oXXo_nikosar Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Όχι εννοώ καινούργια φίλτρα άνω πάγκου που πέφτει κατά πολύ η πίεση μετά από λίγες μέρες/ώρες. Θα κρατήσω όμως το bold. Αστοχία υλικού θα έλεγα και σου συνιστώ να απαιτήσεις την επιστροφή και αντικατάσταση με νέο.. στείλε επίσης email στην κατασκευάστρια εταιρεία. Τα έχω περάσει κι εγώ και αυτό που κατάλαβα είναι ότι με επιμονή και υπομονή θα γίνει γιατί είναι και το δίκιο.
latch Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 22 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε Αστοχία υλικού θα έλεγα και σου συνιστώ να απαιτήσεις την επιστροφή και αντικατάσταση με νέο.. στείλε επίσης email στην κατασκευάστρια εταιρεία. Τα έχω περάσει κι εγώ και αυτό που κατάλαβα είναι ότι με επιμονή και υπομονή θα γίνει γιατί είναι και το δίκιο. Συμφωνώ. Να αφήσω και εγώ τα 2 cents μου για το Doulton. Από την δική μου εμπειρία πολλές φορές δεν γίνεται σωστή εξαέρωση κατά την τοποθέτηση και αυτό γίνεται χειρότερο με τον καιρό. Τις συσκευές άνω πάγκου τις γυρνάμε ανάποδα αφού μπει το φίλτρο και αφήνουμε να περάσει νερό από μέσα. Έχει βίντεο στο κανάλι της Doulton. Επίσης το Doulton και γενικά τα κεραμικά φίλτρα είναι αργά. Από το datasheet τους λέει ότι λειτουργεί μέχρι τα 3.3 λίτρα το λεπτό και φτάνει το max φιλτράρισμα στο 1.9 λιτρα το λεπτό. Αναφέρθηκε κάτι πριν για μούφα Doulton. Παίζει να κυκλοφορούν. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε την αυθεντικότητα από την ιστοσελίδα με τον κωδικό που έχει στο φίλτρο και γενικά απαντάνε στα email. Το SI σημαίνει Scale Inhibitor και μπορεί αν αντιμετωπίσει μόνο την προσωρινή σκληρότητα του νερού. Αν έχετε θέμα με μόνιμη σκληρότητα τότε δεν θα κάνει κάποια διαφορά. 1 1
a_f_a Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου On 27/06/2024 at 21:59, a_f_a said: Να ρωτήσω και εγώ εδώ για εξωτερικό. Τέλος καλοκαιριού μετακομίζουμε Ταϊβαν για μόνιμη εγκατάσταση. Το νερό στη περιοχή θεωρείται σκληρό, ενώ κανείς δε το πίνει (όπως σε όλη τη Ταιβαν, αλλα επειδή υπάρχουν και βιομηχανιες σχετικά κοντά, ενας λόγος παραπάνω). Ολοι με εμφυαλομένα ή το βράζουν κάποιοι, με κανάτες ή αγορά σε μέρη σαν βενζινάδικα όπου πας με τα μπουκαλια σου και γεμίζεις καθαρό νερο. Δε ξέρω αν θέλουμε να πάρουμε φίλτρο από το οποίο να μπορούμε και να πιουμε (δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο σουπερ ασφαλές πχ), αλλά σιγουρα θέλουμε για πλυσιμο φρουτων/λαχανικών και για μαγείρεμα (πχ. βράσιμο μακαρονιών). Θα ήθελα να ρωτήσω : α) Υπάρχει κάποιο σουπερ φιλτρο; Πχ. 3-4-5 σταδίων που καθαρίζει τα πάντα και ίσως να το πίνουμε; β) Εχω μπερδευτεί με την αντιστροφη οσμοση, άλλα συστηματα ειναι με δοχείο άλλα χωρις. Το χωρις θεωρώ οτι ειναι καλό γιατι δεν εχεις νερά να κάθοντε μέσα (μπορεί να φευγουμε για 1-2 βδομάδες ή για διακοπες, να μην το έχουμε με νερό μέσα να κάθεται. γ) Τα περισσότερα εκει ειναι κατω παγκου με βρυσάκι (αλλού διαβασα οτι το βρυσακι, ιδιως σπιραλ μαζευει πράγματα και κάποιοι το αποφεύγουν) αλλά και πολλοί χρησιμοποιουν κατι σαν επιτραπέζιους σταθμούς https://www.aliexpress.com/i/1005005919637819.html. Θα έψαχνα στα αντιστοιχα φορουμ ξένων στη Ταιβαν, αλλά οι περισσότεροι απλά κανουν πλάκα ενω κινέζικα, δύσκολη η άντληση πληροφοριών. Γενικά έχει όλες τις μάρκες στη Ταιβαν + Γιαπωνέζικες και άλλες που δεν έχουμε Ελλάδα. Καποιες μάρκες που είδα με ενδιαφέρον : Haier BWT 3M, μερικά καθαρίζουν και αρσενικό. Περίεργη ερώτηση, αλλά αν κάποιος μπορεί να προσθέσει κάποια πληροφορία, ευχαρτιστώ. Βρίσκομαι λοιπόν στη Ταϊβαν, βάλαμε τελικά σύστημα 3M TR1 R.O, έτσι το λένε το μοντέλο στη Ταϊβαν, δε το βρίσκω σε άλλες χώρες. Ο @oXXo_nikosar είχε δώσει καλές πληροφορίες και ιδέες (αν και ακολούθησα ψιλοανάποδα τα περι αναλυσης νερού) και έτσι αφού το βάλαμε πήγα σε εργαστήριο ανάλυσης νερού δείγματα. Στη Ταϊβαν τουλάχιστον μας είπαν από το εργαστήριο οτι δεν υπάρχουν όρια θεσμοθετημένα από το κράτος για το νερό βρύσης, αλλά μόνο για το εμφιαλωμένο που έιναι : Β. Μέταλα : hg: 0.001mg; As: 0.01mg/kg; Pb: 0.01mg; Cd:0.003mg; Sb: 0.01mg Μικροοργανισμοί : Pseudomonas aeruginosa, Fecal streptococci, Coliforms : all negative. Κάναμε λοιπο το τεστ και όλα αρνητικά εκτός από Fecal streptococci (!) όπου επισυνάπτω εικόνα με το αποτέλεσμα της ανάλυσης. Ονλαϊν που ψάξαμε, σε κάθε χώρα λένε οτι αυτά πρέπει να ειναι αρνητικά. Τωρα τα ερωτήματα ειναι : 1) Θα επικοινωνήσω με 3Μ, και αναρωτιέμαι αν το σύστημα που βάλαμε θα έπρπε να "πιάνει" και αυτους τους μικροοργανισμούς. Η πωλήτρια μας το παρουσίασε οτι ειναι σύστημα που πίνει νερό άφοβα. Μεταφράζω απο σαϊτ που πουλαει το σύστημα, τι φίλτρα βάζουν (συνολο 3). F1-TR1, F2-TR1, F3-TR1 * F1 Folding film carbon rod composite filter: The folded film covers the activated carbon rod structure, effectively intercepts large particulate impurities such as sediment and rust in the water, adsorbs residual chlorine, odor, organic pollutants, etc., and at the same time protects the reverse osmosis film and extends its service life. * F2 rear activated carbon rod filter: import coir high-efficiency activated carbon, use compression sintering technology to fully release carbon rod activity, effectively remove residual chlorine and odor, and improve water quality and taste. * F3 Reverse osmosis membrane filter: using 400 gallon RO membrane, filter pore size as small as 0.0001 micron, pass SGS filtration performance test, quality guaranteed. Επρεπε το σύστημα που βάλαμε να φιλτράει και το μικρόβιο που ανιχνεύθηκε; Βεβαια, σε σαϊτ του και άλλο υλικό λένε 99,9% άρα θα μας που οτι η 1 μονάδα που ανιχνεύθηκε ειναι το 0,1%.. Εχετε κάποια ιδέα πώς και τί να ζητήσω; 2) Από μια γρήγορη έρευνα που κάναμε, λένε οτι αυτά τα μικρόβια μπορεί να τα φιλτραρει UV φίλτρο, και δε ξέρουμε αν τυχον στη σειρά των φίλτρων / παροχής να βάλουμε και ένα άλλο με UV. Bλέπω η 3Μ (οχι Ταιβαν ομως) έχει κάτι τέτοια https://www.3mcanada.ca/3M/en_CA/p/d/v000162190/ ή στη Ταιβαν έχουν κάτι τέτοιο https://www.7700.com.tw/product_page?id=497&menuid=26&type3=34&type2=30&type=1&cur=3 (επισυναπτω φωτό με μετάφραση). Δεν τα ήξερα τα UV, έχετε κάποια εμπειρία; 3) Το Fecal streptococci που ανιχνεύθηκε, και στη ποσότητα που ανιχνεύθηκε είναι όντως προβληματικό ; Το νερό δε το πίναμε πριν γίνουν οι αναλύσεις, ούτε το πινουμε φυσικά τώρα και σίγουρα ειναι καλύτερο από το αφιλτρατιστο νερό της βρύσης. Ευχαριστώ 1
oXXo_nikosar Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, a_f_a είπε Βρίσκομαι λοιπόν στη Ταϊβαν, βάλαμε τελικά σύστημα 3M TR1 R.O, έτσι το λένε το μοντέλο στη Ταϊβαν, δε το βρίσκω σε άλλες χώρες. Ο @oXXo_nikosar είχε δώσει καλές πληροφορίες και ιδέες (αν και ακολούθησα ψιλοανάποδα τα περι αναλυσης νερού) και έτσι αφού το βάλαμε πήγα σε εργαστήριο ανάλυσης νερού δείγματα. Στη Ταϊβαν τουλάχιστον μας είπαν από το εργαστήριο οτι δεν υπάρχουν όρια θεσμοθετημένα από το κράτος για το νερό βρύσης, αλλά μόνο για το εμφιαλωμένο που έιναι : Β. Μέταλα : hg: 0.001mg; As: 0.01mg/kg; Pb: 0.01mg; Cd:0.003mg; Sb: 0.01mg Μικροοργανισμοί : Pseudomonas aeruginosa, Fecal streptococci, Coliforms : all negative. Κάναμε λοιπο το τεστ και όλα αρνητικά εκτός από Fecal streptococci (!) όπου επισυνάπτω εικόνα με το αποτέλεσμα της ανάλυσης. Ονλαϊν που ψάξαμε, σε κάθε χώρα λένε οτι αυτά πρέπει να ειναι αρνητικά. Τωρα τα ερωτήματα ειναι : 1) Θα επικοινωνήσω με 3Μ, και αναρωτιέμαι αν το σύστημα που βάλαμε θα έπρπε να "πιάνει" και αυτους τους μικροοργανισμούς. Η πωλήτρια μας το παρουσίασε οτι ειναι σύστημα που πίνει νερό άφοβα. Μεταφράζω απο σαϊτ που πουλαει το σύστημα, τι φίλτρα βάζουν (συνολο 3). F1-TR1, F2-TR1, F3-TR1 * F1 Folding film carbon rod composite filter: The folded film covers the activated carbon rod structure, effectively intercepts large particulate impurities such as sediment and rust in the water, adsorbs residual chlorine, odor, organic pollutants, etc., and at the same time protects the reverse osmosis film and extends its service life. * F2 rear activated carbon rod filter: import coir high-efficiency activated carbon, use compression sintering technology to fully release carbon rod activity, effectively remove residual chlorine and odor, and improve water quality and taste. * F3 Reverse osmosis membrane filter: using 400 gallon RO membrane, filter pore size as small as 0.0001 micron, pass SGS filtration performance test, quality guaranteed. Επρεπε το σύστημα που βάλαμε να φιλτράει και το μικρόβιο που ανιχνεύθηκε; Βεβαια, σε σαϊτ του και άλλο υλικό λένε 99,9% άρα θα μας που οτι η 1 μονάδα που ανιχνεύθηκε ειναι το 0,1%.. Εχετε κάποια ιδέα πώς και τί να ζητήσω; 2) Από μια γρήγορη έρευνα που κάναμε, λένε οτι αυτά τα μικρόβια μπορεί να τα φιλτραρει UV φίλτρο, και δε ξέρουμε αν τυχον στη σειρά των φίλτρων / παροχής να βάλουμε και ένα άλλο με UV. Bλέπω η 3Μ (οχι Ταιβαν ομως) έχει κάτι τέτοια https://www.3mcanada.ca/3M/en_CA/p/d/v000162190/ ή στη Ταιβαν έχουν κάτι τέτοιο https://www.7700.com.tw/product_page?id=497&menuid=26&type3=34&type2=30&type=1&cur=3 (επισυναπτω φωτό με μετάφραση). Δεν τα ήξερα τα UV, έχετε κάποια εμπειρία; 3) Το Fecal streptococci που ανιχνεύθηκε, και στη ποσότητα που ανιχνεύθηκε είναι όντως προβληματικό ; Το νερό δε το πίναμε πριν γίνουν οι αναλύσεις, ούτε το πινουμε φυσικά τώρα και σίγουρα ειναι καλύτερο από το αφιλτρατιστο νερό της βρύσης. Ευχαριστώ Γεια σου φίλε.. ελπίζω να τα βρήκες όπως θέλεις στην Ταϊβάν και καλή διαμονή. Με λίγο ψάξιμο που έκανα το μικρόβιο "στρεπτόκοκκος κοπράνων" ή εντερόκοκκος ο οποίος υπάρχει σε ανθρώπους και ζώα, θα έπρεπε να είναι 0 και είναι δείκτης ποιότητας του νερού.. αν και δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο (?!) αλλά αποτελεί μέρος της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας. Σε όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια το έχουν απαραίτητο και υποχρεωτικό κριτήριο μέτρησης οι οποίοι γίνονται υπό ορισμένες θερμοκρασίες. Καλά έκανες και ρώτησες την εταιρεία.. ενημέρωσε μας αν θέλεις τα επόμενα βήματα που θα σου προτείνει.. καλή συνέχεια 1
a_f_a Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 29 minutes ago, oXXo_nikosar said: Γεια σου φίλε.. ελπίζω να τα βρήκες όπως θέλεις στην Ταϊβάν και καλή διαμονή. Με λίγο ψάξιμο που έκανα το μικρόβιο "στρεπτόκοκκος κοπράνων" ή εντερόκοκκος ο οποίος υπάρχει σε ανθρώπους και ζώα, θα έπρεπε να είναι 0 και είναι δείκτης ποιότητας του νερού.. αν και δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο (?!) αλλά αποτελεί μέρος της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας. Σε όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια το έχουν απαραίτητο και υποχρεωτικό κριτήριο μέτρησης οι οποίοι γίνονται υπό ορισμένες θερμοκρασίες. Καλά έκανες και ρώτησες την εταιρεία.. ενημέρωσε μας αν θέλεις τα επόμενα βήματα που θα σου προτείνει.. καλή συνέχεια Καλησπέρα και να είσαι καλά για τις ευχές. Η προσαρμογή εύκολη μιας και ζούσα εδώ πριν γυρίσω Ελλάδα. Οπως τα λες, αυτό με μπέρδευει και εμένα οτι ο "στρεπτόκοκκος κοπράνων" όλες οι αρχές που βρήκα λένε να ειναι "0" αλλά από την άλλη πηγές άλλες λένε οτι το μικρόβιο αυτό το αντιμετωπίζει ο ενήλικας, ίσως να έχει κάποια συμπτώματα σε μικρά παιδιά (που έχουμε ενα 5χρονο). Επίσης, δε ξέρω αν το "1" ειναι στην ουσιά σχεδόν "0" ή το όποιο σύμπτωμα μπορεί να ξεκινάει από μια μονάδα π.χ. "10"... Θα δώ με τη 3Μ εδώ τί θα πει, θα το ψάξω ίσως και με άλλο κατάστημα που θα έχουν ακούσει πιο πολλά τί λύση μπορεί να υπάρχει. 1
oXXo_nikosar Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 25 λεπτά πριν, a_f_a είπε Καλησπέρα και να είσαι καλά για τις ευχές. Η προσαρμογή εύκολη μιας και ζούσα εδώ πριν γυρίσω Ελλάδα. Οπως τα λες, αυτό με μπέρδευει και εμένα οτι ο "στρεπτόκοκκος κοπράνων" όλες οι αρχές που βρήκα λένε να ειναι "0" αλλά από την άλλη πηγές άλλες λένε οτι το μικρόβιο αυτό το αντιμετωπίζει ο ενήλικας, ίσως να έχει κάποια συμπτώματα σε μικρά παιδιά (που έχουμε ενα 5χρονο). Επίσης, δε ξέρω αν το "1" ειναι στην ουσιά σχεδόν "0" ή το όποιο σύμπτωμα μπορεί να ξεκινάει από μια μονάδα π.χ. "10"... Θα δώ με τη 3Μ εδώ τί θα πει, θα το ψάξω ίσως και με άλλο κατάστημα που θα έχουν ακούσει πιο πολλά τί λύση μπορεί να υπάρχει. Σε ένα δεδομένο σύστημα, οι αποδεκτές μικροβιακές συγκεντρώσεις μπορεί να κυμαίνονται από <10 μονάδες σχηματισμού αποικιών (colony-forming-units) ανά ml (CFU/ml) έως και 10^4 CFU/ml (δηλαδή ισοδύναμο με 10.000 βακτήρια σε ένα γραμμάριο νερού). Όλα όμως και ανάλογα με την μέθοδο που χρησιμοποιείται και υπάρχει το στατιστικό λάθος.. στο 1 αποικία ανα 100ml. Φαντάζομαι τώρα πίνετε εμφιαλωμένο.. που επίσης δεν γνωρίζεις τι εμπεριέχει. 1
a_f_a Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 27 minutes ago, oXXo_nikosar said: Σε ένα δεδομένο σύστημα, οι αποδεκτές μικροβιακές συγκεντρώσεις μπορεί να κυμαίνονται από <10 μονάδες σχηματισμού αποικιών (colony-forming-units) ανά ml (CFU/ml) έως και 10^4 CFU/ml (δηλαδή ισοδύναμο με 10.000 βακτήρια σε ένα γραμμάριο νερού). Όλα όμως και ανάλογα με την μέθοδο που χρησιμοποιείται και υπάρχει το στατιστικό λάθος.. στο 1 αποικία ανα 100ml. Φαντάζομαι τώρα πίνετε εμφιαλωμένο.. που επίσης δεν γνωρίζεις τι εμπεριέχει. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Ναί, πίνουμε εμφιαλωμένο, που όπως λες, δε ξέρουμε επίσης τι περιέχει. Πάντα πίναμε έτσι εδω, όπως και οι περισσότεροι (καποιοι βράζουν το νερό, κάποιοι χρησιμοποιουν φίλτρα όπως εμείς, χωρίς να έχουν κανει αναλύσεις..) Βεβαια, ακόμα και στην Ελλάδα αν ο κάθε ένας μας έκανε αναλυση νερού, δε ξέρω τι θα έβρισκε. Από τη μία θέλουμε τη ποσοτική μέτρηση της ποιότητας του νερού, από την άλλη πέφτουμε σε μια διαρκή λούπα ανησυχιών, μετρήσεων. Και έρχομαι από μια τεράστια περιπέτεια που ανέφερα σε άλλο ποστ στο διαμέρισμά μας με είσοδο καπνού απο τζάκι στο δικό μας οπού εκέι να δεις τί έχει περάσει απο μηχανικούς για αυτοψίες μετρήσεις κλπ... (θα το επαναφέρω το θέμα όταν θα έχω το αποτέλεσμα της εκδίκασης της υπόθεσης μιας και παει δικαστικά). Αλλάξαμε χώρα και άνοιξα νέα φαμπρικα με εργαστήρια και μετρήσεις.. 😅
majunior Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου To fecal streptococci χρησιμοποιείται σαν ένδειξη επιμόλυνσης του νερού από κόπρανα. Το ίδιο το μικρόβιο μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι βλαβερό αλλά σαν δείκτης δείχνει ότι μαζί του μπορεί να έχουν έρθει κι άλλα επικίνδυνα παθογόνα από κόπρανα. Το ιδανικό είναι να είναι 0. 1
a_f_a Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 1 hour ago, majunior said: To fecal streptococci χρησιμοποιείται σαν ένδειξη επιμόλυνσης του νερού από κόπρανα. Το ίδιο το μικρόβιο μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι βλαβερό αλλά σαν δείκτης δείχνει ότι μαζί του μπορεί να έχουν έρθει κι άλλα επικίνδυνα παθογόνα από κόπρανα. Το ιδανικό είναι να είναι 0. Πολύ σωστό και αυτό διαβάζω. Εγιναν μετρήσεις και για Pseudomonas aeruginosa και Coliform. Αυτά βγήκαν αρνητικά.
a_f_a Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 22 hours ago, oXXo_nikosar said: .. ενημέρωσε μας αν θέλεις τα επόμενα βήματα που θα σου προτείνει.. καλή συνέχεια Επικοινώνησαν άμεσα από τη 3Μ και θα στείλουν τεχνικό να κάνει ενα πρώτο έλεγχο, καθαρισμό σωλήνα (δεν έχω ιδεά πως/τι, η γυναίκα μου μίλησε μαζί τους) και δειγματοληψία... Της είπαν απο 3Μ οτι για τα φίλτρα τους κάνουν μετρήσεις, αλλά όχι για fecal γενικά. Επίσης της έιπαν οτι πάντα θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό υλικων/ουσιων που περνάει και γι'αυτο μιλάνε για 99.9% (καλός ο δικηγόρος τους) φιλτράρισμα. Ειπαν οτι θα κάνουν ότι μπορούν για να μας διαβεβαιώσουν οτι είναι ασφαλές το νερό. Θα ρωτήσουμε το τεχνικό και για UV και για κεντρικό φίλτρο. Θα ξαναενημερώσω. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου από a_f_a 2
barman_ Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Καλησπερα και παλι στην παρεα. Περσι τετοιες μερες αγορασα το Quote Filtrato Συσκευή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου Μονή με Ανταλλακτικό Φίλτρο Pure LRC 2510-P5 0,5μm και ηρθε η ωρα να αλλαξουμε το φιλτρο. Τι προτεινετε για κατι αντιστοιχο? Ηταν γενικα μια καλη εμπειρια,τωρα τελευταια αρχιζω να το νιωθω λιγο με περισσοτερα αλατα το νερο καπως,αν το θετω σωστα.Ευχαριστω εκ των προτερων
sotiris123 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Στις 1/6/2023 στις 12:47 ΜΜ, sotiris123 είπε Καλημέρα και καλό μήνα. Δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με φίλτρα νερού αλλά αποφάσισα να το ψάξω λίγο και να προχωρήσω σε αγορά. Μένω στη Καλαμάτα η οποία υδροδοτείτε από αγωγό σιδερένιο/αμιάντου και δεξαμενή του 1936. Υπάρχουν συχνές διακοπές νερού και αρκετό χώμα κατά την επιστροφή του νερού αλλά και σε κανονικές μέρες βάση του δικτύου σίγουρα το νερό θα είναι αρκετά "βρώμικο". Το σπίτι από τη άλλη έχει νέες σωληνώσεις (ενός έτους). Σκέφτομαι κάποιο φίλτρο κάτω πάγκου (για αισθητικούς λόγους) στη βρύση της κουζίνας σε κατοικία πρώτου ορόφου και τριών ατόμων. Θα ήθελα κάποια πρόταση στο τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ή που μπορώ να ψάξω να μάθω κάποια πράγματα. επανέρχομαι μετά από διάστημα για να παραθέσω την εμπειρία μου. Αλλαγή φίλτρων μετά από από 10 μήνες. αγορά έγινε αυτό https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-kato-pagkou-ecosoft-fpv12peco-double-me-antallaktika-filtra-3/ είχε προταθεί από μέλος εδώ. Νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες αν αξίζει τα λεφτά του και αν τελικά χρειάζεται. Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί και κάποιος αφαλατωτής για πλυντήρια κυρίως? είχε μαζέψει πολλά στερεοποιημένα άλατα η θήκη των φίλτρων.
gigi80 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στη παρέα… μένω νέα Μουδανιά Χαλκιδικής… εγώ στη κεντρική παροχή του διαμερίσματος έβαλα αυτό https://www.skroutz.gr/s/21953698/Judo-Easy-Filt-B-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kentrikis-Parochis-Moni-3-4-me-Antallaktiko-Filtro.html λόγω λάσπης έβαλα και ένα φίλτρο 5μm το οποίο σε δύο βδομαδες από άσπρο γίνεται καφέ… στην συνέχεια λόγω σκληρότητας (43 βαθμοί σκληρότητα) έβαλα αποσκληρυντή αλλά μετά από 4 χρόνια τον έβγαλα καθώς να κουβαλάω σακιά με αλάτι στον δεύτερο με κούρασε και τον έχω και κάθεται !!! στη θέση του εβαλ αυτό https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/aposklirintes/watts-oneflow-oftwh-r-22-el.html Το οποίο ( πιο οικονομικό το πήρα μάλλον ανέβηκε η τιμή !!)μου δημιουργεί το εξής πρόβλημα… μου βουλώνει καζανάκι, φίλτρα από βρύσες και πλυντήριο… Δεν ξέρω τι να κάνω ειλικρινά …. Θα ήθελα τα φώτα σας στο τι μπορώ να κάνω … Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από gigi80
Geoka1982 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 13 ώρες πριν, gigi80 είπε Καλησπέρα στη παρέα… μένω νέα Μουδανιά Χαλκιδικής… εγώ στη κεντρική παροχή του διαμερίσματος έβαλα αυτό https://www.skroutz.gr/s/21953698/Judo-Easy-Filt-B-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kentrikis-Parochis-Moni-3-4-me-Antallaktiko-Filtro.html λόγω λάσπης έβαλα και ένα φίλτρο 5μm το οποίο σε δύο βδομαδες από άσπρο γίνεται καφέ… στην συνέχεια λόγω σκληρότητας (43 βαθμοί σκληρότητα) έβαλα αποσκληρυντή αλλά μετά από 4 χρόνια τον έβγαλα καθώς να κουβαλάω σακιά με αλάτι στον δεύτερο με κούρασε και τον έχω και κάθεται !!! στη θέση του εβαλ αυτό https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/aposklirintes/watts-oneflow-oftwh-r-22-el.html Το οποίο ( πιο οικονομικό το πήρα μάλλον ανέβηκε η τιμή !!)μου δημιουργεί το εξής πρόβλημα… μου βουλώνει καζανάκι, φίλτρα από βρύσες και πλυντήριο… Δεν ξέρω τι να κάνω ειλικρινά …. Θα ήθελα τα φώτα σας στο τι μπορώ να κάνω … Πόσο αλάτι ήθελες για τον αποσκλυρηντή και κουβαλούσες σακιά; νομίζω η λύση του σε σκληρό νερό είναι μονόδρομος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα