εταιρείες έχουν πράγματι πιστοποίηση και ποιες όχι? Εγώ μπήκα εδώ πάντως https://info.nsf.org/Certified/dwtu/listings_leadreduction.asp σε αυτό το λινκ είδα ότι μπορούμε να στείλουμε και ερώτημα για το αν το φίλτρο που χρησιμοποιούμε έχει πιστοποίηση εδώ [email protected] μέσα από στο site της εταιρείας, βρήκα πάντως λινκ που με οδήγησε εδώ https://info.nsf.org/Certified/Common/Company.asp?CompanyName=veluda&_gl=1*m1xa2f*_gcl_au*MTk0ODk3Njk5Ni4xNzE4MTA1ODM5*_ga*MTc5NjM2MTAwNi4xNzA5MTI0Nzc1*_ga_B3R74P2MZC*MTcyMDQzNTQzNy45LjEuMTcyMDQzNTQ2OC4wLjAuMA..*_ga_P2KS3C05YD*MTcyMDQzNTQzNy45LjEuMTcyMDQzNTQ2OC4yOS4wLjA Πάντως, αν καταλαβαίνω σωστά, η ροή εξαρτάται απο το πόσα μm φίλτρο χρησιμοποιεί κάποιος. Όπως είπα και πριν, είμαι σε δίλημμα, διότι οι συσκευές χωρίς πιεστικό δοχείο, είναι σαφώς πιο ελκυστικές και αν πράγματι κάνουν την ίδια δουλειά με τα άλλα που έχουν πιεστικό, καλό είναι να το ξέρουμε σαν καταναλωτές. Με τα λίγα πάντως που καταλαβαίνω, μάλλον δε κάνουν όλα τα είδη συστημάτων φιλτραρίσματος την ίδια δουλειά, και δεν προωρίζονται για τον ίδιο σκοπό, και το κριτήριο είναι η ποιότητα νερού της κάθε περιοχής. Μέσα στην εβδομάδα, θα κάνω την επιλογή μου, και θα γράψω εδώ και τις εντυπώσεις μου. Δεν έχω εμπειρία με όσμωση, πρώτη φορά θα βάλω τέτοιο φίλτρο. Πιο παλιά, σε άλλο νομό, χρησιμοποιούσα της atlas, διπλά φίλτρα κάτω παγκου, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να βρω κάτι πιο σοβαρό. Το νερό εδώ δε πίνεται, και εδώ και 5 μήνες που ζω εδώ, έχω βαρεθεί να αγοράζω εμφιαλωμένα. Άλλοι κάνουν συμφωνία και νερουλάδες που φέρνουν νερά στο σπίτι, άλλοι παίρνουν φίλτρα, εγώ ακόμα αγοράζω από το super market και μου έχει βγει η μέση.
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 3 ώρες πριν, Redfly είπε Ευχαριστώ φίλε για τον χρόνο σου, προσωπικά κοιτάω και τι υπάρχει στο μέρος που μένω και με βάση τις επιλογές που έχω επιλέγω. NSF πιστοποίηση, ισχυρίεζεται ότι έχει η εταιρεία, αλλά μετά το ποστ σου, είπα να το ψάξω και εγώ, και είτε δε ψάχνω σωστά είτε απλά δεν υπάρχει στη λίστα. Έχουμε κάποιο link, να το χρησιμοποιούμε όλοι, και να βλέπουμε ποιες εταιρείες έχουν πράγματι πιστοποίηση και ποιες όχι? Εγώ μπήκα εδώ πάντως https://info.nsf.org/Certified/dwtu/listings_leadreduction.asp σε αυτό το λινκ είδα ότι μπορούμε να στείλουμε και ερώτημα για το αν το φίλτρο που χρησιμοποιούμε έχει πιστοποίηση εδώ [email protected] μέσα από στο site της εταιρείας, βρήκα πάντως λινκ που με οδήγησε εδώ https://info.nsf.org/Certified/Common/Company.asp?CompanyName=veluda&_gl=1*m1xa2f*_gcl_au*MTk0ODk3Njk5Ni4xNzE4MTA1ODM5*_ga*MTc5NjM2MTAwNi4xNzA5MTI0Nzc1*_ga_B3R74P2MZC*MTcyMDQzNTQzNy45LjEuMTcyMDQzNTQ2OC4wLjAuMA..*_ga_P2KS3C05YD*MTcyMDQzNTQzNy45LjEuMTcyMDQzNTQ2OC4yOS4wLjA Πάντως, αν καταλαβαίνω σωστά, η ροή εξαρτάται απο το πόσα μm φίλτρο χρησιμοποιεί κάποιος. Όπως είπα και πριν, είμαι σε δίλημμα, διότι οι συσκευές χωρίς πιεστικό δοχείο, είναι σαφώς πιο ελκυστικές και αν πράγματι κάνουν την ίδια δουλειά με τα άλλα που έχουν πιεστικό, καλό είναι να το ξέρουμε σαν καταναλωτές. Με τα λίγα πάντως που καταλαβαίνω, μάλλον δε κάνουν όλα τα είδη συστημάτων φιλτραρίσματος την ίδια δουλειά, και δεν προωρίζονται για τον ίδιο σκοπό, και το κριτήριο είναι η ποιότητα νερού της κάθε περιοχής. Μέσα στην εβδομάδα, θα κάνω την επιλογή μου, και θα γράψω εδώ και τις εντυπώσεις μου. Δεν έχω εμπειρία με όσμωση, πρώτη φορά θα βάλω τέτοιο φίλτρο. Πιο παλιά, σε άλλο νομό, χρησιμοποιούσα της atlas, διπλά φίλτρα κάτω παγκου, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να βρω κάτι πιο σοβαρό. Το νερό εδώ δε πίνεται, και εδώ και 5 μήνες που ζω εδώ, έχω βαρεθεί να αγοράζω εμφιαλωμένα. Άλλοι κάνουν συμφωνία και νερουλάδες που φέρνουν νερά στο σπίτι, άλλοι παίρνουν φίλτρα, εγώ ακόμα αγοράζω από το super market και μου έχει βγει η μέση. Είναι πιστοπογμενη η Veluda, ενδιαφερον κι αυτό. Έχουν δύο πιστοποιήσεις, ANSI 42 για την ασφάλεια των υλικών του συστήματος. Και ANSI 58 που πιστοποιεί και κάποια επιπλέον πράγματα στο σύστημα για τις απαιτήσεις των υλικών και την ασφάλεια σε θερμοκρασίες ως 45 βαθμούς. Δεν είναι κακή εταιρεία, εκτός από το θέμα με την ροή του ποτηριού, στην θέση σου θα πήγαινα σε αντιπρόσωπο για να μου δείξουν αν έχουν κανονικά ένα τέτοιο σύστημα να δω την ροή. Τα 2.2L ανά λεπτό είναι καλά, αλλά το ένα ποτήρι κάθε 5 δευτ. πρέπει να δεις για τι όγκου ποτήρι μιλάμε, μικρό, μεγάλο κτλ. [1] Certified to Standard 58, material requirements only. At temperatures below 45°C, pH value 3 ~ 8, flushing at least 48 hours. [2] TF-XXYY-ZZ XX - Membrane element diameter in inches 18 - 1.8" 20 - 2.0" 28 - 2.8" YY - Membrane element length in inches (12") ZZ - Permeated flow in gallons per day (GPD) (50, 75, 100, 200)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα