Witcher1st Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 On 01/12/2024 at 06:19, mariosnik_ said: Οτιδήποτε έχει ένα απλό φίλτρο κεραμικό με ενεργό άνθρακα. Μάρκες όπως doulton, aquasana, multipure, κάτι με πιστοποιηση NSF. Να παρω ανω παγκου ή να συνεχισω με το toray;;
foniki_melitzana Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα. Είχαμε πάρει ένα φίλτρο άνω πάγκου Ολύμπους. Μετά από λίγο διάβασμα κατάλαβα ότι δεν είναι κάτι της προκοπής, οπότε ρωτάω. Για αλλαγή του φίλτρου, μπορώ να κρατήσω την ανοξείδωτη συσκευή και να βάλω κάτι άλλο, ή πάει όλο για πέταμα και αγορά καινούριου; Αν ναι, τι θα προτείνατε; Κάποιο (ποιο) doulton? Αν το φουντάρουμε όλο, σκεφτόμουν να βάλουμε ένα φίλτρο κάτω πάγκου, να φύγει η @@ια από τον πάγκο που με ενοχλεί όταν πλένω τα ταψιά οπότε τι θα προτείνατε; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά Περιοχή: Πεύκη, Αττικής
mariosnik_ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, Witcher1st είπε Να παρω ανω παγκου ή να συνεχισω με το toray;; Πάρε κάποια άλλη μάρκα, η toray έχει πρόβλημα από ότι διαβάζω και μου επισημάνθηκε εδώ.
akoinonitos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε Καλησπέρα. Είχαμε πάρει ένα φίλτρο άνω πάγκου Ολύμπους. Μετά από λίγο διάβασμα κατάλαβα ότι δεν είναι κάτι της προκοπής, οπότε ρωτάω. Για αλλαγή του φίλτρου, μπορώ να κρατήσω την ανοξείδωτη συσκευή και να βάλω κάτι άλλο, ή πάει όλο για πέταμα και αγορά καινούριου; Αν ναι, τι θα προτείνατε; Κάποιο (ποιο) doulton? Αν το φουντάρουμε όλο, σκεφτόμουν να βάλουμε ένα φίλτρο κάτω πάγκου, να φύγει η @@ια από τον πάγκο που με ενοχλεί όταν πλένω τα ταψιά οπότε τι θα προτείνατε; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά Περιοχή: Πεύκη, Αττικής https://filtrathrakis.gr/shop/filtra-neroy/filtra-neroy-kato-pagkoy/filtro-kato-pagkoy-aquarius-a5-me-keramiko-filtro-energoy-anthraka-kod-046/ https://filtrathrakis.gr/shop/antallaktika/filtra-aragoniti/filtro-kato-pagkoy-me-antallaktiko-geyser-aragon-eh-0-1mm-set-kod-776/?utm_source=snif.gr&utm_medium=css&utm_campaign=Snif+CSS&utm_source_platform=Snif+CSS&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIxJ6H4JabigMVVkFBAh1lcxDZEAQYBiABEgLk4_D_BwE https://www.qwaterfilters.com/product/doulton-his-inox-filtro-kato-pagkou-carbonblock-apeftheias/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIpr2Jg5mbigMVM65oCR2ttQImEAQYAyABEgLiv_D_BwE 1
mariosnik_ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε Καλησπέρα. Είχαμε πάρει ένα φίλτρο άνω πάγκου Ολύμπους. Μετά από λίγο διάβασμα κατάλαβα ότι δεν είναι κάτι της προκοπής, οπότε ρωτάω. Για αλλαγή του φίλτρου, μπορώ να κρατήσω την ανοξείδωτη συσκευή και να βάλω κάτι άλλο, ή πάει όλο για πέταμα και αγορά καινούριου; Αν ναι, τι θα προτείνατε; Κάποιο (ποιο) doulton? Αν το φουντάρουμε όλο, σκεφτόμουν να βάλουμε ένα φίλτρο κάτω πάγκου, να φύγει η @@ια από τον πάγκο που με ενοχλεί όταν πλένω τα ταψιά οπότε τι θα προτείνατε; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά Περιοχή: Πεύκη, Αττικής Olympus ήταν το πρώτο μας φίλτρο. Δεν το θεωρώ κακό φίλτρο, αλλά δεν έχει πιστοποιήσεις NSF εκτός του κατασκευαστή του ενεργου άνθρακα από το Μπαγκλαντές. Αφαιρεί οσμες ενώ ανάλογα του πόσο βρώμικο νερό έχεις, μετά από κάποιους μήνες θα μειωθεί η ροή του και θα θέλει καθαρισμα, σημαίνει ότι κάνει δουλειά. Ανταλλακτικα από αλλα φίλτρα δυστυχώς δεν ταιριάζουν. Κάτω παγκου μπορείς να βάλεις άλλα θέλει υδραυλικό... 1
HERTHAN Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Πάρε κάποια άλλη μάρκα, η toray έχει πρόβλημα από ότι διαβάζω και μου επισημάνθηκε εδώ. Tι προβλημα εχει? Ρωταω γιατι κι εγω αυτο εχω στην βρυση.
Geoka1982 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε Καλησπέρα. Είχαμε πάρει ένα φίλτρο άνω πάγκου Ολύμπους. Μετά από λίγο διάβασμα κατάλαβα ότι δεν είναι κάτι της προκοπής, οπότε ρωτάω. Για αλλαγή του φίλτρου, μπορώ να κρατήσω την ανοξείδωτη συσκευή και να βάλω κάτι άλλο, ή πάει όλο για πέταμα και αγορά καινούριου; Αν ναι, τι θα προτείνατε; Κάποιο (ποιο) doulton? Αν το φουντάρουμε όλο, σκεφτόμουν να βάλουμε ένα φίλτρο κάτω πάγκου, να φύγει η @@ια από τον πάγκο που με ενοχλεί όταν πλένω τα ταψιά οπότε τι θα προτείνατε; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά Περιοχή: Πεύκη, Αττικής Αν θέλεις κεραμικό το doulton είναι μονόδρομος όσο αφορά την ποιότητα. Μπόρεις να βάλεις κάτω πάγκου και να το συνδέσεις με την τρίοδη βρύση. 1
gigi80 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 8 hours ago, akoinonitos said: Το χλωριο που ηθελα να κοψω ,το εκοψε εντελως και το νερο ηταν καθαρο χωρις οσμες. Στα αλατα ομως οχι ιδιαιτερα ,εχω πολλα αλατα γενικα και δεν τα κοβει αρκετα, συνεχιζουν να επικαθονται στις βρυσες δλδ ,αν εχεις προβλημα με αλατα καλυτερα κοιταξε κατι αλλο η βαλε και ενα αλατων. Εγω τελικα μιας και ειναι πολυ ακριβο το ανταλλακτικο του ,παρηγγειλα ενα αλλο ενεγου ανθρακα για την κεντρικη παροχη που μεσα σε αυτο μπαινει ενα ενθετο για τα αλατα. Και πηρα και ενα της doulton να βαλω στην βρυση για το ποσιμο νερο. Εχε στο μυαλο σου γτ και εγω δεν το ηξερα οταν πηρα το aragon 32 και τα φιλτρα ενεργου ανθρακα γενικα κοβουν το χλωριο και δεν ειναι καλο για τις σωληνωσεις σου. Γιαυτο αποφασισα να βαλω και στη βρυση. Θα συνεχισω να ανοιγω καθε μηνα το bypass των φιλτρων ωστε να απολυμενονται οι σωληνωσεις με το χλωριο του δικτυου. Και εγω δοκιμες κανω να δω που θα καταληξω. Εγώ είχα αποσκληρυντή αλλά μένω δεύτερο όροφο οπότε να ανεβάζω 25 κιλά σακιά μου έπεσε η μέση και τον έβγαλα εκτός … στη συνέχεια έβαλα ένα της watts κατά των αλάτων αλλά μου βουλώνει το καζανάκι και δεν παίρνει μαλακτικό το πλυντήριο … μου είπαν ότι αυτό καθαρίζει τις σωληνώσεις για αυτό βγάζει κάτι άσπρα και βουλώνουν και ότι θα σταματήσει … εδώ και ένα χρόνο έχω φέρει δύο φορές υδραυλικό για αυτό είπα να δοκιμάσω το συγκεκριμένο
akoinonitos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gigi80 είπε Εγώ είχα αποσκληρυντή αλλά μένω δεύτερο όροφο οπότε να ανεβάζω 25 κιλά σακιά μου έπεσε η μέση και τον έβγαλα εκτός … στη συνέχεια έβαλα ένα της watts κατά των αλάτων αλλά μου βουλώνει το καζανάκι και δεν παίρνει μαλακτικό το πλυντήριο … μου είπαν ότι αυτό καθαρίζει τις σωληνώσεις για αυτό βγάζει κάτι άσπρα και βουλώνουν και ότι θα σταματήσει … εδώ και ένα χρόνο έχω φέρει δύο φορές υδραυλικό για αυτό είπα να δοκιμάσω το συγκεκριμένο Ε τοτε δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις απλα αν δεν εχεις κανει ακομα την εγκατασταση ,πες του υδραυλικου να σου φτιαξει bypass μην σου πεταξει ξερα το φιλτρο πανω στη γραμμη. Δλδ να μπορεις σε περιπτωση που κατι γινει στο φιλτρο να το βγαλεις εκτος και να συνεχισεις να εχεις νερο. Πολυ υδραυλικοι απλα πετανε πανω το φιλτρο με μια βανα και τελος και αν γινει κατι πχ σπασει το φιλτρο η βουλωσει για τον χψ λογο εντελως ,μενεις χωρις νερο μεχρι να το φτιαξεις. πχ πως το εκανα εγω Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
mariosnik_ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, HERTHAN είπε Tι προβλημα εχει? Ρωταω γιατι κι εγω αυτο εχω στην βρυση. Ανέφερε κάποιος πριν όταν πρότεινα σε χρήστη να αγοράσει toray, ότι άλλαξαν διαφορα, έλλειψη ανταλλακτικών στην αγορά ενώ αποσύρθηκε το μεγάλο φίλτρο τους άνω πάγκου. Μπήκα στο skroutz να δω κριτικες και αρκετοι αναφέρουν πως άλλαξαν τα ανταλλακτικά με νέα και υπάρχουν διάφορα προβλήματα, σταματάει η ροη του φίλτρου και πρέπει να αλλάξεις πάλι ανταλλακτικό και διάφορα άλλα σχεδιαστικά θέματα. Μπες εδώ να δεις https://www.skroutz.gr/s/17419992/Toray-Torayvino-MK2-EG-Filtro-Nerou-Vrysis-Leyko-Kokkodis-Energos-Anthrakas-Memvranes-Koilon-Inon-0-1-mm.html#reviews https://www.skroutz.gr/s/21605017/Toray-Antallaktiko-Filtro-Nerou-gia-Vrysi-apo-Energo-Anthraka-MKC-EG-0-1-mm-3tmch.html?product_id=32683320&sponsored=listing#reviews
HERTHAN Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Ανέφερε κάποιος πριν όταν πρότεινα σε χρήστη να αγοράσει toray, ότι άλλαξαν διαφορα, έλλειψη ανταλλακτικών στην αγορά ενώ αποσύρθηκε το μεγάλο φίλτρο τους άνω πάγκου. Μπήκα στο skroutz να δω κριτικες και αρκετοι αναφέρουν πως άλλαξαν τα ανταλλακτικά με νέα και υπάρχουν διάφορα προβλήματα, σταματάει η ροη του φίλτρου και πρέπει να αλλάξεις πάλι ανταλλακτικό και διάφορα άλλα σχεδιαστικά θέματα. Μπες εδώ να δεις https://www.skroutz.gr/s/17419992/Toray-Torayvino-MK2-EG-Filtro-Nerou-Vrysis-Leyko-Kokkodis-Energos-Anthrakas-Memvranes-Koilon-Inon-0-1-mm.html#reviews https://www.skroutz.gr/s/21605017/Toray-Antallaktiko-Filtro-Nerou-gia-Vrysi-apo-Energo-Anthraka-MKC-EG-0-1-mm-3tmch.html?product_id=32683320&sponsored=listing#reviews Ναι τα ειχα δει αυτα σχολια. Ναι υπηρξε ελλειψη ανταλλακτικων μεχρι να βγει το νεο φιλτρο αλλα απο τον Αυγουστο και μετα αν θυμαμαι καλα που ηρθε το νεο φιλτρο εχει λυθει αυτο το θεμα. Επειδη το πηρα το νεο φιλτρο το μονο που εχει αλλαξει σε σχεση με το προηγουμενο ειναι οτι δεν ανοιγει πανω το καπακι για να βλεπεις την κατασταση του φιλτρου εσωτερικα.Η αληθεια ειναι οτι ηταν πολυ χρησιμο αυτο ν'ανοιγεις το καπακι και να βλεπεις τι παιζει εσωτερικα. Σχετικα με την ροη(τουλαχιστον στην δικη μου παροχη και φιλου που εχει το ιδιο) δεν εχει υπαρξει κανενα θεμα μεχρι στιγμης απο τον Αυγουστο που το εχουμε βαλει το καινουριο.Η ροη δεν εχει πεσει καθολου κι εγω προσωπικα χρησιμοποιω αρκετο νερο.Αν αλλαξει κατι στην πορεια εννοειται θα το αναφερω κι εδω.
mariosnik_ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 10 ώρες πριν, HERTHAN είπε Ναι τα ειχα δει αυτα σχολια. Ναι υπηρξε ελλειψη ανταλλακτικων μεχρι να βγει το νεο φιλτρο αλλα απο τον Αυγουστο και μετα αν θυμαμαι καλα που ηρθε το νεο φιλτρο εχει λυθει αυτο το θεμα. Επειδη το πηρα το νεο φιλτρο το μονο που εχει αλλαξει σε σχεση με το προηγουμενο ειναι οτι δεν ανοιγει πανω το καπακι για να βλεπεις την κατασταση του φιλτρου εσωτερικα.Η αληθεια ειναι οτι ηταν πολυ χρησιμο αυτο ν'ανοιγεις το καπακι και να βλεπεις τι παιζει εσωτερικα. Σχετικα με την ροη(τουλαχιστον στην δικη μου παροχη και φιλου που εχει το ιδιο) δεν εχει υπαρξει κανενα θεμα μεχρι στιγμης απο τον Αυγουστο που το εχουμε βαλει το καινουριο.Η ροη δεν εχει πεσει καθολου κι εγω προσωπικα χρησιμοποιω αρκετο νερο.Αν αλλαξει κατι στην πορεια εννοειται θα το αναφερω κι εδω. Ερώτηση, το ανταλλακτικό που έχεις είναι εκείνο με τα γκρι η ασημί γράμματα που αναφέρουν στις κριτικές; Καλά κάνεις και αναφέρεις ότι δεν έχεις θέμα. Ήταν από ένα από τα φίλτρα που το είχα σε εκτίμηση. Διότι διηθηση στα 0.1μm, άμα πας να κάνεις, θα φραξει το στοιχείο λίαν συντόμως, μόνο κάποιες εταιρείες με πατέντα έχουν πετύχει να παρακαμψουν αυτό το πρόβλημα.
Witcher1st Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, mariosnik_ said: Ερώτηση, το ανταλλακτικό που έχεις είναι εκείνο με τα γκρι η ασημί γράμματα που αναφέρουν στις κριτικές; Καλά κάνεις και αναφέρεις ότι δεν έχεις θέμα. Ήταν από ένα από τα φίλτρα που το είχα σε εκτίμηση. Διότι διηθηση στα 0.1μm, άμα πας να κάνεις, θα φραξει το στοιχείο λίαν συντόμως, μόνο κάποιες εταιρείες με πατέντα έχουν πετύχει να παρακαμψουν αυτό το πρόβλημα. Οποτε η toray λεει ψεμματα οτι φιλτραρει στα 0.1μm; Τελικα για ανω παγκου τι προτεινετε;; Να αγορασω καποιο με καλες βαθμολογιες απο το skroutz;; Στο toray δεν μου αρεσει, που ειναι πανω στη βρυση με συνεπεια να σταζει απο το φιλτρο, ενω χρησιμοποιω το νερο βρυσης. Πχ οταν πλενω τα πιατα με ζεστο νερο, σταζει και απο το φιλτρο. Δλδ περναει ζεστο νερο απο το φιλτρο, με αποτελεσμα να μειωνει την αποδοση του.. Ενω με το ανω παγκου εχει δικο του βρυσακι, δεν υπαρχει τετοιο προβλημα. Σωστα;;
HERTHAN Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Ερώτηση, το ανταλλακτικό που έχεις είναι εκείνο με τα γκρι η ασημί γράμματα που αναφέρουν στις κριτικές; Ναι αυτό έχω φίλε μου.Πριν είχα αυτό με τα χρυσά γράμματα και τώρα αυτό με τα γκρί/ασημένια γράμματα. Δεν ξέρω αν έτυχε στους συγκεκριμένους που το ανέφεραν ή όντως η εταιρία χάλασε το συγκεκριμένο με τις όποιες αλλαγές μπορεί να έκανε.Το επόμενο διάστημα θα παραγγείλω άλλο ένα ώστε να το αλλάξω. Εννοείται οτι αν δω κάτι παράξενο θα το αναφέρω.Μεχρι τώρα όμως δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο.
mariosnik_ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Witcher1st είπε Οποτε η toray λεει ψεμματα οτι φιλτραρει στα 0.1μm; Τελικα για ανω παγκου τι προτεινετε;; Να αγορασω καποιο με καλες βαθμολογιες απο το skroutz;; Στο toray δεν μου αρεσει, που ειναι πανω στη βρυση με συνεπεια να σταζει απο το φιλτρο, ενω χρησιμοποιω το νερο βρυσης. Πχ οταν πλενω τα πιατα με ζεστο νερο, σταζει και απο το φιλτρο. Δλδ περναει ζεστο νερο απο το φιλτρο, με αποτελεσμα να μειωνει την αποδοση του.. Ενω με το ανω παγκου εχει δικο του βρυσακι, δεν υπαρχει τετοιο προβλημα. Σωστα;; Πιστεύω ότι είναι αλήθεια τα 0.1μm, απλά εφαρμόζουν κάποια πατέντα και το πετυχαίνουν. Η toray και μια άλλη γερμανική είναι που το έχουν καταφέρει, την γερμανική δεν την θυμάμαι καθόλου. Φαντάσου ότι σε δύο μαγαζιά για φίλτρα που έχω πάει να ρωτήσω, είχα ρωτήσει για δύο μάρκες, μόνοι τους μου συνέστησαν να μην επιλέξω κάτι ανταλλακτικά για 0.1μm διότι η ροη θα ήταν πολύ χαμηλή. 0.5μm ως 0.3μm έχει καλή ροή. Για τα άνω πάγκου θα έλεγα πήγαινε σε Doulton, από την στιγμή που αποσύρθηκε το μεγάλο άνω πάγκου της toray.... Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από mariosnik_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα