Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

H toray έχει και φίλτρο άνω πάγκου, δηλαδή επιτραπέζιο, δεν κρέμεται από την βρύση, αλλά είναι ακριβό, με ακριβό ανταλλακτικό, δεν ξέρω αν σε συμφέρει. 

Δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν υπάρχει πια στην αγορά ούτε το φίλτρο ούτε ανταλλακτικά...

Κοινώς όσοι αγοράσαμε Toray φίλτρα, τον έχουμε πιει...

Ψάχνω και εγώ για αντικατάσταση σιγά-σιγά...

• Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nick77 είπε

Δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν υπάρχει πια στην αγορά ούτε το φίλτρο ούτε ανταλλακτικά...

Κοινώς όσοι αγοράσαμε Toray φίλτρα, τον έχουμε πιει...

Ψάχνω και εγώ για αντικατάσταση σιγά-σιγά...

Τώρα που μου το είπες μπήκα να δω κριτικές και τι συμβαίνει με το φίλτρο. Απαράδεκτα αυτά που κάνει η εταιρεία. Κακός σχεδιασμός στα νέα ανταλλακτικά η προβληματικα στα φίλτρα βρύσης. Το άλλο το άνω πάγκου όντως δεν υπάρχει. 

Άμα δεν αλλάξει κάτι, εκτός απροόπτου πάει για φούντο η εταιρεία από την βουτιά στις πωλήσεις και την απομάκρυνση πελατών. 

Καλύτερα βρείτε άλλο φίλτρο όπως λες και εσύ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω κάτι θηρία με διπλά και τριπλά φίλτρα άνω πάγκου και κόστος 150 ευρώ και άνω. Τι στο καλό είναι;

Με μονό φίλτρο δεν θα είμαι κομπλέ; Αθήνα μένω, δεν είναι βρώμικο το νερό. Τόσα χρόνια ήμουν με toray που κουμπώνει στη βρύση.

Απλά με έχει κουράσει γιατί ο μηχανισμός χαλάει κάθε χρόνο.

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Βλέπω κάτι θηρία με διπλά και τριπλά φίλτρα άνω πάγκου και κόστος 150 ευρώ και άνω. Τι στο καλό είναι;

Με μονό φίλτρο δεν θα είμαι κομπλέ; Αθήνα μένω, δεν είναι βρώμικο το νερό. Τόσα χρόνια ήμουν με toray που κουμπώνει στη βρύση.

άποψη μου ότι μετά τα 70-80 ευρώ δεν συμφέρει/δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις φίλτρο που θα πρέπει κάθε χρόνο να τα σκας. Απλά πας σε εφυαλωμένο νερό ή φιάλες νερού 10lt που έχουν περάσει και από επαγγελματικά φίλτρα.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Αυτά που βλέπεις είναι είτε συστήματα αντίστροφης όσμωσης, είτε φίλτρα με δύο και τρεις φυσιγγες. Η πρώτη είναι το κλασσικό κεραμικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα, η δεύτερη με κάποια ρητίνη για την κατακράτηση αλάτων. Αν μιλάμε για RO, πρόσθεσε και μια φυσιγγα εμπλουτισμού με μέταλλα και ιχνοστοιχεία διότι τα κρατάει η αντίστροφη όσμωση. 

Για την Αθήνα, με ένα απλό κεραμικό φίλτρο 0.5μm και ενεργό άνθρακα, είσαι κομπλέ. Εκτός αν έχει διαπιστωθεί συγκεκριμένο πρόβλημα στο νερό σου, οπότε εκεί χρειάζεται διερεύνηση και χημική ανάλυση. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
2 hours ago, atypicalcoder said:

άποψη μου ότι μετά τα 70-80 ευρώ δεν συμφέρει/δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις φίλτρο που θα πρέπει κάθε χρόνο να τα σκας. Απλά πας σε εφυαλωμένο νερό ή φιάλες νερού 10lt που έχουν περάσει και από επαγγελματικά φίλτρα.

2 hours ago, mariosnik_ said:

Αυτά που βλέπεις είναι είτε συστήματα αντίστροφης όσμωσης, είτε φίλτρα με δύο και τρεις φυσιγγες. Η πρώτη είναι το κλασσικό κεραμικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα, η δεύτερη με κάποια ρητίνη για την κατακράτηση αλάτων. Αν μιλάμε για RO, πρόσθεσε και μια φυσιγγα εμπλουτισμού με μέταλλα και ιχνοστοιχεία διότι τα κρατάει η αντίστροφη όσμωση. 

Για την Αθήνα, με ένα απλό κεραμικό φίλτρο 0.5μm και ενεργό άνθρακα, είσαι κομπλέ. Εκτός αν έχει διαπιστωθεί συγκεκριμένο πρόβλημα στο νερό σου, οπότε εκεί χρειάζεται διερεύνηση και χημική ανάλυση. 

Οποτε τι εχετε να μου προτεινετε για ανω παγκου;;  Το toray το αλλαζω καθε 3-4 μηνες, οποτε μου βγαινει απο 70-90 ευρω το χρονο. Αμα χρειαστει να αλλαξω και το μηχανισμο, παραπανω.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Οτιδήποτε έχει ένα απλό φίλτρο κεραμικό με ενεργό άνθρακα. Μάρκες όπως doulton, aquasana, multipure, κάτι με πιστοποιηση NSF. 

Από αυτά που προτείνεις μόνο το doulton είναι κεραμικό. Υπάρχουν και φίλτρα ενεργού άνθρακα που δεν είναι κεραμικά έχουν πιστοποιήσεις και εξίσου καλά αποτελέσματα!!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Geoka1982 είπε

Από αυτά που προτείνεις μόνο το doulton είναι κεραμικό. Υπάρχουν και φίλτρα ενεργού άνθρακα που δεν είναι κεραμικά έχουν πιστοποιήσεις και εξίσου καλά αποτελέσματα!!

Αν δεν είναι κεραμικά, τότε τι υλικό έχουν; 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Αν δεν είναι κεραμικά, τότε τι υλικό έχουν; 

Aquasana και Multipure εχουν φίλτρα ενεργού άνθρακα (carbon block) μόνο τα doulton είναι κεραμικά με εσωτερικό ενεργό άνθρακα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες καλησπερα ,εδω και 6 μηνες εβαλα φιλτρα στην κεντρικη παροχη του σπιτιου καθως ειχαμε πολυ χλωριο σε απελπιστικη κατασταση ,δλδ καναμε μπανιο και αντι να μυριζουμε  αφρολουτρο μυριζαμε χλωρινη και εχω και μωρο παιδι . 

Εβαλα λοιπον ενα φιλτρο νηματος να λειτουργει σαν προφιλτρο και μετα ενα bigblue 20 με aragon 32 , ολα καλα δεν ξανα μυρισαμε χλωριο ,ωστοσο διαβασα οτι τελικα τα φιλτρα που κοβουν το χλωριο στην παροχη δεν ειναι και τοσο καλη λυση γτ μπορει να δημιουργηθουν βακτηρια στις σωληνωσεις.  Βεβαια καθε μηνα το εχω φτιαξει ετσι ωστε να αλλαζω τις βανες και να περναει το νερο bypass απο τα φιλτρα ωστε να μπαινει χλωριο. Αφηνω ολες τις βρυσες να τρεξουν λιγο και μετα ξανα βαζω σε λειτουργια τα φιλτρα. Δεν ξερω ομως αν αυτο ειναι αρκετο.

Τωρα σκεφτομαι πως να κινηθω. 

Η μια λυση ειναι να αλλαξω το aragon 32 με ενα φιλτρο πολυπροπυλενιου στην κεντρικη παροχη και να βαλω ενα doulton με ενεργο ανθρακα κατω παγκου στη βρυση.

Η αλλη λυση που σκεφτομαι ειναι να βαλω ενα πιο οικονομικο φιλτρο ενεργου ανθρακα στην κεντρικη παροχη και να βαλω και το doulton στην βρυση ωστε να κοψω εκει οτι βακτηριο υπαρχει για το νερο που πινουμε και να μην εχω και το χλωριο στο μπανιο.

Ποια η γνωμη σας?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Στις 5/11/2024 στις 6:07 ΜΜ, gigi80 είπε

Καλησπέρα … καμία γνώμη για αυτό το φίλτρο ;

https://filtrathrakis.gr/shop/antallaktika/filtra-aragoniti/antallaktiko-filtro-geyser-aragon-32-bb-20-kod-275/

Το εχω βαλει εγω στην κεντρικη παροχη εδω και ενα εξαμηνο ,τι θελεις να μαθεις?

Δημοσ.

Έχει κανείς άποψη για το Waco HQ9 της Hyundai που μου πρότεινε ο υδραυλικός μου ως τη καλύτερη λύση; 

Ψάχνω για πολύ καλό φίλτρο κάτω πάγκου για σύνδεση σε τρίοδη βρύση περίπου στο κέντρο της Πάτρας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 04/12/2024 at 16:00, akoinonitos said:

Το εχω βαλει εγω στην κεντρικη παροχη εδω και ενα εξαμηνο ,τι θελεις να μαθεις?

Και εγώ στη κεντρική παροχή θα το βάλω …γενικά επειδή είμαι Χαλκιδική έχει πολύ σκληρό νερό… δεν προβλέπεται για πόση αλλά για μαγείρεμα και μπάνιο…Έχεις δει διαφορά γενικά; Στα άλατα ;

Επεξ/σία από gigi80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, gigi80 είπε

Έχεις δει διαφορά γενικά; Στα άλατα ;

Το χλωριο που ηθελα να κοψω ,το εκοψε εντελως και το νερο ηταν καθαρο χωρις οσμες.

Στα αλατα ομως  οχι ιδιαιτερα ,εχω πολλα αλατα γενικα και  δεν τα κοβει αρκετα, συνεχιζουν να επικαθονται στις βρυσες δλδ  ,αν εχεις προβλημα με αλατα καλυτερα κοιταξε κατι αλλο η βαλε και ενα αλατων. 

Εγω τελικα μιας και ειναι πολυ ακριβο το ανταλλακτικο του  ,παρηγγειλα ενα αλλο ενεγου ανθρακα για την κεντρικη παροχη που μεσα σε αυτο μπαινει ενα ενθετο για τα αλατα. Και πηρα και ενα της doulton να βαλω στην βρυση για το ποσιμο νερο. 

Εχε στο μυαλο σου γτ και εγω δεν το ηξερα οταν πηρα το aragon 32  και τα φιλτρα ενεργου ανθρακα γενικα κοβουν το χλωριο και δεν ειναι καλο για τις σωληνωσεις σου. Γιαυτο αποφασισα να βαλω και στη βρυση.

Θα συνεχισω να ανοιγω καθε μηνα το bypass των φιλτρων ωστε να απολυμενονται οι σωληνωσεις με το χλωριο του δικτυου.

Και εγω δοκιμες κανω να δω που θα  καταληξω.

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...