Witcher1st Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου On 03/02/2025 at 09:49, vagos789 said: Παιδια μην αγοραζετε φιλτρα γενικως και αοριστως. Πρεπει να κανετε μετρησεις στο νερο σας σε εργαστηριο με την διαδικασια ληψης που θα σας πουν. Μπορει το νερο σας να ειναι μια χαρα και να μην χρειαζεται να αγοραζετε αχρηστα αναλωσιμα μια ζωη Μπορει το νερο σας να χρειαζεται συγκεκριμενη λυση και οχι one size fits all Το νερο μπορει να αλλαξει ομως απο τη μια ημερα στην αλλη. Με το γενικης χρησης τα καλυπτεις ολα. Εξαλλου και 30 ευρω να δινεις ανα 3-4 μηνες για φιλτρο, το κοστος ειναι αμελητεο.
vagos789 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 8 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Με το γενικης χρησης τα καλυπτεις ολα. Με το γενικης χρησης συνηθως δεν καλυπτεις απολυτως τιποτα παρα μονο αν πχ εχει καποια πολυ μεγαλα σωματιδια απο χωμα
ExDefecit Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Καλησπέρα στην ομάδα. Ψάχνοντας σποραδικά από την σελίδα 350 περίπου και ως χρήστης του φίλτρου toray που κουμπώνει πάνω στη βρύση εδώ και πολλά χρόνια θα ήθελα να κάνω και γω ερώτηση για το αν υπάρχει καλύτερη επιλογή δεδομένων των μετρήσεων που έχει κάνει η ευαθ στην περιοχή μου (https://quality.eyath.gr/2024_12_panorama/). Μετά την επιστροφή στην αγορά των φίλτρων toray αν και άλλαξα μόλις χθες ένα παλιό που είχα με το καινούργιο με τα ασημένια γράμματα, είμαι διστακτικός να συνεχίσω να τα χρησιμοποιώ λόγω του μπαραζ αρνητικών σχολιων που έχουν λάβει στο σκρουτζ. Αυτό το σχόλιο θα λειτουργήσει και ως προσωπική μου υπενθύμιση με το που αρχίσει να υπολειτουργεί το φίλτρο να μετρήσω πόσες μέρες άντεξε. Είδα διάφορους να προτείνουν για αγορά φίλτρων από Ιαπωνία, άλλους να παραγκωνίζουν την ιδέα των φίλτρων που κουμπώνουν πάνω στη βρύση γενικότερα ως υποδεέστερα. Άρα απευθύνομαι σε εσάς, ποια είναι η καλύτερη λύση που προτείνετε; Πρόκειται για σπίτι που ανήκει στην οικογένεια μου, άρα θα εξέταζα και λύσεις όπως εγκατάσταση κάτω από τον πάγκο αν αποδίδουν καλύτερα μακροχρόνια. Ευχαριστώ πολύ.
Witcher1st Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 6 hours ago, vagos789 said: Με το γενικης χρησης συνηθως δεν καλυπτεις απολυτως τιποτα παρα μονο αν πχ εχει καποια πολυ μεγαλα σωματιδια απο χωμα Αθηνα μενω, οποτε δε παιζει να κανω αναλυση νερου. Ενα απλο φιλτρο θελω, για να μην αγοραζω μπουκαλια απο το σουπερμαρκετ. 1
glib Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, mindreader είπε Υπαρχει ιδιωτικη εταιρια υδρευσης; Υπάρχει, δες το link που έχω 1
adi32 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Κατι τετοιο αξιζει ? Βλεπω καλες αξιολογησεις Εστω σαν συσκευη Μπορω μετα να βαλω καποιο καλυτερο ανταλλακτικο πχ Doulton ? https://www.skroutz.gr/s/22686950/QWaterFilters-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Ano-Pagou-Moni-me-Antallaktiko-Filtro-Matrikx-CTO-5-mm-TR-0001-1.html#reviews Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου από adi32
Witcher1st Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Θα ηθελα να ρωτησω εαν εχετε καποια αποψη για φιλτρο στο μπανιο. Εχω εκζεμα και διαβαζω καλα σχολια για το παρακατω φιλτρο : https://aquabliss.com/products/sf500-heavy-duty-shower-filter?variant=33318954696781 Το θεμα ειναι οτι δε το βρισκω Ελλαδα. Υπαρχει κατι αντιστοιχο;
mariosnik_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, Witcher1st είπε Θα ηθελα να ρωτησω εαν εχετε καποια αποψη για φιλτρο στο μπανιο. Εχω εκζεμα και διαβαζω καλα σχολια για το παρακατω φιλτρο : https://aquabliss.com/products/sf500-heavy-duty-shower-filter?variant=33318954696781 Το θεμα ειναι οτι δε το βρισκω Ελλαδα. Υπαρχει κατι αντιστοιχο; Τις καλύτερες κριτικές τις έχουν τα κορεάτικα φίλτρα της Hyundai. Έχω δοκιμάσει επίσης της philips, το οποίο το σταμάτησα γιατί ήθελε αλλαγη κάθε 6μηνο οπότε το ετήσιο κόστος ανταλλακτικών ξεπερνούσε του φίλτρου, τώρα έχω της Olympus που αντέχει 1 έτος, αλλά πρακτικά βλέπω ότι αντέχει και κάποιους μήνες παραπάνω. Γενικά ναι το χλώριο υπό την παρουσία καυτού νερού εισέρχεται ευκολότερα στο σώμα σε σχέση με την πόση, βάλε και τίποτα σκουριές η σωματίδια μέσα στον θερμοσίφωνο, αλλά να δίνεις και πολλά λεφτά για ένα σωρό αναλώσιμα κάθε έτος δεν αξίζει, έχω βολευτεί με αυτό που έχω τώρα.
Witcher1st Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 15 hours ago, mariosnik_ said: Τις καλύτερες κριτικές τις έχουν τα κορεάτικα φίλτρα της Hyundai. Έχω δοκιμάσει επίσης της philips, το οποίο το σταμάτησα γιατί ήθελε αλλαγη κάθε 6μηνο οπότε το ετήσιο κόστος ανταλλακτικών ξεπερνούσε του φίλτρου, τώρα έχω της Olympus που αντέχει 1 έτος, αλλά πρακτικά βλέπω ότι αντέχει και κάποιους μήνες παραπάνω. Γενικά ναι το χλώριο υπό την παρουσία καυτού νερού εισέρχεται ευκολότερα στο σώμα σε σχέση με την πόση, βάλε και τίποτα σκουριές η σωματίδια μέσα στον θερμοσίφωνο, αλλά να δίνεις και πολλά λεφτά για ένα σωρό αναλώσιμα κάθε έτος δεν αξίζει, έχω βολευτεί με αυτό που έχω τώρα. Ποιο ακριβως εχει τωρα; Το κουμπωνεις στη βαση της βρυσης, πριν το τηλεφωνο; Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από Witcher1st
mariosnik_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, Witcher1st είπε Ποιο ακριβως εχει τωρα; Το κουμπωνεις στη βαση της βρυσης, πριν το τηλεφωνο; Έχω της Olympus, καλό είναι για μπάνιο. Κουμπώνει πριν το τηλέφωνο και μετά την βρύση. Εγώ πήρα ένα σπιραλ και μετατροπέα από αρσενικό σε θηλυκό σπείρες και το έβαλα να κρέμεται κάτω από την βρύση με ένα σύρμα.
Redfly Δημοσ. Παρασκευή στις 06:23 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:23 μμ Καλησπέρα ... μία τεχνική ερώτηση έχω. Πήγα πριν λίγο από κατάστημα με φίλτρα, ήθελα αντίστροφης όσμωσης, και ενώ είχα στο μυαλό μου μία συσκευή κάτω πάγκου χωρίς δοχείο αποθήκευσης, η υπάλληλος μου είπε ότι αυτό που προτείνουν για την περιοχή μου είναι ένα άλλο με δοχείο, προφανώς και αρκετά μεγαλύτερο συνολικά. Δε μπόρεσε να μου δώσει τεχνική απάντηση , για ποιον λόγο δεν είναι κατάλληλη η άλλη συσκευή. Και τα δύο ήταν 5 σταδίων.. αλλά μου είπε απλά ότι το δε μπορεί το ένα να πιάσει τις αγωγιμότητες που μπορεί το άλλο φίλτρο με το δοχείο.... Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς ήθελε να μου πει η πωλήτρια?
alejsalonica Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Παίδες το doulton άνω πάγκου με φίλτρο Doulton Ανταλλακτικό Φίλτρο Νερού Άνω Πάγκου από Ενεργό Άνθρακα 10" BioTect Ultra SI 0.2 μm το έχει κανείς (Θεσσαλονίκη ακόμα καλύτερα) να μας πει γνώμες; Την συσκευή την έχουν σε πλαστικό και χρωμέ, έλεγα το χρωμέ για μικρότερη επαφή νερού με πλαστικά, τι λέτε;
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Στις 7/3/2025 στις 6:23 ΜΜ, Redfly είπε Καλησπέρα ... μία τεχνική ερώτηση έχω. Πήγα πριν λίγο από κατάστημα με φίλτρα, ήθελα αντίστροφης όσμωσης, και ενώ είχα στο μυαλό μου μία συσκευή κάτω πάγκου χωρίς δοχείο αποθήκευσης, η υπάλληλος μου είπε ότι αυτό που προτείνουν για την περιοχή μου είναι ένα άλλο με δοχείο, προφανώς και αρκετά μεγαλύτερο συνολικά. Δε μπόρεσε να μου δώσει τεχνική απάντηση , για ποιον λόγο δεν είναι κατάλληλη η άλλη συσκευή. Και τα δύο ήταν 5 σταδίων.. αλλά μου είπε απλά ότι το δε μπορεί το ένα να πιάσει τις αγωγιμότητες που μπορεί το άλλο φίλτρο με το δοχείο.... Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς ήθελε να μου πει η πωλήτρια? Έπρεπε να ρωτήσεις τι μοντέλα και μαρκες ήταν αυτά για να τα ψάξουμε από το Internet. Έτσι δεν άκρη τώρα. Το πιθανότερο είναι να σου πέταξε μια μπαρούφα η πωλήτρια διότι από το αφεντικό είχε εντολή "αυτό να πουλάτε στους πελάτες". 5 ώρες πριν, alejsalonica είπε Παίδες το doulton άνω πάγκου με φίλτρο Doulton Ανταλλακτικό Φίλτρο Νερού Άνω Πάγκου από Ενεργό Άνθρακα 10" BioTect Ultra SI 0.2 μm το έχει κανείς (Θεσσαλονίκη ακόμα καλύτερα) να μας πει γνώμες; Την συσκευή την έχουν σε πλαστικό και χρωμέ, έλεγα το χρωμέ για μικρότερη επαφή νερού με πλαστικά, τι λέτε; Είναι ένα πολύ καλό φίλτρο, ειδικά αν μιλάμε για 0.2μm, βέβαια με τόσο χαμηλή διάμετρο αποκλεισμού, θα έχεις και χαμηλή ροή στο νερό σου, θα πρέπει να περιμένεις να γεμίσεις ποτήρια και μπουκάλια. Το συνηθισμένο που επιλέγουν οι περισσότεροι είναι 0.5μm. 1
Redfly Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Spoiler Έπρεπε να ρωτήσεις τι μοντέλα και μαρκες ήταν αυτά για να τα ψάξουμε από το Internet. Έτσι δεν άκρη τώρα. Το πιθανότερο είναι να σου πέταξε μια μπαρούφα η πωλήτρια διότι από το αφεντικό είχε εντολή "αυτό να πουλάτε στους πελάτες". Είναι ένα πολύ καλό φίλτρο, ειδικά αν μιλάμε για 0.2μm, βέβαια με τόσο χαμηλή διάμετρο αποκλεισμού, θα έχεις και χαμηλή ροή στο νερό σου, θα πρέπει να περιμένεις να γεμίσεις ποτήρια και μπουκάλια. Το συνηθισμένο που επιλέγουν οι περισσότεροι είναι 0.5μm. To ένα είναι αυτό. https://www.veluda.com/gr/antistrofi-osmosi/space-1-288 που έχει πιεστικό και αυτό που μου είπαν ότι δε είναι κατάλληλο για τη περιοχή μου (αγωγιμότητα πάνω από 2300) είναι αυτό... https://www.veluda.com/gr/antistrofi-osmosi/iq-ro-fr-2-530 Νομίζω όμως ότι η απάντηση στο ερώτημα είναι αυτό που μου είπες για τη ροή. Το ένα λέει μέγιστη ροή: 0.15 lt/min ενώ το άλλο απευθείας ροή 2.2lt /min. Η νύχτα με τη μέρα δηλαδή... Μάλλον θεωρούν ότι η διαδικασία φιλτραρίσματος πρέπει να γίνεται πιο αργά στη περιοχή μου. Ευχαριστώ για την απάντηση. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Redfly
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα