Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια βοήθεια και σε εμένα παιδιά! Δικαιολογεί τα 60 ευρώ παραπάνω το inox βρυσάκι + καπάκι για φίλτρο άνω πάγκου; Να δώσω τα 170 που ζητάει το doulton;

• Like 1
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 hours ago, mariosnik_ said:

Όσο κι αν έψαξα για μελέτες και papers πριν λίγα χρόνια. Πουθενά δεν βρήκα μια μελέτη που να μετράει και να ποσοτικοποιει τα οφέλη ενός φίλτρου νερού για πόσημο νερό το οποίο είναι ήδη ελεγμένο και όλοι οι δείκτες του, με βάση αναλύσεις και πρότυπα, βρίσκονται κάτω από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια τα οποία αν τα υπερεβαιναν θα ήταν επικινδυνο. Εν ολίγοις, σε νερό πόλης που έχει ελεγχθεί και θεωρούμε τα στοιχεία αληθή, δεν προσφέρει τίποτε το φίλτρο. 

Όπου υπάρχουν διαθέσιμες μελέτες και μετρήσεις με συμπέρασμα ότι είναι θετική η χρήση φίλτρου, αφορούν νερό μολυνσμενο, με προβλήματα και υπερβασεις των ορίων των δεικτών του. 

Από εκεί και μετά, η οποια πιθανή προστασία θεωρούμε ότι παρέχεται στο νερό από την αγορά φίλτρου, είναι για υποθετικές περιπτώσεις, όπως ότι μπορεί μεν να υπάρχουν μετρήσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά κάποιο τοπικό πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης μπορεί να μην έχει ανιχνευτεί και σε σώζει το φίλτρο. Ότι ενώ οι σωλήνες του δρόμου είναι πλαστικοί, της πολυκατοικίας είναι μεταλλικοί αρκετά παλιοί που δεν αλλάχτηκαν και βγάζουν σκουριά κοκ. 

Όσο για τις εναλλακτικές μεθόδους απολύμανσης. Η απολύμανση με όζον απαιτεί πολύ μεγάλα ποσά ηλεκτρικής ενέργειας, θα αυξήσει το κόστος του νερού και δεν την θεωρώ ως κατάλληλη για κεντρική κλίμακα. 

Το ίδιο περίπου θα έλεγα και για την απολύμανση με UV. Ειδικά με το θέμα της UV είχα ασχοληθεί σε ένα paper. Είναι πρακτικά δύσκολα εφαρμόσιμη σε κεντρικο επίπεδο, πανεύκολη σε οικιακό επίπεδο. Ο λαμπτήρας UV θα έχει κάποια ισχύ και ένα μέγεθος για την απολύμανση του νερού. Όσο αυξάνεται η ροη του νερού από τους κεντρικούς αγωγούς αλλά και η διάμετρος των αγωγών, τόσο μεγαλύτερη η ισχύς που πρέπει να έχουν για να απενεργοποιησουν τα παθογόνα. Αν λάβω υπόψην ότι σε έναν τυπικό αεραγωγό θες μερικές δεκάδες Watt λαμπτήρα. Στο νερό και σε επίπεδο κεντρικού αγωγού πόλης, μιλάμε για kW. Αμφιβάλλω αν βρίσκεις και στο εμπόριο τόσο μεγάλους λαμπτήρες UVGI. Δεν αποκλείεται βέβαια να εφαρμόζεται ήδη η μέθοδος σε στάσιμο ποσημο νερο δεξαμενών. 

Το μεν χλώριο του νερού που ρίχνουν, δεν είναι υγρής μορφής αλλά οξείδιο του χλωρίου. Είναι σε αέρια μορφή και εξουδετερωνεται το μεγαλύτερο μέρος του μέχρι να φτάσει μέσα στον οργανισμό μας. 

Τελος, το κεντρικό φίλτρο ενεργού άνθρακα σε παροχή, είναι επικίνδυνο για τους λόγους που αναφερθηκαν. Μόνο απλό κεραμικό φίλτρο κεντρικής παροχής ως προφιλτρο, ο ενεργός άνθρακας μπορεί να βρίσκεται στην κουζίνα λίγο πριν το σημείο κατανάλωσης. Ανά τακτα διαστήματα να αφαιρείτε το φίλτρο και να αφήνετε να περάσει σκέτο νερό της βρύσης μέσα από την βάση του φίλτρο, η ρίξτε την βάση και τα σωληνάκια μέσα σε λεκάνη με νερό με ξύδι για κάποια λεπτά. Χρειάζεται απολύμανση στα σημεία που δεν χλωριονονται 

Ωραίος !! Τι προτείνεις για φίλτρα κεντρικής παροχής; Έχω ένα αυτοκαθαριζόμενο στα 100, ενα πολυπροπυλενιου στα 25 micron και ένα της watts για μείωση αλάτων big blue το οποίο οπως Έχω αναφέρει μου δημιουργεί πρόβλημα σε καζανάκι και πληντυριο και για το λόγο αυτό  αυτό της Aragon 3 το οποίο δεν το έχω τοποθετήσει…δεν προορίζεται για πόση αλλά για μαγείρεμα 

Just now, gigi80 said:

Ωραίος !! Τι προτείνεις για φίλτρα κεντρικής παροχής; Έχω ένα αυτοκαθαριζόμενο στα 100, ενα πολυπροπυλενιου στα 25 micron και ένα της watts για μείωση αλάτων big blue το οποίο οπως Έχω αναφέρει μου δημιουργεί πρόβλημα σε καζανάκι και πλυντήριο και για το λόγο αυτό  αυτό της Aragon 3 το οποίο δεν το έχω τοποθετήσει…δεν προορίζεται για πόση αλλά για μαγείρεμα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gigi80 είπε

Ωραίος !! Τι προτείνεις για φίλτρα κεντρικής παροχής; Έχω ένα αυτοκαθαριζόμενο στα 100, ενα πολυπροπυλενιου στα 25 micron και ένα της watts για μείωση αλάτων big blue το οποίο οπως Έχω αναφέρει μου δημιουργεί πρόβλημα σε καζανάκι και πληντυριο και για το λόγο αυτό  αυτό της Aragon 3 το οποίο δεν το έχω τοποθετήσει…δεν προορίζεται για πόση αλλά για μαγείρεμα 

Μάρκες για φιλτρα κεντρικής παροχής δεν έχω άποψη να πω. Αλλά σε καμία περίπτωση μην βάλεις φίλτρο ενεργού άνθρακα η που κρατάει το χλώριο σε κεντρική παροχή. Συνήθως μπαίνουν σαν αυτά που αναφέρεις από πολυπροπυλενιο, η κεραμικά στα 5μm, 10μm. Αν έχεις αντιστροφη όσμωση είναι χρήσιμα διότι δεν επιβαρύνουν το σύστημα. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, παθών και εγώ του torayvino. Όσο ευχαριστημένος και να έχω μείνει, με τα σχόλια των χρηστών επί των καινούργιων ανταλλακτικών, με απωθούν να κάνω τη δοκιμή. 

Υπαρχει κάτι αντίστοιχο που να βιδώνει πάνω στη βρύση να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πριν; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά 😁

Δημοσ.

Υπαρχει καποια λυση για το παρακατω προβλημα; Το εχω σφιξει οσο παει. Τα εχω καθαρισει ολα.

https://streamable.com/7m3obx

Το προβλημα ειναι με το ζεστο νερο οταν πλενω πιατα, που περναει και στο φιλτρο με αποτελεσμα να το χαλαει..

Δημοσ.
Στις 13/12/2024 στις 5:29 ΜΜ, billathens! είπε

Παιδιά καλησπέρα, παθών και εγώ του torayvino. Όσο ευχαριστημένος και να έχω μείνει, με τα σχόλια των χρηστών επί των καινούργιων ανταλλακτικών, με απωθούν να κάνω τη δοκιμή. 

Υπαρχει κάτι αντίστοιχο που να βιδώνει πάνω στη βρύση να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πριν; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά 😁

Περιμενε πρώτα να ακούσουμε την κριτική χρήστη από εδώ που πήρε το νέο ανταλλακτικό της toray και δεν έχει κάποιο πρόβλημα προς το παρον. Κάτι αντίστοιχο του torayvino για πάνω σε βρύση δεν έχω δει, τα υπόλοιπα είναι κλάσης κατώτερα. Μετά πας σε άνω η κάτω πάγκου. 

Στις 14/12/2024 στις 8:03 ΜΜ, Witcher1st είπε

Υπαρχει καποια λυση για το παρακατω προβλημα; Το εχω σφιξει οσο παει. Τα εχω καθαρισει ολα.

Το προβλημα ειναι με το ζεστο νερο οταν πλενω πιατα, που περναει και στο φιλτρο με αποτελεσμα να το χαλαει..

Δε νομίζω να υπάρχει κάτι. Συμβαίνει επειδή διαστέλλεται το υλικό του μηχανισμού εσωτερικά, ανοίγει κάποια μικρή οπή και έχεις διαρροη. Απαιτείται καλύτερη επιλογή υλικού η και σχεδιασμός του φίλτρου. 

Δημοσ.
Στις 14/12/2024 στις 8:03 ΜΜ, Witcher1st είπε

Κάθε χρόνο κάνω post σε αυτό το νήμα την ίδια ερώτηση: "έχει βρει κάποιος ανταλλακτικά από τις λαστιχένιες φλάτζες αλλά κυρίως τα λαστιχένια μπαλάκια που υπάρχουν μέσα στο Toray;"

Προς το παρόν δεν έχω πάρει καμία απάντηση. Όντας χρήστης του Toray Vino από το μακρινό 2007 αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του φίλτρου και απ'ότι φαίνεται είναι και το end game, γιατί μετά από 3-4 χρόνια, τα παραπάνω λαστιχένια ανταλλακτικά τα παίζουν και αρχίζει να έχει διαρροές από παντού.

Δημοσ.

Με την Multipure Hellas ξέρετε τι παίζει;; Έχει μέρες τώρα που δεν ανοίγει η ιστοσελίδα τους και όσο ήταν ανοιχτή, δεν είχανε ανταλλακτικά φίλτρα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Με την Multipure Hellas ξέρετε τι παίζει;; Έχει μέρες τώρα που δεν ανοίγει η ιστοσελίδα τους και όσο ήταν ανοιχτή, δεν είχανε ανταλλακτικά φίλτρα.

Απ' οτι φαίνεται κι εδώ

https://www.multipure.com/international-markets/?re=dis

ΔΕΝ υπάρχει πλέον το κατάστημα στη Μεσσογείων και άρα αντιπρόσωπος στην Ελλάδα

Δημοσ.
Στις 12/12/2024 στις 7:45 ΜΜ, Witcher1st είπε

Μια βοήθεια και σε εμένα παιδιά! Δικαιολογεί τα 60 ευρώ παραπάνω το inox βρυσάκι + καπάκι για φίλτρο άνω πάγκου; Να δώσω τα 170 που ζητάει το doulton;

Αγόρασες κάτι ? Και εγώ σκέφτομαι το Inox κυρίως για τυχόν διαρροή νερού  στην πλαστική συσκευή 

Δημοσ.
1 hour ago, ronnie79 said:

Αγόρασες κάτι ? Και εγώ σκέφτομαι το Inox κυρίως για τυχόν διαρροή νερού  στην πλαστική συσκευή 

Οχι, συνεχισα με toray για ενα ακομα 3μηνο, αν και το μετανιωνω. Το βγαζω καθε φορα που θελω να πλυνω πιατα γιατι σταζει..

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά !!

Ενδιαφερομαι για αγορά και τοποθέτηση φίλτρου νερού για τετραμελή οικογένεια στην Αττική.Επειδη δεν έχω το κουράγιο να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις και μου φαίνονται ιδιαίτερα σύνθετες, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε που θα μπορούσα να απευθυνθώ (εταιρεία και για εγκατάσταση) ή σε τι φίλτρα να κινηθώ. Δεν με ενδιαφέρει το κόστος αλλά να είναι όσο γίνετε καλύτερα  για τα παιδιά.

Ευχαριστω θερμά και σας εύχομαι Καλη Χρονιά!!

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Illusion4Rl είπε

Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά !!

Ενδιαφερομαι για αγορά και τοποθέτηση φίλτρου νερού για τετραμελή οικογένεια στην Αττική.Επειδη δεν έχω το κουράγιο να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις και μου φαίνονται ιδιαίτερα σύνθετες, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε που θα μπορούσα να απευθυνθώ (εταιρεία και για εγκατάσταση) ή σε τι φίλτρα να κινηθώ. Δεν με ενδιαφέρει το κόστος αλλά να είναι όσο γίνετε καλύτερα  για τα παιδιά.

Ευχαριστω θερμά και σας εύχομαι Καλη Χρονιά!!

Για αρχή, το νερό σου είναι ΕΥΔΑΠ; Οι σωληνώσεις του σπιτιού είναι νέες; Έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργο στο νερό;

Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Τα Olympus είναι καλά γενικά,αξίζουν;Και ξέρετε αν μπορώ να βάλω ανταλλακτικό του χρόνου π.χ από άλλη εταιρεία που να ειναι καλύτερο;

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...